2x 
[ Szerkesztve ]

Sziasztok!
SSD meghajtókat nézek az új pc-mbe az oprendszer alá!
Néztem egy párat amit úgy találtam hogy egész jó ADATA/KINGSTON/CORSAIR.
Viszont találtam egy adatot amit nem teljesen értek:
CORSAIR Force 40GB
Capacity Reviewed: 40GB advertised (48GB Flash, 37.2GB Formatted)
Ez mit takar? Mennyi akkor a kihasználható pontos tárhely?
Ezen kívül azt kérdezném hogy kb 40/32/30GB SSD-k közül melyiket ajánlanátok?
nem tudom olvasási írási sebességben van-e különbség köztük?
Előre kösz!! ÜDV
Közben felmerült még egy kérdésem. Az általatok ajánlott konfighoz elég lesz a jelenlegi Corsair VX450-es tápom?

csá
1. Azt jelenti, hogy formattálva annyi a kapacitás vagyis annyi a felhasználható tárhely.
2. A sebesség gyártótól függ inkább. ADATA/CORSAIR elég gyors, a KINGSTON kicsit lassabb.
Én a Corsair-t venném. 

(#22003) Eagl3: Mehet simán! 
[ Szerkesztve ]
Akkor valóban inkább a szüleidet kellene a géphez ültetni (ha ez nem egy vicc csak)
Sajnos, az mondható, hogy sok értelme nincs a gépet úgy cserélni, hogy ez a videokártya marad, mert a mai játékoknál nagyrészt már nem a processzor az, ami nagyon dolgozik, hanem a videokártya. Azaz, ha valami nem fut el normálisan a mai gépeden, az egy sokkal jobb processzorral sem lesz lényegesen jobb ugyanezzel a videokártyával.
A filmek nézéséhez meg valószínűleg elég a mostani géped is.
Lehet, érdemes lenne várni, s olyan játékokat játszani, amihez még ez a gép is elég, aztán 1-2 év múlva már megismered annyira a dolgokat, hogy kihasználd a számítógép és az internet lehetőségeit. Azaz megtanulsz keresni a hálón, s ha valamit nem találsz, akkor megfelelő formában és helyen kérdezni.
Ami a gépedből esetleg megtartható egy erősebb géphez, az eseteg a vinyó és a DVD, ha van benne. Meg talán-talán maga a ház.
De sokkal célszerűbb egy teljesen új gépet összerakni, a mostanit pedig megpróbálni eladni vagy elajándékozni. Ekkor a kis vinyóval (140-es) eladható/ajándékozható, a nagyobb (500-as) esetleg maradhat.
Feltételezve, hogy marad a vinyó, a DVD (ha ezek SATA csatlakozósok - korábban írtam linket, vékony, kb. 1cm-es kábellel csatlakozik az alaplaphoz, nem széles szalagkábellel!) és a ház is, akkor kb. a következőt lehet összerakni:
Egy lehetőség:
processzor: intel i3-2100: kb. 32eFt
alaplap: AsRock H67M: kb. 20eFt
memória: Kingmax 4GB 1333MHz: kb. 10eFt
tápegység
hicony Hipro 430W: kb. 6eFt
videokártya: SAPPHIRE HD5770 1GB GDDR5: kb. 32eFt
összesen kb. 100eFt
Szerintem ez a minimum inteles konfig, egy már játszani épp használható videokártyával, ha van vinyó és ház.
Ha a ház is vacak, és a vinyó meg a DVD is "szalagkábeles", akkor sajnos mást kell kitalálni, mert erre a fajta alaplapra nem lehet csatlakoztatni őket.
Vagy AMD processzoros rendszert lehet csinálni vagy egy régebbi típusú intel i3-540 alapút. Vagy kell egy új vinyó meg ház, azaz plusz kb. 20eFt 
[ Szerkesztve ]
Jó nagy looser vagyok, de lefelejtettem, hogy egy szerényecske Elite331-es gépházba is gond nélkül be tudom pakolni ezeket a cuccokat ugye? 

Ha jól látom ATX-ház, úgyhogy semmi gond nem lehet. 

Köszi. 
Nyári diákmunka érdekelne Miskolcon! Eladó kormány+ pár PC játék: http://href.hu/x/gdxk BF3:BATI_hun_

Szerintetek melyiket érdemes belerakni az adott gépbe?
INTEL Core I3-2100 vagy INTEL Core i5-2400 3.10GHz
Gép :
Alaplap: AsRock H67M
Memória: Kingmax DDR3 4 GB 1333 MHz
Videokártya: Gigabyte Radeon HD6850 1 GB DDR5
Merevlemez: Samsung 1 TB F3 7200 rpm HD103SJ
Tápegység: Chieftec CTG-400-80PB(Elég lesz ez a 400 wattos táp hozzá ?)
Ház: CoolerMaster Elite 370
Még nincs meg a gép, csak kiváncsi lennék melyiket lenne érdemes beletenni.
[ Szerkesztve ]

Ha van rá pénz egyértelmű, a nagyobb teljesítménnyel bíró, fizikailag 4 magos Core i5-öt.
(#22012) clownikaa: Elég, de így utólag módosítanám Chieftec CTG-500-80PB-re. HD6850-nek 2 db PCI-E tápcsatlakozó kell a megfelelő áramellátáshoz, 400-on 1 van (másikat molex átalakítóval kéne megoldani). De az egész gép 300 W-nál nem fogyasztana többet teljes terhelés alatt se.
[ Szerkesztve ]

400 Watt elég lesz hozzá ?
Délután már beszéltünk róla, és mondtam h. kb 150 lenne rá. Azért kerestem kicsit erősebb 4 magos procit.
(#22013) fezlergabor válasza clownikaa (#22012) üzenetére
Az attól függ, hogy az a 400wattos táp az milyen.. Leírnád pontosan? 
Eladó Palit GTX560 1GB videókártya sok garival - http://bit.ly/JnjEhr

Szóval amit most útolag írtál jólesz nem ?(Chieftec CTG-500-80PB) Azon megvan a kellő mennyiségű csatlakozó igaz ?
CHIEFTEC CTG-400-80PB 400W OEM ez a 400W-os
A végösszeg most tart úgy 155 körül, szval ahogy terveztem kicsit túlléptem. De ez így jólesz
) Köszönöm a segítséget mindenkinek aki válaszolt a kérdéseimre.
[ Szerkesztve ]

Így van. A pontosság kedvéért:
CTG-400-80P: 3x Molex, 3x SATA, 1x 6-pin PCI-E
CTG-500-80P: 3x Molex, 6x SATA, 2x 6-pin PCI-E
meg ugyebár a többi apróság az alaplapra.

Hopsz, kifelejtettem, a VX450-en csak egy db 6 pines PCI-E csatoló van, ezt a Cod3r által leírt "molexezéssel" lehet áthidalni, de én nem cserélném le a tápot, mert bőven elég és minőségi.
[ Szerkesztve ]
(#22017) fezlergabor válasza C0d3r (#22015) üzenetére
A 6850-en csak egy 6pines csati van, nem?
De igen: "The AMD Radeon HD 6850 only requires one 6-pin power connector. " - "(it uses under 150 Watt, so 75 Watt from the 6-pin and 75 Watt directly from the PCI-Express slot)"
[ Szerkesztve ]

Azokat már megoldom
Na akkor a végleges konfig ez lenne :
Alaplap: AsRock H67M ~20k
Processzor: Core i5 2400 3.1Ghz (43.875 Ft)
Memória: Kingmax DDR3 4 GB 1333 MHz (10.125 Ft)
Videokártya: Gigabyte Radeon HD6850 1 GB DDR5 (45.309 Ft)
Merevlemez: Samsung 1 TB F3 7200 rpm HD103SJ (13.813 Ft)
Tápegység
HIEFTEC CTG-500-80PB 500W OEM (11.887 Ft)
Ház: CoolerMaster Elite 370 (9437 Ft)
Végösszeg: 134.446 FT + alaplap (ugy 155 ezer forint körül lesz.)
Az alaplap árával még nem vagyok tisztában. Mert nem találtam, de ahogy cod3r mondta kb 20ezer forint környékén lesz
[ Szerkesztve ]

A 400 wattos és 500 wattos Chieftec között 1000 forint különbség van. 
Lehet későbbi bővitésnél akár jóljöhet a plusz csatlakozó és wattszám
[ Szerkesztve ]
Tudtok bazárost, aki beszámítja a hardvereket?
Bandit most nem tud beszámítani, Gianni meg még nem válaszolt. Van még valaki esetleg? Rákérdeznék.
(#22021) C0d3r válasza fezlergabor (#22017) üzenetére

Valóban rosszul emlékeztem, 6870-nek kell kettő. Akkor tárgytalan a dolog, lehet a 400-as is. 
(#22022) fezlergabor válasza Eagl3 (#22020) üzenetére
Szerintem rakd fel vaterára/teszveszre inkább, jobb árat fogsz érte kapni 

Sziasztok, 83k-ból kihozható fullhd gémer gép ?
alaplap, proci, vga, táp, ram, monitor kéne.
wnbcbrg | EVE Online main char : Faeyan Piraat ( mégse hagytam abba (: )

Sztem nem. 
Nyári diákmunka érdekelne Miskolcon! Eladó kormány+ pár PC játék: http://href.hu/x/gdxk BF3:BATI_hun_

Szia!
Monitorral együtt nem fér bele a keretbe, esetleg használt hardvereket lehetne nézni:
Alaplap: ASROCK N68-GS3 UCC ~10k
Processzor: AMD Athlon II X4 640 ~23k
Memória: Kingmax DDR3 4 GB 1333 Mhz ~10k
Videokártya: Sapphire HD5770 512 MB ~29k
Tápegység: Chicony Hipro 430W ~5k
Monitor: LG W2240T-PN ~35k
Összesen: ~112.000 Ft
Ennyi újonnan, a videokártyával még így is kompromisszumokat kellene kötni FullHD felbontáson.
[ Szerkesztve ]
monitor nélkül talán... adataimnál lévő alaplap, memória, proci és vga eladó, 75-re tartom alkatrészenként az aprón, ha egybe elviszed 70-ért odaadom.
2-3x ennyiből talán. Ennyiért egy tisztes xboxot se kapsz 

Ment pü.
Többieknek is köszi a segítséget.
wnbcbrg | EVE Online main char : Faeyan Piraat ( mégse hagytam abba (: )
(#22029) fezlergabor válasza Phvhun (#22023) üzenetére
Monitorral?
nem. Monitor nélkül is csak épphogy..
FULLHD monitor: minimum 32k, marad 51k.. hogy akarsz te ennyiből bármit is venni? 
Max int. vga-val:
LAP: ASRock 890GM Pro3 ~21eFt
CPU: Athlon II X2-250 ~13eFt
TÁP: Chicony Hipro 430W ~6eFt
RAM: 4Gb DDR3 1333MHz Kingmax ~10eFt
Összesen: ~50+32eFt.
Monitor nélkül kijön nagyon neccesen:
LAP: Asrock N68-GE3-UCC ~11eFt
CPU: Athlon II X2-250 ~13eFt
RAM: 4Gb DDR3 1333MHz Kingmax ~10eFt
VGA: Sapphire HD6850 1Gb ~43eFt
TÁP: Chicony Hipro 430W ~6eFt
Összesen: 83eFt.
[ Szerkesztve ]
(#22030) Buda76 válasza fezlergabor (#22029) üzenetére
Ez aztán a kiegyensúlyozott konfig 

Hali! Ezek az új i5 - i7esek 25xx- 26xx? Most egy darabig nem követtem a témát, mert VGAt cseréltem. Annyit tudok, hogy egy széria szar volt az alaplapból. Olyan persze nem kell, hanem a javított verzsön. És lehet cserélném arra, mert jobban fogyaszt, és állítólag jobban is teljesít. Szóval tudom itt meg szokás adni az összeget de az összeg nagyjából mind1, csak ár/teljesítményre a leg optimálisabbat szeretném. Szóval röviden, ALAPLAP + CPU kombó mi a leg optimálisabb ár/értékben?
(#22032) fezlergabor válasza Buda76 (#22030) üzenetére
Hát sz@rból nem lehet várat építeni
Tehát vagy használtat vesz, vagy xboxot 
megint én: Szerintem az i5-2500 elég jó választás, s a javított alaplapok pár héten belül érkeznek:
LAP: Asrock H67M-GE ~21eFt
CPU: Intel Core I5-2500 ~48eFt
Összesen: ~69eFt.
[ Szerkesztve ]
(#22033) Buda76 válasza fezlergabor (#22032) üzenetére
Csak azt mondom h 83 ból semi nemjön ki. Hozzá kéne tenni, h meglegyen 100-110 és abból már egy 20 colos monitor és egy a felbontását kiszolgáló konfig összejön.
De amit írtál egy az egyben ide illik 

Hm, utánanéztem, érdekes. Szemét húzás volt az Inteltől a base clockot lelockolni... 
K modell i3-ból nincs, i5-2500K 50 felett van bőven, már csak elvből sem adok annyit egy processzorért, szóval ez így ugrott.
A stabilan 3Ghz-en járó, gyárilag 2Ghz-es E4400-am után ez nagy csalódás. Ezek után egy i3 540/550-ben gondolkodom inkább, lehet húzni őket 4 Ghz-re lazán.
Lapból a H55-nek van bármi előnye P55-hez képest, ha nem érdekel az integrált VGA?
Memtest kiszűrheti,hogy inkompatibilis-e a memó, ha az alaplapba a RAM a támogatott memóriák listájában csak úgy szerepel, hogy a module P/N számon kívűl minden stimmel?
Vagy az csak maga a RAM hibáját mutatja?
F.K.T.

Ha inkompatibilis, akkor az már el se fog indulni.
(#22034) zerone: Elvileg P alkalmasabb a tuning-ra, bár ebben az infóban nem vagyok teljesen biztos.
Köszi, akkor mivel megy a gép, semmi hiba, akkor az nem feltétlenűl számított, hogy a listában szereplőhöz képest eltére a module p/n szám?
F.K.T.

Ennyire nem érzékeny, ha Kingmax / Kingston RAM-al rendelkezel, akkor nem kell számítani inkompatibilitásra.
Igaz, azt se tudnám most megmondani melyik egzotikus gyártó termékével kell vigyázni. 
Apacher RAM-ról van most szó. 2GB Apacher DDR3 1333
a lap: GA-880GM-UD2H
F.K.T.
Indíts esetleg valami memóriazabáló tesztet, s meglátod.
De nem lesz semmi problémád, ha már elindult.
Sőt, ha fut az oprendszer is, esetleg pár programot már telepítettél is, akkor légy nyugodt 
Köszi, ez megnyugtató.A rendszer megy.Így nem kell kinlódni azonnal Ram cserélgetéssel.
F.K.T.

i3-2100
Iponon árulják 32734 FT
http://www.youtube.com/watch?v=C1SdKsF1Odw&feature=player_embedded / Ugye te észreveszed a lehetőséget?
ez már tegnap is ott volt...
De remélhetőleg lesz ez még olcsóbb is.
[ Szerkesztve ]

Lehet hogy ott volt én most olvastam
.......................................
http://www.youtube.com/watch?v=C1SdKsF1Odw&feature=player_embedded / Ugye te észreveszed a lehetőséget?

Hát ez így 33k-ért drága amikor 40-ért van i5-ös :S
Értem én hogy 30W-al kevesebbet eszik meg van HT de azért a 4 mag akkor is 4 mag, reméljük azért csökken az ára...
Ez meg vicc...
[ Szerkesztve ]
Crias

Sajnos az intel csúnyán uralja a proci piacot!!
Ha még picit olcsóbban is adnák a procikat akk még nagyobb intel uralom lenne mert az amd kb 25 ezer ft alatti procikbol van jelen nagy részt.
[ Szerkesztve ]

2011 Q1 is az övék lesz, meglátjuk Q2-be mit fog alakítani AMD a Bulldozer-el.
És még mennyire nyerte volna a Q1-et, ha nincs a malőr az alaplapi chipsettel?!
Hogy igazán nagyot alakíthasson a Bulldozer, ahhoz hoznia kellene az új i5 teljesítményét - inkább többet - mai phenom árak közelében.
Ez elég valószínűtlen 
És még ez se hozna jelentős piaci részesedést, a vásárlók nagyon nagy része csak az intelt fogadja el, mint processzorgyártót.
Pedig jajj lesz nekünk, ha befuccsol az AMD CPU részlege, annyit kérhet akkor az intel mindenért, amennyit nem szégyell...

Sziasztok!
Új vagyok itt, és próbálok értelmesen kérni segítséget... :-)
Egy olyan asztali gépre lenne szükségem, amit leginkább videovágásra és renderelésre szeretnék használni. Nagyon fontos lenne, hogy tudjak HD-ben vágni, és hogy ne akadozzon a lejátszás, illetve hogy a renderelési idő minél rövidebb legyen.
Úgy hallottam, hogy egy Intel 7i processzor kellene, minimum 8, de inkább 12 GB RAM, egy erős nVidia HD videokártya (amit 2 HD monitorral szeretnék használni), ehhez szükségem lenne 2 monitorra is, illetve kellene bele egy Blu-Ray író.
Jelenleg ebből semmilyen alkatrészem nincs, billentyűzet és egér van.
A keret nagyjából 3-400.000 Ft, viszont cégre venném, úgyhogy fontos, hogy számlával, garanciával.
Remélem elegendő infót adtam, igyekeztem...