A RAM slotok mellett van a 4 tűs PWM vezérelhető CPU FAN csati. A PCI slotoknál az alaplap másik sarkában is van egy 4 tűs PWM, a SYS FAN2. A CPU FAN-t 100% hogy tudod BIOS-ból állítani, de lehet hogy csak autó mód van. Tedd fel az Easy Tune Pro szoftvert, azzal lehet szabályozni a fordulatszámot. A SYS FAN2-öt nem tudom, elvileg mivel 4 tűs, ezt is kellene hogy tudja az alaplap BIOS-ból és az Easy Tune Pro-ból is.
Az alaplap közepén található 2 db 3 tűs venti csati szinte biztos hogy szabályozhatatlan. Persze ide is köthetsz ventiket, de max fordulaton fognak menni. Oldalra szerintem felesleges ventit tenned, méréseim alapján ott nem sokat számít. Én előre, hátra, felülre és alulra javaslok ventiket telepíteni. Értelemszerűen elöl és alul befúj, felül és hátul kifúj az irány. Egyébként elöl jól néz ki benne a LED-es színes venti, én egy zöld gépet szereltem, tetszett!
Milyen lehetőséged van venti halkítása? Pl. veszel 2 db Arctic Cooling F12 PWM-es ventit, ezeket párhuzamosítod a CPU FAN-nal. Beállítod halkra az Eays Tune-nal, terhelésnél pedig automatán fognak emelkedni a fordulatok. Lehet ugyanezt el tudod játszani a 4 tűs SYS FAN2 kimenettel is.
További lehetőség, veszel előlapi venti szabályzót:
Xilence ZUB-XP-FCP.B internal fan control, ~3,5k
Scythe Scythe Kaze Q 3,5 4 csatornás vezérlő előlapi panel, 3,5k
Utóbbit többen ajánlották a léghűtés topikban is.
ҳ̸Ҳ̸ҳ ELADÓ: Antec Twelve Hundred V3: 28k