Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • sumsang

    aktív tag

    válasz Lauda #47199 üzenetére

    "a mozgó járművek viszonyában az elsőbbségadási kötelezettség azt jelenti, hogy az alárendelt pozícióban lévő, a jogosultat nem kényszerítheti "hirtelennek" minősülő, - az adott helye n adott járművel elérhető legnagyobb átlaglassulási érték felénél nagyobb - sebességváltoztatásra, illetve 3 m/s2 körüli oldalgyorsulással járó irányváltoztatásra."

    Hát ja, a papír mindent elbír .......és vajon ezeket a gyorsulási, lassulási értékeket ki és hogyan fogja lemérni utólag? Ha baleset lesz a következménye, akkor senkit sem fog érdekelni a gyorsulás/lassulási érték, mert egyértelmű, h ki a vétkes. Na meg akkor sem érdekel senkit, ha nem történik baleset, mert okafogyottá válik.
    Ugyanis ha nem okozott balesetet az akadályoztatás, akkor legrosszabb esetben elhangzik egy duda, vagy egy anyázás a sértett részéről, ha meg neadjisten baleset a következménye, akkor meg betétlap, büntetés, stb Szóval inkább próbálj meg akadályoztatás nélkül közlekedni, akkor nem kell majd esetleg utólagosan és fölöslegesen magyarázkodni, hogy hát ez nálad nem hirtelen kategória volt :)

Új hozzászólás Aktív témák