Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#10001) I_Am válasza dokar (#10000) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

ááá ez túl horrorisztikus.

Humánusabb lenne, ha Őket tennénk ki a medvék helyére "túlélni". ;]
A maciknak meg a pénzükből saját jegesparkot lehetne épiteni fél Colorádót lehűtve. :)

Khelben: csillagászatról hallotál-é már?

[ Szerkesztve ]

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#10002) dokar válasza I_Am (#9996) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nyisd ki légyszi a Globális felmelegedés topikot :R

extra

(#10003) biker

biker
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

én azt nem értem, a kocsikra miért nem szerelnek egy kémiai elválasztó rendszert, és egy tartályt, amibe gyűjtik a CO2-t, majd azt le lehetne adni a linde-nél, és készülhetne az üdítő meg a szóda :)

minap ásványvizes cégnél megálltam a 20m3-es (nemtomhánytonnás) co2 tartály mellett elmélkedni :(

mennyi co2-t engedünk ÍGY a levegőbe? hiszen ezt nem emésztjük meg, kibüfögjük :(

Telekom-adó mentesen keress Skype-on vagy Viber-en! --- www.e-szakuzlet.hu | www.gerisoft.hu | www.szeged-klima.hu

(#10004) Mr X válasza dabadab (#9995) üzenetére

Mr X
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A gond ott van, hogy a gyalogos nem tudja, hogy te a kanyarodás után is ugyanazon az úton mész tovább, mert az egy kanyarodó főútvonal. Ezért van elsőbbsége a gyalogosnak minden fizikailag lezajló kanyarodás után.

önjelölt nyelvtannáci...

(#10005) Integra válasza dokar (#10000) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

mintha emlékeim szerint te is 60as rendszert reszelgetnél az autódra....
gondolom környezetvédelmi okok miatt:)

(#10006) I_Am válasza Mr X (#10004) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ácsi!

Kanyarodó főútvonal esetében már a kanyarodási szakasz elé építik a zebrát. Pont azért, hogy a gyalogos tudja merre lehet átkelni.

Integra: ja és a gázgyorsító is azért van, hogy kevesebb co ürüljön. ;]

[ Szerkesztve ]

Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben. http://www.facebook.com/mightybmusic

(#10007) Mr X válasza I_Am (#10006) üzenetére

Mr X
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Viszont a kanyar után zebra nélkül is elsőbbséget élvez a gyalogos.

Kiegészítés, ez azokra az esetekre vonatkozik, mikor a kanyarodó főút mellett van becsatlakozó alsóbbrendű út is.

[ Szerkesztve ]

önjelölt nyelvtannáci...

(#10008) I_Am válasza Mr X (#10007) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Megnézem a könyvben, mert pont másképpen emlékszem és összezavart a vita is. :B

Jelenleg úgy emlékszem van egy képes teszt is, ahol a kanyarodó főútvonalat, mivel főútvonal egyenesnek kell számítani és a gyalogosnak nincs elsőbbsége.

[ Szerkesztve ]

(#10009) Mr X válasza I_Am (#10008) üzenetére

Mr X
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én így tanultam. :)

önjelölt nyelvtannáci...

(#10010) dabadab válasza Mr X (#10004) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mondom, ez remekul hangzik, de inkabb hozz a Kreszbol valamit, ami ezt alatamasztja.

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#10011) rii válasza I_Am (#9989) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

igen ... 2-2 sávos úton, ha az egyik sávban levô lassít, akkor a másiknak is le __kell__, pont ilyen okok miatt

akárkivót'tevótá

(#10012) Skót válasza Khelben (#9962) üzenetére

Skót
(senior tag)

Jólsejtem, hogy a kanyarodó főúton haladással tévesztheti?

mod: a write only mód hibája : már más is elmondta ezt:D

[ Szerkesztve ]

"A modell alkatú nők olyanok mint egy rossz rádió: nem lehet rajtuk semmit fogni! Hát tényleg ez kell Nektek?"

(#10013) Khelben válasza dabadab (#10010) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

(5) Elsőbbséget kell adni
a) jobbra vagy balra bekanyarodó járművel
- annak az útnak az úttestjén áthaladó gyalogos részére, amelyre a jármű bekanyarodik, továbbá

(8) Az útkereszteződésben kanyarodó főútvonal esetén az (5) bekezdés a) pontjában meghatározott szabály a főútvonalon kanyarodó és az arról letérő járműre egyaránt vonatkozik,

(#10014) Mr X válasza dabadab (#10010) üzenetére

Mr X
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Link:

31. § - Bekanyarodás

(7) Útkereszteződésen kívül történő bekanyarodásra az (1)–(2) és a (4–-(6) bekezdés rendelkezései az irányadók.

(8) Az útkereszteződésben kanyarodó főútvonal esetén

a) az (5) bekezdés a) pontjában meghatározott szabály a főútvonalon kanyarodó és az arról letérő járműre egyaránt vonatkozik,

b) a főútvonalról letérő járművel elsőbbséget kell adni a főútvonalon továbbhaladó jármű részére.

*A bekanyarodó járművel elsőbbséget kell adni az úttest mellett levő olyan kerékpárúton (gyalog- és kerékpárúton) érkező jármű részére, amellyel a bekanyarodó jármű:

– a bekanyarodás közben, tehát a bekanyarodás befejezése előtt;

– a kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt vagy közvetlen utána;

– az úttest szélétől számított, legfeljebb 6 méter távolságon belül forgalmi kapcsolatba kerül.

Az a szabály, hogy az útkereszteződésben kanyarodó főútvonal vonalvezetését követő jármű nem tekinthető irányt változtatónak, a járművekre és a járművek egymás közötti viszonyára vonatkozik. Ilyen helyen a főútvonal úttestén az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosoknak a főútvonal vonalvezetését követő járművel is, és az útkereszteződésnél a főútvonalba betorkolló utak úttestén áthaladó gyalogosoknak pedig a főútvonal vonalvezetését elhagyó, akár jobbra, akár balra bekanyarodó járművekkel is elsőbbséget kell adni.

A (8) bekezdés a) pontjában az (5) bekezdés a) pontjára történő visszautalás a gyalogsokkal kapcsolatos szabályra vonatkozik.

A (8) bekezdés b) pontjában írt szabályból, valamint az 53. § (1) bekezdés b) pontjának a rendelkezéséből következik, hogy a főútvonalról letérő minden járművel, így a villamossal is elsőbbséget kell adni a főútvonalon továbbhaladó jármű részére.*

Khelben gyorsabb volt... :)

[ Szerkesztve ]

önjelölt nyelvtannáci...

(#10015) &rew válasza I_Am (#10008) üzenetére

&rew
(őstag)

31. § (1) Az útkereszteződésben másik útra bekanyarodni szándékozó vezető a járművel

a) az útburkolati jelek által meghatározott forgalmi sávba,

b) útburkolati jelek hiányában

- jobbra bekanyarodás esetében az úttest jobb szélére,

- balra bekanyarodás esetében az úttest felezővonala mellé, illetőleg osztottpályás és egyirányú forgalmú úton az úttest bal szélére

köteles - az útkereszteződés előtt kellő távolságban - besorolni. A bekanyarodási szándékot irányjelzéssel [29. § (2) bek.] jelezni kell.

(2) Villamospályával ellátott úttesten, ha az (1) bekezdés b) pontjában foglaltaknak megfelelő besorolás a villamos forgalmát zavarná, a villamos elhaladásához szükséges területet szabadon kell hagyni. A kerékpársávot, továbbá egyirányú forgalmú úton az ellenirányba kijelölt autóbusz sávot a besorolás szempontjából figyelmen kívül kell hagyni.

(3) A járművel másik útra - ha közúti jelzésből más nem következik - jobbra kis ívben, balra nagy ívben kell bekanyarodni, úgy, hogy a jármű bekanyarodás után a menetirány szerinti jobb oldalon maradjon.

(4) Ha a jármű méretei vagy egyéb ok miatt az (1)-(2) bekezdés rendelkezéseit megtartani nem lehet, a bekanyarodást fokozott óvatossággal - szükség esetén erre alkalmas irányító személy igénybevételével - és úgy kell végrehajtani, hogy a bekanyarodó jármű a többi járművet ne veszélyeztesse.

(5) Elsőbbséget kell adni, ha a 28. § (2) bekezdésében foglaltakból más nem következik

a) jobbra vagy balra bekanyarodó járművel

- annak az útnak az úttestjén áthaladó gyalogos részére, amelyre a jármű bekanyarodik, továbbá

- az azonos irányból érkező villamos részére,

b) jobbra bekanyarodó járművel a kerékpársávon vagy az úttest mellett levő, attól jobbra eső kerékpárúton érkező jármű részére,

c) balra bekanyarodó járművel

- az úttesten szemből érkező és egyenesen továbbhaladó vagy jobbra bekanyarodó jármű,

- az úttest mellett levő, attól balra eső kerékpárúton érkező jármű

részére.

(6) A balra bekanyarodó jármű vezetője párhuzamos közlekedésre nem alkalmas úton a bekanyarodást akkor hajthatja végre, ha meggyőződött arról is, hogy balról járművének előzését vagy kikerülését másik jármű nem kezdte meg.

(7) Útkereszteződésen kívül történő bekanyarodásra az (1)-(2) és a (4)-(6) bekezdés rendelkezései az irányadók.

(8) Az útkereszteződésben kanyarodó főútvonal esetén

a) az (5) bekezdés a) pontjában meghatározott szabály a főútvonalon kanyarodó és az arról letérő járműre egyaránt vonatkozik,

b) a főútvonalról letérő járművel elsőbbséget kell adni a főútvonalon továbbhaladó jármű részére.

ha az 5)-ot es a 8)-at vesszuk figyelembe, akkor az _utkeresztezodesben_kanyarodo_foutvonal_ eseten a gyalogosnak elsobbsege van. tehat indexelni nem kell, mert a kresz-ben hasznalt kanyarodas definicioja szerint nem kanyarodsz, de az 5a ervenyes a 8-ra is.
gondolom ha a foutvonal nem keresztezodesben kanyarodik, akkor ez nem ervenyes.

[ Szerkesztve ]

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#10016) I_Am válasza &rew (#10015) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ezt eddig is tudtam. De én pont a csak önállóan kanyarodó főútvonalat keresem.

(#10017) Skót válasza biker (#10003) üzenetére

Skót
(senior tag)

Azért nehéz gyűjteni mert a kocsinál nem csak CO2 keletkezik hanem sok-sok másikféle gáz is, és szeparálni meg költséges lenne sztem.

Valamint nem tudod begyűjteni mert a kocsinál az a lényeg, hogy kipufogjon, és ne legyen folytás, ki tudjon jönni a gáz, egyszerűbb így.
Talán inkább a gyárnak kéne optimalizálni minnél inkább az autókat, azzal, hogy tökéletesítik a benzin-levegő elkeveredését meg ennek a keveréknek a minnél tökéletesebb és pontosabb begyújtását/ elégetését (csak az is drága lenne és az autós fizetné meg.)

[ Szerkesztve ]

"A modell alkatú nők olyanok mint egy rossz rádió: nem lehet rajtuk semmit fogni! Hát tényleg ez kell Nektek?"

(#10018) Mr X válasza I_Am (#10016) üzenetére

Mr X
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Olyat nem fogsz találni, mert gyalogosnak csak kereszteződésben van zebra nélkül is elsőbbsége. :)

önjelölt nyelvtannáci...

(#10019) dabadab válasza Khelben (#10013) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Na vegre :)
Kosz!

(#10020) I_Am válasza Mr X (#10018) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Akkor nem tudom hol keveredtem el, de ezekkel tisztában voltam eddig is. Nincs már kedvem visszaolvasni, de sehol nem olvastam kereszteződésről, illetve olyan főútvonalról a totyikban amibe becsatlakozó alárendelt van.

Minek vitáztok akkor? :)

(#10021) Mr X válasza I_Am (#10020) üzenetére

Mr X
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Itt volt szó róla.

önjelölt nyelvtannáci...

(#10022) &rew válasza I_Am (#10016) üzenetére

&rew
(őstag)

amikor irkaltam, meg nem latszott a tobbieknek ugyanez a hozzaszolasa :B

szoval azert irtam a vegere h mivel itt igy van kikotve, sztem a siman kanyarodo fouton nincs elsobbseguk

dodge charger - ford mustang - dodge challenger

(#10023) fokukac válasza biker (#10003) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

nagy ötlet. legalább annyi a valóságalapja, mint hogy Te zacsibe gyűjtsd és vidd magaddal a leadóhelyig.. :DDD az emésztésed végtermékeit. :DDD

Pleased to meet you - Hope you guess my name

(#10024) dokar válasza Integra (#10005) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

1 literrel kevesebbet is eszik tőle az autó és jobban is megy :)

extra

(#10025) fokukac válasza dokar (#10024) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

figyimár, hogy lehet tuninggal tenni a felmelegedés ellen? :DDD

(#10026) ABE

ABE
(PH! addikt)

Ma is gyalog jöttem be az egyetemre. Ma is megpróbáltak elütni, konkrétan egy SX4-es csávó. Már egy lábbal leléptem a zebrára, mert kellő távolságban volt az autó, de lassítás helyett gyorsított, ezért megálltam. Láttam, hogy a megfelelő utazótempó elérését összekötötte azzal, hogy a mellette ülő csajhoz dumált egyfolytában, miközben az útra nem is figyelt, csak jobbra bámult. Kb. 60-nal húzott el előttem. Mit mondjak? Hétfőn megveszem a bérletet. :W

[ Szerkesztve ]

Mobilos kérdéssel ne keress privátban, ha problémád adódott, érdeklődj a megfelelő topikban. Köszönöm. - http://abeswords.wordpress.com

(#10027) dokar válasza fokukac (#10025) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az első kettő sor az aláírásomban nem kapcsolódik a harmadikhoz. :D

extra

(#10028) Integra válasza fokukac (#10025) üzenetére

Integra
(Jómunkásember)

látod..
hegessz fel te is egy 60as rendszert a szuzira, -1 liter fogyasztás, +20le és még nem is csiptuningoltattál:DDD

ez se kutya

(#10029) I_Am válasza Mr X (#10021) üzenetére

I_Am
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Aha csak azután tetted hozzá a kiegészítést hogy már válaszoltam.

Mert az első mondatod volt csak ott elsőnek.

(#10030) dokar válasza Integra (#10028) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nekem nincs 60-as, de +20 lóerő sincs :DDD

extra

(#10031) fokukac válasza Integra (#10028) üzenetére

fokukac
(PH! kedvence)

és ha rakok rá szőrös kormányt vunderbaummal, meg M-csomagos spojlerkészletet, akkor az még lusz 20 ló, ugye? :DDD

Ui. amúgy mi az a 60-as rendszer?

[ Szerkesztve ]

(#10032) dokar válasza fokukac (#10031) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

amúgy mi az a 60-as rendszer?

60 éves kortól ajánlott, akár a nyugdíj :D

extra

(#10033) Mr X válasza I_Am (#10029) üzenetére

Mr X
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az alapszituáció is kereszteződés volt, amiből az egész kiindult. Ezután lett belekeverve a kanyarodó főút.

önjelölt nyelvtannáci...

(#10034) Integra

Integra
(Jómunkásember)

(#10035) dokar válasza Integra (#10034) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

remélem lesz árcsökkentő hatása a benzinárra :)

extra

(#10036) Mr X válasza dokar (#10035) üzenetére

Mr X
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Biztosra veheted, hogy ha az egész világon csökken az ára, itt akkor is "biztos ami biztos" emelkedni fog.

önjelölt nyelvtannáci...

(#10037) dabadab válasza Mr X (#10036) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

FYI: Ausztriat veve referencianak, az elmult egy evben Mo-n csokkentek az uzemanyagarak.

(#10038) Mr X válasza dabadab (#10037) üzenetére

Mr X
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Én nem emlékszem az elmúlt évből olyan iszonyatos nagy árcsökkenésre, hazai árak alapján.

önjelölt nyelvtannáci...

(#10039) dabadab válasza Mr X (#10038) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

En viszont, mint hatarmelleki, feszulten figyelem az arakat :) Tavaly nyaron Ausztriaban volt olcsobb vmivel a dizel, mostanra viszont itthon olcsobb.

(#10040) Mr X válasza dabadab (#10039) üzenetére

Mr X
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mondjuk ez a veszély engem nem fenyeget, hogy nézegetnem kelljen a külföldi árakat. :)

önjelölt nyelvtannáci...

(#10041) reczei_janos

reczei_janos
(újonc)

Akkro ide írom. köszi

Kereszteződébe miért megy be a balf@sz amikor dugó van és látja hogy be van állva?
Nem értem azt se aki meg merőlegesen rá dudál, hiszen nem tud elrepülni ha már oda ment egye meg a fene. :F

Kanyarodóba miért jó megelőzni 2 autót? Mögöttem halad a f@sz és kimegy a kanyarodóba és 2vel előttem meg vissza.
Ha nem engedem vissza magam elő ő van felháborodva. Ezeket ott helyben lelőném. :W
Siessen de ne ilyen kötsög módon!

Ha már a zebrán vagyok két lábbal miért húz el előttem még 3 BMW Merci vagy Audi???
Aki 3 millió felett vesz autót újra vizsgáztatnám KRESZ-ből, mert sztem a pénz elvette az eszét. :(((

Na ha eszembe jut íok még okosakat. :DD

(#10042) dokar válasza reczei_janos (#10041) üzenetére

dokar
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

csak nem pesten jártál? :DDD

extra

(#10043) reczei_janos válasza dokar (#10042) üzenetére

reczei_janos
(újonc)

de igen :DD

(#10044) ABE válasza reczei_janos (#10041) üzenetére

ABE
(PH! addikt)

Mi köze az autó árának az ember eszéhez?

Mobilos kérdéssel ne keress privátban, ha problémád adódott, érdeklődj a megfelelő topikban. Köszönöm. - http://abeswords.wordpress.com

(#10045) Mr X válasza ABE (#10044) üzenetére

Mr X
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Az, hogy az tud venni pl. 7-es BMW-t, aki már hülyére kereste magát... :D

Khelben: Ott biztos kevesebb volt a kezdeti agyi állomány. :)

[ Szerkesztve ]

önjelölt nyelvtannáci...

(#10046) Khelben válasza Mr X (#10045) üzenetére

Khelben
(őstag)
LOGOUT blog

5-600ezerért is lehet 7es bmw-t kapni

(#10047) ABE válasza Mr X (#10045) üzenetére

ABE
(PH! addikt)

Mint tudjuk, nem feltétlenül kell a 7-es a BMW-ből, hogy valaki ész nélkül vezessen. :D

Mod:

Ja, és kell bele egy kiváló sofőr. Tudjuk, kitől tanuljunk...

[ Szerkesztve ]

(#10048) Mr X válasza ABE (#10047) üzenetére

Mr X
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Na jó, de egy 3-as 1.6 üti a 7-est, csak kell rá jó sok M-pakk... :D

[ Szerkesztve ]

önjelölt nyelvtannáci...

(#10049) rii válasza Khelben (#10046) üzenetére

rii
(PH! nagyúr)

mert azt senki nem akarja megvenni szinte
elég izmos egy olyat fenntartani

(#10041) reczei_janos
azért kell szét dudálni, mert hátha egyszer csinálta csak meg, és maradnadó élmény lesz a számára

de amúgy nem dudálni kellene, hanem odamenni, és odacsapni.

[ Szerkesztve ]

akárkivót'tevótá

(#10050) Eagl3 válasza Khelben (#10046) üzenetére

Eagl3
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Mintha nem tudnád, hogy mire gondolt...

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.