Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MPowerPH

    félisten

    válasz kw3v865 #26561 üzenetére

    Kicsit vitatkoznék. Mert mindent lehet egy bizonyos kereteken belül, persze ez mind szabálytalan. Mondjuk itt egy valamit szegsz meg, a sebességhatár be nem tartása. Ebből a versenyzősdiből nagyon nem következnek balesetek. Az már más kérdés, hogy ha a versenyző vezetéstechnikailag nulla, akkor egy esetlegesen kanyarban megcsúszó autóval nem tud mit kezdeni, és vagy árkot fog, vagy elkapja a szembejövőt, vagy keresztbeáll az úton.
    A pszichológia teszt már ott megbukott, hogy eseti dologról beszélünk. Pl. vegyük az én esetemet. Akkor vagyok a legpipább, ha valaki úgy előz, hogy nekem, és a szembejövőnek is satuzni kell, hogy elkerülje a drága a frontális koccanást. Ilyenkor veszélyeztet engem, és a szembejövőt is, legalább. Na, ekkor bizony utána megyek, és visszaelőzöm, majd lassabb haladásra ösztökélem. Semmi veszélyt nem látok benne. Ha nem lassítanám vissza, ki tudja mit művelne a többi előzésénél.
    És akkor jön a pszihológia része. A teszten úgysem azt mondaná az ember, amit gondol, hanem amit kell. ;) Ugyan úgy mindenki átmenne, aki meg nem, abban nincs annyi értelem, hogy a KRESZ vizsgán túllépjen.

    Ellenben a vezetéstechnikán ezen emberek nagy része is ugyan úgy megbukna. És még sok másik is, akiknek semmi közük az autóhoz. Ott nem lehet manipulálni, nem lehet csalni. Vagy megtanulod az 1 nap alatt, vagy nem, és akkor 2 évig pihentesd a dolgot. mert ez olyan, hogy ha megtudod fogni a csúszó autót egyszer ugyan olyan helyzetben, akkor onnantól kezdve érzed a módszert, a kezedben van, és mindig megtudod. Nem tom ki volt innen az Allianz Vezetéstechnikai Centrumban. Van olyan csomag, hogy 'Ifjúsági standard kurzus'. Nah, ezt tenném minimum kötelezővé. Nekem ez kimaradt, de azt mondták a kezdőknek bőven elég az is. Én először az 'Intenzív kurzus' -ra nyertem lehetőséget(2 évre a jogsim megszerzésére, ekkor vettem meg az autómat is, mivel előbb nem engedtek saját autót használni. Sajnos ez sem így van a többségnél. Mert egyből a jogsi után mennek a mély vízbe), majd 1 évre rá hajtott a kíváncsiság, és a megtakarított pénzemből befizettem egy 'Prémium kurzus' -ra. Mindegyik nagyon hasznos, nem egyszer kihúzott már a bajból az ott megszerzett tudás, és mindamellett óriási élmény. Sajnálatos módon csak férfiakkal találkoztam, a női sofőrök nem nagyon látogatták, legalábbis akkor.
    Természetesen ringre is ki lehet menni nyílt napon, én még nem tettem meg saját autóval. Pedig nem is drága dolog. Csak ugye be kell szerezni odavaló gumikat, mert ismerőssel voltam, akinek szépen elnyírta a drága nyári gumikat a körözgetés.

    [ Szerkesztve ]

    Don't Tread On Me

Új hozzászólás Aktív témák