Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mercutio_

    félisten

    válasz JoceeHunt #61662 üzenetére

    Inkább csak olvasgatom, lévén 25 éve volt utoljára akim, most egy nano bricken gondolkodom.
    Jöhetnek a komponensek privátban is, vagy tegyél be oda egy leméretezett képet, és írd le alá a felszerelést (aki, szűrő, talaj, dekor, rákok, halak, világítás, sstb.).

    schawo: Eddig azt hittem a fix obi alá ugyanannyi közgyűrűt kell tenni, mint a gyutáv, hogy 1:1 nagyítást érjek el vele, eszerint rosszul tudtam?

    Sheratan: Régi makróobiból ami jó minőségű az 30k körül van, a másik gond a manuális rekeszelés, így ugyanis vagy sötét lesz a keresőkép, vagy nyitott rekesszel állítasz élességet majd exponálás előtt rekeszelsz, ami esélyes, hogy elmozdítja az élesség síkját. Ilyen szempontból a közgyűrű jobb, mert ott exponálás előtt nyitott a rekesz. Képminőséget meg fene tudja, amennyivel az előtétlencse ront a képminőségen, annyit lehet, hogy a közgyűrű miatti tényleges fényerőveszteségből eredő is ront a képen. A 25-ösön még lehet a közgyűrű a jobb megoldás, (bár nekem a 20-ason nem okozott gondot a raynox), de ahogy haladsz a tele tartomány felé javul (alapvetően tele-obikra van tervezve) Ezek mind DCR-250-nel készültek, az első 3 40-150-es obin 100-150mm közötti gyutávon, a többi kép a 20/1.7 és a 45/1.8-as obikra téve.
    A 10+16 hátránya még, hogy fel-le rakásához le kell szedned az obit a vázról és az obiról a gyűrűket, ez macerás, ha nem csak makrózni akarsz, hanem séta közben, vagy itt-ott bóklászva makrót is akarsz csinálni, az Raynox előtétet 1 mozdulat felrakni az obi elejére, és levenni.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

Új hozzászólás Aktív témák