Hirdetés
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hiába van április, a hardverek nem tréfálnak
- Milyen SSD-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
3.Aragorn
addikt
Sziasztok
Jelenleg egy Seasonic Focus Plus Gold 550W szolgál.
2.: Milyen gépre kötnéd?
ASRock X870E Nova WIFI vagy MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI
Ryzen 9800x3d
64gb ddr5 6000 vagy 6400
4db HDD
1db SSD -> ez bővül majd 4-5 db-ra később
Nanoxia Deep Silence 5, ill. "Lásd az adatlapomon."GPU: később lesz eldöntve, de min. 9070 xt, vagy 5080 szint. Jelenleg marad az 1660Ti pár hónapig. Legalább addig jó lenne kihúzni az 550W-el
A teljesítmény véleményem szerint elég lenne még, de ezek az új lapok a cpu-nak 2x 8 pint kérnek, ezen a tápon csak 1 van. Sőt az MSI lap aljára is dugható egy 8pin.
Egyáltalán be tudom-e indítani ezzel a jelenlegi táppal, vagy jobb nem is próbálkozni?1.: Mennyit szánnál rá?
most kb 50k, ha kihúztam a GPU cseréig akkor picit mehet följebb+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Moduláris csatlakozók, halk, fekete
Pici ram és cpu tuning tervben van.
Legújabb szabványoknak feleljen meg: pl. ATX 3.1 és PCIe 5.1Válaszokat előre is köszi!
-
KAMELOT
titán
válasz
BlackmMmDog #158991 üzenetére
CM MWE 850W
Esetleg egyel feljebb írták. 62k kuponnal Montech 1200W -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
BlackmMmDog #157907 üzenetére
Keresem az ADATA XPG CORE REACTOR II VE 650W utódját mert besz.rt 1 hónapra rá.
Ebben az ársávban kerek alternatívát.
Köszönöm! -
BigBear
senior tag
válasz
CriticalHit #158984 üzenetére
A zaj értekeket érdemes mindig megvizsgálni. Ez a "csak" A- ennél a tápnál azt jelenti, hogy ~550W-ig 15-20dB, majd 700W-ig 20-25dB-t mertek, ami gyakorlatilag hangtalan lesz a házban. A vége 35-40dB, de nem ez lesz a jellemző.
(Pl. XPG Core Reactor II 850W "csak" normal ++, de 500W-ig 15-20dB a zajszint, ami hangtalan. )
Minden tapnál érdemes megnézni, egész agyament halk átlagolású ventivezérlések és hangosnak minősített, de a gyakorlatban halk tápok vannak. Ha egy táp az utolsó 50W-on felpörög, nem lesz jó az átlag, de ettől még lehet, hogy a gyakorlatban a tartomány 90%-ában halk lesz. -
KAMELOT
titán
-
Kerio
őstag
Sziasztok!
1200W-os tápegységet keresek, ami belefért a Li Lian Lancool 207 házba, vagyis max 160mm. Mennyire ajánlott a Raijintek CRATOS 1200 BLACK?
-
Ribi
nagyúr
válasz
CriticalHit #158968 üzenetére
-
-
válasz
Teljes PC fogyasztas. A 13500 max 154W-ot eszik.
-
jeni
félisten
válasz
Mans20 #158967 üzenetére
A régi gépre gondolom nem szeretnél 30 ezres tápot kötni.
Az a táp hibátlan akkor nem kerülendő főleg ha van 1 év gari. Biztosan átnézték belsőleg,le van tesztelve.
Ha sok annyiért akkor lehet venni bolti újat 20ezer Ft induló árakkal.
Annak a bolti új cuccnak az az előnye,hogy a másik gépre is átvehető. -
RobbyJr
addikt
válasz
De gondolom látod mikori a teszt, ez azóta javítva lett a Bios Microcode update-el.
Életemben nem láttam az enyémet 150W-nál többet enni, pedig összes magra be volt állítva a Turbo órajel. -
r.mark
csendes tag
válasz
Angelland13 #158953 üzenetére
Mindenképp kell. GPU gyorsítás kell a Camera RAW-nak, hogy a Raw fotókon lehessen dologzni, plusz az online AI funkciókhoz is
-
RobbyJr
addikt
válasz
CriticalHit #158945 üzenetére
Az a proci biztos nem eszik 250W-ot. Másfél évig használtam ugyanilyet full auto beállításon, és OCCT teszt alatt 138W volt a maximum. 1-2 progi meghajtotta 150W-ig, de ennyi, nem több. Ez nem K-s proci
-
TPeti
tag
válasz
CriticalHit #158957 üzenetére
Köszönöm, ez a válasz így teljesen kimerítette a kíváncsiságomat.
Igazából az a baja, hogy 10ből 1x hidegen megmerevedik boot után (a háttérkép sem jön be) és amikor elindítok valamit, ami a videokártyát terhelné (alapon is), szürke képernyő után újraindul. A videokártya (7700XT) amit eddig simán vitt (több száz órán keresztül) +15% power budgetet, most 5ből 1x kilép, alapon stabil. Ha bemelegszik (20-30p után) már atomstabil.
Az ilyen instabilitásokból gondolom, hogy táp (vagy alaplap). 5 év után eddig mindig tápot cseréltem kérdés nélkül, de ez egy minőségi cucc, nem biztos h szükséges.
-
CriticalHit
addikt
válasz
TPeti #158954 üzenetére
Elsőre kétlem, hogy a "fura dolgokat" a táp okozza, mert az EVGA GQ sorozat FSP belső kiváló minőségű Rubycon és Nippon Chemi-Con kondikkal, 135 mm-es minőségi Protechnic Electric Folyadékcsapágyas ventivel (kb 450w-os terhelésnél lépi túl a csendes 35dBA zajszintet), 92% hatékonyságú 250W-500W terhelés között magas összteljesítménnyel. Konkretizálnád a "fura dolgokat"?
-
TPeti
tag
Sziasztok!
Mostanában kezdett fura dolgokat csinálni a gépem. Egy 2020as EVGA GQ Series 750W táp van benne, szerintetek mennyire aggódjak miatta ? A terhelés sztem nem sok rajta.
5800x3d, 2x SSD 2TB, 2x HDD, 7700XT.Köszi!
-
r.mark
csendes tag
válasz
CriticalHit #158945 üzenetére
A 12 gb Vram lehet, hogy nem elég a Photoshonak?
-
CriticalHit
addikt
válasz
r.mark #158944 üzenetére
Különös CPU, ami bizony képes fogyasztani akár 250W-ot is, szemben a takarékos max 170W-ot fogyasztó VGA-val. Teszteld le a rendelkezésedre álló Seasonic táppal de nem táphibára utal a jelentkező "grafikus processzor nincs elegendő tárhely hibát észlelt" hibaüzenet, hanem kevés VRAM-ra. A táp simán kikapcsol túlterhelés hatására, vagy amperszaggal elfüstöl, tekercs leégés, kondenzátor tönkremenetel esetén.
-
r.mark
csendes tag
Sziasztok!
A gépem:
Gigabyte Z690M DS3H DDR4
i5 13500
32 GB RAM DDR4 (2x16)
2 TB WD gold HDD
1 TB WD gold SN850X M2
256 GB ADATA SX8200PNP M2
LG DVDRAM
GeForce RTX 3060
a gépházban 3 ventillátor, és egy gyári CPU hűtő, intel
Ezek fogyasztanak nálam, ésA mostani tápegységem egy Be Quiet! Pure Power 10 500 W Silver tápegység.
A problémám:
Photoshop RAW kép szerkesztés közben rendszeresen kiírja a gép, hogy a "grafikus processzor nincs elegendő tárhely hibát észlelt" vagy azt, hogy a grafikus környezet nem ok, vagy hogy helyreállíthatatlan hibát észlelt. Ilyenkor lefagy és vagy bezárhatom a PS-t mentés nélkül, ha szerencsém van mentéssel, vagy teljesen lefagy és ki kell kapcsolnom a gépet. Munka közben ilyenkor a stroke kerülget...A videókártya pasztázását gondoltam problémának, de ez megvolt, azóta is ezt csinálja.
Arra gyanakszom, hogy lehet, hogy nem elég a tápegység? Mert amikor leáll pörög minden ventillátor, a processzoré is, és amikor PS-en dolgozok szoktam közben Youtube-on hallgatni valamit, tehát gondolom maximálisan dolgoztatom a gépet.
Ha nem elég, akkor a rendelkezésemre álló Seasonic Gold G12 GC-550 elegendő javulást jelenthet, vagy jó volna legalább 600 vagy 650 wattos tápegység? A választ előre is köszönöm!!!
-
yodee_
őstag
Sziasztok!
Szeretnék tápot cserélni az otthoni szerveremben és érdekelne, hogy mi a vélemény a be! quiet - Pure Power 12 M 550W típusról, illetve van e jobb ajánlat.
1.: A keretösszeg: max 40.000 Ft.
2.: A gép adatai:- Kontron D3633-S mITX, i7-9700, 2*16GB DDR4 SO-DIMM 2666MHz, 4 WD RED, 1 Samsung 970 Evo Plus m.2.
3.:
- mindenképp full moduláis modell érdekel mert a házban (Chenbro SR30169T3)kevés a hely és szépen akarom megoldani egyedi kábelekkel, illetve 12 centiméteres vagy nagyobb mert ez szellőzteti a kis házat.Köszönöm szépen
-
CriticalHit
addikt
-
csucsbicep
nagyúr
Sziasztok!
1.: Mennyit szánnál rá?
40-45K2.: Milyen gépre kötnéd?
i5 14600KF
32GB DDR5
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS
Sapphire RX580 4GBA VGA cserélve lesz pár hónapon belül, jelenleg csak képet ad, mivel munkára lesz használva a gép első sorban.
Nincs még konkrétan meg mi lesz az utód, de valószínűleg 5070/9070 alatti kártya lesz.+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Nincs, amit megemlítenék, hogy sokat fog menni a PC. -
-
-
-
BigBear
senior tag
válasz
TechN7ne #158931 üzenetére
Tesztkörnyezet
AlaplapMSI MEG X570 GODLIKE
ProcesszorAMD Ryzen 7 5800X (PBO: Enabled)
ProcesszorhűtőFractal Design Celsius S36
Memória4 x 16 GB Patriot Viper 4 Blackout DDR4-3600
...Majd 550W-ra én nem 550-es tápot pakolnék... Ahogy Rhino666 kolléga jelezte, 750W körül nézelődnék.
-
-
TechN7ne
nagyúr
Sziasztok ,
Megmaradt a több mint 4 éves Seasonic Prime 650W GX tápom szabadon amire építettem egy Ryzen 5800x gépet ,erre a tápegységre plusz egy RTX 3080 még beleférhet?
Össz. fogyasztásom ha a 3080-at is beleszámolom 550w környékén lehet ,szerintetek? -
blackmoto
senior tag
válasz
CriticalHit #158922 üzenetére
Tényleg nem találni semmit alacsonyabb watt értékkel.
Ez a 650W nem lesz túlzás nagyon? Hátránya lehet? Kicsit nagyobb fogyasztás lehet az alacsonyabb terhelés és a kevésbé hatékony működés miatt? Vagy ezek elhanyagolhatóak, és legalább pont emiatt tényleg csendes lesz? -
Iceman821
tag
válasz
oroszLajos #158891 üzenetére
Nekem még ennyi se kellett, hogy 200W fölé menjen elég volt neki, ha folyamatosan hosszabb ideig játszottam vele.
Tegnap mindenesetre visszaküldtem garanciáztatni, majd kiderül mit mondanak, addig beraktam a tertalék Seasonic Focus tápomat a gépbe az is 650W-os.
A poén az, hogy ezzel a táppal még a vga se cw-zik úgy. -
KAMELOT
titán
-
CriticalHit
addikt
válasz
blackmoto #158919 üzenetére
A jeni által is ajánlott 650W -os CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay az én ajánlásom is de csak azért, mert az 550W-os változata érdekes módon jóval drágább: [link]
Ha tudod emelni a keretet itt egy kiemelkedően csendes 560W-os táp: [link] 10 éves gyári garanciával, 100%-ban japán kondikkal és halk 140mm-es Folyadékcsapágyas ventivel és félpasszív üzemmóddal. -
BigBear
senior tag
válasz
Rhino666 #158917 üzenetére
Egyébként érdekes, hogy hova süllyedt a be Quiet.
Régebben egészen kiváló és halk tápokat hoztak össze, most meg alig van épkézláb tápegységük, az is horror drágán. BQ Pure Power sorozatban voltak kisebbek, 300-400-500W környékén, CWT vagy FSP alapokon, csendes ventivel, ahogy kell. Mára meg... -
jeni
félisten
válasz
blackmoto #158916 üzenetére
Ha nem kell 550W több akkor a korábban ajánlott:
Ryzen 5600X és a Nvidia 4060 nem fogyasztanak sokat.
AERO BRONZE 550W
árgép-Oázisban 3 év garival
Ha van zseton akkor a 35 ezer határig a CHIEFTEC Chieftronic PowerPlay 650W 80 PLUS Gold moduláris 650W-bontható kábelek és kapcsolható venti
erre megadják az 5év garit is -
blackmoto
senior tag
válasz
CriticalHit #158918 üzenetére
Köszi!
Akkor mit ajánlanál helyette, ami jobb lehet 25-35 ezer Ft-ért?Szerk:
Rhino666
Köszi. -
CriticalHit
addikt
válasz
blackmoto #158916 üzenetére
Félpasszív üzemmód de a megadott max 35e árban ritka, mint a fehér holló, ha egyáltalán létezik. A 4060 max 120w-os, a CPU 75w-os fogyasztásához valóban elég a 450W-os táp is. A kínálat azonban szűkös.
A BQ! System Power (elavult HEC) tápot a többségében Teapo SC kondikkal, apró hűtő bordákkal, alacsony hatékonysággal és teljesítménnyel, illetve a már kisterhelésen felpörgő Siklócsapágyas Yate Lon ventivel kerültem volna nagy ívben. -
-
blackmoto
senior tag
Sziasztok!
Asus TUF Gaming B550M Plus lap
Ryzen 5 5600x
2x8GB Corsair 3600MHz CL17
Asus RTX 4060 Dual Evo OC
Arctic Freezer 36
Be Quiet System Power 10 550W
Cougar Uniface Mini ház 1db 3 pines 120mm-es ventilátor
Eddig új minden, a következők jöttek a régi gépből:
Samsung 860 EVO SSD 256GB SATA
Verbatim Vi3000 M.2 SSD 512 GB
Verbatim Vi550 S3 128GB SATA
2db Arctic 120mm F12 Pwm Pst ventilátorKell ennek tényleg az Asus által ajánlott minimum 550 Watt?
Vagy mehetnék lejjebb is kicsit?
A felsorolásban lévő új Be Quiet System Power 10 550W táp hangja nekem nem tetszik, így lehet vissza küldeném és keresnék valami mást helyette.Van olyan táp, aminek nincs ilyen búgó/morgó hangja mondjuk 35ezer Ft-ig?
Másé is ilyen, vagy kifogtam egy selejt ventilátorosat? Vagy ez is pwm vezérlésű és magát a vezérlést hallom, ahogy kapja az impulzusokat?
[link]Vagy olyan, aminek kis terheléssel (pl. csak YouTube) nem forog a ventilátora? Olvastam, hogy inkább az ajánlott hogy legyen egy minimális légáram, de hátha.
Köszönöm a segítséget.
-
BigBear
senior tag
válasz
oroszLajos #158913 üzenetére
Semmi gondod nem lesz belőle.
Nem optimális, ezért a hatásfok valószínűleg a béka segge alatt lesz amikor idle megy a gép, de az eleve minimális fogyasztás mellett ez szerintem elhanyagolható veszteség.Más kérdés, hogy mennyire van értelme fölé lőni a ténylegesnek, mik a pár éves tervek.
Annak semmi értelmét nem látom, hogy több pénzt adjon ki az ember a szükségesnél, ha mondjuk az elkövetkező 2-3-4 évben nincs tervben brutál kártya mondjuk.
Páran már felvetették, hiába a 7-8-10 éves garancia, normál esetben úgysem hagyja bent az ember addig a tápot. Bármilyen jó holmi, azért egy nagy értékű gépet nem bíznék egy 6-7 éves holmira, még akkor sem, ha elő-előfordul, hogy az ember ilyen öreg táppal működtet valamit. Hiába szükséges rossz, az egyik alapja az egész holminak. Ha neadj' viszi a cumót, akkor igen pöszén néz az ember.
[5080 PH fogyasztás] Példának itt a PH 5080-as tesztje. ~470W -ot mértek teljes rendszerre. Ha ehhez még némi spike-ot hozzáteszek is, bőséggel fölé vagyok lőve az igényeknek egy 850W-os táppal, vagy maxoljuk ki egy 1000W-os holmival. Persze, ha valaki széttuningol mindent is, a határ a csillagos ég. De fél lábbal a földön maradva és átlag felhasználói igényeket tekintve, középkategória tetejéig nagyon bőséges lesz még pár évig a 850W is.
Visszatérve az elejére: ha mondjuk a 3-4 éves tervben nincs extrém kártya, akkor tök felesleges egy fillérrel is többet kiadni az ún. jövőállóságért, mert mondjuk 4-5-6 év múlva amúgy is ildomos lenne tápot cserélni. Érdekes, hogy VGA-t, procit, lapot, memóriát, házat mittudomén mindenki váltogatja mint az alsógatyát, az egyik legfontosabb, a táp meg rendszerint háttérbe szorul.Szerk.:
7600x, RX6600 gép, + cullang. Én tavaly év vége felé egy Corsair RM1000x-et vettem, mert jó áron volt. Aztán elkapott a kicsinyítési láz, a 160+ mm és a Jonsbo Z20 nem barátok, ezért lecseréltem egy Asrock SL850-re, ami 2 bekapcsig sem jutott.
Most csereképpen kínomban egy XPG Core Ractor II 850W-os holmi [HWbusters teszt] [Cybenetics Performance database] mellett döntöttem, részben mert ez csak 140mm hosszú. RMe-ből annyi coil whine-os van mint égen a csillag, más meg alig akad, ami rövidke. SFX horror drága, hangos. Tervben legfeljebb egy 7800XT van mondjuk 1-2 éven belül. Még ezzel is nagyon bőséggel túllőttem az igényt.
Gondolkoztam mindenféle csillivilli holmin, nem igazán látom értelmét. Tévedhetek persze, de inkább lecserélem ezt majd 4-5 év múlva ha kell, minthogy a szépen hangzó jövőállóság miatt 2x ennyit kiadjak tápra. -
RobbyJr
addikt
válasz
oroszLajos #158913 üzenetére
Alacsonyabb fogyasztáson kicsit több áramot vesz fel a falból, mint egy kisebb táp.
Nekem is elég lett volna a 850W, de 1000W-os tápot vettem, gondolva a jövőre. -
oroszLajos
aktív tag
válasz
BigBear #158911 üzenetére
Pedig én is épp egy Seasonic Focus GX-el szemetek most. De akkor kihagyom. Marad az Corsair RMX vagy az NZXT.
Viszont lenne még egy olyan kérdésem, hogy mennyire baj az, hogy ha a gépbe jelenleg elég lenne egy 850es táp, de vennék egy 1200 wattost? Nem lesz baja a tápnak, ha kevés fogyasztáson van használva? -
BigBear
senior tag
válasz
Blaster #158896 üzenetére
Halkság és Seasonic nem barátok, legalábbis nem ennyiért. Ha végignézed a Cybenetics tesztjeit, az alsóbb polcos (Core / Focus GX pl) tapjaik sem hangban, sem technikailag nincsenek ott, ahol valamikor a Seasonic volt.
A felpasszív dolgot én elengedném. Erőltetik sokan, a gyártók is felszálltak a vonatra, de semmiképpen nem előny főzni azt a tápot. Egy alacsonyabb fordulat melletti folyamatos legáram sokkal-sokkal jobb.
Konrétan Corsair RMx, NZXT C gold, Super Flower Leadex VII XG, alul meg XPG Core Reactor II vagy FSP Vita GM. 850W mondjuk. -
_DiEGO_
őstag
Most 2025 tavaszán mennyire számít jónak, illetve milyen konfighoz lehet még ajánlott egy 11 évet megélt:
Mercury M850-GFM 850W tápegység.
Egy isminek ez szolgálja ki jelenleg is a következő konfigját:
Asrock Z87 Pro3
i7 - 4765T
HyperX FURY 4x8GB 1886MHz DDR3
GTX 980 4GB
Verbatim Vi 550 S3 512GB SSD
WD WD3000FYYZ 3TB Hdd
LG BR Író
Plusz van benne valami Sound Blaster hangkeltő. -
Blaster
junior tag
válasz
CriticalHit #158906 üzenetére
Akkor már csak egy tonna tesztet kell megnézem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Politika
- Nintendo Switch 2
- Viccrovat
- Ha szimulátoroznánk, és van pénz lóvéra, akkor akad ilyen is a piacon
- E-roller topik
- PlayStation 5
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hiába van április, a hardverek nem tréfálnak
- Milyen SSD-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Enermax Revolution 1000W Gold Moduláris Tápegység
- Eladó Chieftec GPA-400S 400W Tápegység
- ASUS ROG LOKI 1000W Platinum RGB SFX Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- Chieftec Force CPS-450S 450W 85+ bronz minősítésű ATX tápegység
- Új Szines Tápegység Moduláris Kábel Szettek És Toldók Pcie Cpu Alaplapi 12VHPWR Sata Molex Cablemod
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Konyak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 7900 XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest