Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Phoszphorosz

csendes tag

Sziasztok!

A segítségeteket kérném.

Jelenleg alábbi konfigurációval rendelkezek:
    tápegység: FSP300-60APN
    alaplap: ASUS P8H61-M LX3 PLUS
    proceszor: Intel Pentium G840
    ram: 2x4GB Kingmax DDR3 1333MHz
    winchester: Samsung 250GB 7200RPM
    egyéb: ASUS DVD író, 3 db Arctic Cooling F12 PWM

A problémám a következő:
    A tápegységem halk, de számomra nagyon zavaró magas frekvenciás sípoló hangot ad ki magából szinte a kezdetek óta. Fél éve használom, a hang sajnos azóta nagyon kis mértékben, de erősödött.
    Visszaolvastam itt a fórumon, hogy mi lehet ennek az oka és sajnálattal tapasztaltam, hogy több FSP tulajdonos is panaszkodott hasonló jelenségre.

Volt aki azt írta, hogy ez azért van, mert a tápegység túl alacsony terhelést kap, ezért az emberi fül számára hallható frekvenciatartományban kezdenek a tekercsek "sípolni".

Néhány fórumtárs tanácsolta már másnak is, hogy kapcsolja ki az energiagazdálkodási opciót, mert az
    segített neki is eltüntetni a zajt. Megpróbáltam én is, de ugyanúgy sípol a tápegység.

Mások az egyes komponensek összeférhetetlenségével magyarázták a jelenséget, ezért én is elkezdtem sorra leválasztani az egyes alkatrészeket és arra jutottam, hogy ha nincs HDD vagy SSD rákötve, csak az alaplap, akkor nem ad ki semmilyen zavaró hangot, csendesen forog a ventilátora, csak azt lehet hallani ha közel hajolok hozzá.
    Mi lehet ennek az oka? A tápegység rossz lenne? (Erősebb terhelésnél szintén halkul, időnként eltűnik a zaj.) :U

Vásároltam a géphez nem rég egy GTX 650 videokártyát és mivel ezen a tápegységen nincs PCI csatlakozó, ezért mindenképpen szeretném lecserélni. Több tápegységet is megnéztem végigolvastam több hazai és külföldi tesztet, mivel mindenképpen minőségi darabot szeretnék venni (megfelelő keretek között), olyat ami az esetleges későbbi gépfejlesztésnél is megállja majd a helyét.
    Itt fórumon az FSP Raider 550 van most Best Buy-nak titulálva, ár/érték arányban szerintem is nagyon jó, viszont félek tőle, hogy ez a táp is sípolni fog a gépemben, mert többen is jártak hasonló módon FSP tápokkal és egy hozzászólásban konkrétan a Raidert említették, hogy az is ugyanolyan sípoló hangot adott ki ugyanazzal a konfigurációval tápcsere után és nem oldódott meg a probléma ott sem.
    Érdemes megpróbálni a Raidert mindezek ellenére, vagy inkább kerüljem el az FSP-t és vegyek helyette egy Sirtec beles Chieftec CTG-500-80P-t?

Kérem akinek van bármilyen ötlete, hogy mi lehet a baj a jelenlegi tápommal és hogy jó választás-e az általam említett Raider 550, az segítsen.

Köszönöm előre is. :R

Új hozzászólás Aktív témák