- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Léghűtés topik
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Phoszphorosz
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném.
Jelenleg alábbi konfigurációval rendelkezek:
tápegység: FSP300-60APN
alaplap: ASUS P8H61-M LX3 PLUS
proceszor: Intel Pentium G840
ram: 2x4GB Kingmax DDR3 1333MHz
winchester: Samsung 250GB 7200RPM
egyéb: ASUS DVD író, 3 db Arctic Cooling F12 PWMA problémám a következő:
A tápegységem halk, de számomra nagyon zavaró magas frekvenciás sípoló hangot ad ki magából szinte a kezdetek óta. Fél éve használom, a hang sajnos azóta nagyon kis mértékben, de erősödött.
Visszaolvastam itt a fórumon, hogy mi lehet ennek az oka és sajnálattal tapasztaltam, hogy több FSP tulajdonos is panaszkodott hasonló jelenségre.Volt aki azt írta, hogy ez azért van, mert a tápegység túl alacsony terhelést kap, ezért az emberi fül számára hallható frekvenciatartományban kezdenek a tekercsek "sípolni".
Néhány fórumtárs tanácsolta már másnak is, hogy kapcsolja ki az energiagazdálkodási opciót, mert az
segített neki is eltüntetni a zajt. Megpróbáltam én is, de ugyanúgy sípol a tápegység.Mások az egyes komponensek összeférhetetlenségével magyarázták a jelenséget, ezért én is elkezdtem sorra leválasztani az egyes alkatrészeket és arra jutottam, hogy ha nincs HDD vagy SSD rákötve, csak az alaplap, akkor nem ad ki semmilyen zavaró hangot, csendesen forog a ventilátora, csak azt lehet hallani ha közel hajolok hozzá.
Mi lehet ennek az oka? A tápegység rossz lenne? (Erősebb terhelésnél szintén halkul, időnként eltűnik a zaj.)Vásároltam a géphez nem rég egy GTX 650 videokártyát és mivel ezen a tápegységen nincs PCI csatlakozó, ezért mindenképpen szeretném lecserélni. Több tápegységet is megnéztem végigolvastam több hazai és külföldi tesztet, mivel mindenképpen minőségi darabot szeretnék venni (megfelelő keretek között), olyat ami az esetleges későbbi gépfejlesztésnél is megállja majd a helyét.
Itt fórumon az FSP Raider 550 van most Best Buy-nak titulálva, ár/érték arányban szerintem is nagyon jó, viszont félek tőle, hogy ez a táp is sípolni fog a gépemben, mert többen is jártak hasonló módon FSP tápokkal és egy hozzászólásban konkrétan a Raidert említették, hogy az is ugyanolyan sípoló hangot adott ki ugyanazzal a konfigurációval tápcsere után és nem oldódott meg a probléma ott sem.
Érdemes megpróbálni a Raidert mindezek ellenére, vagy inkább kerüljem el az FSP-t és vegyek helyette egy Sirtec beles Chieftec CTG-500-80P-t?Kérem akinek van bármilyen ötlete, hogy mi lehet a baj a jelenlegi tápommal és hogy jó választás-e az általam említett Raider 550, az segítsen.
Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A minap végleg leálltak az xDefiant szerverei
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hyundai, Kia topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- sziku69: Szólánc.
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged