Hirdetés

Aktív témák

  • .mf

    veterán

    Sziasztok!
    Jelenleg egy Acer Liquid S1-em van pár éve, s vagy Defy+, vagy ha érkezik hasonló jobb, arra szeretnék váltani (még nem most rohanok a boltba, tehát ha készül valami ilyen, az is érdekel).

    Tervezett felhasználás:
    - sokat barangolok motoron, bringán, gyalog, kisebb-nagyobb esés vagy hirtelenjött eső bármikor befigyelhet, így nem árt a strapabíróság, enyhe vízállóság.
    - motorozásnál, bringázásnál elég kompaktan kell csomagolni, így jó, ha több dolgot is el tud látni: telefon, net, navi, fotoapparat, vésztartalék lámpa
    - felhasználási szokások: keveset telefonálok, sms-ezek. Zene. Időnként net, ha nincs kéznél kényelmesebb eszköz. Ha barangolásaimban eltévedtem, akkor navi. Ha épp nincs nálam rendes fényképezőgép (gyakori), akkor az is. Lámpa is hasznos lenne, jelenlegi nem tudja.

    Keret:
    max 70-80k, de használt is lehet

    Amit keresek:
    - valamilyen szinten strapabíró. Az elég gyengécske házú Liquidnek eddig még nem esett baja, de mindig ott van bennem a félsz, hogy akár még a zsebemben is összetörik.
    - 4" körüli (3.7 és 4.3" között), legalább 800*480, de ha lehet, kicsit nagyobb kijelző. Párszor volt olyan, hogy telefonról citrix-szel belogoltam szerverre, de a felbontása miatt a még 1024*768-ra optimalizált szerver-üzenetek alja, köztük a lényegi checkboxokkal, nem látszódtak. Tehát qHD-nak (960*540) vagy magasabbnak jobban örülnék
    - normális minőségű kamera, ami gyenge fénynél is még értékelhető képeket csinál (Liquid ebben nagyon gyenge)
    - LED vaku / lámpa (Liquid fájó hiánya)
    - legalább 512MB RAM, de ha lehet, inkább 1GB
    - stabil, gördülékeny rendszer (Liquid egy örökös hibája, hogy az SMS-ek betöltése túlzás nélkül fél perc. Minden újraindításnál, wifi bekapcsolásánál elindít minden programot a háttérben, terhes anyatetűvel vetekvőre lassítva a gépet, task managerrel lőhetem ki a programokat mint a régi windows mobile-os időkben...)
    - ICS-re vagy akár JB-re gyári frissítés. Főzni nem szeretnék, ez mégiscsak munkaeszköz, kell a stabilitás. Liquidre, ugyan volt olyan modell Kanadában, amit gyárilag 2.2-vel adtak ki, az itteniekre ezt a frissítést is basztak kiadni.
    - jó akkus üzemidő

    Szóval ezekhez a jelenleg kaphatóak közül tudtommal a Defy+ passzol a leginkább, de kíváncsi lennék, hogy van-e esetleg még más, amiről nem tudok, vagy érkezik-e.
    Kösz!

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Aktív témák