Hirdetés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen monitort vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen alaplapot vegyek?
- Amazon Fire TV stick/box
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- Fujifilm X
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavicssli
addikt
Ezt a topicot azert nyitottam meg mert 3 eve tartok madarpokot es azoknak szeretnek segiteni akik raszannyak magukat hogy tartsanak otthon egy ilyen egzotikus allatot.
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
kavicssli
addikt
Ezeket az allatokat sokan elitelik de figyelemre meltoak.
Elsodleges szempont az hogy nagyon inteligensek.Szerintem egy kezdo is siman megbirkozik egy ilyen alattal. mondjuk nem a legveszelyesebb pokfajjal kell kezdeni."Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
kavicssli
addikt
Rem vannak olyan emberek akik foglalkoznak vagy szeretnenek foglalkozni ilyennel. Ha nem akkor nagyon sajnalom akkor zaratom majd a topicot.
Rem nem igy lesz..
Kerdezzetek es valaszolok."Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
-
kavicssli
addikt
Aqvariumban tartom akarom mondani nem aqvarium mert abban ugze halakat tartunk hanem vivariumban-terrariumban tartom oket. A kisebb peldanyok rovarlarvat a tini pokok tucskoket es van 2 pokom akik mar kisebb egereket esznek!?
Lenne egy kerdesem. Szerinted a pok hogy eszi meg a tucskot kiszivja belole a let vagy nem?
Majd kivancsi vagyok a valaszodra mert megmondom mi az igazsag"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
Calibos
addikt
na majd jól megmar téged ha nem vigyázol
tudom nem a mérgük hanem álkapcsuk miatt veszélyesek, régebben jártam ilyen kiállításokra csak hát nehéz csajozni ilyen állatok mellett és szüleim se engedték volna…
mit értesz a legveszélyesebb pókfaj alatt? legálisan be lehet szerezni az életveszélyes fajtákat is?
ja a madárpók nem agressziv ha jól tudom.
[Szerkesztve] -
kavicssli
addikt
Termeszetesen belehet szerezni eletveszelyes fajokat is barmelyik allatkereskedesben!
A ritka es vedett fajokhoz kell engedelz CITES.
Egyaltalan nem agressziv csak nehany peldany de azok is csak akkor ha veszelyt ereznek akkor vagy tamadoallasba allnak vagy a potrohajukrol az irritalo szort bombazzak."Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
kavicssli
addikt
felnott egeszeges ember madarpok csipesbe meg nem halt bele csak kellemetlen ego irritalo erzes legtobb esetben egy darazscsipessel er fel.Az oregekre es a csecsemokre veszelyes a madarpok.
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
Calibos
addikt
most olvasom: madárpókkal játszani? A hangya is a maga módján nagyon-nagyon intelligens még sem lehet velük játszani
valamelyik helyen a királykobrákat is majdnem hogy háziállatként tartják mert hasznosak, sőt még is lehet játszani is velük, csak hát az életükkel játszanak. -
kavicssli
addikt
Hat igen nem ez a megoldas.Amikor neztem hogy eszi meg a pok a tucskot en se hittem el de ez van. a poknak van szaja a csapragok alatt.igen es ez tevhit hogy kiszivja. belefecskendezi a merget ami segit lebontani a tucskot masszava es elkezdi szepen bekajalni.Hihetetlen de igaz
-
Calibos
addikt
válasz kavicssli #10 üzenetére
tudom.
kell ilyenkor valamilyen ellenszérum vagy gyógyszeres kezelés? vagy a fajtától függ?
madárpók azért korrekt egy jószág mert nem támadó kedvű
viszont nem tudom mi az igazság, de igaz hogy a madárpók a gazdi illatát felismeri és ezért megtudja különböztetni az idegen szagot a ismerős szagtól? -
kavicssli
addikt
Hideg borogatas meg esetleg a hazi orvos megnezi nem tobb legalabb is nalam.
Szerintem ez a szag tema nem igaz.
Miert nem probalsz meg egyett tartani?Vannak eleg strapabiro pokok-ez igy csuny megfogalmazas van olyan pok ami sokmindent kibir- mert a tobbseg eleg kenyes igenyes.Hofok ,paratartalom stb..."Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
Calibos
addikt
válasz kavicssli #15 üzenetére
téged is mart már meg?
gyerek miatt nem tartok ilyen állatokat. Tudom van lakat, lánc stb,- de egy gyereknél sosem lehet tudni! Nem kockáztatok, (én tisztában vagyok a helyzetel) de a legtöbb nő hisztériát kap ilyenektől.
ismerősnek van kigyója, pókja is( beszélgettem vele), elégé kényes dolog ilyeneket tartani és lusta vagyok ilyenekhez.
kezdünk áttérni chatelésbe -
Avicularia
veterán
na itt is nyilt madárpókos topik
én kb 12 éve foglalkozom pókokkal hobbi szinten
azzal vitakoznék ,hogy nem agresszívak,próbálj meg egyszer egy pterinoculus murinust kézbefogni
általában a közép és délamerikai fajok közül kerülnek ki a szelidek
az ázsiai és afrikai fajok túlnyomó többségben mind agresszívek
ez tetszik nagyon mostanában csak nagyon húzós ára van,itthon nem nagyon kapható -
Calibos
addikt
válasz Avicularia #17 üzenetére
húúú de gyönyörű egy példány. ez melyik fajta?
szerintem a nevét rosszul írtad le, a google nem talál semmit(pterinoculus murinust)
[Szerkesztve] -
kavicssli
addikt
válasz Avicularia #20 üzenetére
nagyon jó hogy van egy madárpókos is aki itt a PH-n van! Milyen pókok vannak neked?
-
tomika
aktív tag
Hát én simán kikészülök a pókoktól, de most kiváncsivá tettetek.
Ezek a pókok milyen gyorsak? Láttam pár pók-terráriumot. A pókok csak ültek egy helyben. Kajálást leszámítva ezek mozognak amúgy?
Ezt találtam:
[link]
[Szerkesztve] -
kavicssli
addikt
A látszat csal! iszonyat gyorsak.mondjuk egész nap csak a hálójuk közelében várják a prédát de napközben ha szerencsénk van láthatjuk ahogy éppen járkál a terráriumban vagy éppen a hálóját szövögeti!
-
kavicssli
addikt
válasz Avicularia #23 üzenetére
Nagyon szépek gratula hozzá!
-
kavicssli
addikt
válasz Avicularia #26 üzenetére
Nekem a következők vannak!
Brachypelma smithi
Citharischius crawshayi
Psalmopoeus cambridgei
Pterinochilus usumbara
Theraposa Blondi"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
kavicssli
addikt
Ha van a PH usereknek kérdése nyugodtan tegyék fel!!!
-
kavicssli
addikt
válasz Avicularia #29 üzenetére
Elég nagy!Csak nagyon kényes jószág!
-
Dilikutya
félisten
A hideg futkos a hátamon ettől a pár képtől.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
VoDaFoNe
aktív tag
Pedig gyönyörű pókok. Lány létemre megletősen kedvelem a pókokat. persze vannak kivételek... De ezek gyönyörű szépek. Kár hogy nincsen mert a bátyám és édesanyám aratnofóbiás. Majdnem 13 évesen pedig sztem nem lenne jó vitatkoznom velük.
Némelyek szerint szörnyűséges ember lehetek, de ez nem igaz. Gyermeki szívem van - egy befőttesüvegben az íróasztalomon.
-
padee
tag
Ezek gyonyoru allatok, pedig en utalom a pokokat.
Vagyis inkabb irtozom toluk, de ezek tetszenek.
a terrariumbol nem masznak ki?
milyen homerseklet, para kell nekik?
[Szerkesztve] -
kavicssli
addikt
-
kavicssli
addikt
Ezért is nyitottam a topicot hogy lássák az emberek hogy ezek nem azok az emberevők amik a filmekben vannak!
A pára?
Általában magas kb. 60-80% fajtól függően
Nézzetek szét itt is hátha találtok valami jót![link]
Egyszer valahogy sikerült kimásznia az egyik pókomnak ami elég veszélyes példány de még a mai napig nem jöttem rá hogy hogyan szabadult ki!"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
Avicularia
veterán
ha normálisan le van zárva a vivárium,akkor nem tudnak kiszökni
viszont körültekintőnek kell lenni,mert nagy szabadulóművészek -
kavicssli
addikt
válasz Avicularia #37 üzenetére
De komolyan mondom hogy nem tudtam hogyan csinálta az a kis fránya''usumbara''
-
én már olyat is láttam, hogy nekiugrott az illető nyakának, és 1 perc alatt kiszívta belőle az össze svért, aztán leugrott róla, belemászott a fotelba, bekapcsolta a tv-t, elővett egy finom borsodit, és rácsapott a fickó csajának a seggére, és azt mondta: főzz valamit bakker!!!
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
kavicssli
addikt
Vanak olyan fajok amikhez belehet nyúlni és egyből eliszkol a ki piszok valamelyik sarokba, van olyan amit írtál hgy egyből felveszi a támadó állást, és van olyan amelyik megpróbál kisurrani a terráriumból!
-
Avicularia
veterán
nagyon változó a viselkedésük,egy konkrét egyednek is
a chileim sokáig nyugodt volt,kézen is sétáltattam néha,aztán egyszer vizestálcsere közben megtámadott
szerencsére nem harapott meg ,csak a kezemre ütött
azóta is néha piszkálásra egyből fordul meg,néha meg teljesen egykedvüen tűri,semmit nem csinál
ezért mondják sokan,hogy az agresszív fajok jobbak,azoktól mindig tudod mire számithatsz -
tomika
aktív tag
Pók-témában nagyon jól kiokosítotok! Köszönöm!
A pókok hogy bírják egymás társaságát? Egy terráriumban csak 1 pók lehet?
Bárminemű hangot képesek kiadni? -
kavicssli
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Politika
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Gitáros topic
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- BestBuy topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S9+ 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- G.SKILL 32GB KIT DDR5 7800MHz CL36 Trident Z5 RGB Black
- Asus játékra is,FullHD,i7 7500u(4 3,5Ghz),Geforce GT 940MX 2/4GB videokártya, 8-16GB RAM,SSD,
- Samsung Robotporszívó (SR10M703HWG)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest