Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- HTPC (házimozi PC) topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hobby elektronika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Androidos fejegységek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Bluetooth hangszórók
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél, olvasd el az alábbi összefoglalót,
és használd a keresőt is!
Új hozzászólás Aktív témák
-
huncutka1029
addikt
válasz
Centurion534 #59149 üzenetére
ha égetett szöveg van akkor nins mit tenni.
Ha nem külön mappában van, hanem az MKV konténerben, akkor az mkv merge vagy MKV toolnix programmal kiveheted belőle, illetve beállíthatod, hogy a magyar nyelv, vagy felirat legyen elsődleges.De a tv video lejátszás opciókban (qmenü a lejátszás alatt) ki lehet kapcsolni, ott ahol egyébként a pozicióját, méretét és színét is állíthatod a feliratnak.)
USB -nél ez működik, DLNA-nál nem .
#59148) Lacielvtars
-
huncutka1029
addikt
válasz
hpeti2 #54241 üzenetére
- SD-HD felvétel pendrive-ra nincs csak HDD-re, az Amiko tudja Tudja Pendrivrera, ha legalább 64 GB
- felvétel közben azonos frekin lévő más csatorna nézés nincs, az Amiko tudjaez igaz, viszont más forrásra válthatsz, pl HDMI-n az amiko-ra,
- hálózati SMB megosztásokat nem látja, csak DLNA-s programmal, az Asus tudja látja DLNA nélkül is, ha egy közös hálózatra fűzi, és az alapértelmezett megosztási mappába másolsz a pc-n
- hálózati megosztással külső felirat valamint hangsáv választás nincs, az Asus tudja sajnos tényleg csak az elsődleges hangsávot és feliratot játsza le.
- kikapcsolásnál HDD lecsatlakoztatás nincs (akkorát kattan a HDD majd szét esik...), az Amiko és az Asus tudja Minek lecsatlakoztatni? A Pc-n sem választod le, a géppel együtt áll le, indul nem?
- csatorna váltásnál adásinfók automata kijelzése nincs, Amiko tudja Netcast, digitális adásnál automatikusan megjeleníti az infó sávot, ahol van aktuális műsor. a te tv-d is ilyen. Webosnál, csak csatorna nevet ír, ott kel info gombot nyomni.
- gombnyomásra nagyszámú csatornalista mutatása (hasonlít a live menu-s megjelenítésre) ez nincs, az Amiko tudja ezt nem értem, van a távon (hagyományos) egy chlist, és egy guidde gomb, ezek minden csatornát kilistáznak, és műsorinfót is kiírják.
- media player funkciónál hatalmas és haszontalan mappa ikonok vannak kicsi feliratokkal (nem állítható), Asus-ban 4 féle megjelenítési mód alapból ez nem olyan tragikus, mit akarsz a mappa ikon helyett látni?
- 30 Mbps-es neten, kábelen a youtube HD-ben jól megy, Amiko NEM tudja csak SD-ben
- digitális TV adásnál audio váltás nincs, felirat választás béna, Amiko-nál dedikált gombbal, listából választható csak akkor nem váltható, ha 1 hangsáv van. gyorsmenü audió, hang nyelve. változtatható! -
huncutka1029
addikt
válasz
Jegesbrum #47006 üzenetére
megoldás:
visszaolvasol a fórumban, a hangsáv, vagy feliratváltás kulcsszóra keresett találatokban.
Ha ismeretlen formátumot ír, akkor át kell konvertálni.
TSMuxer, vagy makemkv progival. pár perc, és kész.
De ezekben a progikban, kiválaszthatod az elsődleges hang és felirat nyelvet is.
DLNA-n csak azt játsza le. -
Zirowe
nagyúr
válasz
huncutka1029 #43734 üzenetére
" DLNA lejátszásnál ,külső feliratot csak akkor játszik le, ha a mappa
neve, film, és felirat neve megegyezik, és nem tartalmaz különleges
karaktereket.
Általban szintén DLNA betegség, hogy csak az elsődleges nyelvet,
vagy feliratot indítja el."Ez igy butasag, mert a kulso felirat megy akkor is, amikor mas a konyvtar neve vagy egyaltalan nincs konyvtarban, csak a film nevevel kell megegyeznie, de ez kb mindenhol alapkovetelmeny, tobb beepitett felirat is megy rendesen, valtassal egyutt es a kulsot is tudja hozza hasznalni.
Legalabb is az la szeria. -
huncutka1029
addikt
válasz
Sajti84 #43732 üzenetére
Általában megbírkózik minden média formátummal, ami elég populáris.
Ok, FLAC, nem megy, de MKV, MP4, VOB, .TS megy neki.
Ha mégsem, akkor az kodek hiba.
ezeket lehet orvosolni.
Mivel egy adott szabványon belül is több féle kodek van, nem releváns, hogy az LG, vagy más gyártó mindet megvegye, mert akkor olyan horror ára lenne, hogy senki nem venné a termékét.
ezért választanak egy szerintük általánosat, és azzal "szerelik" a tv-t.
ha a te forrás anyagod nem egyezik ezzel akkor bizony nem játsza le.
Orvosság van rá:
-Ts muxer, MKV merge, makemkv, stb progikkal, pillanatok alatt "ehetővé varázsolhatod a filmet"Az LG a Headerben a H@level 4.1 értéket használja, alatta, felette, gond lehet a lejátszással.
Képfrissítésben a 23,9 (24)FPS (real cinema) a kedvence.DLNA lejátszásnál ,külső feliratot csak akkor játszik le, ha a mappa neve, film, és felirat neve megegyezik, és nem tartalmaz különleges karaktereket.
Általban szintén DLNA betegség, hogy csak az elsődleges nyelvet, vagy feliratot indítja el.
A fentebb említett progikkal ez is orvosolható, illetve kigyomlálható a felesleg.
Wifi eldobálás, rendszerint nem tv, hanem hálózati beállítás hiba, ha a DHCP forwarding a routeren nem jól van beállítva, és nem azonos hálóra fűzi fel a csatlakozó eszközöket.
Illetve a tűzfal beállítás vagy IP szűrés, akaszthatja meg.
Ha ezeken túljutsz, már teljesen használható kis kütyüt kaphatsz a pénzedért. -
huncutka1029
addikt
válasz
bigdady #36866 üzenetére
smart nélkül nincs DLNA lejátszás (kivéve LN570, és LA6130)
Olvass vissza a fórumon, hálózati lejátszásnál csak ritkán kezel feliratot.
És általában csak az elsődleges nyelvet, és feliratot hajlandóak lejátszani.32" ben én az LN570R-t ajánlom. Bár nem full HD, de valódi 100 Hz, és smart. Megfelel az általad leírtaknak.
-
huncutka1029
addikt
válasz
sugi1221 #35381 üzenetére
DLNA lejátszásnál csak úgy tudod megoldani,
Hogy a megosztott filmet MKVToolnix progival "kigyomlálod"
azaz, a felesleges hang, és felirat sávokat kiszeded, és a magyart állítod elsődlegesre.
A film, és a felirat neve ne tartalmazzon semmi extra karaktert, szóközt, vonást stb (;.-_ /*+-)
ezután ha szerencséd van, a video lejátszás opcióban bekapcsolod, és viszi.
De ha beletekersz a filmbe, jó eséllyel "eldobja" a feliratot.
sajnos a tv belső lejátszója ilyen.
Nuku hangsáv, és felirat nyelv váltás.
Csak akkor ha USB eszközről nézed -
OldAkita
aktív tag
válasz
makoss #33601 üzenetére
A hangsávot nem fogod tudni változtatni ha dlna módban, akár utp-val, akár wifin keresztül játszol le filmet a gépről. Vagy külső hdd-re másolod amit az usb hdd in portra dugsz a tv-n és tudsz hangsávot váltani. De nem ez az igazi, hanem ha a külső hdd-t a router usb portjára dugod. A torrentet beállítod hogy ide töltsön le és innen fel. Tapasztalatok alapján így lehet hangsávot váltani, valamint ez a legkényelmesebb módszer. Sajnos ennek gyakorlati megvalósítását még csak most tanulgatom, mert az épp most kapcsoltam rá az enyémet a routerre de nem látok belőle semmit, azonban előbb utóbb megtanulom ha eleget olvasok utána, hoigy is kell ezt.
Ha nincs külső hdd, akkor egyetlen megoldás marad, valamilyen programmal meg kell változtatni a hangsávok sorrendjét, vagy törölni mindent és csak a magyart meghagyni. Ahogy írtad nem ismered az MkvToolnix-et. Elárulom én se ismerem, de letöltöttem, vizsgálgattam, utánaolvastam és kiderült nem is olyan bonyolult.
Inputnál Add-al betallózod a filmet, A Track-nél máris látni fogod a video és audio sávokat. Az audio sávoknál lehetőséged van default-á tenni azt a nyelvet amelyiket elsődlegesnek szeretnél. Elvileg ezt fogja elsődlegesnek tekinteni a tv-d. Az én tv-m nem ezt teszi hanem azt tekinti elsődlegesnek amelyik a sorrendben felül van. Talán az a helyes megoldás ha törlöd azt a nyelvet (azaz kiveszed a pipát előtte) ami nem kell. Utána klikk a Start Muxing-ra. Létre fog hozni egy másodpéldányt a filmedből amin már az a hangsáv fog szólni amit meghagytál. Viszont 10GB-os filmnél ez még 10 GB hdd helyfoglalás! -
Zirowe
nagyúr
válasz
OldAkita #33402 üzenetére
Valaki írta hogy az mkv filmeknél nem állítható át a nyelv ha DLNA módban nézi. A probléma az hogy az angol nyelv az elsődleges és a tv azt választja.
Nem, az alapértelmezett nyelvet filmje (és annak készítője) válogatja, nem a tv határozza meg, dual hangsávosnál (amiben van magyar nyelv is) általában a magyar az alapértelmezett, ezért a tv azt fogja játszani.
Ha megnyitod az mkvmerge-t, akkor a hangsávok tulajdonságánál jelezve van, hogy melyik a default, a tv pedig azt fogja lejátszani alapból.
-
OldAkita
aktív tag
Tapasztalat:
Jópár napja valaki írta, nem jól jeleníti meg neki a tv a betűkaraktereket. Válaszként tanácsot kapott: állítsa Csehországra az országot akkor jó lehet. Nekem tökéletes a karaktermegjelenítés, viszont nem tökéletes az EPG, de mivel Németország nem választható (ahol úgy tudom jó lesz az EPG) gondoltam kipróbálom Csehországot. Persze nem lett jobb az EPG, viszont azóta az HBO GO megint hibázik. A sorozatoknál vettem észere a hibát mikor meg akartam nézni a Passio első vagy második részét. De mindkettőnél az "unidentified error" hibaüzenetet kaptam. Ugyanezt produkálj a Társasjáték sorozat némely epizódjánál. Az érdekes az, amikor egy beinduló epizódnál (mert egyik epizód beindul, másik meg nem) a menücsíkon továbbléphetek a következő epizódra, akkor lejátsza azt is amit elvileg nem indít el. Persze minden sorozat minden epizódját nem próbálgattam, ezen a kettőn kívül az a néhány film amit megnéztem gond nélkül megy. Elég érthetetlen. Bánom hogy belepiszkáltam Csehországba.
Más. Meguntam hogy állandóan akad a CiscoEPC 3925-ös kábelmodem wifije DLNA módban (ami nem csoda mert 5ghz-es igényt jelez a tv használati útmutató ez meg csak 2.4ghz-et tud) és 40m nem szigetelt UTP kábellel, a padláson keresztül összekötöttem a kábelmodemet a TV-vel. Így már nem akadnak a 3D-s filmek se, valamint a Sony Xperia T is akadásmentesen játsza le a kisvideokat. Szóval a telcsi nem is direct wifivel kapcsolódik, hanem a kábelmodem wifijére küldi, az meg tovább a tv-re.
Lefuttattam egy sebességtesztet a speedtest.net-ről a számítógépről ahol 6-os ping 48Mbps letöltés és 5.4Mbps feltöltést mutatott. 50Mbps az előfizetésem a t-home-nál szóval azért ennyi. Megismételtem a tesztet TV-n is ahol 14-es ping 25-ös letöltés és 5.4-es feltöltést mutatott. Láthatóan lefeleződött az átviteli sebesség az UTP kábel 40 méteres hossza vagy a szigeteltség hiánya miatt. Ennek ellenére, ez a 25Mbps tökéletesen elegendőnek látszik az akadásmentes 3d filmekhez.
Azt még meg kell jegyeznem hogy valami baj van a vezetékes csatlakozással mert állandóan leválasztja majd újra csatlakoztatja a LAN-t. Ha végre sikerül csatlakoztatni akkor tartja, de ha kikapcsolom a tv-t és kihúzom a konnektorból, újraindításkor megint csatlakozási hiba.
Más. Valaki írta hogy az mkv filmeknél nem állítható át a nyelv ha DLNA módban nézi. A probléma az hogy az angol nyelv az elsődleges és a tv azt választja. Megoldásként letöltöttem az MKV Toolnix 6.7.0.-át innen.
Ezzel a programmal módosítható a nyelvsorrend, de el is távolítható az angol vagy bármelyik nyelv.
mmg.exe-vel indul de hibaüzenettel is egyben, mert keresi az mkvmerge.exe állományt amit majd be kell tallózni neki az opciókban. Nekem még olyan hibaüzenetet is küldött hogy hiányol valami konami nyelvet. Opciókban, ahol nyelvet lehet állítgatni, mindenhol magyarra állítottam amitől nem lett magyar, de legalább nem keresi a konami nyelvet
Programon belül INPUT-nál ADD-al betallózni a filmet. TRACK-nél látható a videora vonatkozó sor, alatta meg a hangsávok. Én nem vettem ki a pipát az angol hangsáv elől hanem a jobbra látható UP gombbal eggyel feljebb vittem a magyar hangsávot, így az lett az elsődleges, az angol meg alatta. Utána klikk az alul lévő START MUXING gombra és elindul az átkonvertálás. 5GB az én gyengécske gépemen 5 perc volt. Szerencsére nem felülírta, hanem a film fileneve után tett egy 1-est, mert annyi eszem nem volt hogy nevet változtassak.
Nem tudok rövidebb kommenteket írni, bocsánat -
huncutka1029
addikt
válasz
Harsona80 #32280 üzenetére
tudni kellene, hogy usb-ről, vagy DLNA hálózatról néznéd.
USB-ről lehet nyelvet, és feliratot választani,DLNA-nál csak az elsődlegesen beállított feliratot, és hangot játssza le.a gyors menüt hívd elő lejátszás közben és a videóbeállításokban be kell kapcsolni a feliratot.
Itt állíthatod a pozicióját, betű méretét, színét, és a szinkronját is. Ez mindkét forrásnál USB, DLNA elérhető,
De DLA nál sajnos nem mindig jeleni meg a felirat, még ha azonos a címe az .srt fájlnak.
Nagyon kényes a lejátszó a "különleges" karakterekre -:;&#@_ és a szóközre.
Ezeket mellőzd. -
gahor72
aktív tag
válasz
Barett 50cal #25930 üzenetére
MKV Tool nix progival meg tudod csinálni,hogy más legyen az elsődleges nyelv.
Ha nem kell a két nyelv,ki kell venni a fölöst.
Berakod az feliratot az MKV-ba.
Veszel egy médiaplayert,és elfelejted a tv lejátszóját,evvel együtt megoldódnak a DLNA-probéláid is(hangváltás,DTS,stb)
üdv
-
huncutka1029
addikt
válasz
rokefeller #22381 üzenetére
DLNA-n keresztül nincs lehetőség (sajnos) a felirat, és hangsáv váltásra,csak az elsődlegesként beállított nyelvet, és feliratot jeleíti meg.
Ha ez nem a magyar, akkor cumi van, lehet átbűvészkedni, vagy törölgetni a felesleges yelveket, feliratokat.Ez azért szomorú egy 200+ os tévénél.
-
huncutka1029
addikt
-
huncutka1029
addikt
állítsd be a serviio ban az elsődleges hangsávot magyarra. preference vagy options-ban, így a progi keresni fogja a megfelelő hangsávot lejátszáskor.
Sajna DLNA betegség, hogy csak az elsődleges hangsávot akarja lejátszani.
Ha így nem megy, akkor Ts muxer, és el kell távolítani a többi nyelvet, feliratot.
Agy marad a pendrive, illetve külső HDD onnan kezeli a hangsáv, felirat váltásokat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el a téma összefoglalót!
• TV/Hifi beárazás
• Házimozi topik
• Hangprojektor/SoundBar
• Használt TV-k javítása
• A webOS kezelése (3.0)
• OLED topik
• LED / LCD TV topic
• Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Parkside szerszám kibeszélő
- HTPC (házimozi PC) topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Futás, futópályák
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG MAXIMUS Z790 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest