Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jansky1
senior tag
Csak, hogy legyen ellenvélemény, én a Nevis Endura superior class damilt bátran ajánlom. Kb.10 éve használom a feedereimen gond nélkül. Lustaság miatt a harmadik évet kezdik épp a dobokon. Igaz nem professzonálisan használom őket, csak egy évi ~30 napot. Ezen kívül rablózni használom a 22es fluorocarbont, az is teljesen jó.
A többi ezen kívül lehet, hogy egy ipari hulladék és csak nekem volt szerencsém, hogy ebbe a két fajtába jól belenyúltam. -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
jansky1 #82293 üzenetére
Endura lesz most is?
Haldorádós fluo orange rosszabb (nehéz kimondani), én is másik törtek vele spiccet mert vissza ugrik
Ha ez a szín kell Trabucco T-Force XPS Long Cast Fluo#82294WarninShotZ
Tubertini Gorilla szerintem nem olyan jó mint mondják, egyik dobon az van fent
De fényévekkel jobb mint a Nevis zsinór -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz
jansky1 #82291 üzenetére
Endura (0,25) szakadt a összes (2-3 kg-os) halamnál , 1 pecát volt fent.
Navy Feeder (0,20) , is próbáltam 5-10 méterenként "gyári" csomóSzerintem az első esetben rossz tárolás(kitudja hol és meddig állt ott) lehet a gond, második esteben meg:
Zsinórban kerülöm a Nevist -
jansky1
senior tag
válasz
BlackmMmDog #73464 üzenetére
Én régóta nevis endura damilt használok az összes orsómon, semmi baja, kiváló zsinór.
-
BogyóBP
addikt
Probakeppen vettem egy Nevis Endura zsinort 20 as méretben bár ne tettem volna. Feltekertem és akarmivel kotom meg a dobó élőkét ha erősen meghuzom elszakad. Direkt erre a célra vettem probakepp a mátrix horizon x felvastagodo 22-28 asra formációt de az meg végképp nem bírta a kiképzést
lehet at kell állnom a 22 re. Guru pulse-t meg se mertem venni mikor láttam mennyi a szakitoszilardsaga bár már kezdem azt hinni a legtöbb zsinoron csak marketing. Kar mert így nagyon nehez megtalálni mi az ami valóban birja azt amit kell.
-
jansky1
senior tag
válasz
BogyóBP #65962 üzenetére
Mi az a zsinórcsavarodás és mi idézi elő? 3 feeder szettem van, összesen nem érnek annyit, mint egy serie gold orsó. Nevis endura damil van az összesen, előke és a főzsinór között egy noname alis forgó. Van amelyiken forgó sincs csak gyorskapocs gyöngy, vagy mi. Van gumizott method kosaras, meg anélküli is. Hol tud csabarodni a zsinór, és hogy akad a spiccbe?
-
DanielLong
senior tag
válasz
csbebe #65176 üzenetére
Nekem egy távdobó versenyző srác az alábbi cuccokat ajánlotta:
- orsóból 30-40ezer alatt By Döme, bár nem szereti, de ennyiért nincs jobb ár-érték arányban szerinte, ezek közül nekem 4,2-as botra [link] By Döme TF MasterCarp Pro szériát javasolta 5000 vagy 6000 méretben. Ennél feljebb a [link] a Team Feeder Long Cast lenne szerinte. Csodálkoztam, de ő nem igazán emelte ki, hogy kifejezetten távdobó dob és minél nagyobb dobátmérő kéne.
- kosárból szerintem L 40g, mivel beletöltesz vagy 20g etetőt. Nekem 120grammos bothoz 70g dobósúlyt javasolt kezdésnek. Ha nagyot akarsz dobni, akkor gubancgátló csöves megoldás kell, a Nevis kosarait javasolták (bár házilag készített csővel, nem a gyárival)
- zsinórból olcsótól a drágáig: Nevis Endura, Suffix ProMix asszem, Shimano Technium (ez már kifutó termék sajnos)Hogy én is kérdezzek: Ki milyen előke tartót használ? A régi rugósóm apró műanyag karmai kezdenek széttörni. Vettem egy új típúsú cuccot, ahol egy polifoam szerű anyagba kell szúrni a horgot, de így semmi nem feszíti a zsinórt, nekem ez nem jó, és ahogy néztem, már nem is divat a rugós megoldás. Ti hogy szoktátok?
-
jansky1
senior tag
válasz
Koncipappa #58599 üzenetére
Nevis endura superior class.
-
jansky1
senior tag
Nevis Endura superior class
tökéletesen teszi a dolgát
-
jansky1
senior tag
válasz
magyarkátyú #51729 üzenetére
Nekem nagyon bejött a nevis endura superior class. Szeretem az ilyen fluo zsinórokat, főleg éjszakai fárasztásnál.
-
jansky1
senior tag
válasz
PRDZsolesz #28920 üzenetére
Szia! Nevis endura és sensor damilokat használok évek óta, nagy megelégedéssel. Jól köthetőek, szerintem semmi bajuk. Hozzáteszem, hogy csak tavakon horgászok, folyóvízi felhasználásukról nem tudok nyilatkozni.
-
-
Emu
őstag
Ilyen napom se volt még! Ismeretlen tóra mentem ki haverokkal, az én helyem egy vízbe dőlt fűzfa mellett volt. Azt mondták, hogy csak a tó közepén van hal, be is vetettem a hosszabbik feedert. A fa nem hagyott nyugodni, ezért a másik választásom a match botomra esett. Beetettem, fogtam pár forma pontyot a fa mellől. Egy bevágás után iszonyú súlyt érzek a zsinór másik felén, de el nem akadtam mert szépen lassan emelkedett, és közeledett. Végül kb. 2 perc fárasztás után sikeresen tereltem a szákba egy kormoran 360 cm-es bojlis botot, Nevis Endura 80-as orsóval
Kimaradt: a csali egy szem fokhagymás kukorica volt
-
-
Zola007
veterán
válasz
Zoli bácsi #22555 üzenetére
voltak jól sikerült orsói, mint a Pantera, Legacy, Legend és voltak kevésbé jól sikerültek mint az Endura, Feeder Master, stb
De az utóbbi 2-3 évben eltolódott az arány a problémásabb darabok felé és ezt 2 horgászboltos ismerősöm is megerősítette, akivel mostanság beszéltem.Nekem is van 3 nevis orsóm, sőt volt 4 is
Az Endura pl. első használat előtti zsinórfeltöltéskor megadta magát
Küldött hozzá a Spro alkatrészt, de eladtam javítás után, mert láttam szétszedve és láttam hogy milyen spórolás van benne. Persze lehet mondani, hogy 10-12 ezerért annyi jár, de nem gondolom, hogy a spiáter alkatrészek bárhol megállják a helyüket, mikor ugyanaz acélból max 50 Ft-al drágább, de még egy jó minőségű műanyag is simán veri.
A spiáter térkitöltésre találták ki, nem mozgó vagy teherviselő alkatrészek gyártására. -
Zola007
veterán
van valakinek Nevis Endura 70 orsója?
-
Zola007
veterán
Elméletileg drágább orsót ha beküldeted bolttal garidőn belül, akkor 2-3e Ft-ért kipucolják, átnézik.
Legalábbis a Spro szervizbe el lehet küldeni karbantartásra a debreceni boltból is gari időn belül.De a Daiwa honlapján is ezt írják:
" A garanciaidő lejártáig ne szedje szét az orsót javítási vagy zsírozási céllal. Az orsó garanciaidőn belüli szétszedése a garancia elvesztését vonja maga után.
Forduljon márkakereskedőjéhez, akinek segítségével egyszerűen elvégeztethető a gyári karbantartás."
Ebből gondolom van ilyen szolgáltatásuk nekik is.10 ezer Ft-os orsónál nem szórakoznék vele, ott álétalában ha gebasz van, küldenek hozzá alkatrészt, mint nekem is a hibás Nevis Endura nyeletőfékhez küldött a Spro alkatrészt pár levélváltás és fotó után sima ajánlott levélben.
De egy 30-40-50 ezer forintos orsónál már igen is megfontolnám, hogy szakszervizbe küldjem a 2-3 éves garanciaidőn belül.
-
Zola007
veterán
attól, hogy sokkal nagyobb terhelésre van tervezve.
Bírja, hogy évente beletekernek 200-300 (vagy több) km-tTegyük fel pecázol évente 30x
pl. feeder orsó:
- 40-50 dkg
- nagy, van benne anyag
- dobsz 60-80m
- maximum 20-30 percenként megismétled
- 8-10 órás peca alatt ez ~2 km tekerés
------------
évi 30 alkalomra ~ 60kmPergető orsó :
- 20-25 dkg, feleannyi anyag
- dobsz 20-30-40 métert, kitekered, dobsz megint
- mondjuk legyen pihenés, helykeresés percenként 1-2-t dobsz
- egy 3-5 órás peca alatt 300-500-at
- ez 8-10 km
--------
évi 30 alkalomra ~ 250 - 300 km egy feleakkora orsóra.
És ez csak a damilfutás, ehhez jön még az, hogy a dobja sokkal kisebb, többet kell tekerni ugyanannyi damil bevonásához, hidegben, párás, esős időben is gyakran használják, emiatt jobban kopik.Ettől rakétázóorsó egy deklarált rakétázóorsó is, ott is beletesznek évi több 100 km-t, aztán csodálkozik a paraszt, hogy nem bírta a 10 ezer forintos Nevis Endura a rakétázást.
-
Zola007
veterán
-
zolynet
veterán
válasz
Bull Boss #18664 üzenetére
Ugyan nem feederezek, de én most vettem a nevis sensor visible (zöld) mellé egy nevis endura (piros) monofilt, utóbbi még orsón sincs, szóval nincs még tapasztalatom vele.
A zöld monofil két évig bírta, aztán cserélni kellett, hogy ez sok vagy kevés azt nem tudom, de nem vészes az ára. 600métert vettem ~1600ért talán. (walterland) -
choco01
addikt
válasz
jozsi252 #13326 üzenetére
Úgy indult a dolog hogy 5-6 ezerért veszek egy tartalék orsót...
Szóval...van egy Nevis Feeder Master 5000-em eddig semmi probléma, pedig használom rendesen..
Eleinte a OKUMA Proforce Baitfeeder 55-t néztem hogy jó lenne, de hát azzal olyan messzire dobni nem lehet..
Azért jött a leárazott Nevis Endura Carp.. -
choco01
addikt
Hali!
Valaki használ itt ilyen Nevis Endura Carp távdobó orsót?
7000/8000 az mind1..
Köszi! -
nickwaren
tag
válasz
Mr.Grincs #12802 üzenetére
Én az isaszegi Park HE tavát javasolnám
szerdán volt telepítés, ma reggel oldották fel a tilalmat.
Én is pár óra múlva kint leszek, igaz én nem a friss telepítésre megyek, végre sikerült lecserélni a Nevis Endura-kat, két Okuma Power-Liner 865 kerül a helyükre, ezeket kellene letesztelni. Elsőnek Banax Helicon 5600 NF-eket akartam venni, de a boltos srác lebeszélt róla, azt mondja az újak már nem olyan jók, mint a régebbiek voltak.
Esetleg érdekelne valakit egy teszt a kínai rod-podomról, mert akkor összedobnék majd róla egyet, végül is már kapott egész jó terhelést és többet kibírt, mint a Silencer.
-
nickwaren
tag
Viszont úgy látszik, hogy ennyi volt a Nevis Endura 80-asok élettartalma, az egyiknek a hajtókarja kezdte le megadni magát (nem húz vissza rendesen), a másiknak meg a tengely belemart a dobba, sajnálom őket, bár sejtettem, hogy ennyi pénzért előbb-utóbb megadják magukat, most már csak az utódokat kell megtalálni meg a rájuk való pénz magot.
-
jozsi252
veterán
válasz
Recon666 #10832 üzenetére
Köszi
Igen utólag belegondolva, minél nagyobb méret annál vastagabb anyagból épül fel az orsó. Tehát egy 30-as orsó nem biztos hogy megtudna bírkózni egy 50-60kg-os harcsa erejével, illetve kihúzni is nehezebb lenne. Viszont egy 90-es orsó jóval nagyobb, erősebb, dobja is sokkal nagyobb, damilból is több megy rá, tovább is bírja.
becsitibi Néztem azt is, de inkább bevált okumánál maradnák.
Illetve egy másik technikai kérdésem lenne. Mégpedig itt van egy endura carp orsó ugye ennek a dobja teljesen máshogy néz ki mint pl becsitibi álltal linkelt Koós féle orsó, de említhetném az LB szériát is. Csupán annyi a különbség hogy a Nevis kifejezetten távdobó orsónak készült, értem ezalatt hogy a dob kialakítása teljesen más mint az álltalam említett másik 2 orsónak.
-
jozsi252
veterán
válasz
FatalEror #10790 üzenetére
nickwarennm
Okuma Longbow széria, ezzel 100% hogy nemfogsz tudni melléfogni. Nem azt mondom hogy ne próbáld meg a Nevis-t mert ami van nekünk tökéletesen működik, és én is neten rendeltem. Ugye visszatudod küldeni garanciába ha esetleg nemjó, de az a baj hogy a visszaküldés meg minden plussz pénz. Ha esetleg nincsen olyan messze az a bolt ahonnan rendelnéd akkor rendeld meg nyugodtan, aztán ha nemjó akkor visszaviszed.
Nevis Endura nagyon jó kis orsó legalábbis én ezt gondolom, de kollégám hogy ennyire megszívta vele ő már nem így gondolja. Nyilván csak kifogott egy nagyon rossz szériát, vagy nemtudom. Apumnak meg még 2 ismerősnek összesen 4db LB60-asat meg 2db LB65-öset rendeltem és azok mind egytől egyik hibátlanok voltak. Igaz kicsit drágább mint a Nevis.
-
nickwaren
tag
válasz
FatalEror #10733 üzenetére
Nevis Feeder Runner 5500/6000-et használtam rajtuk, ha a fémdob méretét és zsinórfogadó képességét nézed, akkor teljesen ugyan az mind a kettő, csak a felirat más a dobon. Egy baj volt csak az egyikkel, hogy az első fék szabályzóban elszabadult a racsni, ezt csak vissza kellett ragasztani. A fék egyszer se ragadt le.
Jövőre 2 db Nevis Endura 80-as (a dobot és a wormshaft rendszert leszámítva egy az egybe úgy néznek ki, mint a Runner-ek, csak 3x-os nagyításban) kerül rájuk, jól együtt működnek, múlt héten kipróbáltam őket.
A botok súlyát nem tudom, nem számított, de nem volt megerőltető a használatuk.
Heavy feederre azért a 35-ös dob méret egy kicsit kicsinek hangzik. -
jozsi252
veterán
Nevis Endura Carp orsók télleg ennyire sz@rok lennének?
Kollégám vásárolt még nyár eleje fele 2 db Nevis Endura Carp 80-as orsót. Első horgászaton kiderült hogy mind a 2-nek a fékje kuka, mert teljesen behúzott fékkel, lehetett kézzel húzni a damilt. Illetve egyik dob lötyögött is a tengelyen
Visszaküldte gariba.. viszont gyorsan kellett neki az orsó, ezért visszavásároltatta a bolttal értékcsökkent áron. Kapott 2 db Nevis Endura Carp 70-es orsót. Abból az egyik szintén gagyi, mert az meg kattog miközben tekeri az orsót.
Felhívta a boltot hogy ez már kezd nagyon idegesítő lenni hogy ennyi gond van vele, ezért a boltos felhozott pestre még egy 70-es orsót. Kollégám elment érte a boltba, azzal a reménnyel hogy végre lesz 2 jó orsója, de tévedt.. Mivel az az orsó is kattog.
Szerintetek télleg ennyire rossz lenne a Nevis, vagy csak szimplán hatalmas pech-je van kollégámnak?
-
jozsi252
veterán
Ismerősöm vásárolt 2db Nevis Endura Carp 80-as orsót pár hónapja. Nem az újabb széria, hanem az ami majdnem teljesen fekete színű. De katasztrófa... Nemrég küldte vissza gariztatni. És 2. használatnál vette észre a következő dolgokat.
- A fékeket teljesen behúzva is tudta kézzel húzni a damilt.
- A dob a tengelyen "lötyögött" értsd rárakta a dobot és mozgott egy kicsit minden irányba a dob. Mintha a dob belseje kilenne kopva. Pedig alig használta.Szóval nagyon megszívta vele. Szerintetek gyártási hibás lehetett?
-
jozsi252
veterán
Sziasztok
Érdeklődnék hogy távdobónak jólenne-e Nevis Endura Carp 8000 -es orsó? Van olyan akinek ilyen van? esetleg véleményt tudna róla mondani? Köszönöm
Ja és nyeletős kell mindenképp.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Mi Robot Vacuum-Mop 2 Pro újszerű, nagyon keveset ment
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Alfa Romeo 159 1.9JTD 120le 8v 2009 Facelift
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- EZVIZ 4K biztonsági kamera, 10400mAh akkumulátor, vezeték nélküli, napelemes 1,4W, Wi-Fi 6
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest