Hirdetés

Aktív témák

  • Jorus

    nagyúr

    válasz MPowerPH #10109 üzenetére

    Még egy kis hasznos infó ami jól jöhet a későbbiekben.

    A hátsó váltóknál a legfontosabb tulajdonságokat mindig megtalálod a gyártó, vagy a forgalmazó/viszonteladó honlapján, ahogy teszem azt az E-Bike-on is megtalálod a váltó leírását.

    A fontosabb paraméterek, és magyarázatuk:
    Max/min. fogszám: 34/11 fog - ez azt jelenti, hogy a végpontállító csavarok segítségével legfeljebb 34 foggal és minimum 11 foggal rendelkező fogaskoszorút tehetsz fel hátra. Illetve persze minden olyat, ami ezen értékeken belül van.
    Fogszám-különbség: 22 fog - ez azt jelenti, hogy a hajtómű legkisebb és legnagyobb tányérja között ennyi lehet az eltérés. A 22 fogas érték az átlagos 44-32-22-es kiosztású MTB hajtóművekkel simán kompatibilis.
    Kapacitás: 45 fog (SGS - hosszú kanalas)) / 33 fog (GS - rövid kanalas) - ez azt jelenti, hogy ennél nagyobb teljes kapacitású hajtásláncot nem tud kiszolgálni az adott váltó. Ez az érték úgy jön ki, hogy a hajtómű legkisebb és legnagyobb tányérjainak fogszám különbségét hozzáadod a fogaskoszorú legkisebb és legnagyobb lánckerekének fogszám különbségéhez. Tehát, ha van egy 44-32-22-es hajtóműved, és egy 11-34-es hátsó sorod, akkor a teljes kapacitás úgy alakul, hogy (44-22)+(34-11) = 22+23 = 45. Ebből is láthatod, hogy egy ilyen hajtáslánchoz nem lenne alkalmas a max 33 fog kapacitású GS hátsó váltó.

    [ Szerkesztve ]

    ''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

Aktív témák