Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Mini PC
- Milyen egeret válasszak?
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Akciókamerák
- Lemokey L5 HE 8K billentyűzet tesztje
- Milyen notebookot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Intel alaplapok 2025: B, H vagy Z chipsetet válassz?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
trisztan94 #2109 üzenetére
Itt volt erről szó, ott linkeltem egy témában releváns topicot:
http://prohardver.hu/tema/javascript_topic/hsz_3365-3369.htmlNémi pontosítás az általad írtakhoz:
"A return false annyit csinál, hogy az alapértelmezett eseményt nem engedi lefutni."
Pontosítva: jQuery-ben az eseménykezelőkbe tett return false; ekvivalens az event.preventDefault() ÉS event.stopPropagation() hívásokkal. Tehát a böngésző alapértelmezett műveletének végrehajtását akadályozzuk meg ezzel, ÉS megakadályozzuk az esemény buborékként való felúszását a DOM-fában, megakadályozva egyúttal azt, hogy a szülők eseménykezelői értesítve legyenek az eseményről.
Stimmel, amit írtál, csak ezzel a kiegészítéssel lesz teljesen igaz."Ha ki van töltve minden akkor return true (bár mondjuk ez az alapértelmezett, de én szeretem kiírni)"
Ez mondjuk így ebben a formában nem teljesen helytálló, mert nincs "alapértelmezett return true", hanem mivel nem tértünk vissza false-szal az eseménykezelőből (vagy hívtunk event.preventDefault()-ot és event.stopPropagation()-t), ezért engedjük, hogy a böngésző alapértelmezett művelete lefusson (ami - ebben már teljesen igazad volt - a form elküldése).Alapvetően jókat írtál, csak pici korrekcióra szorult, hogy teljes legyen a kép, hátha hasznos valakinek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- XBOX Series X + dokkoló // SZÁMLA // GARANCIA //
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 512GB OLED 120Hz Gar!
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest