Hirdetés

2010. március 16., kedd

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

(#9351) Penge_4 válasza dqdb (#9349) üzenetére

Penge_4
(őstag)

És nem egyszerűbb megnyomni a görgőt, ezzel bekapcsolni az autoscroll-t?

Vagy: Nyomvatartva az AltGr-t az egér bal gombjával megfogni az oldalt egy üres területen?
Vagy ha nem akarsz AltGr-t sem nyomogatni, akkor bekapcsolni ezt: opera:config#UserPrefs|ScrollIsPan ? :)

http://www.zeitgeisthungary.com

(#9352) dqdb válasza Penge_4 (#9351) üzenetére

dqdb
(fanatikus tag)

Nem :DDD Bővebben: próbáltam az autoscrollt is, de nekem nem jön be. Egyszerűbb a görgőt oldalra dönteni egyet, mint lenyomni a gombot, oldalra húzni az egeret, felengedni a gombot. Az AltGr-es megoldást gyorsan kipróbáltam, de nem esik kézre, a SetPoint meg sajnos nem tud különbséget tenni Alt és AltGr között, így nem tudtam egérgombra kötni. Az opera:config#UserPrefs|ScrollIsPan beállítás pedig látatlanban több bosszúságot okozna mint hasznot, ezért ki se próbáltam.

Sajnos nem az igazi a mostani megoldás sem, mert nem tudok gyorsulást és görgetési sebességet beállítani, mint Opera 10.10 alatt, de ez áll hozzá a legközelebb.

**** COMMODORE 64 BASIC V2 **** 64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE

(#9353) pethYeti

pethYeti
(tag)

Felraktam a 10.51RC1-et és nekem talán gyorsult kicsit a böngészés, remélem ezt nem sietik el, és fontos bugokat is kijavítanak:)

(#9354) szutyis

szutyis
(lelkes újonc)

Sziasztok http://www.hbo.com nem tudom megnyitni adobe (flash playert telepítsem) oldalára dobálna ,de az már 1000-éve fel van telepítve(sütiket kitöröltem)
Ugyan ez volt a youtube-bal is.
Tisztelettel kérdezném ,hogy mi a megoldás ami minden ilyen problémára orvosságot nyujt.
Üdv:szutyis

(#9355) Penge_4 válasza szutyis (#9354) üzenetére

Penge_4
(őstag)

Jobbklikk->Oldal tulajdonságai->Hálózat->Maszkolás Firefoxként

A YouTube-on más probléma van, hamarosan megújul az oldal, aztán mi más alatt is tesztelhetnék, mint Opera alatt. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#9356) Bici

Bici
(PH! addikt)

Hali!

Két kérdés:
- Ha elrejtem a menubar-t, akkor az oldalsó menüből hiányzik a Tools - Advanced rész.
A Blocked Content rész érdekelne leginkább innen. Elő lehet csalni valahogy rejtett menübar esetén is?
- Van egy opera hiba (DSK-277964), ami miatt a teljesen átlátszó témák esetén a flash-es, pdf-es, és Silverlight-os fekete szövegek átlátszóak lesznek, így nagyon nehezen olvashatóak.
Mikor várható frissítés? Valaki bennfentes nem tud erről valamit?

Köszi!

[ Szerkesztve ]

Tisztelt Adófizetők! Takarékossági okokból leoltottuk a fényt az alagút végén. ............ Sétálunk, sétálunk, egy kocsmába becsücsülünk, fröccs!

(#9357) dqdb válasza Bici (#9356) üzenetére

dqdb
(fanatikus tag)

A Blocked Content rész érdekelne leginkább innen. Elő lehet csalni valahogy rejtett menübar esetén is?
Az adott oldalra vonatkozó ablak megjelenítése: a jobb klikk a háttéren > Block Content > Details gomb a jobb felső sarokban.

A teljes lista megjelenítése: Ctrl-F12 > Advanced > Content > Blocked Content.

Saját toolbargombot pedig úgy tudsz gyártani hozzá, hogy elmész erre a címre, és plain textként beírod ezt: Content block details, 1

Negyedik alternatívaként gyártasz magadnak saját menüt a Ctrl-F12 > Advanced > Toolbars > Toolbar Setup alatt, és a [Browser Button Menu Bar] blokkba belerakod ezt a sort:

Submenu, M_ADVANCED, Advanced Tools Menu

(#9358) szutyis válasza Penge_4 (#9355) üzenetére

szutyis
(lelkes újonc)

Köszi a választ :R

(#9359) Bici válasza dqdb (#9357) üzenetére

Bici
(PH! addikt)

Köszi, kipróbálom. :) :R

Ja, még valami: A home gombot hogy tudom eltüntetni, vagy hozzárendelni a speed dial-hoz? Köszi!

[ Szerkesztve ]

Tisztelt Adófizetők! Takarékossági okokból leoltottuk a fényt az alagút végén. ............ Sétálunk, sétálunk, egy kocsmába becsücsülünk, fröccs!

(#9360) dqdb válasza Bici (#9359) üzenetére

dqdb
(fanatikus tag)

Eltüntetés: jobb klikk rajta > Customize > Remove From Toolbar. A speed dial gombot illetően keressél vissza kicsit a topikban, nemrég volt róla szó.

(#9361) dqdb válasza Bici (#9359) üzenetére

dqdb
(fanatikus tag)

Visszakerestem közben: speed dial

(#9362) szutyis

szutyis
(lelkes újonc)

Tetszene nekem ez a böngésző, de (a segítség ellenére) most sem nyílik meg a hbo sport honlapja (és ez nem az eggyetelen)

(#9363) ntomka válasza szutyis (#9362) üzenetére

ntomka
(senior tag)

Azonosító rejtése firefoxként, úgy megy.

(#9364) dabadab válasza szutyis (#9362) üzenetére

dabadab
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Hülyék írták a HBO oldalát, de:
jobb klikk -> site preferences -> network -> browser identification: identify as firefox

Aztán mindjárt megy.

[ Szerkesztve ]

Falsus in uno, falsus in omnibus.

(#9365) szutyis válasza dabadab (#9364) üzenetére

szutyis
(lelkes újonc)

Köszönöm a segítségeteket (és tényleg tetszik ez a böngésző) ,de és most jön a de.
Tegyük fel ,hogy én egy mezei felhasználó vagyok. Engem az ,hogy egy oldal jól van e csinálva vagy nem nyilván hidegen hagy. Egy érdekel ,hogy megtudom e nézni vagy nem, és ezt a szempontot nézzük (amit valljuk be a felhasználók 80%-a így gondolkodik) akkor az Opera gyakorlatilag sok esetben használhatatlan (hbo,kedvenc horgász oldal ,youtube és még tudnám sorolni). Nagyon jó lenne ha nem kéne minden 10-ik oldalnál a hozzáértők segítségét igénybe venni.(remélem ez változni fog)
Köszönöm mindenkinek segítő hozzáállást.
Üdv:szutyis

(#9366) cousin333 válasza szutyis (#9365) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Youtube-al mi a baj?

Amúgy igen, igazad van, bár a hülyeség ellen nem sok mindent tud tenni az Opera (bár nem is fegyvertelen azért, de nehogy már a befőtt tegye el a nagymamát).

Mellesleg most, hogy megismerted ezt a módszert, automatikusan alkalmazhatod minden ilyen esetben. Ha van 2-3 trükk, akkor többnyire minden menni fog, ami meg nem, azzal tényleg nincs mit tenni.

"Ha rosszul szóltam, bizonyítsd be a rosszat! Ha meg nem, akkor miért ütsz?"

(#9367) arnyekxxx

arnyekxxx
(kvázi-tag)

Üdv!

Feltettem a magyaroperáról az uj usbPro-t. Van benne adblock+. Ezzel kell még valamit csinálni, hogy működjön? Ha kijelölök valamit blokkolásra, akkor feldob egy ablakot valami default izét akarna menteni, ezt nem mentem. Eltünik a blokkolandó de csak a következő frissitésig. Hogy kellene ennek működni?

A másik, be lehet valahogy állitani, hogy ez a portable legyen a default böngésző? W7 alatt. Ha az operában Xelem be rákérdez induláskor de továbbra is a régi telepitett opera marad a default

(#9368) pilota

pilota
(tag)

Helosztok olyan jelegü gondom lenne,hogy Opera 10.10-est használok és minap jávás gondom akadt de sajna mivel nincsen kimondott jávás topik ide irok.Fentvan mindakét böngészö az opera 10.10 és a firefox 3.6 napomst én operát joban szeretem használni olyan gond jelentkezet,hogy asprinter torentoldalon a jávás menü ugyjelenikmeg,hogy elvan fordulva 90 fokal a menü csak szöveg.Decsak opera alat jelenikmeg igy Firefox alatt jo.Milehet a gond.

(#9369) Penge_4 válasza pilota (#9368) üzenetére

Penge_4
(őstag)

Ez nekem inkább JavaScriptnek tűnik (nem összekeverendő a kettő). Próbáld meg a Ctrl+F11-et.

(#9370) pilota válasza Penge_4 (#9369) üzenetére

pilota
(tag)

Köszi nemtudom mit csináltam de jolett.He nemnagykérés elmagyaráznád mitis csináltam most.Mindjárt másabb.

[ Szerkesztve ]

(#9371) dqdb válasza pilota (#9370) üzenetére

dqdb
(fanatikus tag)

Ctrl-F11 lenyomásával lehet ki/bekapcsolni az ablakméretre igazítást. Bekapcsolva az Opera megpróbálja a tartalmat áttördelni úgy, hogy ne jelenjen meg vízszintes görgetősáv akkor sem, ha az oldal mégis kilógna. Bár általában jól működik, de néha táblázatos oldalelrendezésnél hasonló eredményt okozhat.

A működés megnézéséhez menj a PH főoldalára és kapcsold be (helyből változik néhány dolog), aztán Ctrl+szürke + gombbal nagyítsd az oldalt. Mobilon (onnan jött át az asztaliba ez a feature) nagyon hasznos, de néha asztalin is jól tud jönni.

(#9372) pilota válasza dqdb (#9371) üzenetére

pilota
(tag)

ez asztali számitogépen van idáig nemvolt vele gondom most csinálta elöször. jöszi mégegyszer.

(#9373) Bici válasza dqdb (#9361) üzenetére

Bici
(PH! addikt)

Köszi szépen! :R

(#9374) tildy

tildy
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Tudja valaki miért nem működik 10.5ös opera alól a blogspot.com-ona közzététel funkció?
Valami java-s cucc...

Esmein a Firefoxról : mi az istent csinal 200 megabajt memoriaval meg 70% cpuval? Annyin elfut egy ki@{}]?!ott WOW

(#9375) ABnormal

ABnormal
(őstag)

kezdem feladni... felraktam a 10.51-et,most ismét nem jó a prohardverre belépés,mindig elfelejti,hogy már be vagyok lépve,egy másik fórumon nem tudok hozzászólni,mert a hozzászólás elküldése után üres,szürke képernyő fogad...

Vásárolnék aluminium lapokat 150mm x 150mm x 15 vagy 20mm méretben!

(#9376) pethYeti válasza ABnormal (#9375) üzenetére

pethYeti
(tag)

Nekem semmi gondom nincs, esetleg töröld a sütiket és próbálj meg újra belépni.

(#9377) ABnormal válasza pethYeti (#9376) üzenetére

ABnormal
(őstag)

ezeket már próbáltam a 10.50-nél is,nem hoznak javulást most sem,ráadásul most már a teljes képernyős videolejátszás sem megy (pl youtube), IE és firefox-nál működik...

tudjátok,hogy miként lehetne az operából a jelszavaimat kimenteni és átvinni pl a firefoxba? ( nem gondoltam,hogy valaha is ilyet fogok írni,amióta van netem csak az operát használtam,de ez a mostani újítás...elvette a kedvem :( )

(#9378) pethYeti válasza ABnormal (#9377) üzenetére

pethYeti
(tag)

Szerintem célszerű lenne törölnöd a operaprefs.ini (c:\Users\user\AppData\Roaming\Opera\Opera\) fájlt, ha valami elállítódott ez helyre rakja, és még a jelszavaid is megmaradnak, szerintem valami beállításhiba lesz, mert én 2 hete használom a 10.50-et és egyik hiba sem jelentkezett.

(#9379) pilota válasza pilota (#9370) üzenetére

pilota
(tag)

Heló volt utánamég egykis gond ezt amit irtál minden belépésnél bekelett nyomnom ctrl+f11 kombináciot de megtaláltam az illeszkedés beállitást.A beállitások weblapok beállitása és ot illeszkedés a pipát eltüntetem rolla ésmostmár nemkell semitse nyomnom.

(#9380) Penge_4 válasza tildy (#9374) üzenetére

Penge_4
(őstag)

10.51 RC1-ben már működik.

ABnormal: Csak nem Win7 x64-et használsz te is? :) Mert ahogy a Desktop Team-es kommentekből kiolvastam akik tapasztalták azoknak mindnek ilyen rendszere van. YouTube-os problémám pedig nekem nem volt, csak fogod, jobbklikk->Tulajdonságok szerkesztése->Sütik-> törlöd az összeset amit kilistáz és frissíted az oldalt.

(#9381) h_143570 válasza ABnormal (#9377) üzenetére

h_143570
(PH! kedvence)

penege 4 megelozott.

[ Szerkesztve ]

Minden, ami WRT54: www.WRT54.INFO | eRepublik - Az uj vilag - http://www.erepublik.com/en/referrer/h143570 | SCJP 6 | http://h143570.mybrute.com

(#9382) ABnormal

ABnormal
(őstag)

x86 win7 ,köszi a válaszokat,kipróbálom amiket írtatok...

(#9383) dqdb

dqdb
(fanatikus tag)

Összedobtam egy user JS-t, amivel hozzászólás szerkesztésénél lehet gyorsbillentyűket használni. Opera 10.50 alatt teszteltem. A billentyűk csak a beviteli mezőben aktívak.

[link]

Kiosztás:
Ctrl-B: félkövér
Ctrl-I: dőlt
Ctrl-U: aláhúzott
Ctrl-O: off topic
Ctrl-D: programkód
Ctrl-M: monospace
Ctrl-W: konvertálatlan
Ctrl-K: link
Ctrl-G: kép
Ctrl-P: bekezdés
Ctrl-L: balra zárt
Ctrl-R: jobbra zárt
Ctrl-E: középre zárt
Ctrl-J: sorkizárt

Penge_4: Nem tudsz véletlenül olyan user JS-t, ami popup ablak megnyitását akadályozza meg? Van egy site, ahol nem lehet a popupokat blokkolni a használatához, de ki szeretnék nyírni egy reklámablakot.

[ Szerkesztve ]

(#9384) Penge_4 válasza dqdb (#9383) üzenetére

Penge_4
(őstag)

Van a hide-popup-v2, ami a JS-es popupokat akadályozza meg. Ez egyrészt azért nem tetszik, mert nem mindenhol működik, másrészt csak utólag blokkolja. Tehát meglátod a beúszó fost 1-2 másodpercre aztán miután teljesen betöltődött az oldal utolsó eleme is azután alkalmazódik a script (.user.js elnevezéstől független és nem találtam benne "delay" részt sem).

Van a kedvencem, a block-external, ami multifunkciós heurisztikus "takarító", igazából erre is jó és aggresszívebb is és az utolsó elem betöltésének bugját is kellemesebbé teszi. Az egyik funkció például a különböző JS-es lap aljára vagy tetejére kerülő, görgetéssel együtt úszó bizbaszok eltakarítása.

Unblock-olni két módon lehet. Egyrészt leviszed az egeret a oldal jobb alsó sarkába, ahol ilyenkor megjelenik egy "Blocked X scripts" buborék, amire ráviszed az egeret és tooltip-ben megjelenik a blokkolt scriptek listja elérési útvonallal.

Ha erre a gombra ráklikkelsz azzal ideiglenesen unblockolsz mindent amíg újra rá nem nyomsz a gombra, vagy nem törlöd az oldalspecifikusan tárolódó ujs_block_ext_scripts nevű cookie-t.

Ha véglegesen akarod unblockolni cookie függetlenül, akkor pedig az @exclude paraméter és előtte a tooltip-es scriptlista alapján eldöntöd, hogy melyek azok, amiket az adott oldalon mégsem akarsz, ezeket pedig bele a beépített listába.

(#9385) Penge_4

Penge_4
(őstag)

A scripteddel van egy pici gond. Csak új HSZ-nél működik.
Viszont tetszik, hogy felülbírálja az alap billentyűparancsokat, nem úgy, mint a Docs-ban a Ctrl+B vagy egy másik oldalon 1-2 billentyűparancs... :U

Add hozzá a http://prohardver.hu/muvelet/hsz/modosit.php sorokat is.
Nézegettem, de eleve csak a PH szerkesztőjéhez írtad meg. A Ctrl+K karaktereit akartam megváltoztatni [url=%t]LINK[/url]-re. :)

[ Szerkesztve ]

(#9386) dqdb válasza Penge_4 (#9385) üzenetére

dqdb
(fanatikus tag)

Igen, kimondottan ehhez az oldalhoz gyártottam. Köszi az észrevétel, módosítottam az URL-t, valamint kicsit hegesztgetek rajta, hogy többet tudjon.

(#9387) mohoyoyo

mohoyoyo
(tag)

Még egy oldal amit nem kajál az opera: Ebay
Egyszerűen nem bírok vásárolni vele...oldalak közt van hogy 10 perc telik el, mite tovább enged (vásárlási folyamatnál)...remek

"Kedves Béla,az ötös lottó 3. nyerőszáma.....-Béla: 6-os......F***T!!! 9-es"

(#9388) dqdb válasza Penge_4 (#9385) üzenetére

dqdb
(fanatikus tag)

Javítottam közben, átírtam az URL-eket is. Új billentyűkombinációk:

Ctrl-Alt-N: témába vágó hozzászólás
Ctrl-Alt-O: off topic hozzászólás
Ctrl-Enter: hozzászólás küldése

Átírtam a forrását is, ha nem tetszenek az összerendelések, akkor kényelmesebben lehet saját szájíz szerint módosítani. Lehetőség van egyedi szöveg bevitelére is, így smiley-kat is tudsz hotkey-hez rendelni.

[link]

(#9389) Ndruu válasza dqdb (#9383) üzenetére

Ndruu
(Arcképgyáros)
LOGOUT blog

:R Ez kellett már.

[ Szerkesztve ]

Ө ImageShack Uploader = http://tinyurl.com/ycwngft Ө Arckép ellenőrzés = pharckep.atw.hu Ө Heti request = pharckep.atw.hu/index4.htm Ө Try Opera!

(#9390) Penge_4 válasza dqdb (#9388) üzenetére

Penge_4
(őstag)

Na így már jobb lett. Bár a hozzászólás küldésére eddig is Tab-Tab-Enter-t használtam. :)

[ Szerkesztve ]

(#9391) dqdb válasza Penge_4 (#9390) üzenetére

dqdb
(fanatikus tag)

Szerintem még a nap folyamán gyártok belőle egy általános változatot is, de annak a testreszabásához Firebug/Dragonfly + JavaScript DOM + HTML ismeretekre lesz szükség.

Nem tudod véletlenül, van-e lehetőség Opera specifikus funkciókat hívni user JS-ből? Olyanra gondolok, mint zoom állítása, illeszkedés bekapcsolása.

(#9392) Penge_4 válasza dqdb (#9391) üzenetére

Penge_4
(őstag)

Nem tudom, viszont régen Operás menüből/gombokkal lehetett hívni JS-t. Így volt még 10.50 előtt olyan BBCode menüm, ami jobb volt, mint a Firefoxos BBCodeXtra, mert URL-nél csak kijelöltem egy szövegrészt, jobbklikk->BBCode->URL és berakta úgy, hogy a vágólapon lévő URL volt az URL mezőbe a kijelölt szöveg pedig a link szövege volt, amellett még fel is ismerte, tehát ha sima szöveg volt a vágólapon és http://-vel kezdődő URL-t jelöltem ki akkor is helyesen rakta be.

Itt a kód: [link]

(#9393) dqdb válasza Penge_4 (#9384) üzenetére

dqdb
(fanatikus tag)

Rém egyszerű volt a megoldás. Az Operát azért verte át, mert flash nyitotta a popupot, nem script. Letiltottam az oldalon a plugineket, és kész :)

[ Szerkesztve ]

(#9394) adam014

adam014
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!
Amióta megjelent a 10.50 azóta ezt használom, nagyon megtetszett az opera. Ma úgydöntöttem hogy kipróbálom/kipróbálnám a levelező részét is, de egyszerűen sehol se találom hol lehet beállítani, semmi nyomát nem találom a beállítások közt. Tudnátok esetleg segíteni ebben?:)

Nagy konkurenciát jelent az olcsó processzorok piacán az AMD.Ennek a cégnek a mai processzorai a Duron, AthlonXP,Phenom QUAD-CORE, Athlon 64 fantázia neveket viselik. - linux007

(#9395) hunfatal válasza adam014 (#9394) üzenetére

hunfatal
(őstag)

Menü -> Levelező és csevegő fiókok

(#9396) adam014 válasza hunfatal (#9395) üzenetére

adam014
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

a menüben nincs levelezés rész:)

Nagy konkurenciát jelent az olcsó processzorok piacán az AMD.Ennek a cégnek a mai processzorai a Duron, AthlonXP,Phenom QUAD-CORE, Athlon 64 fantázia neveket viselik. - linux007

(#9397) cousin333 válasza adam014 (#9394) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Mások meg azon sírnak, hogy miért van benne :D

Megnyitod a menüt, Levelező és csevegő fiókok...

ui: Ha nem az "egygombos", hanem a "rendes" menüt használod, akkor Eszközök pont.

Egy kis áttekintés róla.

[ Szerkesztve ]

(#9398) adam014 válasza cousin333 (#9397) üzenetére

adam014
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

még mindig nincs ilyen menüpont:D

(#9399) cousin333 válasza adam014 (#9398) üzenetére

cousin333
(PH! addikt)
LOGOUT blog

De van, lásd 2-vel feljebb :)

(#9400) adam014 válasza cousin333 (#9399) üzenetére

adam014
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Azt hiszem megvan:)

[ Szerkesztve ]

(#9401) tildy válasza Penge_4 (#9380) üzenetére

tildy
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

10.10ben is mukodott....

Esmein a Firefoxról : mi az istent csinal 200 megabajt memoriaval meg 70% cpuval? Annyin elfut egy ki@{}]?!ott WOW

(#9402) Penge_4 válasza tildy (#9401) üzenetére

Penge_4
(őstag)

Igen, aztán 10.50-ben egészen a bétáig működött, utána valamit csináltak, aztán a forráskód nézet csak az "Old editor"-ban működött, amivel nem lehetett postolni, hiába nyomogattad a gombot, az "Updated editor"-ban pedig nem volt forráskód nézet, forgott az AJAX-os betöltésjelző karika a végtelenségig. Így volt ez a véglegesben is. A legutóbbi 10.51 RC1-ben működik már újra.

(#9403) Penge_4 válasza cousin333 (#8987) üzenetére

Penge_4
(őstag)

"Úgy vettem észre, hogy már alapértelmezésben is ez van beállítva az Operában."

Akkor vesd össze az "Enable Cookies" értékkel. Végig bugos volt, ugyanis:
Available options
0 = Refuse all
1 = Refuse third party
2 = Only third party set to same server
3 = Accept all cookies
4 = Only first party cookies as specified in server manager
5 = Treat all cookies as specified in manager, but refuse third party not set to same server
6 = Treat all cookies as specified in manager
7 = Prompt for each third party cookie
8 = Accept first party as specified in manager, prompt for third party

Ennyi. Gyári beállításon az opera:config 3-at mutat, a beállításokban pedig úgy van, hogy third-partyt nem fogadja el.

Mikor átállítom a saját beállításra, hogy kilépéskor törli, aztán az oldalakon ahol meg akarom tartani kiveszem a pipát a site preferences-nél akkor pedig a config-ban 14-et fog írni.

Már akkor észrevettem, hogy valami gáz van vele, mikor random módon privát fülön/ablakban belépve maradtam a Google-n és az Indapass-ban (és valószínűleg minden ilyen több domain-hez tartozó globális beléptető rendszerben). Remélem azt javítják és azért ilyen most.

Amúgy próbálkoztam vele, hogy elindítom, belépek ahova kell, írásvédetté teszem majd kilépek, de nem volt hatással rá. Valahogy eleve a tárolási metódussal van valami gáz. Megnéztem TC-ben és ezt kaptam (bal oldalt a régi, jobb oldalt pedig az új). Elvileg mindkettő ugyanaz, a régi 34kB, az új pedig 4kB. A lényeg a tartalom és hogy hol helyezkedik el a gördítősáv:

[ Szerkesztve ]

(#9404) fradi81

fradi81
(őstag)

HEllo
Lehet valamit tenni az ellen hogy ne rakja vissza egyfolytában a saját könyvjelzőit? (wiki amazon kayak ebay) Hiába törlöm pár mp. után megint ott vannak. opera 10.5

[ Szerkesztve ]

Sharkoon Rebel 9 Value, Abit AN52, Athlon 64 X2 4400+, 2Gb RAM, nvidia 8600gt, Samsung160GB, TV2000 XP Global, Asus Xonar D1, Genius 5.1 5005, YAMAHA RX-V359, Clarus Callisto front

(#9405) Penge_4 válasza fradi81 (#9404) üzenetére

Penge_4
(őstag)

Ha másképp nem megy a link.opera.com-on belépsz és ott törölgeted azokat, ami nem kell.

(#9406) arnyekxxx

arnyekxxx
(kvázi-tag)

Üdv!

erre: http://itcafe.hu/tema/opera_bongeszo_2/hsz_9367-9367.html
nincs valakinek ötlete?

(#9407) Penge_4 válasza arnyekxxx (#9406) üzenetére

Penge_4
(őstag)

Vistában és fölötte nem lehet semmi olyasmit megadni alapértelmezett böngészőnek, ami nem települt a rendszerbe. A html fájlokat (és amiket még ismer) duplakatt-ra beállíthatod, hogy az Opera nyissa, de a Windows-os belső linkeket (Office-ból, vagy akárhonnan) csak az az alapértelmezett böngésző tudja megnyitni, amit kilistáz a Start menü->Alapértelmezett programok résznél.

Az adblock+ -nál nem tudom mi van, vagy hogy adta meg Resius az alapértelmezett elérési útvonalat. Szóval:
Ctrl+F12->Haladó->Letöltések (fájltípusok elrejtése mellől pipa ki). A kis gyorskeresőjébe írd be, hogy adblock.

Ha kilistáz egy text/adblock nevűt, akkor azt nyisd meg, megnyitás egyéb alkalmazással, itt kitallózod a profilodban lévő Adblock.exe-t, ha nincs ilyen MIME típus megadva, akkor pedig csinálsz egy újat.

MIME típushoz beírod ezt: text/adblock

A többit üresen hagyod, a megnyitás más alkalmazással résznél betallózod az Adblock.exe-t és alul bepipálod a Webcím közvetlen küldése mellett.

(#9408) arnyekxxx válasza Penge_4 (#9407) üzenetére

arnyekxxx
(kvázi-tag)

Köszi, nem volt adblock beállitva, megcsináltam, müködik:)

(#9409) Ndruu

Ndruu
(Arcképgyáros)
LOGOUT blog

A jobb kattintásra megnyíló menüt lehet konfigurálni? Sejtem a választ, de hátha...

10.10-ben a Kép megnyitása mellett ott volt a kép neve és kiterjesztése, most a 10.50-ben ez nincs ott, rá kell nyomni a Kép tulajdonságaira, ami igencsak bonyolult, főleg hogy legalulra még beszúrták az Elem vizsgálata funkciót (mindig erre nyomok a kép tulajdonságai helyett, rossz helyen van).

Ө ImageShack Uploader = http://tinyurl.com/ycwngft Ө Arckép ellenőrzés = pharckep.atw.hu Ө Heti request = pharckep.atw.hu/index4.htm Ө Try Opera!

(#9410) dqdb válasza Ndruu (#9409) üzenetére

dqdb
(fanatikus tag)

Ctrl-F12 > Advanced > Toolbars > Toolbar Setup alatt gyártsál magadnak saját menüt. Ezután keresd meg a profilod mappájában az imént létrejött .ini fájlt, és módosítsd ebben a két blokkokban az elemek sorrendjét:
[Image Link Popup Menu]
[Image Popup Menu]

A fájlnév hiánya elvileg bug, az alphában eltűnt, de mintha valamelyik snapshotban ismét jó lett volna, de most ismét rossz :F

[ Szerkesztve ]

(#9411) Penge_4 válasza Ndruu (#9409) üzenetére

Penge_4
(őstag)

Tudom... Annyi bug van, hogy erről meg is feledkeztem, pedig már bugreportolták ezt is páran. :(

A standard_menu.ini-ben nem találtam semmilyen változót, mint %s vagy ilyesmi, a neve pedig mindkettőben M_OPEN_IMAGE.

Viszont az elem vizsgálatát kiszedheted, ha akarod.
[Image Popup Menu]
Item, M_OPEN_IMAGE = Open image
Item, M_MENU_RELOAD_IMAGE = Load image
Item, MI_IDM_COPY_FIG_ADDRESS = Copy image address
Platform QNX, Submenu, M_OPEN_WITH, Open in menu
--------------------1
Item, MI_IDM_SAVE_FIGURE = Save image
Item, M_DOCUMENT_BACKGROUND_MENU_COPY_TO_CLIPBOARD = Copy image
--------------------2
Platform Windows-Mac-QNX, Item, M_DOCUMENT_BACKGROUND_MENU_USE_ON_DESKTOP = Use image as desktop background
Item, M_IMAGE_MENU_USE_ON_SPEEDDIAL = Use image as speed dial background
--------------------3
GhostItem, M_FOLLOW_LONGDESC = Follow Image Description URL
Item, MI_IDM_SHOW_FIGURE_PROPERTIES = Show image properties

Ezt szerkeszd bele a profilodban lévő menu.ini fájlba akár az aljára, akár felülre, a lényeg, hogy egy üres sorral különüljön el a többitől.

(#9412) dqdb válasza Penge_4 (#9411) üzenetére

dqdb
(fanatikus tag)

Az imént próbáltam meg beírni a %s-t, hátha formázva hozzák létre a menüt, de nem. Mondjuk ezen próba során a hiányzó paraméter miatt egy szép vastag fagyásra számítottam, de nem volt, cserébe Open Image (%s) jelent csak meg.

(#9413) Penge_4 válasza dqdb (#9412) üzenetére

Penge_4
(őstag)

Mivel inkább %l-nek kéne lennie: [link]
De gyanítom, hogy az sem fog működni.

(#9414) dqdb válasza Penge_4 (#9413) üzenetére

dqdb
(fanatikus tag)

Köszi a linket, én a C printf()-jére asszociáltam a %-os makrókból ;)

(#9415) Ndruu

Ndruu
(Arcképgyáros)
LOGOUT blog

Sikerült megcserélni a kettőt, köszönöm a segítséget. A kép nevének megjelenítéséért valami más a felelős, mert a 10.10 és a 10.50 standar_menu.ini fájlokat összehasonlítva ilyen tekintetben megegyeznek, nincs semmi %l vagy %s utótag. Beletettem így:

Item, M_BOOKM_ITEM_POPUP_MENU_OPEN = Open link, %l

de sajnos ez sem segített rajta.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2010 PROHARDVER Informatikai Kft.