Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tordaitibi
veterán
Megint én
Kb. 5 hónapja főverzió frissítésnél a fele cookie-t elfelejti, pl. Yutub, de több oldalra is újból be kell lépnem.
Csak Linuxokon csinálja, Manjaro, Ubuntu. Kubuntu.
Winen hibátlan.
Nem egy nagy dolog de mi lehet a magyarázata?
Szerk, most nézem most Windowson is dettó.
Csak 1 hete nem Wineztem.[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz tordaitibi #29852 üzenetére
Igénytelen fejlesztési körülmények. Vagy mást vártál?
-
dqdb
Topikgazda
válasz Attila0 #29853 üzenetére
Ez a kapcsoló a csütörtöki update-tel jelent csak meg. Úgy könnyű kikapcsolni, ha van rá lehetőség.
Látszik, hogy annyira átgondolt fejlesztésről van szó, hogy a feature egyszerre került be mindhárom változatba.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
vlevi
nagyúr
Nnna, most próbáltam rá hosszú idő újra az Operára.
(Nem igaz, mert a GX-re rá szoktam nézni néha).
A GX féle UI kicsit jobban tetszik, ezek a lebegő panelek, fülek, címsáv, satöbbi nekem nem tecc.
De, hogy 2 pozitívumot is mondjak, ami miatt rápróbálok.
Az egyik az osztott lapok. Nem tudom melyik verzióban jött be, de néha jól jön, hogy böngészőn belül 2 lap egymás mellé tehető.
Ja, és most végre hibátlanul beimportálta a Tűzróka könyvjelzőit, jelszavait.Most hirtelen az nem tetszik (jó régóta nem tetszik), hogy a könyvjelzőből mindíg új lapon nyitja meg az oldalakat.
Tényleg nincs lehetőség az aktuális lapon nyitni?Másik. Ezt az Ariát miért jeleníti meg, amikor szöveget írok?
Próbáltam már letiltogatni, de ez még itt maradt.[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
Rákerestem máshol is erre az Aria szöveg beviteli valamire, és az O/A oldalán
[link]
minő új csodaként emlegetik, csak éppen elfelejtették, hogy sok embernek erre nincs szüksége, sokakat pedig egyenesen zavar.
Nem lehet kikapcsolni
Nem vagyok laposföldhívő, sem alu-sisakos, de ezt az AI-nek csúfolt valami hype-ot nagyon nem szeretem. -
dqdb
Topikgazda
Igazán igényesre sikeredett a megvalósítása, a nálam lévő béta változatban nem egyszerűen a textboxra ráhajították az ikont, így ha olyan hosszú szöveget ír az ember, hogy az már scrollozódna, akkor az utolsó 3-4 karaktert nem is látja, mert kitakarja az ikon:
Szóval ja, olyan tipikusan operásan sikerült ismét bevezetni egy feature-t, amit senki sem kért: bugos, zavaró és kikapcsolni sem lehet (nem, flag sincsen rá).
-
félisten
-
Wolfskin
őstag
Heló, telefonra szeretném feltenni az opera böngészőt APK-ból, de folyamatosan megszakad a telepítés.
Feltelepszik, de csak kis robotfej ikon lesz, ami állandóan a playstoreba akar vinni, hogy frissítsem.Az operát nem lehet apk-ból telepíteni? (77-es verzió)
Próbaképp frissítettem és feltettem az aktuális verziót, de egy csomó időbe került, míg sikerült MINDENT kikapcsolni benne. Egy kivétellel...
Kérdésem: az ARIA ikont nem lehet eltüntetni a menüsor közepéről??
Vagy ezt inkább androidos topikban kérdezzem?
[ Szerkesztve ]
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
dqdb
Topikgazda
válasz Wolfskin #29870 üzenetére
Kérdésem: az ARIA ikont nem lehet eltüntetni a menüsor közepéről??
Első opció az Aria AI beállításoknál.Ahogyan BitRider is írja, ez nem a régész topik, régi verziót nem telepítünk böngészőből sem desktopra, sem mobilra. Az androidos Opera 83-nál jár, a 77 10 hónappal ezelőtti.
-
vlevi
nagyúr
válasz FoxiestFox #29869 üzenetére
Ezt már más is írta nekik.
(Az egyik hozzászólás a korábban linkelt blogpost alatt) -
Wolfskin
őstag
Azt látom, hogy nem nagyon van rá lehetőség. A beállításokban mindent kilőttem, de ez még mindig ott virít.
@(#29872) dqdb (#29871) BitRider Köszi a segítő szándékot, de nem értem ezt a hittérítő mentalitást. Egy szóval nem mondtam, ti mit és honnan telepítsetek, és sehol nem kérdeztem mit javasoltok. Egy technikai kérdésem volt, hogyan lehet apk-ból visszatenni az operát. Biztosan rá fogok jönni, van egy csomó régi telefonom, még régebbi operákkal, majd elkísérletezem velük. "Cipőt a cipőboltból" "A krumplileves legyen krumplileves" "Applikációt a storeból" - elég öreg vagyok ahhoz, hogy helyén kezeljem ezeket a lózungokat Ha tudnátok hány régi appot használok, aminek már nyoma sincs a storban. Ha a nokia navigációt onnan telepíteném, már rég nem használnám. A Nokia Here 1.1 utolsó verzió (2016) az utolsó használható (ma már a neve is más: WeGo). De szerintem a topik nem a telefonhasználati szokásainkról szól, hanem az opera körüli technikai kérdésekről. Meg is maradnék annál.
''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
BitRider
senior tag
válasz Wolfskin #29874 üzenetére
Ki lehet pedig iktatni az ikont. Ahogy Lui04 írja: hosszú nyomás a gombra > Edit toolbar > majd úgy szerkeszted, mint az Android gyorsikonokat.
Pedig ez nem hittérítés, hanem basic fucking knowledge. Netre nem megyünk frissítetlen oprendszerrel és programokkal, saját magad és mások érdekében sem. Pont.
Tudod, nem mennének akkorát a vírusok és egyéb malware-ek, ha erre az egy dologra mindenki odafigyelne. Ha látod a gyereket, hogy tömködi a szájába a kutyaszaros homokot, akkor csak megpróbálsz ez ellen valamit tenni, nem? Ha kérdezi, ha nem.
Az egészeben az a röhej, hogy tényleg semmit nem nyersz egy régebbi böngésző verzióval, sebességben meg semmiben. Egészen biztos vagyok abban is, hogy a legtöbb régi programnak van olyan utóda, ami akár jobb és egyszerűbb is.
[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz BitRider #29876 üzenetére
A böngészőre visszatérve: ha mégsem tetszik az az irány, amerre fejlesztik, akkor sem a régi verzió a megoldás, hanem egy alternatíva kipróbálása. Ott van a Vivaldi, a Brave Browser és még egy rakás olyan, amik között megleled azt, ami a leginkább megfelel neked. Arra sem a kor, sem pedig egyéb indok nem reális, hogy egy sebezhető, újabb szabványokkal és oldalakkal kevésbé kompatibilis böngészőt használsz, csak mert... öö.. nem tetszik a gombok elrendezése? Vagy mi? Tényleg nem is értelmezhető.
Pár félresikerült Windows frissítés kapcsán kialakult ez a paranoia, de aki ma is kikapcsolja a frissítéseket a böngészőnél vagy a rendszerben, az bocs, de inkább ne menjen a számítógép közelébe. Erről a vonalról ideje leszállni és kisöpörni az elavult (legalább netes) programokat. Botanikus analógiával ezek a beteg levelek, amik másokat is megfertőzhetnek akár a tudtodon kívül.
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Sziasztok.
Ezt miért csinálja?
És ezt eljátssza havonta, megvan az összes yutub cookie, és nem volt ma frissítés se Operára.
Teljesen elfelejtett mindent, el kell ilyenkor fogadnom az adatvédelmi meg a cookie feltételeket is, olyan mintha most léptem volna be életemben először.
Ezt eljátssza a Gugli keresővel is és néha más oldalakról is kidobál így pedig nem törölgetek cookikat.
Nem nagy dolog de mire a Yutub kiismeri az ízlésemet, az Opera beszarik és kezdhetem elölről. -
BitRider
senior tag
válasz tordaitibi #29882 üzenetére
Ha Google fiókot használsz, akkor nem a sütin múlik a kitanulás és még ha ki is lépeget (amit nálam nem), akkor visszajelentkezel a Google accountoddal és itt folytatod a dolgokat, ahol abbahagytad.
Sütikre semmit se bízunk rá.
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
válasz BitRider #29883 üzenetére
Nem használok G fiókot, YT-on sem.
Annyi hogy weben néha megnézem a gmailt de utána ki is jelentkezek mert ha nem, ellepi a böngészőt a Gugli.Firefoxon az utóbbi kb. 5 év alatt soha nem volt ilyen elfelejtés, Operán mind a 3 Linuxomon meg a W10-en is csinálja.
Mondom már rákérdezek, ez Opera specifikusnak tűnik.
És megnéztem, megvan az összas cookie, Yt. meg mindegyik. Más weboldalakon is csinálja, pár hétig 1-2 hónapig jó, majd egyszer csak ki vagyok léptetve.
És be kell írni a név-jelszót, pedig azoknak a weboldalaknak is megvan az összes cokija.
Jelszókezelőbe megvan az összes weboldal felh.név-password, cookie, mégis kiléptet.
Passz.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
Topikgazda
válasz tordaitibi #29884 üzenetére
Tehát nem lépsz be YouTube-ra, mert nem akarod, hogy a YouTube profilozzon, de közben azért panaszkodsz, hogy a YouTube sütik törlődése miatt a YouTube nem tud profilozni. Logikus.
A sütiknek van egy megadott lejárati ideje, ami után a böngésző törli. Az oldal tudja újra és újra megújítani a sütit a használata közben, ez nálad azért nem következik be, mert
1. valami a profilodban fejre állt
2. a YouTube Operán nem küld friss sütiket valamiértAz első fura lenne, ha máshol minden rendben megy, a második ellen nem tudsz semmit sem tenni.
A YouTube belépés és a Google fiókba belépés (Gmail, kereső) teljesen elkülönülnek egymástól, ha nem így lenne, akkor kaptak volna ezért pár milliárd eurónyi büntetést az EU-tól. Az előbbibe én egy kamu felhasználóval mindig be vagyok lépve, mert úgy kényelmes, kellenek a feliratkozások, az utóbbiba mindig privát ablakban lépek be (persze ha a Google akarná, akkor így is könnyen össze tudná kötni a sessionöket némi EU büntiért cserébe).
-
tordaitibi
veterán
Én még az életbe be nem léptem a Yutubra a G accountommal. Soha.
Ennek ellenére ha be vagyok jelenkezve böngészőbe a gmailba, és kilépés nélkül zárom be az Operát, majd új session, gmail, majd Youtube, és be vagyok lépve. Ez eddig többször előfordult. Ezt mivel magyarázod?Vagyis az előbb nem írtam igazat, valóban sohase léptem be ÉN MAGAM a Yutubra de kb. 10x beléptetett már magától.
A Yt nem belépésnek semmi paranoia háttere nincs, egyszerűen nem akartam még semmihez hozzászólást írni, a Yt. pár hét alatt ragyogóan leprofilozza amúgy is az érdeklődési körömet. Teljesen meg vagyok elégedve így is az ajánlott tartalmakkal (70% zenei, 30% filmek) ezért felesleges belépnem.
Az nem lehetetlen hogy a profilba van valami hiba.
15 éve Operázok és volt kb. 50 telepítés, próba telepítés, szinkronizálás, Linuxon deb és Snap operák, Winen is volt vagy 10-15 Opera szinkron, van klónozott rendszerem is több amik ugyanazzal a gépnévvel futnak hordozható usb ssd-kről.
Lehet ezekbe gabalyodott bele szegényke.[ Szerkesztve ]
-
BitRider
senior tag
válasz tordaitibi #29886 üzenetére
A Google account - mint leírtuk - a profilozás miatt használandó, ha hasznosnak tartod a YouTube alatt. Ha nem, akkor meg nem mindegy, hogy törlődik-e? A vagy B.
Válaszd ki légyszíves, hogy melyiket szeretnéd és akkor aszerint tudsz csekeledni. Nem szeretnéd, hogy elvesszen a profilozás, netán több készüléket is használsz? Akkor belép, örül, használ, erre való... Mellesleg a feliratkozás funkció is igen hasznos. Ennek az egésznek semmi köze a hozzászólásokhoz. Nem azért lépsz be, hanem a fentiek miatt.
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Tessék, bármikor elő tudom idézni. az előbb leírt módon.
Bennt vagyok a gmailba, nyitok egy YT, fület, parancsolj, beljelentkezik. Nem érdekli sem az adatvédelem se az említett milliós bírságok, ez összekötötte nálam a kettőt
Minden élő és már holt szentre meg az összes hozzátartozómra meg a saját becsületemre megesküszöm hogy NEM ÉN léptem be a yutubba a goggle accountommal, ha kell képernyővideóval is tudom igazolni mert bármikor elő tudom idézni.
-
dqdb
Topikgazda
válasz tordaitibi #29889 üzenetére
Közben rájöttem, hogy félig benéztem, mert YouTube-ra egy olyan címet használok, amiről eltávolítottam a Gmail szolgáltatást a Google fiók admin felületén. Így YouTube belépés van, Gmail belépés nincsen.
-
üzenabakusz
tag
A tegnapi Opera frissítés elrontotta a Bookmarkomat: a sortávolságot megnövelte, így a folderek, almappák és azon belül a bejegyzések ritkásan sorakoznak egymás alatt, ezáltal sok tétel nem is látható, csak scrollozással. Korábban ugyanez ment a Firefox-szal, ott ez volt a megoldás, ami ott egyelőre még működik:
https://support.mozilla.org/en-US/kb/compact-mode-workaround-firefox
Ugyanez Operában? -
kazsmerlaca
senior tag
Sziasztok!
Találkoztatok már ilyen hibával opera-ban?
- amikor itt írok a fórumba akkor egy karaktert beírok és a kurzor a sor elejére ugrik
Ugyan ez youtube-n és google keep-ben is. Máshol nem.A billentyűzetem jó mert EDGE-ben ilyen probléma nincs, csakis az opera-ban.
Köszönöm a választ!Megvan a megoldás:
A Linguist fordítóbővítmény okozta. Amikor töröltem, vagy tiltottam megszűnt a probléma.[ Szerkesztve ]
Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire
-
vlevi
nagyúr
NNna, nem tudom mikor rajzolták újra az Opera GX UI-t. Ritkán indítom el, de ma, amikor ránéztem, valamennyi (nem tudom hány) inger jött rám...
WTF is that?A normál opera kinézet azért nem jön be, mert az az egymástól független lebegő panel dizájn nem az én műfajom, de most ez itt...
Vivaldit sem komálom, valamiért annál a font rendering még rondább, szálkásabb, mint bármi más chromium alapú böngészőnél.
Lehet, hogy megint uninstall lesz belőle? Sajnálnám, de ez számomra így förtelmes. -
kazsmerlaca
senior tag
nekem az Opera GX nem tetszik. A sima opera nagyon szépen meg van rajzolva, az számomra továbbra is a favorit...
Saját gyártású zenéim: https://www.jamendo.com/album/73598/music-in-the-fire
-
vlevi
nagyúr
válasz kazsmerlaca #29895 üzenetére
Nekem se a GX a nagykedvenc, de most valamiért Firefox alól nem tudom elérni rendesen a PH lapcsoportot, ezért vettem elő a régóta használt GX-et.
-
Orgi
addikt
Esetleg legutolsó (24.8.1) AMD driverrel nincsen másnak problémája Opera alatt? Ilyen fekete villódzás... kikapcsolva a 3d gyorsítást minden oké.
-
mexel
veterán
Sziasztok. Új operában nem találom az "opera_autoupdate.exe" fájlt. Ezt ki szoktam lőni és én magam engedem frissíteni időnként, de az újnál nem találom ezt afájlt. Mivel frissít most?
Szerk: ja bocs lehet hogy megvan, külön mappát kapott a verziószámon kívülre
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Sziasztok.
A jobbklikkes felugró menüt lehet valahogy szabályozni?
Tele van számomra felesleges, sose használt opciókkal és mivel a romló szemem miatt erősen nagyítom a felületet, görgetni kell a jobbklikkes menüt, de az meg katasztrófa, állandóan vagy legfölülre vagy legalulra ugrál.
Lehet ezt valahogy gyomlálni? Pl. kép a képben, videókeret mentése, küldés flowra, pinboards, elem vizsgálata, vezérlők, stb stb ezek nekem teljesen feleslegesek. -
mexel
veterán
Sziasztok! S.O.S kérdésem lenne: jelszókezelőt hogyan tudnám kikapcsolni? Szerettem volna törölni jelyszót, de a számítógép jelszavát kéri, azt már nem tudom fejből. Nem lehet kikapcsolni, hogy ha más ideül ne dobja be rögtön a FB jelszavam?
-
dqdb
Topikgazda
Kikapcsolni nem lehet, és eléggé jogosan feltételezi, hogy az, aki ott matatna, ismeri annak a felhasználónak a jelszavát, amivel éppen be van lépve a Windowsba.
Ha ez nem saját gép, akkor legközelebb nyiss egy privát ablakot, és ott nem fogja felajánlani az Opera a jelszó mentését.
Az Opera névjegyében szerepel a profil elérési útja, az Operából kilépve ott kell a Login Data nevű fájlt törölni, de ez az összes jelszót törli.
-
dqdb
Topikgazda
válasz tordaitibi #29899 üzenetére
Nem lehet.
Ha ilyet szeretnél, akkor ott van a Vivaldi, abban szabadon lehet szerkeszteni az összes ilyen menüt.
-
mexel
veterán
Köszönöm! Én a Wand.dat-ot keresgéltem, hogy addig átmásolom valahová amíg nem leszek a gépnél. Ez az én gépem, de megszüntettem a jelszavas belépést a win 10-ben, a gép nem kér jelszót már soha. Valahol megvan, felírtam, de fogalmam sincs pontosan hová. Mindegy, opera.exe-t átírtam amíg nem vagyok, nem tudják használni
Köszönöm szépen a segítséget -
dqdb
Topikgazda
Opera 12 volt az utolsó verzió, amiben volt wand.dat.
Ha nem akarsz minden elmentett jelszót kidobni, akkor ki lehet használni azt, hogy ez egy SQLite adatbázisfájl, és valamilyen ehhez való tool (például ez) segítségével tudsz egyenként sorokat törölni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest