"Úgy vettem észre, hogy már alapértelmezésben is ez van beállítva az Operában."
Akkor vesd össze az "Enable Cookies" értékkel. Végig bugos volt, ugyanis:
Available options
0 = Refuse all
1 = Refuse third party
2 = Only third party set to same server
3 = Accept all cookies
4 = Only first party cookies as specified in server manager
5 = Treat all cookies as specified in manager, but refuse third party not set to same server
6 = Treat all cookies as specified in manager
7 = Prompt for each third party cookie
8 = Accept first party as specified in manager, prompt for third party
Ennyi. Gyári beállításon az opera:config 3-at mutat, a beállításokban pedig úgy van, hogy third-partyt nem fogadja el.
Mikor átállítom a saját beállításra, hogy kilépéskor törli, aztán az oldalakon ahol meg akarom tartani kiveszem a pipát a site preferences-nél akkor pedig a config-ban 14-et fog írni.
Már akkor észrevettem, hogy valami gáz van vele, mikor random módon privát fülön/ablakban belépve maradtam a Google-n és az Indapass-ban (és valószínűleg minden ilyen több domain-hez tartozó globális beléptető rendszerben). Remélem azt javítják és azért ilyen most.
Amúgy próbálkoztam vele, hogy elindítom, belépek ahova kell, írásvédetté teszem majd kilépek, de nem volt hatással rá. Valahogy eleve a tárolási metódussal van valami gáz. Megnéztem TC-ben és ezt kaptam (bal oldalt a régi, jobb oldalt pedig az új). Elvileg mindkettő ugyanaz, a régi 34kB, az új pedig 4kB. A lényeg a tartalom és hogy hol helyezkedik el a gördítősáv:

[ Szerkesztve ]
http://www.zeitgeisthungary.com