- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- 3D nyomtatás
- Milyen processzort vegyek?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #3584 üzenetére
Most komolyan, mi szükség volt erre a stílusra? Mondtam én neked bármi rosszat? Kitűzted magadnak célul, hogy most aztán belémkötsz, vagy mi a célod? Ne aggódj, eddig csak saját magadat hergelted be igazából teljesen feleslegesen (bár inkább meglepő módon), de ez nem épp arra utal, hogy ne vetted volna magadra a korábbiakat (de ne haragudj, valahogy nincs kedvem ehhez a "nem is, hanem te!!"-jellegű elkezdett óvodastílushoz).
Mindenesetre tényleg nem értem, mi bajod van, min húztad fel magad, bár gondolom épp szar kedved volt/van, és engem találtál be. -
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #3582 üzenetére
Tényleg ez volt a mondanivalója? "izéke" + 1 = "izéke1", de "izéke" - 1 = NaN? Hát menten berosálok, hogy micsoda krézi típuskonverzók vannak ebben a gyávaszrkitben! Nahát!
De most te végre megint jól odamondtál a szkriptkiddiknek! Helyére tetted őket! Ma is tanultak valamit az itteni fórumszakértők, méghozzá szuperkúlos - poénos módon.
És nem vettem magadra, ne kamuzz! Épp te vetted magadra. Látszik a hülye szövegeden, amit idekanyarítottál. Vagy ez csak a szokásos grafomán nemmagadravevéses ömlengésed? Jó tudni!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
martonx #3579 üzenetére
Ez teljesen így van. Igazából nem is annyira a JavaScript általános fikázása volt a célom, hanem inkább hogy más is tudjon ezekről a buta típuskonverziókról.
Egy JavaScript-újítás sok szempontból hasznos lenne, ahogy mi már beszéltünk is róla, hogy kevésbé legyen szükség kiegészítő librarykre a kódolás idegesítően ismétlődő feladatainak megoldására plain JavaScriptben, és több dolog legyen natívan megoldható. Az esély viszont arra, hogy pár éven belül erre át lehetne állni, jelenleg nem sok (lásd ahogy az IE korábbi verzióinak kiirtása is nagyon sok évig elhúzódó folyamat). -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fordfairlane #3581 üzenetére
Annak, hogy belinkeltem, a lényege nem az volt, hogy mennyire "vicceske", vagy sem, meg hogy a forma milyen figurákat mutogat, hogy feldobja az előadását, hanem az, hogy milyen degenerált típuskonverziók történnek JavaScriptben, és ezen senki ne lepődjön meg, ha ilyennel találkozik kódolás során. A mondanivalója pedig pontosan ez volt (ergo volt mondanivalója).
Amúgy nem kell ám magadra venni, mintha személyes sértést mondtak volna neked, hogy a JavaScriptben elég meglepő az, hogy []+[] = empty string, vagy hogy {}+{} = NaN; vagy ez így tök oké?"Tudom, hogy az ún. komoly programozokóknak ez vörös posztó, de hát ez legyen az ő bajuk."
Ezzel nem tudom, kire céloztál, meg hogy miért sértődtél meg ennyire ezen a videónde nem tudom, miért lenne probléma az, hogy mindezt a típuskonverziós problémát valaki bemutatja. Ha van ilyen probléma, és adott esetben meglepetéseket okozhat, akkor inkább söpörjük szőnyeg alá, és ne beszéljünk róla?
-
fordfairlane
veterán
válasz
Sk8erPeter #3578 üzenetére
Megnézem, vicceske, meg minden, de mondanivalója zéró. Automatikus típuskonverzió, right from the beginning, mint szinte minden más scriptnyelvnél. Tudom, hogy az ún. komoly programozokóknak ez vörös posztó, de hát ez legyen az ő bajuk.
-
CSorBA
őstag
válasz
martonx #3579 üzenetére
Ezzel egyetértek.
A CSS-ben is igen sok lehet. Volt szerencsém nemrégiben egy html alapú alkalmazást fejleszteni, aminek csak egy adott (értelemszerűen modern) böngészőn kell futnia. Annyira jól esett, hogy nem kellet fallbackelni, nyugodtan használhattam a CSS3 teljes tárházát. Talán egyszer eljön ez az idő a teljes webes környezetben
-
martonx
veterán
válasz
Sk8erPeter #3578 üzenetére
A HTML+js+css kombó, már sokan sokfelé megmondták, hogy a vicc kategória. Minél komolyabban használod, annál tragikusabb.
Másrészt mindenen elfutnak, és ha nem kell bennük megváltani a világot, akkor azért tűrhető energia befektetéssel ki lehet hozni belőlük elég sokat. Ráadásul ha ilyen ütemben fejlődnek (plusz a böngészők, mobil eszközök beépített böngészői is), akkor tényleg ez lesz a jövő. A html+js+css kombó közül mostanra egyértelműen a js a leggyengébb láncszem, erre nagyon ráférne egy alapos ráncfelvarrás. -
Sk8erPeter
nagyúr
Gondolom páran már láttátok, de most megint megnéztem, és röhögtem egy sort az általunk használt nyelven
Azért sokszor a JavaScript is a vicc kategória tud lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Huawei P30 Liter 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Makulátlan MacBook Air M1 99%-os Akkuval és 2+ Év iStyle Garanciával!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +GTX 1660 SUPER +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Asus TUF 16 FA607PI - 16" 2,5K 165Hz - Ryzen 9 7845HX - 32GB - 1TB - RTX 4070 - Win11 - 1,5 év gari
- Eladó Logitech G735 gyári dobozban, kiváló állapotban!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest