Hirdetés
- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Milyen processzort vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Vezetékes FEJhallgatók
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- OLED TV topic
Aktív témák
-
gerzso
csendes tag
A kábel ki van cserélve 80 eres ez tuti. WinXp van rajta, az intel application accelerator pedig még mindig azt írja ki hogy a 40 eres van benne.Hol lehet állítani a csatolófelületet?
-
up
senior tag
Köszi mindenkinek! :P (amúgy a :P nem inkább a ;) smiley megfelelője?)
-
gerzso
csendes tag
Nem tud segíteni senki:( Help!!! Légyszi!!
-
tomcs
őstag
bar ezt nem tudom csak gondolom de szvsz azert van a lyukacska betomve hogy csak a nagyon eros es nagyonnagyon buta emberek birjak forditva beapplikalni a kabelt... ha megnezed minden winyorol hianyzik az a tuske
az ata66-100-133 kabelt arrol ismered fel -mint ahogy mondtak lentebb- hogy 80 er van rajta, mig a siman csak 40. ha egymas melle teszel kettot tuti latni fogod a kulonbseget :DDD esetleg floppykabeled csak van, ha ugyanolyan suruek rajta a drotok akkor sima ha surubb akkor 66-100-133... tobbet nem is le7ne asszem mondani a temarol -
telcom
tag
A 80-as sűrübb csikozású, vékonyabbak a vezetékek. Egységnyi szélességre 2x annyi vezeték jutott. Szemmel simán fel lehet ismerni.
-
hogyishívnak?
aktív tag
Kezd el számolni a kábelon a kis dudorokat! :)) Ha 20-hoz érsz rögtön látod hogy a kábel szélességének a negyedénél vagy a felénél jársz. Ha a felénél akkor sima régi kábel , ha a negyedénél akkor ATA100-as..
A betömött ''lyukacska'' nem mérvadó. régi kábelen is létezik olyan csati ami betömött. -
up
senior tag
Sziasztok!
Köszi! Értem a lényeget.
Akkor most mit kell látnom, ha egymás mellé teszek egy sima meg egy ATA100-as kábelt? A csatlakozók különbözni fognak, nem? Az ATA100-asnál az egyik (középső) ''lyukacska'' be van ''tömve''? :)) Mintha rémlene valami ilyesmi...
up -
gerzso
csendes tag
Sziasztok! Nekem is ezzel kapcsolatos problémám lenne. Eddig csak egy 80 eres kábelem volt a gépben. Most vettem még egyet de nem ismeri fel a gép az új kábelt a régi szépen megjelenik hogy 80 eres az új meg még mindig csak 40. Mit kell átállítani vagy hogyan fogja megtalálni? Az alaplap intel 850mv. Köszi.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Bocs, elkéstem.......:(
-
Den
veterán
A sima ide és a gyorsabb kábelek közt az erek száma a legjelentősebb különbség.
A sima kábel 40 eres, a gyorsabb 80, Azonban a ''hasznos'' erek száma ugyanannyi és ''lábhelyes'' elhelyezkedésű, csak közéjük van ékelve egy +ér ami földre van kötve, ennek a szerepe az árnyékolás.
Tehát ata 100-hoz 80 eres kábel kell, de az ata 100-as eszköz működik 40 eressel is cak max ata 33-on. -
up
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy fizikailag milyen különbség van/lehet a ''sima'' és az ATA-100-as IDE kábel között. Nyilván nem arra gondolok, hogy vannak ''round'' kábelek is, hanem, pl, hogy különbözik-e az erek száma, vagy a csatlakozó kialakítása (tipp: nem). Hogyan állapíthatom meg egy kábelről, hogy a bírja-e az ATA-100-at, azon túl, hogy próbával? Van különbség egyáltalán? :)
köszi!
up
Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5310 2-IN-1 - 13,3 CORE I5 10310U- 16Gb rammal- Érintőképernyős
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- ROG STRIX B760-F GAMING WIFI - Garancia! 2026.06.12
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! Lenovo Miix 720-12IKB : i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest