-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
barnam_ #126587 üzenetére
Érdekes a filozófiai különbség a két cég laptopjai között.
Nemrég vettem retro gamingre egy Precision M4700-at (miután mélységesen csalódtam a W701-ben erre a célra, amely már fórumtárs kollekcióját gazdagítja), előtte sosem volt Dellem.
Ez ugye Ivy gen, Szóval ilyen W530 magassága.Ergonómiában a TP és Dell ég és föld a TP javára, ugyanakkor a Dell techikailag jóval többet nyújtott akkor.
Egyrészt jóval erősebb, cserélhető GPU (vendor-lock nélkül) hasonló footprinten, remek kijelző, backlit bill numpaddal, VGA, Displayport, Hdmi ugyanazon a gépen, slot-in optika...
Ugyanakkor az átmelegedős és csúszós fém alja, tagolatlan F sora (megőrjít), soft touch palmrestje (amit majd lesikálok ha rászánom magam) nem tetszik.
Szóval pont fordítva sikerült csinálni mint ahogy értelme lenne, mert az alja és teteje csúszós, tehát nem pakolhatsz rá meetingek között hurcibálva a gépet anélkül hogy lecsúszna róla mindened, ellenben ahol kopik és ocsmány lesz, oda jutott gumis genny (palmrest, hangszórórács (ezt miért????).
Szóval építésben (sorry de tényleg, a több kilós gépet lehet a szélénél fogva lóbálni, és nem fog nyöszörögni mint szó szerint bármelyik Thinkpad, és nem lehet benyomni fél centit az expresscard slotnál stb), bővíthetőségben, még a király érában is úgy tűnik a Dell volt jobb, de finomságban (venti profil, szellőzés átgondoltság (Dellben nyugodtan főhet az SSD, mert ott nem húzza át a levegőt), Trackpoint, a kívül használt anyagok csak a TP.
Azóta nem tudom hogy viszonyulnak mert nincs új Dellem és nem is próbáltam még. -
totron
addikt
válasz
Vladi #126507 üzenetére
45-55k, nem drágák már. L-lel nem megy a TPFC, tehát a bevésett BIOS-vezérlésre vagy utalva. Ami ha megfelel a fixált hűtési produkció, lehet jó. Illetve itt-ott silányabb, bár van, akinek ez fel sem tűnik. Vagy az egyéni igényszint miatt vagy mert nincs nagy különbség. Nehéz nagyívű kijelentéseket tenni, kezdve a display panellottóval. Van L-em, amin érezhetően jobb a palmrest, mint a T-s társán, illetve a hangja is jobb, képileg viszont nem vállalható. Tehát ha nagyon nem akar szembe jönni T vagy pofátlan az ajánlat, simán lehet jó egy L is. T-knél a világítós billentyűzetes a jobb, a fényre képtelen verzió az L-eken is megtalálható olcsóbb érintési élményt adja, olcsóbb a műanyag, könnyebben csattogósodik is, bár aki alapjáraton veri az Entert azt ez nem fogja zavarni. Gépelési élményre nem feltétlenül silányabb, inkább más egy L, szerethető az a megoldás is.
Az 560 tényleg ritka, 570-ek egy részénél tényleg el tud válni az alaplapi SSD-csati, de túl van spilázva ez a szériahiba. Ha elő is jön, van kerülőút minimál barkáccsal. 580 is jó. Számomra vibrál mindegyik, mint a szar, hiába a megnyerő kontraszt jó feketékkel, az akár kiváló válaszidővel, agyoncsapja az egészet. Aki erre nem érzékeny, az bőven lehet boldog. 45% NTSC színtartománnyal kell alapvetően számolni, ami fárasztó az agynak. 570-580-okban ritkábban előfordul 90%-os panel is, ki kell fogni, illetve kérdezgetni kell, hogy mi van az adott példányban.
-
azbest
félisten
válasz
fatpingvin #122800 üzenetére
a 4338 dokkolón az egyás mellett lévő dvi és dp port közös, ugyanazt a kimenetet adja más formában. Párban vannak (dp hdmi) (dp hdmi). A 4337 dokkon független az egy hdmi és egy dp port. Ha van vga port, akkor az egy harmadik.
DE... ha csak intel gpu van benne, akkor az egyszerre 2 db órajelet igénylő kimenetet tud kezelni (hdmi, dsub, dp portra kötött passzív hdmi átalakító, belső lvds). DP elvileg saját órajelet generál, az nem számít bele a keretbe.
Displayportnak, ami tényleg a dp protocolt használja, elvileg nem kéne ilyen órajel és lehet, hogy úgy többet is bír.
Nekem úgy sikerült 3 monitort használni, hogy
a) 3 egyforma fhd dp monitor volt dp porton át rákötve - kettő a dokkolóra, egy a noti dp portjára [link] Nem tudom, hogy működne -e különböző dp monitorokkal is, úgy nem tudtam próbálni.
b) két egyforma fhd hdmi monitor (vagy tökéletesen egyforma hdmi paramétereket kérő két monitor) tud osztozni egy órajelen, így mellette egy harmadik, másik fajta is képes működni. De ez lehet csak linux alatt megy emlékeim szerint. Win alatt nem. [link] Ha különböző dp-hdmi átalakító van, az sem egyformának számít, mret más paraméterezést mutathatnak.A beépített képernyő ezen még nem eDP így annak is kell egy órajel. Szal ha az aktív, akkor egyet a kettőből már elhasznált az inteln onlynál legalábbis. Ha jól emlékszem 3 dp monitor mellet sem lehetett használni a belsőt az intel only géppel.
Win alatt a dvi porton a hang sem jön ki dvi-hdmi kábellel. Linux alatt hdmi-ként kezeli, ha a monitor képes rá.
Dp-vel 4k30Hz monitort is kezel. Komolyabb aktív dp-hdmi átalakítóval hdmi-re is tud így 4k@30Hz-et adni (a dongle alakítja át dp-ről).
Ha van dedikált gpu, ott máshogy van, mert van amit az intel, van amit a dedikált tud meghajtani. Van erről egy hivatalos táblázatuk. NVIDIA Optimus [link]
-
HSM
félisten
válasz
ricsip #122073 üzenetére
A legtöbb itt felmerülő kérdést pedig jól megválaszolja, azaz melyik gépen és melyik dokkolón milyen felbontás érhető el. Sajnos az tény, hogy nem minden létező kombináció van felsorolva, de kiindulási alapnak megteszi.
Sajnos óriási a fejetlenség USB-C téren, az elmúlt 10 év sajnálatos trendjének megfelelően senki nem ír világos és egyértelmű technikai specifikációt, se dokkoló, se notebook tekintetében, ennek megfelelően marad a plug&pray, vagy végtelen mennyiségű utánajárás.
#122074 FoxiestFox: A szomorú ebben az, hogy maga a koncepció szuperjó lenne. Márka és évjárat független dokkok, amik ráadásul egyetlen egyszerűen csatlakoztatható vezetéken csatlakoznak.
A felhasználóbarátsághoz két "apróság" hiányzik csak:
1.: Értelmes specifikáció, melyik gép és melyik dokkoló PONTOSAN mit tud és mit követel meg ehhez a vezeték másik feléről
2.: Firmware/szoftver/driver szintjén igényes kivitelezés már a megjelenéskor. Pl. ne végtelen support ticket és hosszú hónapok kelljenek, hogy az elvárható szinten teljesítsen a dokk. Mert maga a technológia szögegyszerű, egy USB-C dokk gyakorlatilag egy DisplayPort MST HUB, egy USB-HUB-al és integrált USB-s hálózati és hangkártyával, megspékelve USB-PD töltéssel. Ez azért nem űrtechnika bonyolultságú.#122087 Tim82 : Nem elég csak a TB3 vezérlő ROM csipjét cserélni?
-
donjohnson
addikt
közben eszembe jutott, hogy mintha az intel display driver tenné fel azt a kimenetet az audio kimenetek közé.
ha egy t430s-ről van szó, akkor nézd meg ezt az intel display driver-t még: [link]
tesztelni meg mondjuk vlc player-rel teszteld, aminél tudod hogy 5.1-es a hangja a tesztvideónak, mert egyébként nem aktív az 5.1 folyamatosan (feleslegesen). például youtube alatt sincs 5.1, így ott is csak stereo-nak mutatja az erősítő vagy a TV. -
donjohnson
addikt
alapértelmezetté tetted a displayport-ot a hangbeállításoknál a vezérlőpultban?
Start menü / Vezérlőpult / Hardver és Hang / Hang / jobb klikk a displayport-on és Beállítás alapértelmezett eszközként.
a kép ne zavarjon meg. itt nem így van. csak azért raktam be hogy itt kell keresni. -
ricsip
addikt
Sziasztok, új vagyok ebben a topikban.
Van asszonynak egy múzeális T410-e, vagy 8 éve vettem neki. Nagyon lájtosan használja, szóval 1 darabig még valószínűleg el fog neki ketyegni.
1) van valami gyűjtés róla mit lenne érdemes megcsinálni rajta pl. pasztázzam újra a procit, az segít rajta mert sztem már hangos a hűtő ha bármi processzorintenzív dolog elindul, kb. azonnal. Ezekhez hol érdemes keresgélni ÉRTELMES részletességű service/repair/maintenance guide-ot?
2) van rajta DisplayPort, de próbából rádugva 1 DP-s 1080p monitort semmilyen képet nem tudtam kicsiholni belőle. Ehhez hol volna érdemes utánaolvasni? A vga kimenet működik, így azon használja ha évente 1x rá kell dugni külső monitorra, de bosszant ez a DP dolog.
3) kaptam tippet mindenféle EC és BIOS firmware lecserélésekre. Jelenleg vmi kínai noname csere akku van benne, de megbízhatatlan. Volt h. 30-40% telítettségnél kikapcsolt a gép se szó se beszéd, utána meg már 0%-ról induló feltöltést jelzett ki. Ezen segítene ez az EC firmware csere?Elsőre így ennyit.
-
HSM
félisten
El sem hiszem... 3 hónapnyi szívás után úgy néz ki, meggyógyították a dokkolva indítását az AMD-s T14 G1-nek. (Utolsó bekezdés innen #113653)
Tegnap frissítettem a BIOS-t, ma reggel elsőre is képpel indult és billentyűzettel.<1.37>
- (New) Add back flash prevention that can't
rollback to older BIOS version.
- (New) Add workaround that display not light up and system
hang up when connect monitor with ThinkPad Docking Station.
- (Fix) Fixed the problem of three resets caused by the change
of setup AMD V(TM) Technology options.
- (Fix) Fixed an issue that TrackPoint does not restore
sensitivity levels after sleep.Nálam nem csak a monitor nem ébredt magától, bár legalább nem a gép fagyott meg, hanem inkább a dokkoló...
Úgy tűnik, a HP dokkal így még jobban is jártam, mintha Thinkpad dokkom lett volna.
-
Penguin95
senior tag
(#112533) Dhampir: A DisplayPort-ra gondolsz baloldalt? Igen, az ezeken még valóban nem tudta a hangot is átvinni, bár szerintem annyira nem volt nagy gond, mivel elég volt hozzá egy plusz jack kábel, az meg elfért a dokkoló hátuljában. Wi-Fi-nél már tényleg nem kell ilyesmivel szórakozni, azon minden is átmegy, csak ugye ehhez minimum kell egy TV okosító, vagy egy okos TV.
(#112534) FoxiestFox: Lehet nem ártana majd nekem is egy tartalékot keresnem, viszont ha feléleszthető mind a két T61p, akkor igazából egy marad alkatrésznek. A BIOS-t pár hónapja én is lecseréltem, emlékeim szerint a 0.95V-os OC-s példányra, viszont így is 62-68 fok között van állandóan, pedig frissen pucolt és pasztázott. Majd ha lesz türelmem, átrakom a donor T61p-ből a hűtőt, elvileg minimálisan jobb mint az alap. Viszont ha már T61p, ahhoz nem létezett hasonlóan mókolt BIOS? Már többször is kerestem, de állandóan csak a sima T61-est találtam.
-
Picco
addikt
válasz
thgergo #111934 üzenetére
na ebbol a szerkesztesbol is kifutottam.
itt USBvel nem volt problema, csak a displayportokkal de teljesen mas (TB3 alapu) dokkoloknal is elojott. support forum csordulasig van ezekkel.most van 2 40ASem, az elsonel amikor a kabelem behalt, azthittem hogy annyi neki, se aramot nem szolgaltatott se semmit. szo nelkul kuldte a kedves noi hang a masikat, vissza se kellett kuldeni. szet is szedtem, kicsit megorultem akkor mert a cooling padek ossze vissza alltak -hiu abrand- de ugye mar tudom hogy nem ez volt a problema.
Bepotyogod a szeriaszamodat es kiadja a lehetosegeket, ott klikk manual update es ott lesz.
egyebkent meglepo hogy 10gbps-en egyaltalan ilyen sokat tud, nalam 1080p+4k monitor, csillio USB eszkoz van rajta: audio interface, 4bay HDD dokkolo, etherneten router/nas (es full gigabittel masol ha olyan a file) cimke nyomtato etc es USB hiba eddig meg nem volt.
10gbps kulso SSDrol is 900MB/s-el masol...alientechnology.egyetlen problemam a P14s-el -erosen 1st world kategoria- hogy vertikalis alvanyon ha felporog a venti akkor kattog, pedig tok jo hogy igy sokkal kevesebb helyet foglal. sebaj, nagy ritkan ha renderelek akkor normal helyzetbe allitom, ennyit kibirok.
vincze1: franc tudja, en dokkoloval akartam mukodesre birni minden aron, kuldtek uj radeon drivert is, de semmit nem segitett. most atomstabil, kopogjam le.
-
azbest
félisten
válasz
vicze #111558 üzenetére
lehet sokkal zavarosabb a type-c hdmi... mert lehet, hogy a type-c displayportnak is van hdmi módja, amikor a gpu hdmi jelét kapja és szintilleszt csak a kábel. És akkor az intel 10gen előttieknél csak 1.4-es a hdmi (nincs 60Hz 4k-ban), de újabb vagy nem intel gpu után lehet 2.0-át is tud. De type-c közvetlen alternate módnál van is hdmi 1.4 sorolva, hogy még zavarosabb legyen.
Ezért szoktam hangsúlyozni, hogy a dp alternate módú type-c hdmi aktív átalakítók szoktak lenni a tutik (olyankor a type-c dp chip mellett egy dp-hdmi2.0 chip is van a dongleban).
Bosszantó az a káosz és macera, ami a type-c képességeit övezi egy-egy konkrét készüléknél.
Most akkor hdmi kapcsán legalább ennyi féle lehet type-c-ből:
- dp alternate módnak hdmi alternate módja (dp++) szintillesztős, de jobb gpu-val 2.0 is lehet.
- hdmi alternate mód, talán csak 1.4-es.
- dp alternate mód, külön aktív dp-hdmi2.0 chippelA készülékgyártók azt tudhatják a hdmi kapcsán, hogy rákombinálják az aktív dp-hdmi2.0 átalakító chipet az alaplapra, dp-re, hogy ne legyen a gpu butasága a szűk keresztmetszet.
-
azbest
félisten
válasz
FoxiestFox #110208 üzenetére
Nem látszik jól, várj, megfordítom
Persze, jobb ez mint a tamagocsi, 2503, 2504, 2505
Nekem egy gt610 gagyiság volt benne. De idén az asus kiadott 4 hdmi 1.4 portos gt710-et, 19W fogyasztással, tökéletes lenne egy ilyenbe multimonitor agymenéshez
Esetleg talán belefél a fillérekért szórt quadro nvs 450 is - 35w, az meg 4 displayport 1.1-gyel.
Csak ne lenne olyan mocskosul hangos a belső ventije.
-
garga pista
őstag
Sziasztok!
Van egy ThinkPad E580 laptopom Intel HD Graphics 620 videokártyával, munkára használom, nem a saját tulajdonom. Otthoni munkához szeretnék venni egy dokkolót hozzá. Bent a munkahelyen egy Lenovo-s ThinkPad dock van, de ugyanilyet nem vennék, ennyit nem szeretnék rá költeni.
A cél az lenne, hogy a laptopba ne kelljen mindent ki-be húzkodni (monitor,egér,billentyűzet,hangszóró, stb.). Viszont ha már dokkolót veszek, úgy szeretném megoldani, hogy a a laptop HDMI portjáról menne egy monitor és a dokkolóról pedig egy másik. Tehát kiterjesztett asztalt szeretnék 2 külső monitorral. Ezt tudja a laptop, vagy ez csak a külső eszköztől függ? Ezt néztem ki, ez megfelelő lenne nekem? Ez a mondat,amit nem értek belőle "USB-C™ váltakozó móddal", nem tudom tud-e ilyet a gépem.
A munkahelyen bent a dokkoló és a monitor displayport kábellel van összekötve, és a benti dokkolón 2 darab displayport kimenet is van. -
Kéne egy kis segítség. Van egy 4th X1 Carbon laptopom Win10 rendszerrel, amihez most vettem egy Onelink+ dokkolót.
Sajna a dokkoló csak félig működik, mert hiába dugok monitort a dokkoló monitor kimeneteire, nem jelenik meg rajtuk kép. Próbáltam a VGA portot is és a Display portot is, de nincs kép
A dokkoló USB portjai és a tápellátás rendben működik, csak a monitorokat nem ismeri fel.
A noti amúgy kezeli a külső kijelzőt, mert ha magán a notin lévő HDMI portba dugok monitort, akkor azon egyből megjelenik a kép.
Ha viszont a dokkolón lévő valamelyik monitor portba dugok monitort, akkor se kép, se hang, a Gépházban lévő kijelző kezelő felületen is azt írja, hogy nem található külső kijelző.
A dokkolóhoz szükséges drivert letöltöttem a Lenovo oldaláról, telepítettem a Vantage segítségével minden frissítést, de a dokkoló monitor portjai nem működnek
Mit próbáljak még ki, hogy működjön?
-
hszilard666
veterán
válasz
Tikakukac #106427 üzenetére
Végül a topikkal szembemenve egy a gen 2 es i5 ös gépet hoztam el, 73K HUF ért. Hogy miért? Mert vékonyabb mint a gen1, elvileg könnyebb is, valamint nagyon jó akksi van benne. 5-6 órát tud, ami nálam hatalmas sellingpoint! A display elég trágya de ennyi pénzért nem panaszkodom. A billentyűzet nekem bejön, USA kiosztásom, van, de ez nem is baj, ilyen volt a razer blade-en is. Ami fosch az a trackpad. Remélem majd megszokom. A hangszórók bejönnek, valamint a sebességgel sincs bajom! A "touch bar" meg vicc
-
Benyoboy93
csendes újonc
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni! T430 -as Thinkpadet használok és szerettem volna sima HDTV-re rákötni, amin azonban csak HDMI van. Ezért rendeltem mini Displayport to HDMI átalakító kábelt (ezt: https://www.pcx.hu/mini-displayport-hdmi-2m-kabel-715104) . Ma ki is próbáltam, otthon van két tv. Az egyiken megjeleníti a képet (egy régi Panasonic plazma) a másikon (egy 2013-14-es Samsung sima Led HDTV) viszont azt írja, hogy nincs jel. Tudnátok olyan átalakítót, kábelt, vagy adapter linkelni amivel biztosan működne a kép meg a hang is? Vagy ha ez is jó, amit vettem csak valamit mókulni kell vele, akkor azt megköszönném, bár nem vagyok egy technikai zseni
Ha ez segít a mini display plusz plusz-os.
Előre is köszi a segítséget! -
CoolBoy323
nagyúr
válasz
CoolBoy323 #103357 üzenetére
A hangerő sávot hogy lehet eltűntetni, hogy ne ugorjon fel minden hanghatásnál? (Displayporttal van TVre dobva a kép)
-
válasz
Wolfskin #102551 üzenetére
User errornak tűnik.
Szó szerint semmi ilyesmi gondom nem volt W520-on, és most sincs X220t-n.
Ment az Optimus, ment a diszkrét graf, A W520 3 kijelzőt kezelt egyszerre (saját, displayport, vga).
X220t is kezeli rendben a saját displayportját, hang is megy, egyidejűleg vga is megy (dokkon is, a gépen magán is).
Szerintem te túl sok drivert akartál kézzel feltenni.
A Win10 majdnem mindent feltesz, nekem pl egyedül Access Connectionst kellett szednem, mert az nincs alapból, és használom.
Store-ból leszedhető Vantage minden mást tud, amit a PM tudott.
HD3000 verzióm: -
azbest
félisten
válasz
pampo89 #100135 üzenetére
nem egészen értem, hogy milyen kábelt vettél, ami nem működött.
Az, hogy a képernyőn induláskor nincs kép: a biosban lehet állítani, hogy a belső lcd vagy a külső megjelenítő legyen elsődleges.
A dokkon lévő dvi port is jó hdmi monitorhoz, ha nem akarsz hangot is átvinni a hdmi kábelen (nem a monitor hangszóróját használod). Tehát egy filléres dvi-hdmi adapter is jó, ami egy passzív eszköz, oda-vissza irányban is működik, mert csak a csatlakozó alakját változtatja. Ha linuxot használsz, lehet, ogy még hdmi módban is megy a dvi kimenet, nekem az inteles gpu-val linux alól a hang is átmegy rajta. Win alatt nem, ott dvi módban megy. Persze lehet dvi-hdmi kábelt is használni, az is ugyanaz mint egy adapter + hdmi kábel egyben.
Ha hang is kell a monitorra, akkor displayport - hdmi átalakító kell. A legtöb olcsóbb csak fullhd-t tud, bár godnolom a monitorod sem nagyobb felbontású.
(#100147) FoxiestFox
ne trollkodj
Hm, azt hiszem egyik gépemen aktiválom az amt-t, úgysem próbáltam még ezeken. Itt már os nélküli képernyő kémkedés is van -
sbazsi
veterán
Thinkpad P50 kérdés ismét.
Bár többnyire asztali gépként használom, de ~100k-t soknak érzem a dokkolóra.
USB hub van. Abba van bedugva kb minden. Táp, display, amit még be kell dugni. Hang, lan opcionális... Jelenleg, de nem is ez a lényeg.Bekapcsolásra milyen megoldást javasoltok?
Megoldható pl, hogy a külső billentyűzeten megnyomok egy gombot, és bekapcsol? Pl Space.
Vagy csak olyan billentyűzettel, amin van power gomb?
Más, általam eddig nem ismert megoldás? -
Mbenyo97
aktív tag
Hali!
Minap újra telepítettem a laptopom, win 7 volt és win 7 is került újra rá. Az összes létező drivert felraktam ami a régi windows-on is fent volt, de olyan problémám van, hogy amikor állítgatom a fényerőt vagy a hangerőt ez a valami nem tudom mi a neve,on screen display talán, nem tudom pontosan de azt viszont tudom hogy nem jelenik meg sajnos :/ hiába van bekapcsolva nem működik
Illetve még annyi van, hogy a fel és le hangerő tökéletesen működik, de a némító gomb nem, ezzel is vajon mi lehet ?
(ThinkPad T400 Win 7 64-bit)Válaszokat előre is köszönöm.
-
Tim82
félisten
válasz
tothjozsi96 #94764 üzenetére
Gondolom, ha már analóg (VGA) jelről digitálisra (HDMI) alakító adapterrel próbálkozol, nem pár ezres passzív vacak...
Ha már egyszer van a T400-on a digitális jelnek is port (DisplayPort), akkor miért nem egy DP-HDMI átalakítóval próbálod meg? Hang azzal sem lesz, mert a T400 (és úgy általában az utolsó Core 2 Duo-s generációs notikhoz használt Intel GM45 chipset) azt nem tudja még továbbítani, kép igen.
-
vimes
senior tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni, mert bődületes nagy f*szságot csináltam
Röviden el szerettem volna adni az X220-ast, és felkészítvén arra, hogy eladjam, gondoltam minden portot, csatlakozást, stb. átnézek rajta, hogy megfelelően működnek-e. Azt tudni kell, hogy a gépen a DisplayPort csatlakozójából ki van törve egy darab, megmondom őszintén fogalmam sincs, hogy így vettem-e, mert ezt csak jó fél évvel később láttam, mert nem használom egyáltalán a DisplayPort-ot, csak a 15pin-es hagyományos VGA-t, de ez nem is lényeg. Szóval hiányzik belőle egy darab, de az összes pin/tű "megvan" ennek ellenére.
Szóval gondoltam azért kipróbálom egyszer legalább, hogy mi újság van, hogy ne írjak valótlant a hirdetésbe. Szóval vettem egy DP/HDMI átalakítót. Ma reggel gondoltam ki is próbálom, bedugtam a DisplayPort-ba a megfelelő végét, és viszlát.
Még a HDMI kábelt sem volt alkalmam bedugni az átalakító másik végébe, szóval gondolom nem az átalakítóval volt gond, hanem a DisplayPort lett hibás, akkor, mikor kitört belőle az a kis darab, bármikor is történt.
Helyzet: se kép, se hang. Ha rádugom az adapterre a gépet, az akku LED felvillan a fedlapon, ahogy kell, de be nem kapcsol. Az már tuti, hogy így az alaplap kuka. Hogyan lehetne megmenteni (belőle valamit)? Egy alaplapcsere segítene/megérné egyáltalán? Vagy tudok a gépből egy kis pénzt csinálni, ha megbont(ta)tom, és eladom a működő alkatrészeket (pl. kijelző, memória, stb.)? Mondjuk az is jó kérdés, hogy egyáltalán túlélhette bármi is a gépből? köszönöm
-
ToBeY
nagyúr
Van egy BenQ G2420HD monitorom aminek van jack kivezetése is,ide kellett dugnom a kábelt most hogy hdmi-vel (mini displayport>hdmi átalakító) lett összekötve a noti a monitorral (az eddig d-sub helyett).
Eddig a notiba dugtam a jack kábelt és jobb volt a hang( ezt szeretném most is)HSM:Ezt pontosan hol kell?
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Bekötöttem a notit min displayport>hdmi átalakítóval hdmi-s monitorba,de most nincs hang,ilyenkor mit lehet tenni? -
donjohnson
addikt
válasz
funghi8 #90127 üzenetére
nekem ilyen mini displayport to hdmi adapterem van és ez viszi hangot.
-
funghi8
újonc
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni:
Lenovo t430 -as thinkpadet használok, szeretném a displayportját összekötni
egy LG TV-vel, amin csak hdmi kimenet van.
Vettem hozzá adaptert (delock 4k) de nem működik. Átállítottam a hangot a laptopon, azaz alapértelmezett hangeszköz a TV, frissítve lettek az illesztőprogramok az eszközkezelőben, de hangot nem viszi át csak a képet a tvre.
Valakinek van ötlete, tapasztalata?
melyik adapterrel lehetne? vagy mit lehetne a laptopon állítani? -
tomistarkapi
tag
válasz
azbest #89508 üzenetére
ma jött meg a lenovo usb 3.0 dokkolóm
Rádugtam az x 230 tabletemre rádugtam két moncsit bekapcsoltam windows usb hang meg jött a plusz két kijelző és jó napot!
úgyhogy ha valaki ilyen problémára keres megoldást akkor a display linkes cuccok jók lehetnek
-
Dhampir
félisten
-
Tim82
félisten
válasz
Francia91 #84833 üzenetére
Miért lenne probléma?
Driverek is voltak hozzá? Emlékszem, hogy újabb Thinkpad-ekkel kapcsolatban (T400, T500 biztosan) jó pár fórumozó lepattant a 8.1-ről (ami azt illeti, T61-gyel anno én is).
720p YT azért még nem kellene, hogy gondot okozzon a T60-nak.
Dhampir: T60 biztosan nem viszi át DisplayPort-on a hangot, mert ahhoz DP kellene rá, ami nincs rajta.
Videókimenetből csak D-Sub-ja van.
-
Dhampir
félisten
Köszönöm a leírást és a megszívlelendő tanácsokat.
A T500 jó gép, bár állítólag DisplayPortról nem viszi át a hangot. Persze úgy sejtem, a T60 pláne nem tudja. Főleg az IPS-kijelző keltette fel az érdeklődésemet, de a nagyon régi panellel már valószínűleg gondok lehetnek. A lényeg, hogy annyit nem ér.
Tavaly decemberben a Mikrobotnál volt 45-ért teljesen újszerű Nvidiás T510, be kellett volna spájzolni belőle.
(#84830) Francia91
Ez nem a véletlenen múlt, még régebben írtál róla itt a fórumon is.
Múlt héten volt W520, habár elfogyott már, de még nem lett törölve az adatlapja, feltehetően később kapható lesz.
-
Chaser
legenda
T400/500
Röviden és tömören a ThinkPad széria Lenovo logója alatt készült gépek. Természetesen a régi IBM minőséget nem érik el, de kiemelkedően jók lettek a Lenovo égisze alatt is. Sok mindenben lettek első, és van amiben utolsók is, erről majd később. A jelölés itt váltott egyértelműen értelmezhetőre méret terén: T400 -14", T500 - 15". Ezek a gépek azok, amiknél már minimális kompromisszum van hétköznapi felhasználás során még most is. Hűtésük kiemelkedően jó és halk, felhasználástól függően akár némák is lehetnek. 45nm-es c2d CPU-kat fogadnak, akár 3Ghz-es órajelig is.
Memóriából már DDR3-mal bővíthetőek, SATA2 portra csatlakozik a HDD/SSD. Az optikai meghajtó SATA csatolós. Az integrált Intel HD4500 VGA pedig már képes besegíteni DXVA kódolásban és flash tartalom gyorsításában.
Memóriából maximum 8GB-ig bővíthetünk. De slotonként csak 4GB-os modult kezelnek, abból is csak olyat amin oldalanként 8 chip van, nem pedig 4. Tehát 2Rx8 modulokkal lehet 8GB-ot használni. Ezek újan már kevésbé elérhetőek, de nem lehetetlen beszerezni őket úgy sem.
Felszereltség terén - néhány csak opcionális - akár kamera, BT, wifi, 3G, firewire, digitális video kimenet DP /csak T500-nál/, Expresscard54, PCMCIA bővítőhelyek is rendelkezésre állnak. Úgymond megfelelnek a mai kor követelményeinek is. Akinek USB3-ra is szüksége van, az Expresscard helyére léteznek olcsón rejtett USB3 kártyák /nem lógnak ki egyáltalán a gépből/.
/Általában a kamera, BT, 3G opcionális, a két bővítőhely pedig modellfüggő, Expresscardot eddig mindben láttam/ Ha szükséged van kamerára, vagy 3G-re, mindenképp olyan gépet vegyél ami kamerás. Megoldható utólag is, de ha nem vagy gyakorlott szerelésben drága lesz. 3G terén annyit érdemes tudni, vannak olyan modellek amikbe még a SIM foglalat sem került beépítésre. A 3G használatához a modemen - és értelemszerűen annak helyén - kívül még szükséges a SIM foglalat és az antennák megléte is, amit utólag beszerelni nehézkes és nem is olcsó. Modemet könnyű beszerezni, az előkészítés a lényeges.
A T400, T500, R400, R500, X200 nem fogad mSATA SSD-t. Ez a feature csak két generációval később, a T420/T520/X220/W520 stb., tehát a Sandy Bridge-s Thinkpad modelleknél jelenik meg először.3 féle dokkolót is használhatunk hozzájuk:
2503 - Ritka és drága, akár VGA-t is tudunk bele tenni. De fizikailag határolt a mérete és az x1 sebesség miatt egyébként sem ez lesz a gamer gépünk.
2504 - A legelterjedtebb dokkoló. T400-nál ezzel tudunk a DVI személyében digitális video kimenetet is nyerni. Egyebek mellett soros és párhuzamos port is található rajta. Hasznos lehet még a digitális SP/DIF hangkimenet is.
2505 - Port replikátor /gyakorlatilag semmi extra, néhány USB-t kapunk pluszba/VGA
A T500 DisPlay - DP - portot kapott. Ez hasonló megoldás, mint az ismertebb HDMI. A DP ellenben nagyobb felbontást tud, és nem kell utána licensz díjat fizetni, legtöbb üzleti gépen ilyen van. Hangot viszont itt még nem tudunk átvinni. Amennyiben a gépünk Ati+Intel VGA-s, a digitális portot csak akkor tudjuk használni, ha az Ati VGA az aktív.
A T400-on csak analóg VGA kimenet van.
Érdemes tudni, hogy mindkét modell elérhető Intel VGA-s verzióban, illetve Intel+Ati verzióban is.
BIOS-ban be tudjuk állítani melyik VGA legyen az aktív az operációs rendszer alatt, illetve választhatóvá is tudjuk tenni. Ilyenkor az operációs rendszer alól tudunk váltani manuálisan a két VGA közt. Powermanager ikonon jobb klikk > switcable graphics > high permonce - Ati/energy saving - Intel.
T400 Mobility Radeon HD 3470 64 bit 256MB DDR3 40 számoló
T500 Mobility Radeon HD 3650 128 bit 256MB DDR3 120 számoló
Tehát a nagyobb gép jóval erősebb VGA-t kapott.Kijelzők terén pedig kaptunk valamit, ami megközelíti a híres 15"-os T60 1400x1050 IPS panel szintjét. Természetesen az sokkal jobb volt, de újabb generációs kijelzőkből T500-ba került az egyik legjobb. Ebben az utolsók többek közt, ezeknél a gépeknél fejeződött be a 16:10-es képarány és CCFL háttérvilágítás. /1280x800-as T500-ak némelyikében volt már LED-es háttérvilágítás is/
Mindkét típus elérhető volt normál és nagyobb felbontással is.
T400 1280x800/1440x900
T500 1280x800/1680x1050
Ha lehetőségünk van rá, mindkét modellnél a nagyobb felbontású panelt keressük. Mindkettőből létezik Samsung és LG-Philips verzió. Az LG-Philips az, aminek viszonylag nagy színtartománya van, színhőmérséklete is korrekt. Jó tudni, ebből a kijelzőből is két fajta van, pontosabban két fajta háttérvilágítással szerelték őket. Ezt diagnosztikai sw-ek sajnos nem tudják jelezni, "látni kell". Az egyik verziónál fekete háttérnél szürkésebb a kép és kissé inhomogén. A jobb verziónál homogén lilás-fekete színt látunk, ez az IPS-ek jellemzője is. Maga az LG-Philips kijelzők aránya is ritka, kb. 10% lehet. A jobbik fajta verzió pedig ennek néhány %-a. Viszont az első verzió is teljesen használható. Tehát a lényeg 1680x1050-es LG-P paneles gépet keressünk lehetőség szerint.
T400-aknál a jobbik panel szintén LG-Philips gyártmány. Kissé hidegek a színei, de vállalható. 1440x900-as LG-P variánst keressünk.
Sokak szeme érzékeny a LED-es megvilágítású panelek PWM vezérlésére, ezeknél a gépeknél ez nagyon minimálisan van jelen és nem is a PWM miatt.
Fontos tudni, mint minden CCFL-es panelnél, ezeknél a gépeknél is idővel csökken a fényerő. Ez akár jelentős mértékű is lehet. A csövet elméletileg ki lehet cserélni, gyakorlatilag viszont nagy szakértelmet és precizitást igényel. Azonos színhőmérsékletű csövet is nehéz találni. Ha nagyobb fényerejű kijelző kell a legegyszerűbb/olcsóbb megoldás egy komplett kijelzőcsere.Billentyűzet. Szintén fontos dolog egy notebooknál. Érdemes tudni, 3 fajta létezik bele. NMB, Alps, Chicony. Minőségben talán ez a sorrend. Első két verziónál felhasználója válogatja, de a Chicony kopogós, nehezebben járnak a gombjai, teljesen más mechanikát kapott. Kis kiegészítés, hogy mindkét verzióból van ún. T60 szériás, aminek az alja gyakorlatilag tömör fém, nem a szétlyuggatott új verziós, tehát lényegében 6 féle megoldás létezik bele. Ha maximalisták akarunk lenni, egy T60 szériás NMB/Alps billentyűzetet szerzünk a gépbe. T500-asoknál újabb reveknél már a hűtő fölé került billentyűzet alátámasztás is, de az igazi úgy, ha erős alapot kell megtámasztania.
Fedlap: Mint minden TP fedlapot, ezt is lehet regenerálni. Le kell venni hozzá, ez nem nehéz. Saját módszerem, hogy a csavar takaró műanyagokat tűvel kiszedem, nem sérülnek. Utána körbe el kezdem feszegetni a fedlapot. Előfordulhat, hogy kétoldali ragasztóval rögzítve van a kijelző kerethez. Nem kell tőle megijedni, elválnak egymástól csak több időbe telik. Ezután olyan szivaccsal aminek a dörzs része erősen kopott, mosogatószerrel - pl. Pur-ral - szépen le kell sikálni pár percig. Aztán zuhannyal addig folyatni amíg takarítószermentes nem lesz. Ezután egyből hajszárítóval egyik sarkánál neki kell esni a szárításnak. Ahogy szárad, bukkan elő az "új" fedlap. Az esetek 80-90%-ában ha durva karcolás nem volt olyan lesz mint az új. 3-4x lehet megjátszani ezt, utána a gumi réteg elkopik.
Másik megoldás fedlap regenerálásra:
"Én e helyett a brutális módszer helyett simán csak átdolgozom Domol Magic Paddal, és violá, tejesen újszerű. De a gép minden műanyag elemét újjá varázsolja, és nem koptat le közben semmit. Próbáltam a Te módszeredet is, szinte egyező a végeredmény, és nem koptatja le a gumit hosszú távon sem (T500-al tapasztalom). Okés, a mély karcokat nem tünteti el, de kitisztítja annyira, hogy ne látszódjon vészesen."
by psyho85Zsanérok: Széria hiba, szeretnek lazulni. Akár több cm is lehet ez, de működést nem befolyásol. Ebayről 2-3e ft egy zsanér szett, 1-2 évig bírja ha valakit zavar. Talán ez az egyetlen negatívum ami ezt a szériát érinti.
Akku/töltő: Csak gyárit, nem éri meg ugy. vackokkal foglalkozni. Ki lehet fogni belőlük akár jót is, de mindenből van gyári csak szét kell nézni. Legjobb a Panasonic cellás. Utána Sanyo és Sony. Utóbbi kettő nagyságrendekkel kevesebb ciklust és élettartamot tud prezentálni a Panasonicnál.
Alkatrészek: Fillérekért lehet kapni szinte bármit hozzá, alaplapot kivéve az nyilván drágább.
Hűtés: Integrált VGA-val kvázi hangtalan gépek, T500 mérete miatt még jobb ebből a szempontból. Lehet szabályozni is a hűtést TP fan controllal.
CPU kompatibilitási lista:
3 MB L2 cache/1066 MHz FSB/25W TDP
P7370 (2.0 GHz)
P8400 (2.26 GHz)
P8600 (2.40 GHz)
P8700 (2.53 GHz)
6 MB L2 cache/1066 MHz/25W TDP
P9500 (2.53 GHz)
P9600 (2.66 GHz)
P9700 (2.8GHz)
6 MB L2 cache/1066 MHz FSB/35W TDP
T9400 (2.53 GHz)
T9550 (2.66 GHz)
T9600 (2.80 GHz)
T9800 (2.93 GHz)
T9900 (3.06 GHz)Ma már nagyon olcsón kaphatók c2d szériából egykor csúcsnak és elérhetetlennek számító CPU-k is. Nem kell elkeseredni, ha gyengébb CPU-val vettük a gépet.
TDP értékkel különösebben nem kell foglalkozni ha valaki alulfeszeli a CPU-t. Érdemes a 6MB cache verziókat keresni, már nagyon olcsóak és van amikor jól jön a nagyobb L2 gyorsítótár.
Amit érdemes tudni, a c2d széria jelentősen alulfeszelhető. Ez annyit jelent, hogy "lefelé tuningolunk". CPU-t kicsit beszabályozva és akár egy kis órajelcsökkentéssel bőven elvan egy ilyen gép 2000 rpm fixen, aminek kvázi nincs semmi hangja only SSD-s gépben sem. Ventilátor szabályzásra is van lehetőségünk, TPFan Controllal.
Alulfeszelésről röviden:
Én a ThrottleStop nevű sw-t használom. Ingyenes és jó.
Ami fontos, Windows energiasémában állítsunk teljesítmény centrikust, egyébként hektikusan működhet a sw.
Tönkretenni nem tudjuk a CPU-t, ettől nem kell félni. Nagyon leegyszerűsítve a CPU több millió tranzisztorból áll, a tranzisztorok pedig diódák. Diódákból léteznek fény kibocsátóak, ezek ismert nevükön a LED-ek. Amennyiben egy LED nyitófeszültsége pl.: 2,5V, és ennél kevesebbet kap, egyszerűen nem nyit és nem fog fényt adni. 2,5-3V között stabil és világít, ha 4V-ot adunk neki valószínűleg elfüstöl. Mi nem akarunk - és nem is tudunk - neki többet adni, csak kevesebbet. Amennyiben olyan beállítást próbálunk aminél instabil a CPU kapunk egy kékhalált - BSOD -. Semmi gond, próbálkozunk tovább.
Példának legyen egy T9400-as CPU-nk, 1,25V VID-del. Ez az érték az ami minden CPU-nál más lehet, azonosak közt is. Ez "mondja meg" a BIOS-.nak, hogy mekkora feszültséget kér. Próbáljuk ki stabil marad-e 1,2V-tal, ha igen nézzük meg 1,1V-tal is. És így tovább. Teljesen CPU függő melyik mennyi minimális feszültséggel éri be. Ideális esetben akár 0,2-0,3V-ot is le tudunk faragni. Ez jelentős fogyasztás és így hőmérséklet csökkenéssel is jár.
Tesztelésre a következőt ajánlom: Prime95 torture test, ha valami nagy galiba van negyed órán belül a zöld értékünk pirosra vált. Emellett egyidejűleg legyen nyitva a Chrome böngésző minél több lappal, kifejezetten érzékeny rá, ha elégtelen mértékű feszültséget kap a CPU. Egyéb video és audio lejátszó sw-ek is mehetnek a háttérben, megnyitott excel táblák. Amennyiben fél óra után stabil maradt a rendszer valószíűleg az is marad. Amennyiben nem, adjunk a CPU-nak 0,05V-ot.
Itt megjegyezném az ún. IDA funkciót. Ez a mai core i szériáknál ismert turbo elődje. Képes megemelni a mag órajelet egy fél szorzó erejéig, alapesetben csak az egyik magnál. Engedélyezését kapcsoljuk ki a sw-ben, csak bekavarhat feleslegesen.x200/x200s/x200 tablet
A nagyok mellett ebben a szériában kaptunk nagyon jól sikerült subgépeket is.
Ezekből csak Intel VGA-s verzió van. Fontos tudni, az x szériában a CPU forrasztott. Amilyennel veszed olyannal fogod használni, cserélni csak alaplappal együtt lehet.Az x200/x200s sajátossága, hogy idővel elnyíródhatnak a kamera/ThinkLight kábelei. Sajnos ezeket nem egyszerű pótolni. A tablet verziónál nincs ilyen gond, teljesen más elven működik. Egy gömbcsukló a "zsanérja".
A tablet verziót kivéve a másik két modell mono hangrendszerű, tehát csak egy hangszóró van bennük.x200
1280x800-as 16:10-es panellel CCFL megvilágítással.
Érdekes moddolni szeretőknek. Gyárilag 6-7 különböző panellel szerelték őket, ezek sajnos mindegyike leginkább kritikán aluli. Viszont létezik bele IPS panel, nem is akármilyen. Sőt, még notebook szinten igen ritka PVA is, előbbi könnyebben beszerezhető és szerintem szebb is. A Boe Hydis egy ún. AFFS panelt kínál, ez továbbfejlesztett IPS. Kevesebb lilás beütéssel és több feketével. Ezek a panelek a tablet verziókban megtalálhatóak, de beépíthetőek a normál verziókba is. Amennyiben úgy vásároljuk meg, hogy a panelen rajta van a tableteknél levő védőréteg is, azt el kell távolítani.
HV121WX4-120 matt
HV121WX4-110 fényes, pontosabban antireflex glossy
HV121WX5-100 - ez LED-es -
Jó tudni, hogy LED-es verzióba is lehet CCFL panelt rakni, ez x201-nél érdekes leginkább, abból már csak LED verzió van. Sok alkatrésze csereszabatos x200-éval.
Nekem utóbbi megoldás jobban tetszik, fény nagy részét elnyeli és nem tompítja a színeket. Szigorúan kültéri használatnál persze jó a matt. Idővel az x200 ára sokat esett, ma már nagyon olcsón megszerezhető. Az AFFS panel ára viszont emelkedett, ebayről beszerezve kb. annyiba kerül mint maga a gép. De ha sikerül hozzájutnunk egy jó ajánlathoz mindenképp érdemes meglépni.
Zsanérok terén itt viszont nincs probléma, nem lazulnak sok használattól sem.
9 cellás akkuval brutális üzemidőre képes, ebből létezik Panasonic gyártmányú is, 6 cellásból nem.x200s:
Létezik belőle 1440x900 felbontású LED-es variáns is.
Az x200 vékonyabb változata. Nagy különbség, hogy itt csak EE - energy efficiency- CPU variánsok vannak, amiknek az órajele nem túl magas, de 6MB cache van bennük.
Saját tapasztalatom, a normál verzió sem eszik többet azonos órajel mellett, főleg nem alulfeszelve. Sok esetben a normál CPU jobban alulfeszelhető mint a gyárilag EE.
Palmrest érzékeny a szerelésre, hajlamos repedésre ha nem vagyunk óvatosak.x200 tablet:
Gyárilag IPS, AFFS, vagy PVA panellel szerelték őket. CPU terén a választék ua. mint az x200s-ekben.
Létezik belőlük multitouch és wacom bevitelű is, akár kombinálva. A multitouch verziók sajnos nagyon gyenge beviteli résszel rendelkeznek, emiatt nem érdemes ilyet keresni. Egy olcsóbb kínai tablet is köröket ver rájuk. Ami nagy hátrányuk, sajnos nehezek és vastagok. Akkuból is mást használnak mint a két másik modell.Minden variánsához használható az x200 Ultrabase dokkoló. Érdekessége, hogy töltő nélkül is működik a géppel. Teljesen ráilleszkedik, mintha egy egység lenne, mozgatni is lehet vele. Van lehetőség a gépben levőn kívül egy másik akku töltésére is. A gépekben nincs optikai meghajtó, a dokkolóban viszont van az is.
Köszönet mindenkinek, aki az évek során segített ezt a tudást megszerezni, amit kicsit összefoglaltam most.
x200 kijelzőkről lacus83 össszefoglalójából is merítettem. A "lektorálást" és kiegészítéseket pedig Tim82-nek köszönhetem.
Amennyiben valaki hozzátenne/kiegészítene/módosítana a többiek jóváhagyásával modkeren keresztül szabadon megteheti.[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
hito
nagyúr
Nem tudjátok, ez a mini-displayport a Helix-en közvetít hangot?
-
Dhampir
félisten
válasz
#08054973 #80931 üzenetére
Amennyiben kedvező áron jutsz hozzá...
Azonban ilyen egyszerű felhasználásra akár a T510 (a DisplayPort hangátvitelének hiánya miatt nem a T500-at írom), vagy még inkább a korszerűbb T520 is ajánlható, illetve a többnyire aranyáron kínált W-széria ugyanezen típusai, ha jó áron férsz hozzá. -
Dalion
tag
Sziasztok!
Írok egy kis Windows 10 tapasztalatot T400-al kapcsolatban: Frissítettem win 7-ről, nem tiszta telepítés történt, egyedüli probléma a hangkártya driverrel volt, de ha átváltottam windows HD audióra onnantól már az is működött. Thinkpad programok: Access Connections, Power Management gond nélkül működik, az on screen display nem megy, a windows sajátja jön be a hangerőgomb megnyomásakor illetve a fizikai mute gombra nem reagál. Minden más teljesen OK, a rendszert szokni kell, de egy nap nyomogatás után már megtaláltam minden beállítást (sok felesleges dolgot kikapcsoltam). Semmi gondom nem volt a win7-el csak az újdonság ereje miatt váltottam, egyelőre nem bántam meg. (a gép: P9700, 8GB RAM, SSD) -
sbazsi
veterán
T530-as notit képét és hangját szeretném a TV-n viszontlátni
Ügye a notiban (és a dokkolójában) csak displayport van. A TV-n viszont nincs se vga, se displayport.szóval marad a hdmi.
Itt azt írják, hogy a DP átviszi a hangot is.
Ha pl egy ilyet rendelek, akkor kép és hang is átmegy a TV-re?
-
Adva van egy Lenovo TP T500 típ. notebook ATI Mobility Radeon HD 3650 kártyával felvértezve, és jobb ötlet hiányában a VGA kimenetét szeretném összekötni egy régebbi Sony plazma TV komponens bemenetével, hogy azon nézzek filmeket. A hangot jack-RCA kábellel vinném át. Sajnos nincs a plazmán digitális bemenet, így a DVI és a Display port kiesik. Fog ez így működni, vagy van más megoldás is?
üdv -
donjohnson
addikt
srácok, egy kérdés:
displayport - hdmi átalakítón keresztül ki tud adni többcsatornás hangot a t430? -
HSM
félisten
válasz
sigidi #73612 üzenetére
A displayport átalakítós gépeken csak akkor van HDMI-hang, ha DP++-os, vagy miafene jelölésű a csati. A T410-en már ilyen van, de sosem próbáltam még.
Amit még be kell állítani általában, hogy a HDMI hangeszköz szóljon.
(#73611) hcl: Leveleket nézegetni, szövegszerkeszteni mi a frásznak SSD?
-
scarbantia
aktív tag
válasz
Francia91 #71224 üzenetére
Ez legalább gond nélkül feltelepült, a numlock, capslock oké, de a fényerő, hangerő továbbra sincs.
Az normális, hogy a kijelző beállításainál 2x is van az On Screen Display fül? Ami furcsa, hogy mintha tegnap feltelepítettem volna, ma meg nem látta a programot, a listában most is csak egyszer van. -
lumpen
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Egy kis tanács kellene.
T500, W500, vagy T510?
T500 display port - hdmi átalakítóval hdmi-s tv-re visz át hangot?
(Ez is fontos lenne, hogy össze tudjam kötni)
Tényleg jobb a T510 azzal a 35 e Ft-al, mint a T500?
Nem tudok dönteni, melyik lenne a jobb választás, a W500 ritka, most vittek egyet el előlem az ebayről, persze bőven 70e felett ért véget a licit.
Ha van valakinek tapasztalata a 3 géppel kapcsolatban, nyugodtan ossza meg velem!
Köszi! -
zsakai.peter
csendes tag
válasz
lufiember #62292 üzenetére
Kérdés volt tegnap a Displayport-HDMI átalakító. Én egy ilyet használok (T420 és Samsung TV között). Tökéletesen átviszi a képet, hangot.
-
Declare
őstag
Sziasztok!
Lenovo t530 as gépem van és az a bajom, hogy sokszor előfordul, hogy hibernálás után eltűnik az on screen display (hangerő, fényerő stbstb). Van párszor, hogy az segít, ha lehatom a kijelzőt egy pillanatra és újra kinyitom, de legtöbbször ez sem segít.
Van ötletek, hogy ezzel mit lehet kezdeni? Ha újraindítom a gépet utána megint minden jó....amíg nem hibernálom.
A lenovo honlapján találtam egy olyan megoldást erre, hogy valami energie management szoftvert töltsek le, de azt egyszer próbáltam, ilyen ocsmány ronda nagy zöld on screen displayem lett, ahol a hangerő, fényerő meg minden kb 3 fokozatban volt állítható. Borzasztó volt, alig bírtam letakarítani.
-
Xmodule
őstag
Sziasztok. Kinéztem most egy T500-ast. Érdekelne hogy szerintetek megér-e ez a gép 58e ft-ot?
Intel Core 2 Duo P8600 2.4 GHz (Intel Core 2 Duo)
RAM:3 GB max. 8GB
VGA:ATI Mobility Radeon HD 3650 - 256 MB, Core: 600 MHz, Memory: 700 MHz, GDDR3, Hybrid Graphics (GMA 4500MHD), 6.14.10.6822/XP
Display:15.4 inch 16:10, 1680x1050 pixel, WSXGA TFT, Samsung LTN154P3-L02 Panel, glossy: no
HDD:320 GB - 5400 rpm, 160 GB 5400 rpm HTS542516K9S
Connections:1 PC-Card, 1 Express Card 54mm, 3 USB 2.0, 1 Firewire, 1 VGA, 1 DisplayPort, 56k Modem, 1 Kensington Lock, 1 Docking Station Port, Audio Connections: Headphones, microphone, Card Reader: 7in1,
NetworkingIntel(R) 82567LM Gigabit Network Connection (10/100/1000MBit), Intel Wireless WiFi Link 5300 (a b :g n ), 2.1 BluetoothAzt irja az elado, hogy teljesen új, sérulés mentes állapotban van. Természetesen személyesen mennék érte. Hallottam hogy ennél a modellnél néha van olyan hogy a bill hangos. Melyik gombok? Volt nekem régen egy még IBM thinkpadom és annál nagyon tetszett ez a fajta bill. Nagyon kényelmesnek találom. Amire igazábol használnám a gépet inkább csak netezés, meg youtube nézés ha lehet akor 720p-ben. Meg sok olyan oldalt szoktam nézni ahol van flash rendesen. Szoval ezek igy mennyire izzasztják a gépet? Mert persze szeretem ha csendben muzsikál a gép, szinte ne is halljam ha mod van rá. Igazábol nem tudom ma már mennyit tudnak ezek a C2D cpu-k mert itthon a legkisebb gépben is már i3 van. Alapbol win7 lenne rajta talán még egy xp egy kis particion meg ugy a linuxokkal szeretek bohockodni. Van egy Thinkpad Edge 15-öm. Na de azon a bill az valami katasztrofa!!! Azt csak autodiagnosztikára használom. Na meg ott ugye a felbontás sem valami tul jo. Az i3-as amugy. Nincs ugy kulönösebb gond vele amugy csak mondom a bill valami katasztrofa. Ezeret szeretnek inkabb egy regi billes gépet. T400-420 -ig is nézelödtem de az meg már más árkategoria ugye. Szoval inkabb ez a max 60e a cél. Köszönöm a segitségeteket elöre is.
(UI: bocsi ha valahol lemardt "K" betu, de kicsit kontakt hibás. )
-
Kalandor
HÁZIGAZDA
X301 ad ki hangot Displayporton át?
-
Sziasztok!
Displayport-ról szeretném TV-re átvinni a hangot és videót. W520-nál semmi gond nem volt. Azonban mikor T500-al próbáltam, amibe intel videókártya van csak, ott már nem adott hangot a TV-n csak képet. Hang az továbbra is a laptopról szólt. Megnéztem a hang beállításokba. Ahogy a W520-nál megjelent a TV, T500 esetében csak ennyi:
Tudnátok segíteni mi lehet a gond? Régi a T500 vagy csupán az intel videókártya a gond?
-
hito
nagyúr
Rég olvastam, nincs meg a link, de google-n biztos találsz érdekes infókat. Nekem elég IPS-sel az 1366x768, nem hiszem, hogy nagyon látványosan hiányozna az a 32sor. Talán 10cm-en belül nézve. Én meg úgy nem használom
Most méregethetjük az e-péniszünket, de nem hinném, hogy sok értelme lenne. De akkor tessék:
- teljesítményben asszem nem egy ligában játszanak
- azon is van displayport (nehogy a dokkolóval gyere, nincs rajta és kész)?
- teljesen hangtalan, volt X200s-em, annak volt hangja ha nem is sok
- üzemidőben is jobb
- mSATA + HDD páros pipa, WWAN utoljára 4éve kellett nekem notiba
- touchpaded hol hagytad?A WWAN létjogosultsága meg az okostelefonok, az előfizetésen lévő több GB netelérés miatt asszem erőteljesen megkérdőjelezhető 2014-ben. És egyre inkább az lesz. Kevesen tartanak fenn még egy előfizetést csak a net miatt, amikor a mobilnet nem arra való hogy egész nap rajta lógjon az ember, hanem hogy két wifi elérés között legyen internet. Persze kivételek és egyedi igények vannak, de a WWAN a notikban egyre inkább háttérbe fog szorulni. És plusz fogasztót is jelent.
Máskülönben meg az X200s egy nagyon meggyőző kis gép, szeretem is nagyon, de X220-at kettő olyanért nem adnám.
-
Gondwana
addikt
válasz
Schuby #51683 üzenetére
(1) a célközönségnek okos a telefonja, tehát valószínűleg csomagoltak mellé headsetet is. Ez a combo-csatlakozó ezekkel a headsetekkel kompatibilis, azaz nem kell hozzá új terméket venni. (A Nokia semmivelsekompatibilis pin-kiosztását most hagyjuk, meg is érdemlik, a sorsukat is)
(2) a HDMI csak egy játékszer, egy lebutított szabvány - főleg a hozzá képest ingyenes DiplayPorthoz képest (párszor már soroltam itt néhány apróságot)
(3) a ThinkPadeken a csatlakozó DisplayPort PLUS, azaz DP+ jelölésű, ami azt jelenti, hogy a passzív HDMI átalakítót – tehát ami csak a csatlakozó alakját alakítja át, és nem a csomagalapú DP jeleket konvertálgatja – észleli, és natív HDMI jelet küld ki a csatlakozóra, ráadásul az i# procik óta hanggal együtt.
(4) akkuknál soha nem a cellák száma volt a mérvadó, hanem a kapacitásuk. -
HXY
addikt
Sziasztok!
Használ valaki 30-as végű Thinkpadet displayporton keresztül külső monitorra kötve, aminek van bépített hangszorója?
Az lenne a problémám, hogy hol a notebook hangszorója szól, hol pedig a monitoré.
Teljesen random. -
Francia91
veterán
válasz
Shatterstar #49631 üzenetére
Itt mit értesz FullHD feature alatt?
Mert a T500 integrált, és dedikált kártyája is egyaránt támogatja hardveresen a FullHD (beleértve a BluRay-t is) videókat, tehát már a T500-nak sem téma egy FHD-s cucc lejátszása, a procihoz hozzá sem nyúl közben.
Ami előny a T510 javára, az az Intel Core i procik, és a hangot is átvitő DisplayPort. Viszont marha nagy hátrány (szerintem), hogy itt meg is szűnt létezni a 16:10-es képarány. Nekem meg notiban taszító a 16:9, de hát sajnos a divat az első, azt kell követni...ThinkWiki írja T500-nál a WUXGA panelt.
Ha T60p-nél megoldható, akkor T500-nál is -
Francia91
veterán
Én T500-ast vettem, fightair-től (az egyik T500 eladó, amit linkeltél), nagyon jó masina. Az ATI-t csak játéknál és AutoCAD-nél kapcsolom be, minden másra elég az Intel X4500MHD (beleértve a FullDH filmezést is). Az integrált kártyát használva TPFanControl-lal szinte mindig passzívan megy, az ATI alatt meg alig észrevehető a venti hangja (olyan 1900 körül pörög). Én csak ajánlani tudom a T500-ast, az meg hogy HDMI nincs rajta, ne zavarjon, veszel egy DisplayPort - HDMI átalakítót, és mehet rá a TV-re, hangot meg külön kötöd rá, és kész
. remek masina, nekem még van egy USB-s DVB-T MPEG-4 TV tunerem mellé, rendszeresen használom is, gond nélkül megy (azt is az integrált kártyával használom, mert annak is van hardveres HD gyorsítása)
-
chab7
addikt
Sziasztok!
Kicsit már öregecske R52-esem tervezem lecserélni mert lassan elmegy felette az idő. Még 2006-ban vettem, azóta nagyon szépen kiszolgált és mindenre jó volt amire használtam(használom). Linux op-rendszerrel használom szinte már az első perceitől, a váltótársnak is tökéletes linux támogatásúnak kell lennie.
Játszani szinte sosem játszottam vele, a következő géppel sem tervezem - de azért grafikailag ne legyen gyenge sem, inkább amolyan jó közepes, mert hd film lenne nézve (ezt az R52 már nem bírta) és esetleg hd-s usb-s műholdvevő is lenne csatlakoztatva, tehát ha nem is a legkomolyabb de ne is a leggyengébb videokártya legyen benne.
Mivel az R52-vel meg voltam elégedve maradnék a márkánál (még ha időközben az ibm jelzés el is tűnt róla, és az enyém is már végülis "made in china"). Esetleg alternatívaként még a HP Elitebook 8530P -t találtam, de első körben mindenképp Thinkpad-et néznék.
Az itteni hozzászólásokat olvasgatva a T400/T500 van most épp dobogón, de ezekből is inkább az 500-as a felbontás és a kijelző mérete miatt. Nem szeretnék ugyanis kisebbet mint amit megszoktam az évek folyamán. A 14" olyan lenne mint a mostani kicsit levágva
Aztán az is fontos hogy ugyanúgy hangtalan legyen mint az R52 volt, és úgy olvasom az 500-ason szintén csak nagyon megizzasztva ad ki hangot magából.
Egyedül a hdmi hiánya aggaszt mert ha már bírja majd a hd-t a gép jó lett volna filmnézésnél rákötni az lcd tv-re. Eddig vga+audio kábellal volt megoldva, ezek szerint ugyanígy kell tegyek ezután is mert az a displayport ha jól olvastam utána nem alkalmas arra hogy a tv hdmi-jére rákössem.
(Emiatt került képbe a fentebbi HP, viszont azon meg trackpoint nincs, amit már nem nagyon tudnék nélkülözni úgy hozzánőttem.)És a végére az ár, amit a fentebbi két típust nézve már a hozzáértőek ki is találtak ~70e (+/- pár ezres)
Még folytatom az olvasást hogy még jobban körvonalazódjon a döntés, de csak beírtam egy hozzászólást, hátha tudtok engem segíteni, irányítani ha esetleg másik modell (netán másik márka modellje) lenne számomra megfelelő.
Köszönöm előre is(ami még kimaradt, ezeket már kinéztem [link], ill.innen egy 75e-ért, és ezt láttam már itt hardveraprón is hirdetésben délután, de most mégsem lelem.)
-
Francia91
veterán
T500-as DisplayPort-ja visz-e át hangot, vagy ez az újabb modellek kiváltsága?
Megkérdeztem, hogy kitől vette haverom a T500-ast Németből:
lap-works
Itt egy másik T500 is
Ha mind olyan patika állapotú, mind haveré, akkor simán bevállalom ennyiért -
Emlékeim szerint T61-en és T60-on nincs Displayport csak a dokkolón. Hangot is továbbító DP++ pedig még azon sem. Ebben kérek megerősítést vagy cáfolatot. Köszönöm.
-
audi100td
nagyúr
T400 v. T500 majdnem, hogy mindegy, remek gép mind a kettő. A T400-ból sima igp-s volt nálam, talán a legcsendesebb gép ami létezik, még terhelés alatt is alig venni észre, hogy be van kapcsolva. A T500 is nagyon csendes, az dedikált vga miatt persze terhelés alatt azért hallani, de a kategóriában abszolút halk, az intel vga-t használva szintén hangtalan. A T400-nak előnye a kompaktabb méret, T500-nál meg ott van a nagyobb felbontás és erősebb vga illetve a display port. A W500-at is tudom ajánlani, lényegében ugyanaz mint a T500, csak FireGL vga-val.
-
pala2
csendes tag
Sziasztok!
Na, megvolt a szerviz a T430-on (melegedés, hangos ventilátor). A szerviz nagyon korrekt volt, a probléma "kézzelfoghatóan" még nem járt náluk, ezért egyből alaplap és ventilátor cserét alkalmaztak.
Az eredmény semleges, talán egy kicsit halkabb lett, de nem látványosan, a melegedés is maradt.
Az eredményeket nem befolyásolja, hogy rajta van e a külső monitor (displayport), vagy sem. (Ezt azért írom, mert ha rajta van, akkor aktív az Nvidia, ha nincs, akkor csak az Intel működik.)
Én nem értek hozzá, ezért mellékelem az AIDA képeket (szerviz előtt és után):Az igazsághoz tartotzik, hogy a hangja (engem) nem igazán zavar, de a tudat, hogy ez nem normális működés, annál inkább. Ahhoz túl sokba került.
-
asci
tag
X200s + UltraBase > DisplayPort > DP-HDMI átalakító - hang nem megy át
Ebben a topicban van akinek működik a hang X201-el HDMI-n keresztól.
Van itt akinek sikerült X200-al hangot átvinni HDMI-n?
-
buherka
addikt
válasz
audi100td #31413 üzenetére
Nem tudom hogy mennyiben különbözik ilyen téren a T500-W500, mert nekem a T500-as csak akkor ad ki képet Display porton ha ATI VGA-ra váltok. Az Intel meg se mukkan.
Hangot még nem tudtam átnyomni a 32"-os TV-re HDMI-n keresztül...sehogy sem.Ezt az átalakítót használom...Display port to HDMI adapter.
-
Tikakukac
titán
válasz
audi100td #31407 üzenetére
Na, csak megtaláltam. Kicsit katyvasz lett, de azért annyira nem mondtam hülyeséget. Tehát a probléma maga a videokártya, egyszerűen nincs felkészítve erre a keverős dologra, így akármire is lenne portolva, nem menne ki a hang. Volt 2 állítólagos sikeres ember, akinek ment, de valószínűleg kamu, tucatnyian mondták, hogy mindenféle adapterrel megnézve sem ment ki.
Elméletileg W500, T410 és T510 típusok tudnak display-en kiküldeni hangot. Ezek a biztosak. x200-as sorozatnál ez halott ügy szerintem. -
mitulabattyi
aktív tag
válasz
Carline #26387 üzenetére
Szerintem rakd fel a legújabb biost!
Fontos változások:
<2.19> - (Fix) Fixed an issue where OS boot with Tivoli OS from USB memory key might fail.
<2.18> - (New) Supports Microsoft Windows 7. (addition)
<2.18> - (Fix) The computer with RICOH CardBus Controller has slow data transfer performance.
<2.17> - (Fix) The computer may hang while formatting CardBus ATA drive on Windows Vista 64-bit SP1. (BIOS)
<2.16> - (Fix) WOL(Wake on LAN) may fail. (BIOS)
<2.15> - (New) When Power button of Power Options in Control panel is set to "Do nothing" for "When I close the lid of my portable computer:" in Extended desktop, Extended desktop is kept even by closing portable computer. (BIOS)
<2.14> - (Fix) The process of Fingerprint authentication at power-on was improved. (BIOS)
- (Fix) Memory address more than 4GB can't be accessed under Vista WindowsPE. (BIOS)
- (Fix) Intermittent errors, such as device unrecognized, may occur at wake-up after BIOS configuration was changed in BIOS Setup during hibenation. (BIOS)
- (Fix) A Post error may intermittently occur at wake-up from hibernation after ThinkPad BIOS Setting for Windows was run. (BIOS)
- (Fix) This BIOS contains a workaround of resolution change issue. When using an Intel Graphics model on a minidock with an external monitor set to SXGA, the resolution will intermittently be changed in certain docking/undocking situations switch to XGA. (BIOS)
<2.13> - (Fix) The data transfer rate is extremely slow using IBA(Intel Boot Agent) PXE protocol. (BIOS)
- (Fix) An error may happen on updating the BIOS. (BIOS)
- (Fix) Provided BIOS level solution for the issue of extended video model disabled after undock/dock operartion. (BIOS)
- (Fix) Fingerprint authentication fails once at power-on time, power-on password prompt appears immediately. (BIOS)
<2.12> - (New) The firmware version of TPM chip was upped to 1.2.0B.0D. (BIOS) Note: BIOS update on the PC with Revision 0D TPM chip and with 7BETD1WW BIOS or later versions to 7BETD0WW or older versions is inhibited.
- (Fix) Even if the password was not actually changed under CSS (Client Security Solution), a message showing it being changed may appear and authentication may be failed even by entering the password. (BIOS)
<2.11> - (Fix) The system can fail to boot from an optical drive. (BIOS)
<2.10> [Important Updates]
- This BIOS contains a critical processor microcode update to improve system reliability. Lenovo highly recommends that you apply this BIOS update.
- (Fix) Upgraded to the latest microcode update for Intel Core 2 Duo processor.
- (Fix) The CPU clock may down during charging the battery. (EC)
<2.09> - (Fix) On a system with Windows Vista, the system may display the following error message during each power on, then cannot boot from the hard drive. 2100: Initialization error on HDD(Main hard disk drive)
- (Fix) On a system with Windows Vista, the display resolution changes to VGA mode(640x480) after the LCD cover is closed and opened. -
GBotond
tag
Pár napja felmerült a kérdés, hogy a DisplayPorton keresztül ki lehet-e tenni a hangot TV-re HDMI-átalakítón keresztül - ha netán nem figyeltem volna eléggé a beszélgetést, és megszületett volna a verdikt, elnézést kérek az ismétlésért.
Elolvastam közben több fórumot is, és úgy tűnik, hogy a Montevina chipsetes gépeken (X200, X301, W500, W700) nem támogatott a hang átvitele, az újabb gépeken igen. Tehát nem csak a kábeltől függ, hanem az alaplapi chipsettől is. Elvben az újabb gépeken DP++ jelölés szerepel a port mellett, ezeknél már megy a hang. -
lapa
veterán
válasz
sghc_toma #25772 üzenetére
azért a vbox (vagy az xp?) megküldi a cpu-t, nem is szeretem folyamatosan járatni. persze nem a hang, csak a pszichológia miatt. végtére is több tizedwattról beszélünk.
normál esetben (mondjuk flash nélküli internet, office, terminál, ilyesmi) esetén gyakorlatilag néma felhasználás távolságból. akkor is, ha éjszakai munkánál már kusshoz van szokva a füled.
ha közvetlen a rácshoz rakom a kezem, akkor érzem hogy jön a levegő. ha ráhajolok a fülemmel a rácsra, akkor is inkább az áram ciripelését hallom, de mellette a ventit is. de majd este tartós kussban megpróbálom lefilmezni.
@Fifi: nekem tényleg nem kéne az x220, az én lényeges szempontjaimból visszalépés. displayportot nem használom, csatlakozók összevissza minden oldalon, felbontás, matt, fogyasztás, esetleg venti bug, msata vs wwan, 7 milis hdd... a másik oldalon egy erősebb cpu meg egy erősebb gpu van, egyikre sincs igényem. pláne ha tényleg megy a 720p 4500mhd-n, de ez nem mérvadó. az x201s nagyjából ugyanezek miatt esik ki.
a displayport helyett van egy normális érpáranként árnyékolt kácsa kábelem, ami azon nem megy át azt egyrészt nem töltöm le egyébként se mert annyit nem ér, másrészt a tévé se tudja, harmadrészt csak küzdelem volt a driverrel. anno a t61-ről hdmi-vel etettem a tévét, de nemhogy a kábel árát, még csak azt az időt se érte meg a projekt mire ki- behúzkodtam a d-sub helyett a kábelcsatornában. mivel kiterjesztett asztalként ment (linuxon), folyton összezavarodott ha lecsuktam a fedelet meg ilyenek.
-
joey04
titán
Sziasztok!
DisplayPort kérdésem lenne: Adott egy T420si gépezet, aminek a képét hanggal együtt kéne kiküldeni egy Samsung Full HD TV-re. Most ehhez elvileg kell DP to HDMI átalakító, és akkor HDMI kábellel szépen átmegy a kép és a hang is. Csakhogy a Lenovo fórumon is olvastuk, hogy sokaknak a hang nem működik, csak ha egy másik átalakítót vettek. Van-e itt valakinek ilyen tapasztalata, melyik az az átalakító, amivel tuti átmegy a hang is? Vagy esetleg elég szimpla DisplayPort - HDMI kábel is? Kipróbálni nem tudom, mert a gép csak tervezve van, és nem is magamnak lenne. Ha hülye a kérdés akkor sorry, de amatőr vagyok a témában.
-
újra kellett telepitenem az windowst. most viszont nem múködik a kijelző fényerő kijelzése. a hangerő kijelzése primán megy, de a displayé nem. mit kell ehhez még feltelepitenem?
system update, windows update mindent fel frissítettek. -
piqla
őstag
Processzor: Intel Centrino Core2 Duo 2,53GHz SP9600
Chipkészlet: Intel GS45 Express
Memória: 3 GB
Kijelző: 14,1" WXGA+ matt TFT 16:9 (1440 x 900)
Winchester: 128GB SSD SATA (memóriadisk)
Optikai meghajtó: 8x DVD író (+/-RW Dual Layer)
Videókártya: Intel® Graphics Media Accelerator 4500MHD
Hangkártya: van
Billentyűzet: magyar
Akku/üzemidő: 6 cellás lithium-ion
Interfész: 56K modem, USB 2.0 (2db), VGA monitor kimenet, Gigabit LAN (10/100/1000), Express card kártyahely, Docking port ( dokkolható ), e-SATA, mini-pci kártyahely, DisplayPort, Wireless LAN 802.11n (WiFi)
Biztonság: ujjlenyomat olvasó
Multimédia: 5 az 1-ben kártyaolvasó, beépített webkamera 2.0 Mpixel
Operációs rendszer: Windows7 Professional 32bit magyar / angol
Súly: 1,77 kg
Méret: 335 x 238 x 32 mm
Garancia: 3 év nemzetközi
Szállítás: következő munkanaponNa, pedig azt hittem, hogy megfogtam az isten labat... Akkor mit ajanlotok ennyiert? Hasznaltan nem veszek gepet, szoval gondolom tul sok alternativa nincsen...
-
bads1
aktív tag
X220-ba most akkor milyen ssd-t lehet rakni (m-satán kívül)? mert olvastam arról valamit hogy 7mm-nél magasabb nem fér bele. a friss ph tesztes Kingston SSDNow V+100 96 GB igen jónak tűnik árban is, nem tudom belemenne -e.
nézegetem az X-et meg a T420-at is, árban ugyanott van a kettő de inkább az X felé hajolnék az ips miatt, felbontásilag mondjuk T jobban bejön de arra meg ott a külső display. plusz cukibb az X, kézreállós hurcolós beb*szom a táskába.
csak nem tudom a hangja mennyire zavarna, a körül is van mizéria, az itteni tulajok meg vannak elégedve vele?
-
HXY
addikt
Az X220-ban a displayport hangot is átvisz?
Létezik olyan kábel, ami displayport az egyik fele, a másik meg hdmi?
Szerk, minek kérdezek, ha a google, egyből válaszol...?
:
[link] -
Rez_Grof
őstag
T410 display port > Samsung LCD HDMI, kep is, hang is gyonyoruen. Nem volt gondja az eltero felbontassal sem integral vidkarival, Win7-en probaltam, leggagyibb kabellel.
-
PB
tag
Sziasztok!
Ma sikerült kipróbáljam a T410-es Displayportját , ebben sajnos csak egy Intel 5700 MHD videókártya/chip van (bővebb infó) de a hangot gond nélkül adja a képhez egy Displayport to HDMI kábellel
Remélem segítettem azoknak akiket a displayport hdmi sound pass-through -val kapcsolatban neten lévő ellentmondásos infók tartottak vissza a típustól.
-
mcroberto
tag
Sziasztok. Szeretném kikérni a véleményeteket hogy mennyit érhet a következő gép:
Lenovo X200
- 12,1” 1280*800 CCFL
- Intel P8600 [2,4 Ghz, 3MB]
- 2x2GB DD3 RAM
- Win Vista ENG matrica a gép alján, jelenleg W7X64 el szépen megy.
- 160GB 7200RPM HDD – aktív rázkodásvédelemmel – 100/100% HDD sentinel serint
- újlenyomat olvasó
- Ericsson 3507g WWAN +GPS – megfelelő programmal kártyafüggetlen-
- N-s Wifi
- vízálló angol kiosztású billentyűzet
- ThinLight [bill. világítás felülről]
- Bluetooth 2.1 EDR
- 2db gyári akku -9cell: 6-9 óra üzemidő, beállítás függő, ez kilóg a gépből, 4cell: 3óra üzemidő kb, ez nem lóg ki, mindegyikben kevés ciklus –
- Dsub, 3usb, gigabit lan, webkamera, stb, int. mikrofon.
- Dokkoló: DVD/CDRW, Displayport, 3usb, gigabit lan, Dsub, hangki, mikrofon bemenet
- még 2 év garancia ami érvényesíthető itthon is. -
törölt tag
igazából ezt nem a nagy szent thinkpad kapcsán írtam, hanem általánosságban, azaz, attól, h egy displayportos kimenetet rádugunk egy hdm-ire egy hdmi displayport mazzaggal, az nem eredményez automatikusan kép + hangot. a hang függ a revíziótól, a csipszettől, vga-tól, a lejátszani kívánt anyagtól és forrástól, tán még a csillagok állásától is.
a displayport az a tipikusan semmire nem jó különlegesség, amit ha rápakoltak, akkor elmondhatják róla h eleget tesz a bc követelményeinek. a sok okos meg bólogat hozzá.
nekem van egy ilyen vacak csatlakozó a gépemen, arra volt jó, h vegyek hozzá + 6k-ért mazzagot. másra nem. mondjuk a projektor hálistennek nem kér hangot, így a szaxi ára már nem volt benne. -
atus72
őstag
Szia,
Nemrég írtam a kálváriámról hogy hangosnak találom a t410-t (i7-620m, nvidia) és ezért
döntöttem hogy cserélek és itt merült fel hogy akkor ne is t410 legyen hanem esetleg X201.- nem kell hdmi vagy displayport mert az irodában dokkolóval használom azon van kimenet, otthon meg tökéletes önmagában mivel monitor sincs otthon
- cpu, gyakorlatilag ugyanaz a választék megvan x201-ben, i5-540 lenne benne (bőven elég)
- vga, nem játszom, ergo az integrált vga elég
- usb 3 port (t410 4port), nem használok ennyit max 2-t de azt is eseti jelleggel
- cd/dvd író, alapvetően installáláskor használtam eddig is, van usb.-s külső írom, de lesz
dokkoló is abban meg van író
- súly, az x201 majdnem 1kilóval könnyebb!
- hordozhatóságEgyedül amiben kompromisszumot kell kötni az a képernyő felbontás, a t410 1440x900 az x201 (sima!) 1280x800 ez is csak otthon kérdéses mert dokkolóval külső monitor lesz hozzá ott meg akármekkora lehet.
Ár, a meglévő t410 konfig árával egyenlő az az x201 konfig ami szobajöhet és még az árban benne van a hsdpa modem és a dokkoló is!
Képernyő minőség, ez ami aggaszt mert élőben még nem láttam X201, a T410 is finoman szólva nem egy képernyőbajnok de elfogadható, annál ne legyen rosszabb...
Szóval ezek alapján jött a képbe az X201.
Egy kérdés maradt csak
X201 (i5-540, intergált vga) vagy T410 (i5-540, intergált vga) -
lapa
veterán
neviccelj, még a söröt is az sd kártya slottal nyitottam ki.
szóval a lényeg először is: x200s sp9400 win xp panel, wifi és akksi nélkül kicsiny adapterrel konnektorból 10w körül. ez legalább egy tizessel kevesebb, mint a T61. apa szívéről leesett nagyonnagy kő vagyok.
további tapasztalatok az első órák után:
- kicsi. szokatlan, mert a két oldalsó szélhez mértem szoktam meg a prüntyögést (legalábbis ezek szerint).
+ nem lazáznak a műanyag elemek rajta, megmarad egy csomó kétoldalú ragasztóm.
+- a panel sokkal könnyebben nyílik. talán direkt, hogy ne borítsa fel a kis töpörödött testét.
- akksi nélkül nem áll meg. ez milyen már. minek a negyedik láb akkor?
- nincs lerajzolva merre mén be a sim, a hülyegyerek hadd puzlézzon. persze a tört sarok van kifelé, nemúgy mint minden más cuccon.
+ rettentő fényes, sokkal fényesebb a T61-nél a panel azonos beállításnál. nem tudom még, hogy ledes-e.
- az ultrabase végtelenül böszme. ez megint olyan, hogy az arcomat kaparom, mert kapok egy centi üres műanyagot. semmi az égvilágon nem indokolja. korábban azt hittem bele lehet rakni a töltendő második akksit, de hát még azt se. szerintem simán vastagabb, mint a t61 mini dockkal. nem beszélve arról, hogy a mini dock döntött, tehát nincs az a "lexikonon gépelek" feeling.
- ugye displayport az hang óhne, 21. században 3,5 jack elosztóval fog menni a házimozi.
- makacs fehér foltok lettek a fedélen, nagyon nehéz letisztítani.
+ a billentyűzet nem csak kávé- és vízálló.
most kimegyek megkérdezem a műholtól hol vagyok, itt bent nem akarja.
upd: ugyanitt doboz eladó 94e-ért.
-
Thom!
veterán
Displayport +HDMI átalakítóval megy-e a hang is? "R500"
-
evone
őstag
A W510 DisplayPortjan megy a hang is.
T410s-en is.
-
makszi
aktív tag
Van valakinek tapasztalata Display port HDMI átalakítóval kapcsolatosan?
Milyen minőségű kép jön így ki? HDMI 1.3 vagy csak 1.2?
Illetve a hang is kijön rajta vagy sem? -
buherka
addikt
Tisztában vagyok vele, de nem a hang miatt venném
(#3455) n0_gAboR...itthon nálunk ha lehet is kapni, akkor mindenki nyerészkedni akar vele. Szóval én nem is erőltettem ezt a kérdést.
Display port - HDMI adapter...pl...LOL
Erre gondolok. ebay-en meg 10 dodó.
Pont hogy az ebay-től nem kell tartani. Sokkal jobban paráznék egy Vaterás vételtől.
Csak mivel ez sokunknak idegen és kevés a tapasztalat, ezért kerüli mindenki ezt a lehetőséget.
Aztán vásárolgatunk itthon 2-3szoros áron. -
fotel
aktív tag
Palmrest nyekereg, a switchable graph. miatt behülyülnek néha a kijelzők, pl stand-by után 640x480 a felbontás és a külsőt letiltja.
Továbbá a displayporton keresztül nem jut ki hang a gépből, csak kép. Elvileg tudna nyolccsatornás hangot is csak kifelejtették. Ha valakinek kell egy T500 2082-5BG akkor szóljon, van még rá pont gét év garancia.
A szervizben a nyekergést biztos megoldják, a drivereket egy tiszta install szerintem szintén megoldaná, de nincs kedvem vele szenvedni és kell a rendes HDMI kimenet.
Egyébként jó kis gép, és hiába nyekereg, még mindig sokkal masszívabb mint a mainstream notebookok.
-
buherka
addikt
Aha...így már tiszta
. Észrevettem, hogy ki lehet pattintani a DVD írót...ötletes.
(#1597) _ak_ ...igen...arra én is gondoltam, hogy hang nem lesz. Mondjuk van d-sub kábelem azzal majd én is teszek egy próbát.
Nem vagyok nagy HD film rajongó, inkább DivX-et nézek.
Arra meg talán elég az analóg is.
Gondolom a 4500-ös Intel adja a jelet a Display portnak és nem a 3650-es ATI -
Béczy
csendes tag
Sziasztok!
IBM T60-at szeretnék telepíteni.
Windows SP3-as telepítőm van, amiben van int. raid driver így telepítéskor, felismeri a hdd-t ezzel nincsen gond, viszont a gyártó oldalán található egyik driver sem hajlandó felkúszni a gépre, mindegyiket kipróbáltam, ráadásul nem is csak simán az IBM T60 drivereit kerestem ki hanem azon belül is a 1951-típusszámúra.Csak könyörgöm valaki magyarázza már el nekem, hogy miért olyan jó az IBM támogatása vagy legalább is miért dicsérik annyira, ha mint a fenti linken ti is láthatjátok, hogy pl. csak a wlan driverből már az első oldalon két variáció van, felülről a 2.-ik display driver pedig semmit nem reagál...> feltelepül, aztán nem történik semmi.
Kb. mindegyiket végigpróbálgattam, ami nem vált be letöröltem, de még így is maradtak ezek:
Biometric coprocessor
USB\VID_0483&PID_2016\5&E24B988&0&2Hangeszköz a High Definitonal audio buszon
HDAUDIO\FUNC_01&VEN_11D4&DEV_1981&SUBSYS_17AA2025&REV_1002\4&1BFA4A7E&0&0001Ismeretlen eszköz:
ACPI\ATM1200\4&38462492&0Ismeretlen eszköz:
ACPI\IBM0068\5&2890D699&0Modem a High Definitonal Audio Buszon:
HDAUDIO\FUNC_02&VEN_14F1&DEV_2BFA&SUBSYS_17AA201B&REV_0900\4&1BFA4A7E&0&0102SM buszvezérlő:
PCI\VEN_8086&DEV_27DA&SUBSYS_200F17AA&REV_02\3&B1BFB68&0&FBVideóvezérlő:
PCI\VEN_8086&DEV_27A6&SUBSYS_201A17AA&REV_03\3&B1BFB68&0&11Videóvezérlő (VGA):
PCI\VEN_8086&DEV_27A2&SUBSYS_201A17AA&REV_03\3&B1BFB68&0&10Aki tud pls, segítsen mert most jelenleg úgy érzem siralmas ez a helyzet, hogy a gyár oldalán nem találok hozzá drivert...
Üdv.:
Béczy -
_ak_
addikt
Természetes fényben annyira nem feltűnő, igaz egy irodaházba kevés a természetes fény.
Mindenesetre kíváncsian várom én is, mit válaszolnak a community fórumban.
Nekem igazából eddig egy gondom van amin nem könnyű túltenni magam, h ez az inteles chipset nem teszi lehetővé a hang küldését DisplayPorton keresztül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen TV-t vegyek?
- Medence topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Óra topik
- Viccrovat
- Projektor topic
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Pavilion Gaming - i7-8750H I 16GB I 512SSD I GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-1065G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-8565U I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i5-8265U I 8GB I 256SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-8550U I 8GB I 128SSD + 1TB I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Apple Watch SE 40mm 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- Asus Zenbook 15 OLED UM3504 - 15.6" 2.8K 120Hz - Ryzen 5 7535U - 16GB - 512GB - 2+ év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest