- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
-
PROHARDVER!
Az eddig párhuzamosan futó T, X, A és W, valamint R, Z és SL topikokat összevontuk, hogy egy topikban lehessen ezekről a notikról beszélni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tim82
félisten
-
Sanyi.mTs
addikt
válasz
mobileman #23152 üzenetére
jó neked, h van felesleges laptopod, amit rossz esetben kukázhatsz
nekem mióta megvan a T43-am, (HD sentinel szerint 460napja), csak a win xp telepítéséhez használtam az optikai meghajtót. alapból le van tiltva nálam, és csak azért nem veszem ki, h nem piszkolódjon be a helye.
amúgy létezik vakpanel, amivel el tudom takarni az üres ODD helyét?
-
mobileman
senior tag
Hát azért a linken csak egy sata csati kell, amit az alaplapra kell forrasztani a leírás szerint, és a hdd helyére tesszük be a sata winyót! Így megmarad az optika is, két legyet ütöttünk egy csapásra
Nem kell ide speckó cucc, meg átalakítók, közvetlenül az alaplapon megy a kommunikáció!
Összegezve a napokban kipróbálom a leírás szerint megépíteni, aztán beszámolok. -
Tim82
félisten
válasz
mobileman #23150 üzenetére
T4x/R5x-szériába lehet Micro-SATA 1.8" SSD-t is tenni, ehhez elég egy micro-SATA-to-IDE átalakító (mint például ez) és egy speciális caddy, ami kiváltja az eredeti caddy-t.
Elvileg TRIM is működik (ha olyan OS-t telepítesz, ami támogatja, illetve az SSD, amit beleteszel, TRIM-képes), a gyakorlatban két hátulütője van a dolognak: 1. nem biztos, hogy működik a HDD aktivitást jelző LED, 2. SATA-PATA átalakítós gépeknél felejtős, a tapasztalatok szerint nem működik, tehát T43(p)/R52 tulajoknak nem érdemes belevágniuk.
Azt nem tudom, hogy R51e-vel működne-e (sehol sem találtam arra utalást, hogy az R51e ugyanazt az átalakítót használja-e, mint az R52/T43(p)/X41(tablet), de ThinkWiki szerint nem érintett az ismert "error 2010" jelenségben. Amit a magam részéről kicsit furcsállok, mert amúgy ugyanolyan CPU / RAM megy bele, mint az R52/T43(p)-be (éppúgy 533-as FSB-s Dothan és DDR2), de az R51e amúgy is furcsa madár a maga - az akkori TP-k között - egyedülálló integrált ATI VGA-s chipsetével.
Önmagában már ez, hogy lehet régebbi T4x-ekbe tenni micro-SATA 1.8" SSD-t, izgat annyira, hogy egy decens, IPS paneles UXGA felbontású T42p beszerzésén törjem a fejem, hiába léptem én is már tovább T60-ra.
Forrás: [link] (bár már linkeltem).
Persze, lehet, hogy te az R52/T43(p)/X41(tablet) SATA-PATA átalakító leoperálására és az alaplapra SATA csatlakozó forrasztására gondolsz.
-
mobileman
senior tag
Ú J D O N S Á G, csak itt a PH-n!
Hogyan alakítsuk át T4x laptopunkat sata winchester fogadására...
Lehet próbálkozni, én is nekiállok kivitelezni..
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Windows 11
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T14 Intel I7 10610U
- Asus TUF Gaming A15 ASUS FA507XU 15,6" FHD 144Hz, R9-7940HS, 32GB, 2x2TB SSD, GeForce RTX 4050
- Dell Latitude 5410 Laptop 14", i5-10310U, 8 GB, 512 GB, Touch, Win11 - B
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15IRH8 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB DDR5 1TB SSD RTX 3050 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- iKing.Hu -Xiaomi 14T Pro Titan Gray Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest