Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • l3v3e

    csendes tag

    Sziasztok!

    Előre is elnézést kérek, ha nem a megfelelő topikot választottam a kérdéshez, de tulajdonképpen a problémám a hifimhez kapcsolódik, és úgy vettem észre, hogy itt nagyon sok a témában járatos ember van, aki talán tudna valami jó támpontot adni, segíteni a kérdésben. :)

    Van egy Onkyo A-9155 erősítőm, aminek van phono kimenete is. Ha kiválasztom a phono kimenetet, és rádugok egy RCA kábelt a kimenetre, akkor a hangfalból zúgás tapasztalható. Ez a zúgás függetlenül fennáll akkor is, ha nincs bekötve a lemezjátszó, csak "üresen" a kábel, maximum annyi a különbség, hogy az egyik kábelnél már alacsony hangerőn is nagyon erős (olcsóbb kábel), míg másik kábelnél feltekert hangerőnél is halkabb ("drágább" QED RCA kábel, amit a dacomhoz használok). A lemezjátszóm captive RCA kábelekkel rendelkezik (tehát nem cserélhető), ha azt kötöm be, az is zúg, de az is csak akkor hallható, ha feltekerem a hangerőt. A dolog onnan indult ki, hogy szerettem volna a lemezjátszó kábelét megtoldani, hogy messzebbre tudjam tenni a játszót az erősítőtől (ott nem fér el), és a hosszabbításkor a zaj csak növekszik.

    Összegezve a kérdés az, hogy szerintetek ez földelési probléma, vagy az RCA kábeleim "antennaként" kezdenek működni és befogják a jelet? Milyen megoldást lehet erre találni? Köszi előre is, ha tudtok valamit tanácsolni. :R

Új hozzászólás Aktív témák