Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Auratech

    őstag

    Az elektromos paramétereket az elektrotechnika, a hangzó dolgokat az akusztika és az elektroakusztika, a fénnyel kapcsolatos dolgokban az optika és a fotometria a mérvadó. Tökre nem kell mindenféle parajelenségekről ábrándozni. Le van minden írva, mi, mivel számosítható.

    Ha a 10 amperos biztosíték után bedugok a konnektorba egy hősugárzót, ami 3000w-os és feltekerem, a biztosíték le fog oldani, ha megpatkolom, a falakban a vezetékek szépen felmelegednek, aztán hívhatom a tűzoltókat.
    Ha egy 2x50w-os erősítőre rákötök két 150Wattal folyamatosan terhelhető hangszórót és feltekerem, tozítani fog félhangerő felett, egyre hallhatóbban a max-ig.
    A számokat én úgy látom, hogy az erősítő nominális teljesítményénél 1,2 tehát ötödével nagyobb szinuszos teljesítményt felvenni képes hangszórót tennék. Ha nem ez lenne az ideálishoz közeli, akkor az aktív sugárzók drágábbjaiban eltérnének ettől, de nem. A genelec, a keef, a tannoy.... aktív és passzív dobozainak paramétereit megnézve a felvehető és leadható teljesítmény igencsak összetart. Tehát a 100w-os aktív monitor passzív változatához 100w-os erősítő dukál az ajánlás szerint. Sehol nincs, hogy jó a 200w-os is ,csak ne tekerd fel. Vagy a 100w-os erősítőre nyugodtan köss 250w-os hangfalat, ha elég érzékeny, úgyis kihajtja.
    Szerintem ez elég konkrét és megkerülhetetlen.

    Természetesen a használat tükrében szinte bármilyen, ohmikusan párosítható eszköz meg fog szólalni valahogy. Ebben kompozíciót kialakítani egy hangzás érdekében az, amiről a hifizés részben szól. Hogy nem az adatlapokat tologatják egymás képe elé, hanem felkészülten, de intuitíven kísérleteznek, érlelgetik a rendszert.
    Ha az a cél, hogy akusztikus jazzt hallgassak a szobámban, lehet, hogy az ideálisnak hallott hangképet a kívánt hangerőn egy extrémen eltérő teljesítményű elemekből összeválogatott rendszer adja. Viszont halkabbra véve eltűnik a basszus, hangosabbra véve pedig visít valami. Vagy rugalmas a rendszer, de nem speciális, vagy Ideális, de csak egy szűk sávban.

    Auratech Field Recording

Új hozzászólás Aktív témák