Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tristis

    őstag

    válasz _ak_ #6838 üzenetére

    Egyrészt a hangfal érzékenységétől függ a dolog, amit decibelben adnak meg. Ha ez igen magas (90 felett mondjuk), akkor az erősítő szerintem talán még egy 200wattos hangfalat is meghajthat, ha 8 ohmon 30 wattot tud.

    Ha csak 4 ohmon tud ennyit (nem hiszem) akkor elég neki szerintem 100-120 watt... max... inkább 100 watt zenei mutymurutty.

    Attól is függ, hogy tisza A osztályú az erősítő avagy sem, mert a tiszta A osztályú vasak szerintem tisztességesebben erősítenek akkor is ha meg vannak jobban hajtva.

    Az erősítők nagy része a fél hangerő felett már kezdenek torzítani. Nem azzal lehet a gond, hogy nem tudja megszólaltatni hangosabban is, hanem inkább a torzítással 50-60% hangerő felett.

    Arról már nem is beszélve, hogy milyen erős jelet kap az erősítő. Én 15wattos erősítővel hajtok egy 140-es zenei teljesítményű hangfalat. DE!
    - nagyon erős jelet kap, mert stúdió hangkártya van a sor elején
    - tiszta A osztályú erősítő

    Tehát igazából minden viszonylagos.... 30wattos erősítő kb. 100 watt szinuszos és 140 watt zenei teljesítményig ajánlható talán. Bár ha régebbi típus vagy kevésbé márkás akkor még ez is kicsit soknak tűnik szerintem egy csöppet. Szigorúan minden szvsz. :R

    [ Szerkesztve ]

    Ami az unverzumnak Chuck Norris, az az NBA-nek Török Péter.

Új hozzászólás Aktív témák