Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Dißnäëß

    veterán

    válasz VoidXs #120945 üzenetére

    Erősítő építés kontextusban, valahányszor csöves, tranyós, akármilyen megoldással kapcsolatos cikket olvasunk és utána megbeszélem a villamosmérnök apámmal, aki épített is jópár dögöt, a bias a munkapont, a biasing pedig a munkapont beállítás (mint folyamat).

    Hogy egyéb kontextusban mi mindent jelenthet még, passz. De aki még keresi a bias/biasing szó jelentését, most így reméljük, okosabb. :D

    Magyarban - általánosan - én imádom ezt az angol szót, ugye aki "bias"-olt egy irányba (például én a vörösborok fele, a fehérekkel szemben), valszeg valami alapvonal illetve attól történő eltérés együttesét jelenti, ami angolt segítségül véve ismét, swing-et is jelenthet, ami meg visszakanyarodva audio-hoz, kiváló leírója annak, hogy mondjuk egy A osztályú erősítő mekkora áramot "swing"-el a kimenetén.

    Szóval vannak ilyen szavak angolban, amikre nem nagyon van értelmes magyar.. most google translate bias, biasing-ra azt írja, elfogult, elfogultság. :)) :W

    De ha ezt nem csak mint valami szociális/lelki/viselkedésbeli paraméter nézünk emberekre, hanem tágabb értelemben is tekintünk rá (pl. műszaki értelemben), jó lehet, csak míg az angol él ezzel, a magyar nem.

    [ Szerkesztve ]

    POKE 16017,44 ..... SYS 2077

Új hozzászólás Aktív témák