Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nLali

    senior tag

    válasz VoidXs #114663 üzenetére

    Teljesen pontos volt a hasonlat az F1 hasonlat.
    Megtervezik, modellezik, szimulálják. Aztán kimennek a pályára és még a szezon felénél, a 10. verseny körül is felteszik a rácsot az autóra, hogy az áramlásokat feltérképezzék. Pedig szimuláltak, szélcsatornáztak.
    A szezon felénél még mindig elhangzanak ehhez hasonló mondatok a csapatoktól : még ki kell ismernünk az autónkat, vagy a beállításainkat, vagy a gumikat.
    Mintha tegnap hozták volna a kölcsönzőből.
    Pedig mennyit pöröghet a számítógépek szimulációkkal. Nem kell mérnöknek sem lenni. Egy közlekedésgépészeti technikus bőven kiszámolja, hogy milyen erők mozognak egy abroncson és ez mennyi energiát emészt fel.
    Aztán a versenyző kimegy és valszeg a további fejlesztések alapja az lesz, amit a versenyző és a stopper mit mond. Ja, amolyan érzések után.
    Szerintem amúgy félre értesz. Én nem vagyok kábel hívő.
    (ez egy kretén kifejezés, egyéb okok miatt, de nem akarom nyújtani )
    Egyetlen drágábbnak mondható IC kábelem van, 100 euro a boltban. Én valami 6 ezerért vettem, új volt még. Hangszóró kábelem asszem valami vastagabb féle piros tűzjelző rendszer kábel, ami agyon árnyékolt. 2x1 métert használok, még így is túl hosszú. Tehát nem számít. :DDD
    De, amikor visszatettem egy régi vacak RCA kábelt, akkor elmúlt a jajjdejó érzés. Pedig az se Hama volt, hanem valami olcsó kácsás.

    Vannak a mérnökök, akiket személyesen ismerek és tudom, hogy nincsennek lecsúszva, mégis cserélget ki ezt, ki azt. Valaki USB kábelt, valaki tápkábelt.

    Túl szélsőségesek a vélemények itt fórumon. Te állítasz valamit, támaszkodva a tudomány mai állására. A másik állít valamit, amit a tudomány nem tud megmagyarázni. A mérnökökről álltalában nem gondolnak a kábelesek rosszat szerintem, ellenben pl pont Te, a kábelesekről igen. Senki nem állt beléd, hogy más a véleményed, de Te folyamatosan negatív jelzőkkel látod el azokat, akik hallani vélnek mást is. Felsőbrendűséggel vádolod a másik tábort, de a negatív jelzőkkel teletűzdelt mondanivalódból süt, hogy pont magadat gondolod lényegesen felsőbbrendűnek.
    Jó a tudomány, szeressük nagyon. Hasznos és kell.
    De a tudománynak néhány generációval ezelőtt fertőtlenítő szere sem volt, nemhogy távközlési műholdja. A fejlődés üteméből szerintem bőven feltételezhetjük, hogy egyszer a 2 tábor akár egy nagyon is tudományos magyarázattal fog közelebb kerülni egymáshoz.

    Nem kell annyit rugózni azon, hog ki mennyit fizet egy kábelért. Annyit, amennyit akar. Van választék.
    Aki 30 milláért akar autót venni, annak az ügyes értékesítő se fogja soha eladni a 6 millás kocsit.
    Aki 800 ezerért akar telefont venni, arra nem melegíted rá a csúcs-kínait harmad áron.
    Telik rá, státusz szimbólum.

    Munkaerő bérért gyártja azt is meg az olcsó kábelt is. Foglalkoztatás van, fizetés van, áfa van, gazdaság pörög. Nem nagyon mindegy neked, hogy kit hogy vernek át?
    Te is nagyon csúnyán át vagy verve. Ha nem kábellel, akkor gyógyszerrel. Ha nem gyógyszerrel, akkor mosópor reklámmal. Mégse tüntikéznek a népek, hogy a tudomány mást mond, mint a Persil reklám.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák