Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • denesdr

    addikt

    válasz dgyuri0123 #105720 üzenetére

    Én nem keveredtem semmilyen ellentmondásba, bármikor el tudom magyarázni vagy demonstrálni is tudom a dolgot. Ellenben Te, ezzel a hozzászólással... áhh az egész egy nagy katyvasz amit írtál. Fogalomzavaraid vannak, összemosod a dolgokat és mintha csakazértsem akarnád megérteni miről van szó.

    Akkor vegyük át még1x. Azt állítottad, hogy a mélyhangszórónak pozitív jelre kifelé kell indulnia, mert különben:
    "Ha nem kifelé mozdul, más lesz a hangnyomás. Ennyi.."

    Erre írtam, hogy nem számít, hogy merre indul a mélyhangszóró, ezt nem fogod hallani addig amíg a hangfal összes hangszórója olyan polaritással (legyen az pozitív vagy negatív) van bekötve, ahogy azt a gyártója megalkotta. Ezt írta Mathiask is. Az Aida mélyhangszórója alapesetben pozitív jelre befelé mozdul a fordított polaritása miatt, de ha a dobozon (vagy bármelyik hangsugárzón, amelyik nem szenved súlyos kilengési aszimmetriától) megfordítanád a banándugót, ezáltal megfordítva a polaritást az összes hangszóróján az eredeti felálláshoz képest, az égadta világon semmi változást nem hallanál amíg a sugárzó párjánál is ugyanez a polaritás szerepel.
    Ha csak a mélyhangszórón fordítanál polaritást, akkor egy kioltás keletkezne a mély és a középhangszóró között, ezt nyilván lehetne is hallani, de a hangsugárzót nem ílyen használatra tervezték.

Új hozzászólás Aktív témák