Hirdetés

Aktív témák

  • xtremetuning

    addikt

    válasz BBéci #19568 üzenetére

    Annak, aki egy 32"-os tívín nézi, lehet.
    Természetesen mindketten tudjuk, hogy van, nem is kicsi.
    Sokan az árat, ár-érték arányt magyarázzák, meg a cucchoz 10-20%, bla-bla...

    Azt, hogy iszonyatosan komoly tuning lehetőség bármelyik megvett rendszernél, fel sem fogják. Tisztelet a kivételnek. :R

    Egy kis tanmesét már rég le szerettem volna írni, talán ez most jó alkalom.

    Adott egy cég középkategóriás vetítője. X milla.
    Van ugyanennek a cégnek egy referencia vetítője X milla x 3 !!!!!!!!!!!
    A két gép közti különbség minimum 3 milla. (több, de maradjunk ennél az összegnél).
    A középkategóriás kapott egy komoly tápkábelt 100.000
    Kapott egy közép high-end hdmi kábelt 100.000
    A komplett házimozi rendszer kapott egy csúcskategóriás hálózati tápelosztót (ez a táp kihat minden komponens képére illetve hangjára, de jelen esetben csak a vetítőre tett hatást vizsgáljuk). 600.000

    Tehát közelében sem vagyunk a referencia vetítő árának, mégis a végeredmény nagyon megközelíti azt.

    Elhívtunk egy srácot, akinek ugyanez a középkategóriás vetítője van, és nem akart hinni a szemének, mennyivel jobbak a szinek, a kontraszt, a mélységérzet, arról nem is beszélve, hogy az addig egy bizonyos blu-ray film sajátjának tartott zaj (pixelesedés) nyomtalanul eltűnt.

    Tehát ezekre a kábel (drága-nemdrága) dolgokra próbáljatok meg úgy is nézni, ha nem szeretnétek (tudtok) a nagy dolgokra (erősítő,hangfal, stb) többet költeni, akkor apránként egy egy kábel cseréjével mégis sokat tudtok javítani.
    Igazatok van abban, hogy az alsó szegmensben ez még nembiztos, hogy kifizetődő, de a közép-felső kategóriában már simán használható lehetőség.

    Bár ha valaki vesz egy erőlködőt cirka 150-200e forintért, de nem szeretné (tudná) már lecserélni jobbra, akkor még simán elkölthet 6 méter kábelre (a frontokhoz) 30-60 e forintot a későbbiekben. Ez méterenként 5-10e forint, ami már nagyon sokat hozhat a hangon (és sok jó minőségű kábel kapható ezen az áron!), de mégis kigazdálkodhatónak tartom.
    Nem muszáj azonnal, de utólag bárki össze tudja kuporgatni-szedni.

    Egész egyszerűen az a baj, hogy az emberek többsége (köztük én is) arra van szocializálva, hogy megveszi a nagy dolgokat és azzal kész. Eszünkbe sem jut, hogy a kábelezés legalább ennyire lényeges és fontos.

    Kicsit sok lett, ezért bocsi, de már napok óta őrlődök , hogy ezt leírom.

    [ Szerkesztve ]

    ...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'

Aktív témák