Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Downsampling

    senior tag

    válasz attiss66 #32731 üzenetére

    Ahogy írtam, nem vagyok túl képzett hangfalépítésben.
    A Vifa (és a Seas), ha jól tudom, skandináv gyártók, akik elsősorban a magas minőségű hangszóróikról (akár mélysugárzók, középsugárzók, magassugárzók) váltak híressé. Neves hangsugárzó gyártók használtak (és tudtommal használnak a mai napig is) tőlük hangszórókészleteket. Kicsit mondjuk én is meglepődtem, mert szintén rákerestem a neten a Vifa-ra, de én sem azt kaptam, amire számítottam. Elképzelhető, hogy manapság már más a profiljuk? Nem tudom... 15-20-30 évvel ezelőtt a legjobbak között emlegették a hangszóróikat.
    Próbálok utána nézni...

    Amúgy én azért azt gondolom, hogy nagy fába vágod a fejszéd (akár szó szerint) ezzel a hangfalépítéssel. Korábban a néhány nagyobb gyártó készített a nevesebb típusaiból lényegében "lapra szerelt" házilag, otthon összeszerelhető kit-eket, de azok összeépítése sem lehetett annyira egyszerű. Szerintem ez már a nagyon haladó szint. Aki ilyenbe kezd, szerintem először nagyon tanulmányozza a hangsugárzók működési elveit, a különböző összefüggéseket, stb. Szerintem ez minimum megfelel egy egyetemi doktori szintnek... Gondolom én, de tényleg nem értek ehhez. Igazából azt terveztem, ha már odáig jutok, hogy végre megfelelő helyre költözhetek a hangfalaimmal és a teljes rendszeremmel együtt, akkor én kérek majd tőletek akusztikai tanácsokat, mert akkor már lesz értelme. Szóval, elég hülyén jön ki, hogy én a kis butagyerek most beleugrasztottalak ebbe a nagy tervbe... :)
    Akitől vettem a mostani hangfalaimat, szintén asztalos srác, s ahogy írtam, elég ügyes is lehet, de amikor elmondta a tervét, hogy magának akar építeni, hát, nem tudom... Ugyanakkor egyszer hallottam régebben, sok-sok évvel ezelőtt egy olyan ici-pici kis állványos dobozkát szólni (azzal mutatta be az eladó az erősítőjét, amit később meg is vettem tőle), amit megrendelésre készített neki egy ügyes kezű emberke. Amúgy egy darab tömbfából kifaragott doboz volt (talán ezért sem volt túl nagy), de bennem még ilyen kis doboz nem hagyott oly kellemesen mély nyomokat, mint az az egyedi dobozka! Ámultam, bámultam és füleltem...

    Egy Ebay-s keresés eredménye:
    [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák