Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Soká

    senior tag

    válasz #71562240 #30030 üzenetére

    " írj le néhány hangrendszert, hangdobozt..."

    Legfeljebb dobozokat tudok, mert az erősítőket meg sem jegyzem.
    Miután 90%-ban klasszikus zenét hallgatok (mondjuk az utóbbi ezer év zenéjét Hildegard von Bingentől Bartókig és Ligetiig) a valós térérzet a legfontosabb. Legyen tere a muzsikának. Miután persze már süketülök, ennek eleve lőttek kicsit, de azért a finomságok fontosabbak mint az, hogy a keresztülmenjen rajtam az úthenger. Jó a mély, de lehetőleg nem az amelyik egyfajta brummogás ha kell, ha nem kell.
    Ha konkrét dobozokat kell mondanom, akkor abban az értelemben bajban vagyok, hogy ami emlékezetes, azok mind milliós vagy sokmilliós tételek inkább.
    De már említettem a neked is tetsző PointSource dobozt, ami talán célbavehető.
    Említettem egy régi Tannoy D500-at, ami szerintem nem is 500 volt, hanem 700? Az 15-20 éve volt 1millió körüli. Az azért tetszett, mert öröm volt rajta Verdit is hallgatni, szóló barokkot is, és ezen hallottam talán először Dead Can Dance-t :)
    Általában szerettem az Etalon dobozait, de velük eleve elfogult vagyok, mert Sallay úrnak van érzéke zenéhez és a dizájnhoz is.
    Valamiért a csöves cuccok nekem nem jöttek be, de ennek inkább praktikus okai vannak és a nagyon sercegő LP-ket sem kedvelem. A Csontos István-féle vonalat - már csak sznobizmusból is :) - szerettem volna megérteni, de nem nagyon sikerült. Engem szinte sosem nyűgöztek le az Audio Note dobozok. (persze nem tudok eltekinteni attól, hogy már ránézésre sem tetszettek...)
    Szintén nem jöttek be valamiért a tölcséresek. Sosem éreztem másutt annyira, hogy ha kimozdulok a tengelyből, akkor szétesik a sztereokép, noha én akkurátusan pozicionálom a zenehallgató fotelemet.
    Itt jegyzem meg, hogy életem egyik legnagyobb élménye egy B&W800-as(vagy ha olyan nincs akkor 801, vagyis a legnagyobb) volt, nem kaptam helyet csak a szoba szélén, mégis olyan volt a színpadkép, hogy nem akartam hinni a fülemnek.
    Hallgattam egyszer a Nautilust is az Atrium Hyatt egyik különtermében, hát az csoda volt. De ott akkor több tízmillós értékű "vas" volt felhalmozva. Nem szólt semmi demó lemez csak értékes, jó hangfelvételek, egy bizonyos Koltai Tamástól.
    Ami nagy élmény volt, a sztatikusok. Azt hiszem egy Martin Logan volt az első és azt is tudom mit hallgattunk mert utána elmentem és megvettem a CD-t :) Éteri volt. Otthon persze nem úgy szólt, de egye fene. :)

    (#30032) xxlongikaxx
    Mondjuk 200e körül. De már jeleztem, hogy nekem most egy költözés közepette ez csak ábránd, fél évig nem hiszem, hogy lesz energiám dobozépítéssel foglalkozni, szóval nem érdemes bekészíteni a pattogatott kukoricát. :)

    (#30029) shalafi66
    Köszönöm, elmentem a linkeket. Valamelyest megnyugtató, hogy a linkelt mikrofon nem egy nagymembrános stúdiómikrofon. :) No, egyébiránt egy ilyesmit hamarabb lenne merszem használtan megvenni. Ez meg biztosan nem elég jó ;)
    Köszönöm a felajánlásodat, de neked is csak azt tudom mondani, hogy februárban költözés, utána felújítások, előbb a műhelykémet szeretném lakhatóvá tenni, utána bútorokat készíteni és ha ez mind megvan, akkor jöhet a szórakozás. Luca hangdoboza lesz ez.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák