Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz Mikisys #24311 üzenetére

    (#24310) Mikisys
    Hibás megközelítés, a hangszóró nem hangváltó alkatrész. Legalább 10 nagyon fontos elméleti szakember dolgozott ezen a témán, mire eljutottunk a mai álláspontra. :) És nagy összefüggések vannak a háttérben. Az elektrodinamikus hangszóró induktivitása mindig veszteséges. A "maradi számítások" nem beváltak, hanem rosszul működnek. Természetesen úgy csináld, ahogy te jónak látod. :)

    :) Konkrétumok érdekelnének. Mi az a felhasználói szempontból hasznos fejlesztés, ami szerinted a mai drága hangszórókban ott van, de 25-30 éve ismeretlen volt? 1987-1992 pont egy jó dátum, ide esnek fejlesztésben a mai ScanSpeak gyártmányok elődei.

    nem is lehet megfelelően méretezni hozzá dobozt
    Én ezt másképp látom, a magam részéről például tudok gyártani megbeszélt T-S paraméterkkel, és hangnyomás-frekvencia válasszal(!) hangszórót, 1-2% eltéréssel. Már próbáltuk többször, egy kisvállalkozás kért ilyeneket. Minden előre számolható, modellezhető. Nem bizalom kérdése, olyan, amilyenre alakítom.
    Illetve egyedi gyártásnál, már az alapanyagtól kezdve ellenőrzöm az alkatrészeket, készre szerelés közben többször mérek, ha kell, korrigálok. Egy nagy gyártó sosem fogja tudni utolérni ezt a pontosságot (nem is akarja). :)

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák