Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hw224x

    csendes tag

    Aha, értem, szóval ide...
    Üdvözlet, új vagyok a fórumon, de a hangfalak közt nem.
    Szeretnék bemutatni egy közelmúltban általam elkészített pár hangfalat. (1 pár)
    Nem tudom kinek mennyire ismerős a kis Tesla hangfal, melyben egy 16 cm-es mély és egy kb. 8 cm-es magas van, a Tesla lemezjátszóhoz járt eredetileg. Egyszerű hangdobozban, egy porvédő előlappal. Két pár ilyen Tesla doboz hangszóróit használtam fel.
    A dobozterv nem változott semmit, csak a két dobozt úgymond egymás felé építettem, tehát két darab iker hangdobozt készítettem nekik, egy dobozban ugyanaz a térfogat, illetve ugyanaz a befoglaló 3 dimenzió, csak kettő egymás felett belül elválasztó fallal természetesen. Elektronikailag nézve a dolgot sorba kötöttem a dobozban lévő két elektronikát. Sajátossága, hogy a két pár kis Teslám alapból nem volt pont ugyanaz, így az új dobozban lévő sorba kötött két áramkör közül az egyik kétutas hangváltóval rendelkezik, a másik pedig szélessávra kötött méllyel és egy kondis magassal... Na de szóval egy doboz névleges ellenállása így 8 ohm lett.
    Így nagy vonalakban ennyi... a tesztelés során a hangja elnyerte a tetszésemet, (szerencsére nem csak az enyémet).
    Rendkívül erősnek tartottam. A mélye is ütős, persze, de a dobozok valódi specialitása a magas hangok ereje.
    A doboz készítésekor pedig odafigyeltem az ízléses megjelenésre. A doboz alján lévő rács mögött valójában az alsó mély hangszóró áramköréhez tartozó magas hangsugárzó van. Cseresznye és tölgy színű bútorlapokból készítettem. Álló hangfal, vannak gumitalpai.

Új hozzászólás Aktív témák