Hirdetés

2014. szeptember 2., kedd

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#8101) Visormail válasza Hedgehanter (#8100) üzenetére


Visormail
(PH! addikt)

De örülök, hogy nem nekem kellett megkérdezni :DDD

N.E.M. http://href.hu/x/iwti - Athlon X4 740, 8GB RAM, HD6950

(#8102) Kvardlipot válasza Hedgehanter (#8100) üzenetére


Kvardlipot
(senior tag)

Szerintem adatvédelmi okok miatt...bár lehet titkosítani...

[ Szerkesztve ]

(#8103) Hedgehanter válasza Kvardlipot (#8102) üzenetére


Hedgehanter
(őstag)
LOGOUT blog

Cegek halozati meghajton tartjak az adataikat altalaban..

(#8104) VeryByte válasza Hedgehanter (#8100) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

Mondjuk a méret, az állandó hozzáférés, a pst szerkezete miatti állandó írás-olvasás és a pst sérülékenysége.

Igen, cégek hálózati meghajtón tartják az adataikat és céges levelező rendszert használnak, ahol van egy levelező szerver ami tárolja a a leveleket, mondjuk exchange.
De ha nem az, akkor más, IMAP használattal, de annak meg más bajai vannak. :-)

[ Szerkesztve ]

Sony Xperia Z (4.4.2), Samsung GT-P7500 (4.0.4), Google Nexus S (4.1.2), Sony Xperia SP (4.3)

(#8105) kraftxld válasza Visormail (#8101) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Csak röviden:
[link]
Mindenki számára hozzáférhető akinek a mappához is van engedélye.
Bármikor megsérülhet eztán lehet próbálkozni a javítással.
Nem kereshető a tartalma központilag.
Jogi ügy esetén könnyen módosítható, nem megbízható a tartalma, bármikor törölhetnek belőle.
Rendes file szerver admin az első fára felhúzza azt a felhasználót aki DFS- megosztásrare PST file-t pakol (kb ki is nyírja a replikációt)
Stb stb.

A POP3 és IMAP-al együtt az ördög technológiája és tűzzel vassal irtani kell mert csak a szopás van vele :D

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#8106) Juniper


Juniper
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Hello,

Exchange 2013-hoz valaki?

A jelen környezet Exchange 2010 SP3 rollup 6, ide lett behúzva külön gépekre egy Exchange 2013 CU5 Mailbox és másik gépre a Client Access Server. A gond az, hogy nem tudok az ECP-n belépni, elfogadja a jelszót és visszadob ugyanarra az oldalra. Ez a probléma újonnan létrehozott felhasználónál is fennáll (akinek a mailboxa már az új exch szerveren van.
Próbáltam mindent, amit a neten írtak, ecp?ExchClientVer=15 stb, de sehogysem megy. Nemcsak az ECP esetében, hanem az OWA oldaalon is ugyanez a helyzet.

Ötlet esetleg?

Köszi!

(#8107) Jorus válasza kraftxld (#8105) üzenetére


Jorus
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mi lenne az a kompromisszumos megoldás, ahol az általd sorolt problémák nem jelentkeznek, de van recovery lehetőség?

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#8108) iwu válasza Jorus (#8107) üzenetére


iwu
(PH! addikt)

"PST-t soha ne rakj hálózati meghajtóra, max importáld őket vissza archív mailbox-ba."

Juniper, szerintem a dns rekordok meg a virtual directoryk még a régi szerverre mutatnak.

[ Szerkesztve ]

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#8109) Juniper válasza iwu (#8108) üzenetére


Juniper
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Hello,

melyik dns rekordokra gondosz? autodiscover stb? A virtual directory-k internal url-je minden gépen más (pl. https://cas1.domain.local/ecp stb), az externalurl egyezik meg mindenhol.

(#8110) Visormail válasza kraftxld (#8105) üzenetére


Visormail
(PH! addikt)

Kösz, továbbítom felfelé :)

N.E.M. http://href.hu/x/iwti - Athlon X4 740, 8GB RAM, HD6950

(#8111) brd válasza Juniper (#8106) üzenetére


brd
(PH! nagyúr)

Az IIS (vagy az általa futtatott alkalmazás) nem sír az EventLog-ba, amikor be akarsz lépni? Az "Exchange Back End" site-hoz jó tanúsítvány van rendelve?

The only real valuable thing is intuition.

(#8112) Juniper válasza brd (#8111) üzenetére


Juniper
(kvázi-tag)
LOGOUT blog

Banghead ezerrel...

Persze, hogy nem voltak jó certek a virtual directorykhoz hozzárendelve...kijavítottam, most tökéletesen működik minden, az ECP/OWA is, régi/új mailbox proxyzás stb.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!
Juniper

(#8113) bugizozi


bugizozi
(senior tag)

Sziasztok!

Forefront TMG-ben, hogy kell felvenni egy olyan szabályt, hogy egy bizonyos porton lévő weblapot el tudjanak érni belülről? Jelenleg csak a http és a https van engedélyezve. Egyelőre ott tartok, hogy csináltam két protokolt a 1080 porttal (inbound/outbound), és két szabályt (bejövő,kimenő) ahol megadtam, hogy from external to internal majd fordítva a másik szabálynál is, de nem megy :(
Tudna valaki ebben segíteni?

Köszönöm! :R

CCNA, VCP-DCV ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#8114) brd válasza bugizozi (#8113) üzenetére


brd
(PH! nagyúr)

Bejövő szabály nem kell, azt a NAT kezeli (ha úgy van beállítva a TMG, hogy NAT-oljon). Egyszerűen egy Internal to External szabály kell, az adott portra vonatkozó protokollal (TCP, a direction outbound legyen). Így persze bármilyen IP-re ki van engedve az adott port, ha ez így nem jó, akkor az External helyett az adott IP, vagy domain legyen megadva.

The only real valuable thing is intuition.

(#8115) Visormail válasza Visormail (#8110) üzenetére


Visormail
(PH! addikt)

Hát ennek ellenére is hálózati meghajtóra kell tenni. Én már találkoztam is közben az árnyoldalaival.

N.E.M. http://href.hu/x/iwti - Athlon X4 740, 8GB RAM, HD6950

(#8116) bugizozi válasza brd (#8114) üzenetére


bugizozi
(senior tag)

Köszi sikerult :R

CCNA, VCP-DCV ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#8117) InfiniteReality válasza Jorus (#8107) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

Archív mailbox (gyakorlatilag olyan mailbox, amibe nincs delivery, de a userhez van rendelve).
- Exchange tárolja, tehát nem file-ban van, hanem mailbox store-ban
- Szerver indexeli, jobb benne a keresés
- Könnyebb arhíválni
- Mivel Exchange tárolja valódi adatbázisban, nem fog szétesni egykönnyen (Exchange-nél persze kritikus hogy SOHA ne legyen kevés a hely, mert ha a tranzakciós logok megsérülnek, nagy sz*pás)
- Mivel nincs bele mail delivery, gyorsabb benne keresni, használni stb.

Egyetlen hátránya, hogy nem lesz jelen a user gépén (jellemzően laptopján, tehát offline módon nem tud dolgozni vele). Hálózati meghajtóra tényleg nem teszünk PST-t :)

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#8118) gerő ernő


gerő ernő
(lelkes újonc)

Üdv!

Egy rendszergazdának a munkája során gyakran van szüksége multiméterre?
Elvárás lehet egy rendszergazdával szemben elektronikai ismeret és multiméter használat?
Milyen elektronikai tudásra lehet szüksége?

(#8119) Jorus válasza InfiniteReality (#8117) üzenetére


Jorus
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nagyon köszi a részletes választ!

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#8120) sanzi89 válasza gerő ernő (#8118) üzenetére


sanzi89
(őstag)
LOGOUT blog

Én úgy gondolom, hogy nem egy rendszergazdának, hanem egy kicsit jobb kézügyességgel megáldott férfinak szüksége van egy multiméterre - szakadásvizsgálat, táptesztelés -. Állása válogatja, én suliban vagyok, ott azért előfordul törött noti tápcsatlakozó/aljat, rossz kondi, stb. Minimális elektronikai ismeret sehol se hátrány, az informatika bármely szegmensében dolgozol.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#8121) Kvardlipot válasza gerő ernő (#8118) üzenetére


Kvardlipot
(senior tag)

Én hetente többször használok, szóval nem árt, ha tudod kezelni.

(#8122) VeryByte


VeryByte
(fanatikus tag)

Sziasztok!

Magyarázza már el nekem valaki, hogy a win8.1-es laptopom miért ismeri fel a céges hálózatot néha rendesen domain network-ként néha meg private network-ként (Unathenticated).
Sírba visz, esküszöm.

winsock reset megvolt, netsh ip4, ip6 reset megvolt.

Update: Újraindítás után még mindig unathenticated, interface-ek letilt, újra engedélyez és most jó. Lehet, hogy a client-side hyper-v, és a virtuális interface kavar be?

[ Szerkesztve ]

Sony Xperia Z (4.4.2), Samsung GT-P7500 (4.0.4), Google Nexus S (4.1.2), Sony Xperia SP (4.3)

(#8123) kraftxld válasza VeryByte (#8122) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha a network location awareness szolgáltatást (services.msc) automatic-ről, automatic (delayed start)-ra rakod, akkor se javul meg újraindítás után?

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#8124) VeryByte válasza kraftxld (#8123) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

Próbáltam, sokat nem ért, de azért megnézem majd megint, ha éppen nem működik. (Mint írtam, most jó.)
Nekem ez a client-side hyper-V a nagyon gyanús. :-)

Sony Xperia Z (4.4.2), Samsung GT-P7500 (4.0.4), Google Nexus S (4.1.2), Sony Xperia SP (4.3)

(#8125) kraftxld válasza VeryByte (#8124) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

De ha csak az NLA szolgaltatast ujrainditod akkor megjavul?

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#8126) VeryByte válasza kraftxld (#8125) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

Azt próbáltam, nem, nem javul meg.

Sony Xperia Z (4.4.2), Samsung GT-P7500 (4.0.4), Google Nexus S (4.1.2), Sony Xperia SP (4.3)

(#8127) InfiniteReality válasza VeryByte (#8122) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

Szerintem tűzfal / DC lassan válaszol issue lehet. Nálunk is időről időre előjön, mióta nincs McAfee HIPS azóta jó.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#8128) VeryByte


VeryByte
(fanatikus tag)

Aha, HIPS az van, kliens oldalon persze.Na ezt is megsasolom majd, ha megint előjön.

Viszont másik issue.

Egy gépre nem akar felmenni az sql 2012 sp1.
Mint kiderült a wmi-vel van az egyik baja.
Elkezdtem nézegetni és a wmimgmt nem tud kapcsolódni a local gépre. (interface class not registered)
Valakinek ötlet?
Már egy ideje noszogatom a barátom (Google) megoldásért, de jót még nem mondott.

win2k8r2 a szerver.

Sony Xperia Z (4.4.2), Samsung GT-P7500 (4.0.4), Google Nexus S (4.1.2), Sony Xperia SP (4.3)

(#8129) kraftxld válasza VeryByte (#8128) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

wmi rebuild a kulcsszó.

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#8130) kraftxld válasza VeryByte (#8126) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na, épp most futottam bele egy ilyenbe egy Hyper-V 2012 R2 szerveren, még szerencse, hogy volt IBM IMM különben beszoptam volna.
Reboot után átváltott public profilra, és az istenért se akart megjavulni.

A megoldás:
regedit
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\TcpIp\Parameters
új DWORD
ArpRetryCount
0

[link]

Majd indítsd újra az NLA szolgáltatást.

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#8131) VeryByte válasza kraftxld (#8129) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

Áááá, valami itt nagyon gáz.

MOF compiler:

Parsing MOF file: C:\Windows\System32\wbem\aaclient.mof
MOF file has been successfully parsed
Storing data in the repository...
An error occurred while opening the namespace for object 1 defined on lines 6 - 9:
Compiler returned error 0x80040154Error Number: 0x80040154, Facility: Interface
Description: Class not registered

Sony Xperia Z (4.4.2), Samsung GT-P7500 (4.0.4), Google Nexus S (4.1.2), Sony Xperia SP (4.3)

(#8132) kraftxld válasza VeryByte (#8131) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt próbálod? [link]

Első körben csak csináld ezeket:
Winmgmt /salvagerepository

Ha nem nyert akkor ezt:
Winmgmt /resetrepository

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#8133) VeryByte válasza kraftxld (#8130) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

0-val? :-)
Amit linkeltél, abban 1-3 a lehetséges értékek. :-)

Sony Xperia Z (4.4.2), Samsung GT-P7500 (4.0.4), Google Nexus S (4.1.2), Sony Xperia SP (4.3)

(#8134) kraftxld válasza VeryByte (#8133) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Jaja, 0-t neki, amit linkeltem az Win2000-hez leírás.

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#8135) VeryByte válasza kraftxld (#8132) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

ezt már nyomtam ezerrel, elvileg a repository ok.

És igen, azt próbálom amit linkeltél.

Sony Xperia Z (4.4.2), Samsung GT-P7500 (4.0.4), Google Nexus S (4.1.2), Sony Xperia SP (4.3)

(#8136) VeryByte válasza kraftxld (#8134) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

Azt láttam, csak mókás volt. :-)

Bocs a dupláért. :-(

[ Szerkesztve ]

Sony Xperia Z (4.4.2), Samsung GT-P7500 (4.0.4), Google Nexus S (4.1.2), Sony Xperia SP (4.3)

(#8137) VeryByte válasza kraftxld (#8132) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

Nu, wmidiag ilyet mond:

.1884 13:31:50 (1) !! ERROR: WMI MONIKER CONNECTION errors occured for the following namespaces: .......................................... 1 ERROR(S)!
.1885 13:31:50 (0) ** - Root, 0x1AD - ActiveX component can't create object.
.1886 13:31:50 (0) **
.1887 13:31:50 (1) !! ERROR: WMI CONNECTION errors occured for the following namespaces: .................................................. 19 ERROR(S)!
.1888 13:31:50 (0) ** - Root, 0x80040154 - Class not registered.
.1889 13:31:50 (0) ** - Root, 0x80040154 - Class not registered.
.1890 13:31:50 (0) ** - Root/subscription, 0x80040154 - Class not registered.
.1891 13:31:50 (0) ** - Root/DEFAULT, 0x80040154 - Class not registered.
.1892 13:31:50 (0) ** - Root/CIMV2, 0x80040154 - Class not registered.
.1893 13:31:50 (0) ** - Root/CIMV2/Security, 0x80040154 - Class not registered.
.1894 13:31:50 (0) ** - Root/CIMV2/TerminalServices, 0x80040154 - Class not registered.
.1895 13:31:50 (0) ** - Root/nap, 0x80040154 - Class not registered.
.1896 13:31:50 (0) ** - Root/SECURITY, 0x80040154 - Class not registered.
.1897 13:31:50 (0) ** - Root/RSOP, 0x80040154 - Class not registered.
.1898 13:31:50 (0) ** - Root/RSOP/User, 0x80040154 - Class not registered.
.1899 13:31:50 (0) ** - Root/RSOP/Computer, 0x80040154 - Class not registered.
.1900 13:31:50 (0) ** - Root/WMI, 0x80040154 - Class not registered.
.1901 13:31:50 (0) ** - Root/directory, 0x80040154 - Class not registered.
.1902 13:31:50 (0) ** - Root/directory/LDAP, 0x80040154 - Class not registered.
.1903 13:31:50 (0) ** - Root/Policy, 0x80040154 - Class not registered.
.1904 13:31:50 (0) ** - Root/Microsoft, 0x80040154 - Class not registered.
.1905 13:31:50 (0) ** - Root/Microsoft/HomeNet, 0x80040154 - Class not registered.
.1906 13:31:50 (0) ** - Root/aspnet, 0x80040154 - Class not registered.
.1907 13:31:50 (0) **

Sony Xperia Z (4.4.2), Samsung GT-P7500 (4.0.4), Google Nexus S (4.1.2), Sony Xperia SP (4.3)

(#8138) bobsys


bobsys
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

van valakinek valami szines szagos eloadasa arrol, hogy mik az ujdonsagok Exchange 2013-ban, foleg a litigation hold, discovery search es archiving teren? Mert lusta vagyok egyet csinalni :DDD

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#8139) VeryByte válasza kraftxld (#8130) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

Hali!

Nos, az ArpRetryCount nem segített.
Most reggel előjött ugyanaz a probléma.
Viszont, letiltottam a fizikai interfészt és a Hyper-V virtuális interfászt, majd fizikai - virtuális sorrendben engedélyeztem őket és jó lett.
Tehát, tényleg ez kavar be egy kicsit.
Holnap, ha megint előjön, akkor megnézem a sima NLA újraindítást.

Sony Xperia Z (4.4.2), Samsung GT-P7500 (4.0.4), Google Nexus S (4.1.2), Sony Xperia SP (4.3)

(#8140) VeryByte válasza kraftxld (#8125) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

Nem, NLA kevés.
Csak az interfészek letiltása és újra engedélyezése segít.

Sony Xperia Z (4.4.2), Samsung GT-P7500 (4.0.4), Google Nexus S (4.1.2), Sony Xperia SP (4.3)

(#8141) Tonyk


Tonyk
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok!

Használ valaki Office365-öt? Ezen belül az érdekelne, hogy a Webhelyek alatt megjelenő, előléptetett webhelyek sorrendje (csempék sorrendje) megváltoztatható? Ha igen, hogyan? Széttúrtam már, de nem találok ilyet.

Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!

(#8142) safike


safike
(újonc)

Sziasztok

Mi a best practice külső userek felvételére AD-ba? külön OU, child domain vagy teljesen különálló domain.

A probléma, hogy van több olyan szolgáltatásunk ami ldap protokollal autentikál és ott ,hogy lehet megoldani hogy több ldap kiszolgálót elfogadjon? Vagy ezt a problémát, hogy szokták megoldani?

Cél az lenne, hogy tudjuk szabályozni hogy a külső userek csak bizonyos szolgáltatásokat érjenek el.

(#8143) bobsys


bobsys
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Customer vs Vendor in real life situations :DDD

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#8144) kraftxld válasza safike (#8142) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Szopassa az külön domainnel magát akinek két anyja van :D
Simán külön OU, jogosultságok rendesen visszavágva, csoporttagság alapján szabályozva, esetleg egy külön terminal server / VDI desktop nekik 2nd factor auth-al ha nagyon sírnak a biztonságiak.

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#8145) sanzi89


sanzi89
(őstag)
LOGOUT blog

Windows Server 2012 R2-ön fut a DHCP. Address Reservation-ben meg van adva egy gép MAC címe, hogy osszon ki rá egy beállított IP-t. A MAC cím biztos jó, a kiosztandó IP is szabad. Ezzel ellenkezően kioszt hosszas tekerés után egy teljesen más IP-t neki a szerver - más gépeknél észre se venni az IP kérést, itt teker vagy fél percig, de utána egyébként minden jó -. Az érdekesség, hogy a kiosztott IP nem jelenik meg az Address Leases fülön, mintha ki se osztotta volna, pedig kiosztotta. Mi lehet a gond?
Egyébként ez a gép régen egy másik névvel fel volt csatolva a tartományba, de onnan ki lett törölve, régi Address Reservation is törölve, gép új névvel visszacsatolva a tartományba. Azért is érdekes dolog, mivel két géppel is ugyan az történt, de csak az egyikkel jelentkezik a hiba. Mi lehet a gond?

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#8146) brd válasza sanzi89 (#8145) üzenetére


brd
(PH! nagyúr)

Nincs hálózata a gépnek (vagy valami biztonsági megoldás - pl. tűzfal, vagy rosszul beállított switch - van a server és a kliens között, vagy egyszerűen rossz a hálókártya, vagy a drivere, esetleg valami kártevő tanyázik a gépen), a "kiosztott" IP meg gondolom 169-cel kezdődik, ezt a Windows adja magának, ha DHCP-sre van állítva, de nem látja a DHCP servert.

[ Szerkesztve ]

The only real valuable thing is intuition.

(#8147) sanzi89 válasza brd (#8146) üzenetére


sanzi89
(őstag)
LOGOUT blog

Nem, megkapja a régi IP-jét, amit az előző helyen használt és működik is minden - net, tartomány, hálózati megosztások, stb. (x.x.x.50). De ez se a Reservation-ben, se a Leases-ben nem található meg, nem tudom honnan szedi ezt a régi IP-t.
A MAC címére meg van adva egy másik Reservation (x.x.x.90), de ezt nem kapja meg. Értelem szerűen az x.x.x ugyanazt az alhálózatot takarja.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#8148) sanzi89 válasza sanzi89 (#8147) üzenetére


sanzi89
(őstag)
LOGOUT blog

Átírtam a MAC címét a gépnek, és még mindig a régi 50-es IP-t kapja meg. Honnan szedheti ezt az IP-t?

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#8149) brd válasza sanzi89 (#8147) üzenetére


brd
(PH! nagyúr)

ipconfig /release, erre elengedi a régit.

The only real valuable thing is intuition.

(#8150) safike válasza sanzi89 (#8148) üzenetére


safike
(újonc)

DHCP szolgáltatást a szerveren újra indítottad már?

(#8151) sanzi89 válasza brd (#8149) üzenetére


sanzi89
(őstag)
LOGOUT blog

Már többször újraindítottam a kliens gépet, adtam meg neki kézzel is IP-t, de mindig ezt kapja, akárhányszor próbálkozok.

@safike
Igen, már próbáltam. Kínomban az egész szervert is újraindítottam (tartományvezérlő-dns-dhcp egyben), de ugyanúgy fennáll a hiba.

[ Szerkesztve ]

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#8152) brd válasza sanzi89 (#8151) üzenetére


brd
(PH! nagyúr)

A parancssorban futtatott ipconfig /all mit mond, mi ennek a kapott IP-nek a DHCP servere? Olyan nincs a mostani hálón biztosan?

The only real valuable thing is intuition.

(#8153) Timer válasza sanzi89 (#8151) üzenetére


Timer
(tag)

Nslookup oda-vissza helyes értéket ad?

Nokia 3210 >> Sony J7 >> SE T230 >> SE K700i >> Nokia E50 >> Nokia E52 >> SE XPERIA Mini Pro SK17i >> SE XPERIA Arc S >> Nokia Lumia 920

(#8154) InfiniteReality válasza sanzi89 (#8151) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

netsh int ip reset c:\resetlog.txt a rakoncátlankodó gépen majd restart.

Ettől meg kéne javulnia, ha a kliensen van valami hiba.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#8155) sanzi89 válasza sanzi89 (#8151) üzenetére


sanzi89
(őstag)
LOGOUT blog

Köszi mindenkinek, hétfőn tesztelem!

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#8156) sanzi89 válasza sanzi89 (#8155) üzenetére


sanzi89
(őstag)
LOGOUT blog

Ma bekapcsolom a problémás klienst, és elsőre, minden mókányolás nélkül megkapja a jó IP-t. Ki érti ezt? :U

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#8157) MMA87 válasza sanzi89 (#8156) üzenetére


MMA87
(őstag)

Önjavító gépek :)

"...A régi nepperekben legalább nem lehetett megbízni! A régi nepperekben még vót anyag!..."

(#8158) brd válasza sanzi89 (#8156) üzenetére


brd
(PH! nagyúr)

Lejárt az előző IP Lease time-ja (vagy legalábbis a fele, ahol már próbálkozik a kliens). ;)

The only real valuable thing is intuition.

(#8159) InfiniteReality válasza sanzi89 (#8156) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

Self Healing Information Technology :) :) :)

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#8160) adamka16


adamka16
(PH! addikt)

Sziasztok!

Oktatásban kötelező ingyenes szűrőszoftverről valaki tud valamit? Amit eddig néztem/találtam agyonreklámozott programok között nem igazán találok ingyeneseket. T-home-nál van még internetes szerződésünk (ált. isk.) de tőlük se kaptunk semmit, hogy náluk lenne ilyen szoftver amit le is lehetne tölteni free...

(#8161) sanzi89 válasza adamka16 (#8160) üzenetére


sanzi89
(őstag)
LOGOUT blog

Engem is érdekelne a dolog, bár annyi mindennek kellene működnie, és annyi minden nem működik, hogy úgy gondolom ez sokadlagos probléma - legalábbis nálunk -.

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#8162) Plero válasza sanzi89 (#8161) üzenetére


Plero
(tag)

[link]

"Olyan nincs, hogy nincs" + www.plenter.atw.hu

(#8163) adamka16 válasza sanzi89 (#8161) üzenetére


adamka16
(PH! addikt)

Nekem is egyik telephelyen még össze kellene hozni egy AD szervert 2008 alapon, sulixervert virtuálisan (bár ez csak a jó tűzfal miatt érdekes, lehet más alternatívát is keresek.) futtatva. Érdekes dolog ez, mert ugye törvényileg minden szolgáltatónak kötelessége ingyenesen adni, de amelyik szolgáltatót láttam, nem nagyon erőltetik meg magukat az ingyenességen. Sulinet is augusztus végén rakta fel a cikket az ingyenes szűrésről, holott július 1-től kellett volna, legalább dátumozták volna vissza vagy valami :)
Telekom is automatikusan a norton familyre irányít, ami ingyenes 30 napig. Dolphin knight is még oktatásban, se ingyenes, max itt is a próbaidőszak. Szóval szép dolog, hogy kötelező ingyenest adni, de se a közháló sem pedig a telekom nem ad ingyen vagy max 30 napot. Akkor hol itt az ingyenesség???

(#8164) sanzi89 válasza Plero (#8162) üzenetére


sanzi89
(őstag)
LOGOUT blog

Bocs, de ez hol ingyenes?

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.