Hirdetés

2014. április 16., szerda

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#7201) FeRkE válasza adamka16 (#7199) üzenetére


FeRkE
(senior tag)

Mert annak idején így lett kitalálva, hogy van 3 szegmens, publikus (szervereknek), privát (diákoknak). védett (tanároknak). Így használja minden intézmény. Egy korábbi leírás itt található: Sulinet szolgáltatás ismertető
Ezek jó része már nem aktuális, de az 1.1.2. A szolgáltatás igénybe vétele pontban meg van magyarázva, miért így találták ki. A jelenlegi szolgáltatás leírások meg itt találhatóak: NIIF Sulinet szolgáltatások

(#7202) adamka16 válasza Tonyk (#7200) üzenetére


adamka16
(őstag)

Igen, de már sikerült Ferke segítségével.

Így már érthető. Magánvélemény, de ezt a routercsere dologra költött összeget is lehetett volna jobb dolgokra költeni. De ez van sajna.
Már csak a KMS-t kellene valahogy beüzemelnem mert az istenért se akar működni. Valszeg valamit elcsúrhattam a tűzfalba. :/

[ Szerkesztve ]

(#7203) @ftershOck


@ftershOck
(újonc)

Üdvözletem!

Talán nem lesz off, ha ide írok ilyet, de tudtok ajánlani valami jó könyvet, amiből ki okosíthatom magam hálózatokból, szerverbeállításokból, meg ilyen dolgokból? Ti milyen könyvekből tanultatok?

(#7204) PumpkinSeed válasza adamka16 (#7199) üzenetére


PumpkinSeed
(őstag)
LOGOUT blog

Kíváncsivá tettél. :D

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#7205) E.Kaufmann válasza @ftershOck (#7203) üzenetére


E.Kaufmann
(fanatikus tag)

Én a következőkből okultam: PC-műhely sorozat :D, Cisco CCNA, sok fórumolvasgatás,Chip magazin, fősulis jegyzetek, Magyar PC magazin, Burda, CKM. Ja bocs, az utóbbi kettő nem ;]
Inkább gyakorolgatni kellene. Ingyenesen hozzáférhetők a windows server próbaverziók, Debiant meg amúgy is ingyen tudsz tölteni. Red-Hat-nak meg ha jól rémlik ott a CentOS.

[ Szerkesztve ]

(#7206) InfiniteReality válasza Energie X (#7196) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

1. XP alatt is ha másoltátok a beállításokat az olyan hibákat okozott, amivel most még nem vagy tisztában. Pont ezért, Win7-ben nem is lehet ilyet csinálni. Egyetlen megoldás van, sysprep.

Leírom a hivatalos menetét hogyan kell rendszert "deployolni" n darab gépre, csak MS cuccok használatával (bocs kicsit hosszú lesz):

Előszóban még annyit elmondok, hogy a MS image "offline" is piszkálható, karbantartható. Ez egy .WIM file, ami egy image, de csak file-szintű.

- Célszerű a Windows telepítőt (használjunk eleve SP1-es telepítőkészletet) kitenni pendrive-ra. Ebben segít a Windows 7 DVD USB download tool (ha erre keresel és MS vagy technet oldalra visz, akkor jó)
- Le kell még tölteni a Windows AIK nevű holmit, Win7-hez valót (ez is MS oldalról jön le, ha helyesen kerestél rá). Kb 1.7 giga. Fel kell telepíteni.
- Az AIK-ból az AMD64 könyvtár tartalmát egy másik pendrive-ra, HDD-re stb kitenni (lehet a telepítő pendrive is, de nem célszerű - inkább egy nagy külső HDD-t ajánlok erre a célra).
- Nyitni kell egy command promptot és elmenni oda ahová ez a cucc települt, azon belül is az amd64 könyvtárba. Itt a DISM nevű programmal lehet dolgozni a továbbiakban.
- A most következő lépés kihagyható ha nem akarsz update-eket / drivereket integrálni a telepítőbe:
A Windows telepítőbe az SP1 utáni frissítések könnyen beleintegrálhatóak, valamint az IE9-10-11 is. Nem mindegyik, de jóesetben a telepítést követően már csak néhány update-ért fog nyavajogni. Ugyanígy "inf"-es driverek nagytöbbsége is beletehető a telepítőbe.
A DISM programmal parancssorból lehet ezeket megtenni. Először felcsatoljuk az install.wim file-t egy könyvtárba DISM-el. Utána szintén DISM-el beletesszük a drivereket és update-eket, majd az image-et "visszazárjuk". Ezért célszerű pendrive-ról dolgozni, a telepítőlemez ritkán írható felül. A pendrive-on lévő telepítőkészletben tulajdonképpen csak ezt az install.wim nevű file-t piszkáljuk a DISM-el. Ezt több körben is megtehetjük, közben kipróbálhatjuk megy-e még a telepítőnk. A frissítések telepítésének sorrendje trükkös. Az Internet Explorerek pedig csak szép sorban integrálhatók, nem lehet egyből a 8-asról pl 11-re menni.

- Feltelepítjük a Windowst egy számítógépre és amikor kéri a gépnevet meg a felhasználónevet, megnyomjuk a CTRL+SHIFT+F3 billentyűkombinációt. Ezzel a gép újraindul sysprep audit módban, a beépített jelszónélküli rendszergazda felhasználóval (és rá vonatkozóan nincs UAC sem). Így egy nagyon egyszerűen feltelepíthetjük az összes szükséges dolgot (programok, hiányzó driverek). Megejthetjük azokat a profilra vonatkozó beállításokat is, amiket majd szeretnénk alapértelmezettként látni minden újonnan létrehozott felhasználónál (pl klasszikus nézet, nincsenek hangok, asztali ikonok, háttérkép stb). Sysprep audit módban mindig elindul a sysprep program, ez ne zavarjon minket. Egy cancel-el bezárható minden indulás után. A gépet korlátlanul újraindithatjuk, audit módban marad míg a következőbe nem lépünk (amihez majd a sysprep kell).
Domain-be NE léptessük a gépet és ne telepítsünk domainfüggő programokat. Egyrészt a sysprep úgyis kigyomlálja ezeket, másrészt ha valami bentmarad, akkor lehetnek bonyodalmaink.
- Ha mindennel végeztünk lehet csinálni egy unattend XML file-t, amivel bizonyos további beállítások eszközölhetők és adhatóak meg a sysprepnek. Ha ezt választjuk, csukjuk be a sysprepet és parancssorból kell elindítani, megadva ezt az unattend.xml file-t.
- Akár parancssorból akár az elindult syspreppel dolgozunk, OOBE módot és GENERALIZE opciót kell választani. Itt célszerű a SHUTDOWN lehetőséget is bejelölni a restart helyett, mert menteni akarjuk az image-et. A sysprep most "elrontja a gépet", és előtelepített állapotba hozza a Windowst (mintha épp most raktuk volna fel - de már benne van minden programunk és beállításunk amit akartunk).
- Bootoljunk be a Windows pendrive-unkról, majd válasszuk a JAVÍTÁS lehetőséget, és a parancssort. Most kell az AIKból kimásolt AMD64 könyvtár azon belül is az imagex tool. És már csak két lépés van hátra!
imagex tool-lal a feltelepített, lesysprepelt Windowst capture-öljük egy wim file-ba célszerűen legyen install.wim a neve és készüljön el a külső HDD-nkre (a telepítőmédiát readonly formában csatolja fel arra nem menthető). Ezzel az install.wim-el írjuk felül a telepítőmédián lévőt.
- Utolsó lépés: kell egy másik unattend.xml file, amiben megadjuk a copyprofile opciót yes-nek. Ezt a file-t kell a telepítő pendrive gyökérkönyvtárába elmenteni. Ez a lépés teszi lehetővé, hogy amit beállítottunk a rendszergazda usernél az audit módban az öröklődjön minden újonnan létrehozott felhasználónak (kevés kivétel van, ami nem öröklődik - azok jelentős része az unattend.xml-ben megadható).

2. Rendszergazdai pötyögés nem kerülhető el. Megoldások:
- Eleve az image tartalmaz minden telepítendő programot, így viszonylag kevés új szoftvert kell telepítgetni. Össze kell gyüjteni mely programokra van szükség és csak ezeket feltenni.
- A programok nagy része egyszerűen telepíthető Active Directory-ból vagy WSUS+SCCM szerverrel. Így a frissítések is megoldhatók. Kulcsszó: .MSI telepítőkészlet AD-hez vagy SHAVLIK az SCCM/WSUS telepítéshez.

3. Fenti "szenvedés" elkerülhető WDS szerver használatával. A sysprep meg ilyesmi nem, viszont az image-et capture-ölni egyszerűbb vele, valamint ilyenkor hálózaton keresztül telepíthető akár egyszerre több gépre is (amíg bírja a szerver és a hálózat - erős gép, gigás háló ajánlott).

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#7207) bugizozi válasza Energie X (#7196) üzenetére


bugizozi
(senior tag)

A mappákra (pl program files) be lehet állítani, hogy ne csak a rendszergazdák tudják módosítani, hanem a sima userek is.

Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#7208) InfiniteReality válasza bugizozi (#7207) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

Nem véletlenül van ilyen biztonság a Windowsban. Normál esetben a program működés közben nem kell írjon a Program Files-ba. Sok programból meg kell nézni van-e frissebb verzió és nem a WinXP érában letöltött változatot használni 5 éve :)
A telepítés során kell admin jog, ez normális.
A jog machinálásnál "szebb" megoldás ha a usert egyszerűen betesszük a Power Users (Kiemelt Felhasználók) helyi csoportba GPO-ból. Nem lesz tőle rendszergazda, de a "gyengén" megírt programokon segíthet.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#7209) VeryByte válasza bugizozi (#7207) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

Nem feltétlenül kell oda megadni, hiszen van a VirtualStore.

Sony Xperia Z (4.3), Samsung GT-P7500 (4.0.4), Google Nexus S (4.1.2), Sony Xperia SP (4.1.2)

(#7210) E.Kaufmann válasza Energie X (#7196) üzenetére


E.Kaufmann
(fanatikus tag)

Ha meg lehet adni más útvonalat, csináljátok azt, mint a Chrome. Bevágja a programot valahova a User profile alá :D

(#7211) VeryByte válasza E.Kaufmann (#7210) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

Csak ott meg bizonyos részeket illik tiltani ebben a vonatkozásban.

Sony Xperia Z (4.3), Samsung GT-P7500 (4.0.4), Google Nexus S (4.1.2), Sony Xperia SP (4.1.2)

(#7212) E.Kaufmann válasza VeryByte (#7211) üzenetére


E.Kaufmann
(fanatikus tag)

Konfig állományok, tárolt jelszavak?

(#7213) cinkoxid válasza InfiniteReality (#7206) üzenetére


cinkoxid
(senior tag)

szépen leírtad, pont ezekről a módszerekről írtam a szakdolgozatomat :)

telefonszám az adataimnál megtalálható | cinkoxid felhasználónak 88 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#7214) VeryByte válasza E.Kaufmann (#7212) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

Ezek ebből a szempontból kevésbé érdekesek, inkább a user profile, különösen a roaming alóli futtatást nem szokták szeretni. Erre pl. a Mcafee is háklis.

Sony Xperia Z (4.3), Samsung GT-P7500 (4.0.4), Google Nexus S (4.1.2), Sony Xperia SP (4.1.2)

(#7215) E.Kaufmann válasza VeryByte (#7214) üzenetére


E.Kaufmann
(fanatikus tag)

pedig ha nem rendszergazdai telepítővel telepítünk, a chrome is azt csinálja

(#7216) VeryByte válasza E.Kaufmann (#7215) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

Nem azt mondtam, hogy nem azt csinálja, hanem azt, hogy ez nem teljesen korrekt. :)

Sony Xperia Z (4.3), Samsung GT-P7500 (4.0.4), Google Nexus S (4.1.2), Sony Xperia SP (4.1.2)

(#7217) InfiniteReality válasza cinkoxid (#7213) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

Akkor lehet most én is kérek segítséget ezzel kapcsolatban:

Lenovo X230 vs USB3-ról installálandó Win7. Integráltam a Renesas és Intel USB3 drivereket is a boot.wim-be, mégse látja bootkor a pendrive-ot. Miért?

Egy HP840 G1 EliteBook-on drivert sem kellett integrálni, USB3-ról élből ment a telepítés (csak USB3 volt a gépben).

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#7218) sanzi89 válasza InfiniteReality (#7217) üzenetére


sanzi89
(őstag)
LOGOUT blog

Próbáld ki az összes elérhető USB aljzatba.

ASUS RT-N16 router eladó: http://goo.gl/TRtWTA | "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#7219) InfiniteReality válasza InfiniteReality (#7217) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

Meg is van a megoldás: nem elég az USB3-at beletenni, az Intel chipsetet is bele kell.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#7221) ro_bert17


ro_bert17
(őstag)

Bocsi, hogy ide is beklikkolom, de most vettem észre, hogy az ottani topikban enyhén szólva nincs nagy forgalom.
A kérdésem ez lenne: [link]
Azt sejtem, hogy a hds szerint ez egy tökéletesen döglött vinyó... Viszont az elképzelhető, hogy az integrációs komponenseknél valami drivert elcseszett?

(#7222) adamka16 válasza ro_bert17 (#7221) üzenetére


adamka16
(őstag)

Valami értelmes hdd-t kellett volna belerakni :) Bár én már a WD-ben sem bízom, nem hogy a többibe.
Én azért átdobnám egy pillanatra egy másik gépbe is, hátha...

(#7223) psg5


psg5
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Sziasztok! Nem tudom volt- már: Erről mit tudni?

F.K.T.

(#7224) ro_bert17 válasza adamka16 (#7222) üzenetére


ro_bert17
(őstag)

Ez egy fru-s hdd thinkpadból. Igaz, én pl. a seagate lemezeket is kifejezetten kedvelem. :B
Megnéztem egy másik vhd-t. Itt tök normálisat mutat: [link]
Akkor csak a driverekkel lehet valami gond? Vagy nem?

(#7225) Snoop-y válasza E.Kaufmann (#7205) üzenetére


Snoop-y
(őstag)

Azert a nelkul, hogy tudna mit szeretne csinalni en nem uszitanam ra mondjuk win2k3 feletti Win serverre semmikeppen. Lesz egy csomo rossz beidegzodese ami kis halokon mukodni latszik aztan meg ha meg kell csinalni valahol akkor lesznek nagy pofaraesesek meg anyazasok.

A windows-os vizsgakonyvek peldaul eleg jo atfogo kepet adnak hogyan is kell felepiteni mondjuk egy alap Win halozatot de ugye az sem szentiras. Nalunk melohelyen pl ha valaki ranezne a Forestre meg hogy mik vannak beleintegralva egy hetig egyiranyba szaladna :D

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#7226) PumpkinSeed válasza psg5 (#7223) üzenetére


PumpkinSeed
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem fake. FB-s prog topikban kitárgyaltuk már, hogy az SSL titkosítást aligha fogják belátható időn belül feltörni. :)

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

(#7227) E.Kaufmann


E.Kaufmann
(fanatikus tag)

Nem tudtok valami értelmesebb VOIP telefonközpontot GSM átjáróval?

(#7228) kraftxld válasza E.Kaufmann (#7227) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Asterisk?
Lync?

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#7229) E.Kaufmann válasza kraftxld (#7228) üzenetére


E.Kaufmann
(fanatikus tag)

A szoftverbe hova dugom a SIM kártyát :D

(#7230) kraftxld válasza E.Kaufmann (#7229) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Bármilyen GSM gateway-t rá tudsz aggatni.

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#7231) Snoop-y válasza PumpkinSeed (#7226) üzenetére


Snoop-y
(őstag)

Hjam azert cserelik az ssl tanusitvanyokat meg patchelik azokat a szervereket amik openssl-t futtatnak...

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#7232) E.Kaufmann válasza kraftxld (#7230) üzenetére


E.Kaufmann
(fanatikus tag)

Ok akkor mutass egy jó GSM átjárót, mert IP telefonközpontunk van, csak a rájuk aggatott analóg Nokia átjárókkal csak a baj van.

Légyszi lemaradt :)
Légyszi.

[ Szerkesztve ]

(#7233) DopeBob válasza PumpkinSeed (#7226) üzenetére


DopeBob
(PH! addikt)

[link] Mivel ezen már túl vagyunk, azért ezt gondold át :U -> Yahoo plain text pass

Nem az SSL feltörése volt a kérdés, az openSSL hibája miatt meg lehetett szeretni a privát kulcsukat és visszafejteni a forgalmat. A hiba most derült ki, egy napig volt javítatlan (hogy mielőtt a biztonsági szakemberek felfedezték, ki tudott róla kérdéses) szóval igen, megszerezhették azokat a jelszavakat, ahol a titkosítást openssl-el oldották meg. (yahoo, fb, goggle... stb)

MZ/X

(#7234) InfiniteReality


InfiniteReality
(őstag)

Windows telepítőkészlet piszkálásával kapcsolatos kérdés:
Valaki ment-e olyan mélyre ebben, mint én szeretnék? :)

Az a lényeg, hogy bizonyos userprofilra vonatkozó alapbeállításokat szeretnék megadni, de úgy, hogy a Windows telepítőkészlet megfelelő registry-hez tartozó file-ját megnyitom regeditben és beleírom a változásokat. Ez elvileg működik is, de két beállítással gondom van:

1. No Sounds (nincsenek hangok) hangprofil legyen alapból kiválasztva. Ez nem egy registry beállítás, hanem igen sok.
2. Klasszikus Windows téma legyen az alapértelmezett (nem eröltetni akarom, csak alapértelmezetté tenni). Ez sem csak egy beállítás, hanem néhány.

Valaki esetleg tudna segíteni ebben? Feltúrtam érte a netet, de sehol nem lelem.

Egyébként a Windows telepítőlemezen lévő install.wim-ben lévő users könyvtárbeli Administrator felhasználó ntuser.dat file-ja az, ami az alapbeállításokat tartalmazza (alap registry user ág).
Amit itt beállítunk, az már sysprep audit módban is úgy jön elő.

A HKLM ág kicsit trükkösebb: install.wim file-ban Windows\system32\config, és itt vannak különböző fileokban. Pl a SOFTWARE nevű a HKLM/SOFTWARE registry ág. Itt sikerült módosítani hogy ne legyen Windows bejelentkezőhang.

Köszi

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#7235) DopeBob válasza InfiniteReality (#7234) üzenetére


DopeBob
(PH! addikt)

Lehet, hogy erre nem jó, de amikor én ilyesmit kerestem akkor: registry export. Beállítod amit szeretnél még egy registry export.

Total Commanderben compare by content, és ami változott, azt külön kimenteni egy fájlba. Lehet, hogy van külön progi is registry állományok összehasonlítására, ezt nem tudom.

MZ/X

(#7236) kraftxld válasza InfiniteReality (#7234) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ezt miért az image-ből akarod csinálni, miért nem tartományba csatlakoztatás után group policy-ből?

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#7237) kraftxld válasza E.Kaufmann (#7232) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Na most akkor mit is keresel?
VOIP cuccost, GSM gateway-t, vagy komplett rendszert? Most pontosan milyen cucc van, és mi a gond vele?

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#7238) E.Kaufmann válasza kraftxld (#7237) üzenetére


E.Kaufmann
(fanatikus tag)

Jobb lenne egy komplett rendszer GSM-el, de ha van valami értelmesebb GSM átjáró, megkuksiznám a leírását, hátha integrálható a jelenlegi rendszerbe, mintha lenne egy új SIP trunk.

(#7239) InfiniteReality válasza kraftxld (#7236) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

Egyszerű az ok: nem tartományi gépek lesznek :)

(#7235) DopeBob
Sajnos nem tudni mely registy key-ek vonatkoznak ide. De az ötlet nem rossz. Lementem az egész user ágat a beállítás előtt és után.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Találtam egy megoldást, igaz ez nem registry, de ezzel a Windows Classic téma beáll, de sajnos hangokkal együtt.

rundll32.exe %SystemRoot%\system32\shell32.dll,Control_RunDLL %SystemRoot%\system32\desk.cpl desk,@Themes /Action:OpenTheme /file:"C:\Windows\Resources\Ease Of Access Themes\classic.theme"

Szépséghibája még, hogy utána a beállítóablak elöl marad.

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#7240) DopeBob válasza InfiniteReality (#7239) üzenetére


DopeBob
(PH! addikt)

Pont ez a lényege, hogy nem kell tudni, mentsd le az egész ágat, előtte-utána. Ami a különbség, az változott ;)

MZ/X

(#7241) SityiSXT válasza InfiniteReality (#7239) üzenetére


SityiSXT
(fanatikus tag)

Ha nem Home Windowst hasznalsz, a Local Group Policyban tudsz azert allitgatni dolgokat, erdemes volna azzal (is?) kiserletezni.

(#7242) cinkoxid válasza InfiniteReality (#7239) üzenetére


cinkoxid
(senior tag)

Az nem lehet opció, hogy csinálsz egy capture imaget a rendszerről, ahol már beállítottad ezt?
Illetve ha jól emlékszek láttam ilyen opciót a local group policyban, amikor azt túrtam át :)

Más:

Tudja valaki, hogy hogyan lehet olyan batch fájlt írni, ami betölti az ESET egy elmentett konfigurációs fájlát? Vagy van rá egyéb mód, hogy azt betöltse? Próbálom automatizálni az ilyen műveleteket, de az eset önmagában nem rendelkezik olyan cmd paranccsal, ami ezt megtenné.

telefonszám az adataimnál megtalálható | cinkoxid felhasználónak 88 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#7243) cinkoxid


cinkoxid
(senior tag)

Közben megoldottam. Hátha mást is érdekel majd: Eset remote server programmal beleintegráltam a config.xml fájlt a eset telepítőjébe, így rögtön azokkal a beállításokkal települ fel.

telefonszám az adataimnál megtalálható | cinkoxid felhasználónak 88 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!

(#7244) bugizozi válasza bugizozi (#6514) üzenetére


bugizozi
(senior tag)

Sziasztok!

Gyakorlatban is működött a maszkok átírása, köszönöm a bíztató hsz-okat ezügyben kraftxld-nek és Krix-nek :C :R

Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#7245) articool322


articool322
(újonc)

Sziasztok!

Következő a szitu:
Munkahelyemen elkezdtünk egy kísérletet.
Van egy Windows Server 2012 amint Hyper-v fut. A Hyper-v-n telepítve van két windows SBS2003 ez első neve exch a másik neve auth. Most nem lényeg az, hogy mit szolgálnak ki és hogy miért ez a nevük. Az exch-n fullosan van telepítve az SBS, exchange-el AD-val stb. Az auth-on csak egy alap Server 2003 van (mert ugye az SBS az egy afféle kiegészítője/bővítése a 2003nak, meg automatán megcsinál pár dolgot) és be van léptetve az exch alá. Az a kísérlet lényege, hogy megcsinálható-e az, hogy beléptetett állapotban is végig lehet-e vinni az SBS telepítését. Van aki azt mondja nem, van aki azt, hogy igen. Én úgy vagyok vele, hogy elvileg minden megoldható :D Valakinek vmi tipp ötlet? :D Kiegészítésként még annyi, hogy a két gép virtuális belső hálón fut, tehát csak és kizárólag egymást látják. Elkezdtem megvalósítani amúgy és az authon annyit írt ki azonnal amint elindítottam az SETUPSBS.EXE-t a lemezről, hogy Az ACtive Directory nem található.

[ Szerkesztve ]

Blogom: http://machineadmin.blogspot.hu

(#7246) E.Kaufmann válasza articool322 (#7245) üzenetére


E.Kaufmann
(fanatikus tag)

A Server 2003-at nem el kellene már felejteni a francba?

(#7247) articool322 válasza E.Kaufmann (#7246) üzenetére


articool322
(újonc)

Persze, hogy igen, de ez kísérlet :D

Blogom: http://machineadmin.blogspot.hu

(#7248) kraftxld válasza articool322 (#7245) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha lelövöd az sbcore-t talán, de ennek a dolognak értelme már zéró.

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#7249) SityiSXT


SityiSXT
(fanatikus tag)

Mac szakiktól kérdeznék, ha szabadság:
Próbálom automatizálni a szoftverfrissítést a gépeinken, hogy ne kelljen odarohangálni a gépekhez egyesével begépelni az admin jelszót becsépelni. Odáig eljutottam, hogy a crontabot kell megpiszkálni, noch dazu ezt sort hozzáadva még működik is: 45 10 */10 * * /usr/sbin/softwareupdate -i -a
A gond az, hogy a belső Apple Update szerverünkre nem szeretnénk egyszerre rászabadítani mindenkit, mert azt sem a hálózat, sem a szerver nem köszönné meg. Mivel központilag úgysem tudjuk egyszerre mókolni a crontabot (legalábbis én nem találtam meg a módját), kézzel úgy tudunk javítani a szóráson, hogy naponta mondjuk 10-15 gépen írjuk át a crontabot. Hanem az időpontot jó lenne valahogy véletlenszerűvé tenni, hogy lehetőleg minél kevesebb gép "támadja" a szervert. Azt hittem, ez megoldja: * 10 */10 * * sleep ${RANDOM:0:2}m ; /usr/sbin/softwareupdate -i -a de nem úgy tűnik. Valakinek esetleg volna valami ötlete? Hálásan köszönöm! :R

(#7250) kraftxld válasza SityiSXT (#7249) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Ha van System Centeretek akkor az SCCM-el lehet linuxos gépeket is frissítgetni.
[link]

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#7251) SityiSXT válasza kraftxld (#7250) üzenetére


SityiSXT
(fanatikus tag)

Köszi, de nincs, és a Mac nem Linux ;) Akar a fene kézzel bohóckodni, de hát a helyzet sajna adott...

(#7252) kraftxld válasza SityiSXT (#7251) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mek elekkel is kompatibilis :)

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#7253) SityiSXT válasza kraftxld (#7252) üzenetére


SityiSXT
(fanatikus tag)

Köszi, ezt jó tudni. De SCCM továbbra sincs... :B

(#7254) kraftxld válasza SityiSXT (#7253) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Mek szerver van a hálón?

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#7255) SityiSXT válasza kraftxld (#7254) üzenetére


SityiSXT
(fanatikus tag)

Van, az a helyi Apple Update Server. Workgroup Managerben minden gép arra van átállítva, hogy azt használja. Emellett van egy szedett-vedett AD is, de azzal nem vagyok kisegítve.

(#7256) KaiotEch


KaiotEch
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Üdv. Kollégák tudnátok mondani egy olyan üzleti vírusírtót, ami ingyenes és esetleg hálózati management-je is van? :R

A NetBIOS az az Internetnek a BIOS-a?

(#7257) kraftxld válasza KaiotEch (#7256) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

A Comodo meg az MSE ingyenes, de egyikhez sincs központi konzol.

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#7258) bugizozi válasza kraftxld (#7257) üzenetére


bugizozi
(senior tag)

Hallottam olyat, hogy az MSE-nek van olyan korlátja, hogy üzleti környezetben csak 10 gépre lehet feltelepíteni ingyen afölött meg használj System Centert. Ez valós vagy csak mendemonda? :B

Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#7259) kraftxld válasza bugizozi (#7258) üzenetére


kraftxld
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Valós, EULA-ban benne van, ellenőrízve még sehol nem láttam.
Kicsit ellentmondásos a dolog nekem, mert pl ha valahol találnak 11db telepített MSE-t azt mondják, hogy oké az első 10 ingyenes de vegyél egyet az ingyenesből, hogy meglegyen a licensz? :) Bár licensingnél a fene se tudja.

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#7260) bugizozi válasza kraftxld (#7259) üzenetére


bugizozi
(senior tag)

Naigen... :)
És amugy valaki látott már olyan céget ahol MSE-t használnak? Mennyire megbízható?

Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#7261) VeryByte válasza bugizozi (#7260) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

Kicsiknél teljesen.
Nagyoknál úgyis a menedzselhetőség a fontos, ott meg mondjuk McAfee, vagy kinek mi a szimpatikus.

Sony Xperia Z (4.3), Samsung GT-P7500 (4.0.4), Google Nexus S (4.1.2), Sony Xperia SP (4.1.2)

(#7262) E.Kaufmann


E.Kaufmann
(fanatikus tag)

Tudom, az outlook 2003-at is ki kell vágni a 3.14csába, de mi a fenérét csinálhatja mostanában egy 2003-as outlook hogy az elküldött üzenetnek csak az első sora megy át?

(#7263) KaiotEch válasza E.Kaufmann (#7262) üzenetére


KaiotEch
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Neem kell nagyon is jó az. Próbáltad újra létrehozni a fiókot, vagy újrarakni a zótlokot?

A NetBIOS az az Internetnek a BIOS-a?

(#7264) E.Kaufmann válasza KaiotEch (#7263) üzenetére


E.Kaufmann
(fanatikus tag)

Még eddig csak a javítást. Valamint ritkán jön elő. Az a gond, hogy pl nekem nem is jön elő, ha űlök a gép elé. Persze én vagyok a hülye, mert nem jó.

(#7265) KaiotEch válasza E.Kaufmann (#7264) üzenetére


KaiotEch
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Ja ez ismerős. Nálunk a 2010-ben van, hogy "Én elküldtem, mégsincs ott az elküldöttekbe". Mert nem kü... "DE ELKÜLDTEM!"

A NetBIOS az az Internetnek a BIOS-a?

(#7266) InfiniteReality válasza KaiotEch (#7265) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

----

Félrement

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#7267) InfiniteReality


InfiniteReality
(őstag)

Olyan embert kérdezek aki már konkrétan csinált ilyet:

WDS szerverről (2008R2) való telepítés esetén a telepítő felkapja-e az image Windows\Panther könyvtárában lévő unattend.xml file-t és végrehajtja-e, vagy mindenképp hozzá kell rendelni egy unattend.xml file-t a WDS szerveren az adott image-hez?
Ez fontos kérdés, mert a WDS szervert nem én piszkálom, és nem akarok rohangászni másokhoz emiatt. Maga a telepítés nem lesz teljesen érintésmentes, igazából egyetlen dolog lesz az unattend.xml-ben, mégpedig a rendkivül fontos CopyProfile opció. Ezt leszámítva teljesen hagyományos (végigkattintgatós) telepítést szeretnénk.
Az is gáz, hogy ezt a CopyProfile opciót nem lehet a parancssoros sysprep oobe generalize esetén megadni, illetve meg lehet, de a CopyProfile opció ilyenkor még nem érvényesül (a MS leírásai és sok fórumban leírtak ellenére).
Úgy látszik a CopyProfile dolgot mindenképp az installkor teszi meg, és nem lehet megadni előre, hogy tegye ezt meg. Tehát installkor kell "felkapja" az unattend.xml-t amiben ez az opció benne van.

Köszi!

[ Szerkesztve ]

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2014 PROHARDVER Informatikai Kft.