Hirdetés

2015. május 30., szombat

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#10551) InfiniteReality válasza Titmouse09 (#10548) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

WDS szerepkör (Windows Deployment Services). Ehhez nem kell DC-nek lennie a gépnek (sőt jobb is ha nem az), elég member szerver.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#10552) kraftxld válasza bobsys (#10550) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Sírás lesz belőle.
Exchange 2013 + DAG, az SRM-et meg felejtsétek el :)

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#10553) bobsys válasza kraftxld (#10552) üzenetére


bobsys
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Szerintem is :)

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#10554) juhiati


juhiati
(tag)
LOGOUT blog

Hogy tudok Net use-t futtatni rendszergazdai fiók nélkül? A tartományban az egyik gépen egy lpt portot kéne net use-val használni, de nincsen indításkor le kell futnia mert amúgy eltűnik. XP.

Battletag: Juhos01#2594 || Steam: juhosati

(#10555) bobsys válasza kraftxld (#10552) üzenetére


bobsys
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Most beszeltem par arcal. Tehat a DR site az cold site. Csak a vmware host fut, replikanak storage szinten osztan ha beut a menyku akkor meg a dr siteon elindulnak a replikalt serverek, ADstol, Exchangestol mindenestul ugyanazzal a konfiggal mint ami a primary siteon van/volt.

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#10556) Feri1977 válasza attila206 (#100) üzenetére


Feri1977
(fanatikus tag)

1. A fősulikon úgy tudom direkt betiltották a rendszergazda képzést, és már csak tanfolyamon ahogy én is teszem tudja az ember elvégezni!. 2. Amilyen kérdéseket teszel fel, hát nagyon szomorú vagyok, hogy annak tanulsz mégis, és ilyen totál mezei alapokat nem tanítanak meg ott? Ahova én járok tanfolyamra, az összes windows és linux szerver kiadást kielemeztük és programozzuk stb. 3. Most már értem, a munkáltatók miért legyintenek ha valaki rendszergazdának végzett a fősulin és van okj-se, nevetnek rajta, ezáltal rohadtul mérges vagyok rátok, és szomorú, hogy mi akik pedig felsőfokon tanulunk szigorú tanfolyamon rendszergazdának másfél év alatt, és kőkemény dolgokat tanulunk, azok meg vért izzadnak, és az ilyen taknyosok miatt legyintenek majd ránk a munkáltatók, mert nulla okítás folyik gy fősulin és ilyen emberek kerülnek onnan ki, hát gratulálok..

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#10557) gooool válasza Feri1977 (#10556) üzenetére


gooool
(őstag)
LOGOUT blog

Napi regesz. :)

Egyebkent en is OKJ rendszergazdait vegzek eppen, jovo heten lesz a gyakorlati vizsgam. Nem vagyok eppen penge, amde ugy erzem hulye sem a temahoz, annak ellenere hogy az oktatasom hagyott nemi kivannivalot maga utan. :)
Arra meg hogy szidod a masikat csak annyit tudok mondani hogy inkabb orulj, kevesebb a vetelytars ha munkat keresel...mert hidd el nem mindenhol habzo szaju fujjsemmittudoOKJsbuzi a hozzaallas... :U :)

¤¤¤ "Miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle." ¤¤¤

(#10558) Feri1977 válasza gooool (#10557) üzenetére


Feri1977
(fanatikus tag)

Na ja, csak fogalmad nincs, hogy most hoztak egy törvényt, hogy szigorítva van a rendszergazda képzés, és mi már e szerint tanulunk, mi vagyunk az első ilyen csoport kb. mert megunták a munkáltatók és a minisztériumban is gondolom, hogy csupa idióta kerül ki onnan, és csak melegedni járnak be a tanfolyamra az emberek, és könnyen elvégzik kb. úgy is, ez a hozzá állásuk a munkáltatóknak.. Mi nagyon komoly tananyagot tanulunk másfél éven át, vállalati hálózatok, nagyvállalati rendszerek, programozás, webdesign, foglalkoztatás és egy rakás IT és tananyag, kőkemény több száz oldalas csak a hálózat tömören, és nagyon komoly lesz a vizsga, meg a modulzáró vizsgáink is. Úgyhogy már előre remegek, hogy mi vért izzadunk, és majd legyintenek a munkáltatók, hogy jaj már megint egy okj-s gyerek, mert az önéletrajzba a munkahelyeim alá majd odaírom mint tanfolyamot ugye. És majd leminősítik az embert, mert azt hiszik, hogy ez is ilyen porbafingó tudású, mint amik a fősulikról kikerülnek gyerekek, vagy akik idáig tanfolyamon ezt tanulták, mert mi ismétlem, már emelt szigorított szintű tanfolyamot végzünk, most jött a rendelet 2 hónapja pont az oktató intézeteknek..fasza.

[ Szerkesztve ]

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#10559) gooool válasza Feri1977 (#10558) üzenetére


gooool
(őstag)
LOGOUT blog

En ertem hogy ihajjcsuhaj retek nehez es sok, de akkor nem kell tanulni ha ennyire nehezedre esik.
Minositeni meg altalanossagban barmilyen vegzett embert is szinten elfogadhatatlannak tartom, foleg ilyen szep jelzokkel, amit Te is hasznalsz.
En is mar a komplex rendszergazda kepzest vegeztem, abbol is vizsgazok jelenleg, bar teny hogy nem a legkivalobb oktatast kaptam, de nem femjeleznem magam az altalad megemlitett plecsnikkel, persze majd a hamarosan indulo munkakeresesem es az ido igazolja mi is az igazsag.
Neked meg sok sikert es vigasztaljon az hogy mindaz amit leirsz hogy vert izzadsz es hozzad kepest mennyi a semmit sem ero kollega egyszer majd elonyodre valik. :)

¤¤¤ "Miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle." ¤¤¤

(#10560) Feri1977 válasza gooool (#10559) üzenetére


Feri1977
(fanatikus tag)

Rendben, ebben igazad van+neked is sok sikert!

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#10561) sanzi89 válasza Feri1977 (#10558) üzenetére


sanzi89
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Nem tudom ki hogy van vele, de én személy szerint kicsit unom már a nyafogásod.
Ha büdös a tanulás, ne tanulj. Ha úgy gondolod, hogy semmit nem ér az OKJ, menjél diplomás képzésre. Ha pedig azt hiszed, hogy létezik olyan oktatási intézmény ma Magyarországon, ami után profi szakember leszel, akkor bilibe lóg a kezed. Nem tudom milyen tapasztalatod van a mai felsőoktatásról, de nem értem mi a gondod azzal, hogy egy témában pár száz oldalas a jegyzet... Nem egy tárgyam volt ebben a félévben is, amire több száz oldalnyi anyag alapján kellett tanulni, és ez egy félév egy kurzusa. Sőt, örül az ember, ha van anyag és nem neki kell összevadászni az infókat innen-onnan. Nézd meg mennyi anyagot kell átrágni egy 70-410-es MS vizsgához pl, ami a kezdő szint első modulja...

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#10562) kaszaking válasza sanzi89 (#10561) üzenetére


kaszaking
(lelkes újonc)
LOGOUT blog

Azt észrevetted, hogy egy több mint 5 éves hozzászólásra válaszolt? :D Csak nem tudom, hogy most az a HSZ hogy itt ide, hogy válaszoljon rá.

Feri1977
Ha Te másmilyen képzést csinálsz, akkor miért kell ítélkezni másik ember felett? Mert Ő olyan képzésen van, lehet hogy többet tud mint Te. Sok helyen nem a papírt nézik hanem a tudást

Ha egy embernek van képzeletbeli barátja, azt elmebajosnak hívják. De ha több embernek ugyanaz a képzeletbeli barátja, az már vallás...

(#10563) bobsys


bobsys
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Global distribution list tagja egy masik global distribution listnek ami meg tagja egy mail enabled security groupnak :C es neznek bamban mikor az Outlook azt mondja, hogy nana te itt nem addsz hozza senkit ehhez a DLhez

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#10564) Krix válasza Feri1977 (#10556) üzenetére


Krix
(senior tag)

Nem akarok a lelkivilágodba gázolni, de már az x-edik hozzászólást olvasom tőled erről a vért izzadós kőkemény tanulásról. Személy szerint kezdem már kicsit unni. Én azt tanácsolnám neked, hogy ezen az önsajnálós korszakon próbálj meg minnél hamarabb túllépni. Döntsd el mit szeretnél és annak állj neki, de ennek a szájkaraténak amit most csinálsz, semmi értelme. Biztos újdonságot mondok de az itt fórumozók nagy része bizony család és meló mellett nyomja a tanulást. Ez egy ilyen szakma, itt folyamatosan kell tanulni. Hogy egy saját példa is legyen: én 3 hete kezdtem el tanulni a CCNA-t. Az első könyv felét már lenyomtam és már vannak további terveim is ha ez kész.

Mellesleg a 'taknyos' akinek válaszoltál már valószínűleg lelépne téged a rendszergazdai ismeretekben. :P

Ha van kérdésed természetesen szívesen segítünk.

Peace

If it is not broken then don't fix it!

(#10565) Feri1977 válasza sanzi89 (#10561) üzenetére


Feri1977
(fanatikus tag)

Nem büdös a tanulás sőt..csak leírtam a véleményem! + Tudod én napi 10-12 órát dolgozom, mellette ezer más teendőm és családi gondom is van, meg gyerek, azt se tudom hol áll a fejem, kb. meghalni nincs időm, és így csinálom a tanfolyamit hulla fáradtan, nulla agyi felfogással munka után, zajban itthon tanulva! Ez nem nyavajgás, ezek tények! Cserélnék szívesen veled, gondolom neked nincsenek ilyen gondjaid. Lényeg, nagyon is megakarom csinálni, csak azt szerettem volna jelezni ezzel, hogy meglátják okj-s papír, nem veszik fel ez embert emiatt jobban, csak legyintenek, és ez rosszul érint kicsit, mert azért csinálom, előrébb jussak a mostani állapotból, és ha van papírom, akkor máshogy állnak hozzá a munkáltatók, erre hallok ezt azt. Na kösz mindent.

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#10566) Feri1977 válasza Krix (#10564) üzenetére


Feri1977
(fanatikus tag)

Végre egy családos ember ír...hát fogalmam sincs munka mellett meg gyerek mellett, hogy tudod csinálni ezt, én is írtam fentebb, hogy kb. megőrülök annyira le vagyok így is terhelve az élet minden területén, de hát muszáj csinálni. +Ezt szeretném csinálni mindenképpen, csak még további erőt kell vennem magamon a dolgokhoz. Na megyek tanulni. Köszönöm a segítségeiteket!

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#10567) bugizozi


bugizozi
(őstag)

Sziasztok!

Találkozott már valaki olyannal, hogy a DC-n a C:\Users mappában nem csak admin profilok vannak, hanem sima mezei userek is, akinek be sem tudnak rá lépni? :U Első körben ezt találtam, megnéztem ezt a policy-t, de ide olyan csoportok vannak felvéve, amiben nincsenek benne a normál felhasználók.

Esetleg valakinek van valami ötlete? :)

Köszi! :R

CCNA, VCP-DCV ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#10568) kraftxld


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Jaj de szeretjük az Azure-t....

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#10569) Whipeer


Whipeer
(újonc)

Ezt ti hogyan oldanátok meg??

Egy kétprocesszoros, processzonként négy magos gépen Windows Server operációs rendszer fut (pl.

Windows Server 2012 R2).

Ezen a gépen két programot, az X.exe és Y.exe programot szeretnénk úgy futtatni, hogy X.exe kizárólag

az első processzor 0. és 2. magján fusson, Y.exe pedig az első processzor 1. és a második processzor 1.

második magján fusson (nullától sorszámozzuk a processzorok magját).

Hogyan oldaná meg a feladatot? (Konkrét receptet várunk. Nem csak a Windowsba gyárilag beépített

programot használhat, hanem akár third-party programot is.)

Hogy oldaná meg, hogy az adott processzor újraindulása esetén is a magokra korlátozások

működjenek?

(#10570) DopeBob válasza Whipeer (#10569) üzenetére


DopeBob
(PH! addikt)

Process Lasso

PowerSHell

vagy...

start /affinity 1 calc.exe

[ Szerkesztve ]

MZ/X

(#10571) Whipeer válasza DopeBob (#10570) üzenetére


Whipeer
(újonc)

Köszönöm szépen! :)

Lenne még 2 db amit nem tudok :D

A következő:

A Windows Backup által készített backup könyvtár, azaz a WindowsImageBackup könyvtár 0 byte-os

méretet mutat, de valójában több száz gigabyte mentést tartalmaz (lásd még az alábbi képet).

Miért látszik 0 byte-osnak a mérete és hogyan állíthatnánk be, hogy a Windows Explorer a valós

méretét mutassa ennek a könyvtárnak?

ILLETVE:

Hálózaton keresztül egy Windows szerveren hogyan tudna Remote Desktop bejelentkezés nélkül egy

adott processzt leállítani? Milyen parancssal?

[ Szerkesztve ]

(#10572) Timer válasza bugizozi (#10567) üzenetére


Timer
(fanatikus tag)

Mondjuk az lehet, hogy korábban munkacsoport volt csak, megosztásokkal, azután csináltak tartományt, ugyanazon a szerveren.

Nokia 3210 >> Sony J7 >> SE T230 >> SE K700i >> Nokia E50 >> Nokia E52 >> SE XPERIA Mini Pro SK17i >> SE XPERIA Arc S >> Nokia Lumia 920

(#10573) kraftxld válasza Whipeer (#10571) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

1, vedd saját tulajdonba és állítsd át rajta a jogokat, hogy lásd a tartalmát.
2, psexec majd utána taskkill, vagy ha engedélyezve van a távoli powershell akkor Stop-Process

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#10574) bugizozi válasza Timer (#10572) üzenetére


bugizozi
(őstag)

Nem, már régóta tartomány van, és már abba lett felvéve a user és nem is volt mozgatva a csoportok között. Most ezt találtam, viszont ez ellen nem hiszem, hogy lehet bármit is tenni.

"If we have encrypted files anywhere on a Domain controller itself, it will create a partial profile which is the behavior by design.

If the user is encrypting a file on a remote computer, EFS must first impersonate the user by using Kerberos delegation. If this impersonation is successful, EFS determines whether the user has a roaming profile and/or a local profile. If the user has a roaming profile, EFS loads it. If not, EFS loads the local profile, if one is available. If no profile can be located, EFS creates one for the user.
The more detailed information is given is this link:

[link]"

Köszi azért! :R

[ Szerkesztve ]

CCNA, VCP-DCV ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!

(#10575) Snoop-y válasza sanzi89 (#10561) üzenetére


Snoop-y
(őstag)

+1
Vagy csak eleg megnezni egy "sima" MCSA tananyagot. Majd lesz akkor kamillazas...

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#10576) brd válasza Whipeer (#10569) üzenetére


brd
(PH! nagyúr)

A beépített start parancsnál azt tudjad, hogy ott hexában írod be az affinitást, ráadásul fordítva értelmezve, tehát a start /affinity 3 program.exe hatására a 0-1-es magon indul el (a hexa 3 az ugye bin 11), az affinity 4 (bin 100) pl. azt jelenti, hogy a 2-es magon.

The only real valuable thing is intuition.

(#10577) VeryByte


VeryByte
(fanatikus tag)

Kis DNS kérdés.

Vagyunk mi a 192.168.190.0/24-es range-ben.
Van az USA partnercég 172.x.x.x-ben.
IPSec VPN a kettő között, megy is szépen.
De megvan az amerikai DNS szerverek IP-je.

Namost, jó lenne valahogy behúzni a saját DNS-embe az amerikaiakat.

Kérdés, hogy forwarderként tegyem be őket, mondjuk első heylre, vagy pedig valahogy próbáljak secondary zone-t?
(Mondjuk ehhez valami trust azért csak kéne, szerintem.)

Valakinek tapasztalat?

(Eddig jó volt, hogy csak host fájlba írkált pár ember /a sokat használtak meg a mi DNS-ünkben/, de most bevadultak az amcsik.)

The satellites man the cell phones, the chips, the net...

(#10578) kraftxld válasza VeryByte (#10577) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

conditional forwarder-be vedd fel.

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#10579) VeryByte válasza kraftxld (#10578) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

Kösz, félig már működik. :-)

The satellites man the cell phones, the chips, the net...

(#10580) Whipeer


Whipeer
(újonc)

Ebben tudtok segíteni?

A Windows Backup által készített backup könyvtár, azaz a WindowsImageBackup könyvtár 0 byte-os
méretet mutat, de valójában több száz gigabyte mentést tartalmaz (lásd még az alábbi képet).
Miért látszik 0 byte-osnak a mérete és hogyan állíthatnánk be, hogy a Windows Explorer a valós
méretét mutassa ennek a könyvtárnak?

(#10581) brd válasza Whipeer (#10580) üzenetére


brd
(PH! nagyúr)

Én nem látok alábbi képet. A könyvtárhoz annak a usernek van joga, akivel nézed a méretét és 0-nak látszik?

The only real valuable thing is intuition.

(#10582) Whipeer válasza brd (#10581) üzenetére


Whipeer
(újonc)

Itt a kép! Rendszergazda fiókból nézve!

(#10583) brd válasza Whipeer (#10582) üzenetére


brd
(PH! nagyúr)

Szerintem nem lesz jog az alkönyvtárhoz, amiben a nagy vhd található. Ha belépsz a könyvtárba, és ott megkeresed a vhd-t, azt engedi ezzel a userrel? Ha egy adminként futtatott, mondjuk TC-vel nézed ugyanezt a folder properties-t, ott látod a méretét?

The only real valuable thing is intuition.

(#10584) Whipeer válasza brd (#10583) üzenetére


Whipeer
(újonc)

TC -vel is 0 és benne nincs semmi O.o

(#10585) brd válasza Whipeer (#10584) üzenetére


brd
(PH! nagyúr)

Adminként volt futtatva?

The only real valuable thing is intuition.

(#10586) Titmouse09 válasza InfiniteReality (#10551) üzenetére


Titmouse09
(tag)

Köszönöm a választ, tegnap este még gyorsan fellestem ide, így láttam.
Végül nem volt rá szükség, de lehet később még hasznát veszem.

Viszont az IIS kicsit megviccelt. Webhelyre kellett korlátozás IP cím alapján. Címtartományt kellett megadni, de szerinte a 213.213.213.0/24-ben nincs benne a 213.213.213.213.
Nézegettem mi a baja, végül annyit találtam, hogy van az az opció, hogy aki nincs meghatározva az tiltva, vagy engedélyezve legyen.
Itt alapból beállítottam, hogy tiltva legyen, a szerverről így sikerült megcsinálni, hogy elérjem a lapot ip és domain név alapján is. Viszont a kliensről csak ip alapján ment a lap, domain név alapján jogosultsági hiba.
Ha átállítottam engedélyezésre, akkor meg ment a kliensről is rendesen.
DNS jó volt, hiszen a szerver egyből tudta és nem is arra panaszkodott.
Próbáltam a klienst magába felvenni a címtartomány mellett, de az sem érdekelte.

Samsung Galaxy S Advance GT-i9070 LQE CoCore-E-6.8 Fmod140101 &root Samsung Galaxy Tab S 8.4 SMT-700

(#10587) Whipeer válasza brd (#10585) üzenetére


Whipeer
(újonc)

Tényleg! :D Így már sikerült! Köszi!
Csak a feladat az, hogy Intézőben kéne látszania O.o

[ Szerkesztve ]

(#10588) VeryByte válasza Whipeer (#10587) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

rendszergazdai parancssor és onnan egy explorer.exe?

The satellites man the cell phones, the chips, the net...

(#10589) Whipeer


Whipeer
(újonc)

Hálózaton keresztül egy Windows szerveren hogyan lehetne Remote Desktop bejelentkezés nélkül egy
adott processzt leállítani? Milyen parancssal?

(#10590) iwu válasza Whipeer (#10589) üzenetére


iwu
(PH! addikt)

már feljebb leírták...psexec taskkill vagy ha van winrm akkor powershell stop-process

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#10591) brd válasza Whipeer (#10587) üzenetére


brd
(PH! nagyúr)

Akkor adsz öröklődően a foldernek a Users csoportnak olvasási jogot. Ha ez éles mentés, akkor azért gondold át, hogy jó-e ez így, hogy bármelyik user tudja olvasni a mentést.

The only real valuable thing is intuition.

(#10592) InfiniteReality válasza VeryByte (#10588) üzenetére


InfiniteReality
(őstag)

Ez nekem nem szokott működni.

http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

(#10593) DopeBob


DopeBob
(PH! addikt)

Sziasztok,

valakinek esetleg tipp?

Win 2k8 sima szerver, nincs domian. File szerver főleg. Minden ok, de ha bejelentekzek vagy helyileg, vagy távolról lefagy... ha nem, akkor megy szépen... csökkentett módban indul, kigyalultam az összes auto induló programot, nem windows szolgáltatást, de ua az eredmény.

MZ/X

(#10594) Feri1977


Feri1977
(fanatikus tag)

Sziasztok! Járok ugye az új szigorított rendszergazdai tanfolyamra, ami komolyabb egy minisztériumi törvény szerint kb. fél éve, és e szerint tanulunk. Egy olyan fontos kérdésem lenne, hogy csak egy hétvége alatt a tanfolyamon kb, 170 powerpointos ábrát vettünk át, egy ábrán 10 mondat van egy fogalomról. Viszont az e mögött álló tényleges tartalom az 400-500 oldal. Kérdésem az lenne, hogy mondjuk nézzünk egy fogalmat NAT, na erről 10 mondatban az ábrán ott van a lényeg, DE és itt jön a lényeg, a valós tananyag erről 200 mondat kb. minden eshetőséget leírnak szakmailag mit hogy merre, nagyon sok mindenbe belemennek, és ez minden fogalomra értendő! Azaz a kérdés az, hogy elég e a lényeget megtanulni mindenről, mert irdatlan nagy a tananyag ha a másfél évet nézve majd elvégzi az ember ezt így is, ha csak a 10 mondatos lényeget tanulja meg! Azaz ha mondjuk életem során használok ezt azt, bridge, ap, hálózati rétegek, topológiák, switch hub, mert mindegyikról irtadlan nagy anyag van ha kivesézik mi micsoda, elég lesz e az a 10 mondat azaz a lényeg nekem az életben, hogy mit jelen az a fogalom, és mit csinál. Mert így talán nagy nehezen meg lehetne tanulni a dolgokat, és ha majd modulzáró vizsgák lesznek, akkor a lényeget tudja az ember és kész, nem több száz oldal technológia minden fogalomról, mert beleőrülne az ember az tuti. Várom tisztelettel válaszotokat! :R

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#10595) VeryByte válasza DopeBob (#10593) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

Más felhasználóval?
Szerintem sérült a profile, tippre a registry current user ága.

The satellites man the cell phones, the chips, the net...

(#10596) VeryByte válasza InfiniteReality (#10592) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

Hm, most próbáltam ki, mielőtt leírtam. :-)
A dupláért meg bocs. :-(

[ Szerkesztve ]

The satellites man the cell phones, the chips, the net...

(#10597) iwu válasza Feri1977 (#10594) üzenetére


iwu
(PH! addikt)

szerinted?
a gimis tananyag mekkora részét használod az életben?
túlnyomó részt elég a lényeg, de pár esetben az apró betűs dőlt betűs részének a lábjegyzetében lesz ott a megoldás...

ajándék ló nem látja a fától a szódás a lovát...

(#10598) VeryByte válasza Feri1977 (#10594) üzenetére


VeryByte
(fanatikus tag)

Vizsgára azért kell megtanulni mert kérdezik.
Az életben meg úgyis szakosodsz valamerre, másrészt megtanulod megkeresni a megoldást, mert annyira szerteágazó a szakma, hogy mindent úgysem tudsz fejben tartani.

The satellites man the cell phones, the chips, the net...

(#10599) bobsys


bobsys
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Van lehetoseg max userszam/database limit beallitasara Exchange 2010nel amit ha eler az ember akkor azt mondja, hogy ennyi ide nem tud mar usert rakni?

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#10600) Feri1977


Feri1977
(fanatikus tag)

Okés értelek titeket és köszönöm..!+ Egy kérdés, a kettő között mi a különbség?

54 481 03 vagy 54 481 04 okj

Mert mi már a 54 481 04-et tanuljuk azaz lehet, hogy ettől emelt szint? Mert ismerőseim akik mondták nem volt olyan tananyag mint nekünk van, programozás webdesign adatbáziskezelés stb. Azaz a 54 481 03 az a régi lehet és azért?

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#10601) kraftxld válasza bobsys (#10599) üzenetére


kraftxld
(Topikgazda)
LOGOUT blog

Adatbázis, szerver, vagy org. szinten gondoltad a korlátozást?

MCSE+M/S, MCITP, VCP5 - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#10602) Titmouse09 válasza Feri1977 (#10600) üzenetére


Titmouse09
(tag)

Én a 03-asra járok, vagyis már csak szóbeli és vége. De van a suliban az új 04-es képzés is.
Igazából az adatbázis és webprogramozás részén kívül nem tér el a kettő (bár nálunk a 03 egy éves, a 04 kettő, de nem azért, mert az emelt szint, hanem mert oda a külsősöket veszik fel, mi meg kaptunk alapozó képzést az első négy évben).
Volt ugyanis OSZTV, ami így utólag vissza nézve konkrétan egy (újféle) komplex vizsga volt, és mentünk mi is, a régi rendszerben tanulók. Sajnos így nem kaptunk vizsga mentességet :(((

Samsung Galaxy S Advance GT-i9070 LQE CoCore-E-6.8 Fmod140101 &root Samsung Galaxy Tab S 8.4 SMT-700

(#10603) bobsys válasza kraftxld (#10601) üzenetére


bobsys
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Adatbazis vagy server szinten

Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel

(#10604) Timer válasza Feri1977 (#10594) üzenetére


Timer
(fanatikus tag)

Most vizsgáztam a héten a 54 481 04-ből. 14 hónapba sűrítették a két éves anyagot, de így utólag azt mondom, hogy ez így sokaknak zicceres lett, pláne, mert esetünkben igen aktív otthoni felkészülést igényelt. Informatikai előképzettség, tapasztalat, alapvető jártasság nélkül nem ajánlanám ezt a képzést senkinek.

Két dolgot javasolnék, még így az elején, ha nem akarsz később rohamtempóban tanulni: az első, hogy barátkozz meg a CISCO eszközökkel. A második, hogy töltsd le valahonnan a CCNA1-3 szemeszterek anyagait, mert erősen szükséged lesz rá, ezek nélkül nagyjából halott leszel a vizsgán. A központi írásbeli 60-70%-a CISCO eszközökkel kapcsolatos alapismeretekre, iOS utasításokra és konfigurálásra volt kihegyezve, a többi alapvető hálózati anyag. Volt abban minden, mint a jóboltban: routing protokollok, ACL, OSI, TCP/IP, pici hardver ismeret, stb.

A gyakorlati résznél négy modulból vizsgáztam egy adott nap, reggel nyolctól fél kettőig egyhuzamban, majd 30 perc szünet, és szóbeli. A gyakorlatban volt PHP+SQL programozás, HTML+CSS, hálózat konfigurálás (nálunk speciel m0n0wall router volt az alapeszköz, plusz ugye szerverek és kliensek mindkét táborból), végül Linux szerver konfigurálás (SAMBA, NFS, DHCP, FTP, APACHE) + Windows Server 2012R2 konfigurálás (AD,GP,DHCP,DNS,IIS,megosztás, jogosultságkezelés)

Ami külön nehézséget okozott sokunknak, az az anyag szerteágazósága: mindenbe bele kell látnod, mert a feladatok zöme egymásra épült. Például, hiába értenéd a WS-es részt, ha már a hálózatod összeállításánál elhasalsz az eszközök beállításaival. Ráadásul, az idő sem volt éppen bőséges, persze ez erősen szubjektív kérdés; 30 perc alatt öszeütni egy kisebb adatbázist, majd írni hozzá egy olyan index.php-t, ami ahhoz kapcsolódva bekér néhány adatot, majd feltölti azt egy adott táblába, nem feltétlenül megy könnyedén, különösen stresszhelyzetben.

Jól láthatóan ráfeküdtek kormányzati szinten is, hogy értéket adjanak az OKJ képesítésnek; a záróvizsga nehézségét összesítve (figyelembe véve a tananyag mennyiségét, mélységét) nagyjából egy főiskolai szigorlatnak feleltetném meg. Az már egy másik kérdés, hogy az oktató intézmény felkészíti-e a diákokat erre, vagy sem, így mindenképpen érdemes olyan helyen tanulni, ahol betartják a tanulmányi szerződésben foglaltakat. Ami jó dolog, hogy modulrendszerű a képzés, így ha valahol elhasal a delikvens, nem kell mindent elölről kezdeni a következő alkalommal.

[ Szerkesztve ]

Nokia 3210 >> Sony J7 >> SE T230 >> SE K700i >> Nokia E50 >> Nokia E52 >> SE XPERIA Mini Pro SK17i >> SE XPERIA Arc S >> Nokia Lumia 920

(#10605) Feri1977 válasza Timer (#10604) üzenetére


Feri1977
(fanatikus tag)

..úristen...

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#10606) Feri1977 válasza Timer (#10604) üzenetére


Feri1977
(fanatikus tag)

..semmi alaptudásom nincs hozzá..szerviztechnikus vagyok már 14 éve, de az teljesen más, a hálózatokban nem vagyok nagyon otthon, meg ezekben egyáltalán nem amiket írtál..most teljesen ledöbbentem..én nem tudom képes vagyok e erre..ennyi komoly dolgot megtanulni 38 éves fejjel ráadásul munka mellett, és rengeteg más magánéleti dolog mellett..belenéztem egy ilyen szemeszterbe amit mondtál, hát úristen..azt se tudom miről van szó..ezt oktatáson nekünk nem mondják el vagy mi? Mert csak halad a tanár, mondja és mondja..ááá ez nagyon durva lesz..

Asus M5A97 R2.0, AMD FX-6300, 8Gb Kingston HyperX DDR3 1600MHz CL9 XMP Blu, Asus Geforce Gtx 650TI!

(#10607) Timer válasza Feri1977 (#10606) üzenetére


Timer
(fanatikus tag)

Hát, esetünkben a CISCO rész igen csak hanyagolva volt. PocketTracer-t nem láttunk például működés közben, ehhez képest két-három kérdés is volt a központi írásbelin, ami kifejezetten az IOS-ben alkalmazott szintaktikát fírtatta. Ezért is írtam, hogy ha nincs időd / kedved / lehetőséged otthon készülni, a tanfolyami képzés jó eséllyel kevés lesz. Nekem sincs tapasztalatom CISCO-val, pontosabban csak nagyon-nagyon alap, ezért bőven volt hová fejlődni. Azért annyit bíztatásképpen elmondok, hogy nyilván nem a teljes 3 szemesztert fogják visszakérdezni, de az alapelemek bizony feltűnnek a kérdések között.

Nokia 3210 >> Sony J7 >> SE T230 >> SE K700i >> Nokia E50 >> Nokia E52 >> SE XPERIA Mini Pro SK17i >> SE XPERIA Arc S >> Nokia Lumia 920

(#10608) Timer válasza Timer (#10607) üzenetére


Timer
(fanatikus tag)

* PacketTracer lesz az, csak elírtam...

Nokia 3210 >> Sony J7 >> SE T230 >> SE K700i >> Nokia E50 >> Nokia E52 >> SE XPERIA Mini Pro SK17i >> SE XPERIA Arc S >> Nokia Lumia 920

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  Rendszergazda topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2015 PROHARDVER Informatikai Kft.