Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#9001) gbors válasza detroitrw (#9000) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

you' da man :R

ahogy elnézem, a Stalker team megbolondult, a Crysis pedig semmivel nem lett gyorsabb :U

[ Szerkesztve ]

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#9002) Pengeinno3d válasza detroitrw (#9000) üzenetére

Pengeinno3d
(újonc)

Nekem is ugyan ilyen gépel, csak Oc-s vga-val játszhatatlan! Úgy szaggat mint ha 512 ram lenne a gépben :S
#8981-re valaki??

(#9003) Zsubi

Zsubi
(őstag)

Van egy eladó Zotac 9600GT AMP! Edition ha valakit érdekel írjon. Új, garanciális, dobozában, összes tartozékal.

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#9004) fagy53 válasza Zsubi (#9003) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Nem semmi, hogyan bírtad ki vele öt napig? ;]

(#9005) Zsubi válasza fagy53 (#9004) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Hát.... Lehet h 8800GT AMP! lesz ha eltudom adni, azért mert most olcsóbban tudok 88GT a szemetek leakciózták a héten!

Inkább legyek Alzheimer kóros, mint Parkinson kóros, mert inkább felejtsem el kifizetni a sört mint, hogy kiborogassam.

(#9006) fagy53 válasza Zsubi (#9005) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

15% különbségért, mert kb ennyi a 96GT és a 88GT teljesítménybeli különbsége képes vagy ezt végigcsinálni? Úgy, hogy valószínű rá is kell fizetned, bármennyire akciós is a 88GT. :D

[ Szerkesztve ]

(#9007) szasanyi válasza fagy53 (#9006) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Nem hiszem, hogy számítana. ;] Bár cserébe esetleg a HD4850-es esetén lenne érdemes gondolkodni. DE ott sem az ára miatt, hanem mert jobb és gyorsabb kártya. Esetleg... :U

(#9008) Zsubi válasza fagy53 (#9006) üzenetére

Zsubi
(őstag)

hát jah... nem tom még mi lesz. az idegesít h ugyan annyiért most tudnék jobb karit venni! :W
15%-ot nem hiszem h nagyon észre lehet venni de akkor is.......... :O

[ Szerkesztve ]

(#9009) szasanyi válasza Zsubi (#9008) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Ez alapján lesz pár kártyád, és igen sok kidobott pénzed 1-2 év alatt. ;]

(#9010) codec

codec
(fanatikus tag)

Üdv!
Ref hűtős 9600gt-knél terhelt állapotban jellemzően mennyi szokott lenni a gpu hőmérséklete?

Melyik ujjaddal nyomtad le az egeret?! Reccs!!! Legközelebb majd gondolkozol, hogy kit tiltasz ki!! K...K..Admin!

(#9011) Zsubi válasza codec (#9010) üzenetére

Zsubi
(őstag)

Nekem terhelés alatt max. 55 fokos szokott lenni.

(#9012) Milka 78

Milka 78
(őstag)

Sziasztok!Tanácsot kérnék tölletek.Van egy Inno 9600Gt-m ami folyamatosan zavarja a monitorom(Asus222W)A tünetek:A monitort 75 Hz cseszik hajtani,De ez nem is nagy gond,Világos háttéren remegnek a betük.Mintha valami elektromos zavar lenne és iszonyatosan zavaró.Nokia testen van egy olyan rész amikor feket fehér nagyonvékony vonalak vannak és ott telejes a káosz,nézhetetlen,statikus zavar...Lecseréltem a régi karimra ami 8600Gts szintén Inno és minden oké,sőt simán viszi a 75Hz-t.Több heti teszt alatt Pl.monitor-táp csere,földhurok leválasztás a modemen,konektor csere,stb...most már biztos vagyok benne,hogy a kártya adta meg magát(ami 2 hónapos,de az első perctől fogva csinálta).A kérdésem az,hogy hallottatok már ilyenrő és mi lehet a baj?Memória?A boltba(rendes srácok) is azt mondták,hogy szerintük a kártya,de nem övéké a döntő szó hanem a nagykeré.Mivel olvasgattam a topickot láttam,hogy többeknek is meggyült a baja a garival és fogyasztóvédelem lett belőle.Ezért szeretnék felkészülten odamenni,mert szinte biztos vagyok benne,hogy hülyének fognak nézni.A válaszokat előre is köszönöm! :R

--Jótündér! A kívánság az kívánság! Na hajolj csak szépen előre!--

(#9013) Eagle16 válasza codec (#9010) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

A szoba hőmérsékletétől függően 55-70 fok között.

---

(#9014) [CS]Blade2 válasza Milka 78 (#9012) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Ki kell próbálni más gépben,
ha ott is sz*r akkor egyértelmű, hogy rossz, és a nagykereseknek is hibás képet fog adni.

(#9015) szasanyi válasza detroitrw (#9000) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Én is csalódtam benne. Ma megvettem, telepít, játszik, áll leejt. De nem a pozitív élmények miatt. :( Hol van a beharangozott, agyonoptimalizálás, ahol a még részletesebb grafika kisebb hw igénnyel párosul? :F Elmennek a p...ba, ez semmivel sem lett jobb mint a Crysis volt.

(#9016) codec válasza Eagle16 (#9013) üzenetére

codec
(fanatikus tag)

Tartós 70 fok mennyire káros a chipnek? Vagy az még belefér?

Melyik ujjaddal nyomtad le az egeret?! Reccs!!! Legközelebb majd gondolkozol, hogy kit tiltasz ki!! K...K..Admin!

(#9017) P.Robi87 válasza codec (#9016) üzenetére

P.Robi87
(tag)

Szerintem a 70 C° még határeset, bár ahogy néztem, nekem, húzott karival 66 fokos crysis high grafon...

www.rambazar.com márkás ramok, legolcsobban Ősembertől :)

(#9018) Eagle16 válasza codec (#9016) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Egyáltalán nem lehet neki káros.
Sok kártya a 7-es szériából 80-90 fok körül üzemelt, és még ma is működnek :)

---

(#9019) PiciKenny válasza zsolt1129 (#8996) üzenetére

PiciKenny
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem a csiftek 400as elég.. de egy fsp350is :K

80R1

(#9020) PiciKenny válasza Eagle16 (#9018) üzenetére

PiciKenny
(senior tag)
LOGOUT blog

nekem a vgahoz(ga 9600gt) max temp 110C :U

[ Szerkesztve ]

80R1

(#9021) szasanyi válasza PiciKenny (#9020) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Gondolom passzív hűtéssel ennyi. De, hogy hosszútávon ez már nem egészséges, az is tuti. Nálam egy 12 cm-es venti van alatti, és mindjárt megfeleződött a max hőfok.

(#9022) PiciKenny válasza szasanyi (#9021) üzenetére

PiciKenny
(senior tag)
LOGOUT blog

nem :D zalman van rajta ;] néztem is h max temp. 100C felett van o.O

80R1

(#9023) szasanyi válasza PiciKenny (#9022) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Akkor az duplán gáz, annyinak nem szabad lennie aktív hűtéssel.

(#9024) PiciKenny válasza szasanyi (#9023) üzenetére

PiciKenny
(senior tag)
LOGOUT blog

áh sory picit még másnapos vagyok x))
ö nem max temp. 110C ezt irták ez amit még elvisel..nekem 55C kb max OC val :B :U

80R1

(#9025) szasanyi válasza PiciKenny (#9024) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Hát tényleg nem mind1, hogy egyházi atya vagy fegyházi gatya. :U

(#9026) PiciKenny válasza szasanyi (#9025) üzenetére

PiciKenny
(senior tag)
LOGOUT blog

jogos :U :C

80R1

(#9027) Haart

Haart
(PH! addikt)

Én nemtudom mit mondtak hogy optimalizált lett a warhead, úgynézem kb ugynolyan beállításokkal megy mint a sima crysis. Szóval nemlett alacsonyabb a gépigénye :D

(#9028) szasanyi válasza Haart (#9027) üzenetére

szasanyi
(PH! nagyúr)

Egyáltalán nem. Épp ezért méltatlankodtam én is, mert gyakorlatilag hazudtak. :((( Sőt! Én mintha még jobban-, és még bosszantóbbnak érzékelném, hogy a texturák (környezet) jó része csak bizonyos közelségből jelenik meg, szinte előugrik. De sz@r... :U

(#9029) euchi válasza Haart (#9027) üzenetére

euchi
(senior tag)

Na majd én is bevizsgálom. :)) Nekem tetszett a Crysis, csak a végét találtam xarnak, és ezzel asszem nem vagyok egyedül.
A sebességgel nekem nem volt gondom. A látványhoz képest az a 25-30 frame high/very_high-on nem volt annyira kevés, csak az zavart, hogy néha játszhatatlanul belassult, főleg az uccsó pályán. Ha ezek a belassulások nem lesznek, akkor azt mondom, nem hazudtak (akkorát) a marketingesek.

(#9030) Haart válasza euchi (#9029) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Vannak belassulások, ne aggódj :D Ha duva effekt van ugyanúgy leveszi az fps-t, de ez mindenhol így van. Engem csak tényleg az zavar hogy hazudtak, és nem lett jobban optimalizált. Max az emberek nagy része már vett valami kütyüt a gépébe már a sima crysis óta. Ezért lehet lesz aki azt mondja: na néd már jobban van optimalizálva, mert most megy :D

(#9031) euchi válasza Haart (#9030) üzenetére

euchi
(senior tag)

Na mind1, azért letöltöm...akarom mondani, megveszem :B
Az elsőt is valahogy végigvittem a technika problémák ellenére, szóval ez nekem nem gond, de egyetértek veled, nem szabad hülyíteni a népet, mert az mindig visszaüt. :((( Többek között a vásárlók inkább meg se veszik a termékeiket, mert nem bíznak abban, hogy az igéretek teljesünek is. Letöltik torrentről, megnézik jó e, ha igen, akkor talán megveszik mikor lemegy az ára, vagy használtan szerzik be. Ha pedig nem egészen az amit a promóciós anyagokban láttak, akkor legközelebb már azon is elgondolkodnak, hogy egyáltalán érdemes e rá az időt és a sávszélességet pazarolni. ;]

Egyébként letölthető már a magyar szinkronos is? Egy ismerősőm szeretné tudni. ;)

(#9032) Eagle16

Eagle16
(PH! addikt)

Egy kis Crysis: Warhead kedvcsináló képecske :D

[link]

Most vittem végig, szerintem jobb lett mint az alapjáték :)

---

(#9033) PiciKenny válasza Eagle16 (#9032) üzenetére

PiciKenny
(senior tag)
LOGOUT blog

te milyen beállításokkal tolod a crysist? ( mert kb hasonló konfigunk van azért kérdem :U )
:R

80R1

(#9034) Eagle16 válasza PiciKenny (#9033) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

1680x1050 0xAA és AF, átlagos és játékos beállítások között.

A legvégén azért beficcent a 20 FPS is néha néha :D (nem is csodálom, akkora csata volt...)

---

(#9035) PiciKenny válasza Eagle16 (#9034) üzenetére

PiciKenny
(senior tag)
LOGOUT blog

ö akkor most med. beállítás?:D (csakhogy átlagos vagy játékos beállítást még nemhallottam crysisben :D) nemszettem még le..majd a 7en. gondoltam kirötyentem ezt is :C

80R1

(#9036) Eagle16 válasza PiciKenny (#9035) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Med.-High :)

Magyar verzió, és így fordították le. (ez a Warhead ugye, a kiegészítő)

---

(#9037) djrobaa

djrobaa
(fanatikus tag)

Sziasztok.

Egy barátom érdeklődik hogy egy Galaxy 9600 GThe elég lesz e egy Intel Pentium 4 3.8ghzes proci? Azthiszem ez egy Extreme Edition lehet, bár annyira énse tudom.

Köszi a választ.

I Love Progressive....

(#9038) nesa válasza djrobaa (#9037) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Nemvaloszinu de azert megveheti a kartyat biztos lesz javulas.

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#9039) djrobaa válasza nesa (#9038) üzenetére

djrobaa
(fanatikus tag)

Köszi szépen.

I Love Progressive....

(#9040) Bécy44

Bécy44
(újonc)

Hi!
Egy Inno 9600 Gt-t szeretnék hűvösebbé tenni és szeretném
megkérdezni milyen hűtőt ajánlatok!
Előre is köszi!

(#9041) hahajdu

hahajdu
(fanatikus tag)

a warhead mennyivel fut jobban mint az alap crysis? MSI 9600gt oc - vel 1280*1024-es felbontáson rá lehet adni a high beállításokat?

láma kérdés :I

másik: 3 hónapja van szervizbe a fent említett kártya.. a boltal már rengeteget vitatkoztam, fogyasztóvédelem nem válaszol a leveleimre, okos emberek szerint nincs törvény a javítási/csere időre ... ez Belgium.... 160euróért vettem, most már 100ért osztják..

[ Szerkesztve ]

hunpad.com

(#9042) Haart válasza hahajdu (#9041) üzenetére

Haart
(PH! addikt)

Hát én 1400x1050 ben játszottam végig, úgy hogy msi 96gt oc-m van. De csak átlagos beállítások mellett toltam végig. Így tökéletesen játszható volt. 1024-ben talán elbírja a high beállítást is.

(#9043) Haart

Haart
(PH! addikt)

Az a baj hogy átlagos beállításoknál gyakorlatilag mindegy milyen felbontás van elbírja, normálisan lehet játszani 25-60 fps ig kb. De ha játékosra van állítva a grafix akkor meg gyakorlagilag megint mindegy milyen felbontáson tolod mert mindegyikkel szar :D
Konklúzió: 9600gt-vel átlag grafika mellett teljesen jól játszható, játékos grafon csak a bátrabbak próbálják, én nem vagyok az a típus aki szereti ha valami nagy dolognál 10-15fps-e van az embernek.

(#9044) [CS]Blade2

[CS]Blade2
(őstag)

Nemrég volt egy beszélgetés itt az FPS-ről, és találtam hozzá valamit, ami megmagyarázza, hogy miért nem elég a 25FPS:

Ez lenne az:
A frame/sec érték IDEÁLIS esetben megegyezik a képernyő frissítési értékével, vagyis a hz-el.
Tehát ha 100hz-es CRTn játszol akkor 100 fps, ha 60hz-es LCDn akkor 60 fps.
Ennél nem lehet több, csak ha a vsyncet kikapcsolja az ember, az viszont a látvány hátrányára válik, ugyanis a félképek elcsúsznak (mivel a monitor több képet kap mint amennyit képes megjeleníteni, ugyanis a mp-enként megjelenített képek száma nem lépheti túl a képernyő frissítését (hz).)
Ennek az értéknek (100 vagy 60 fps) a FELÉIG még folyamatosnak látszik a mozgás, vagyis 100hz-en 50 fps, 60hz-en 30 fps még elfogadható. De bizonyos esetekben (pl. előre futás + oldalra fordulás) ilyenkor már látszik a szaggatás.
A "25 fps már elegendő" tévhit onnan származik hogy a PAL rendszerben a TV adás képfrissítése 25 frame/sec. (NTSCben meg 30, szal az USAban 30at mondanak az "elégre")
A mozifilm 24 képkocka / másodperc.
Ezeken folyamatosnak látszik a mozgás, vagyis akkor elég számítógépen is a 25 fps, ugye?
HÁT NEM. Azért nem mert akár egy TV film, akár egy mozifilm-et megállítva, a rajtuk mozgó tárgyak ELMOSÓDOTTAK. Nincs egyetlen pillanat sem amikor élesek. Még egyszer: csak a mozgó tárgyak. Ezért látszik a mozgásuk folyamatosnak.
A játékokban NEM ez a helyzet. A 3dfx bejelentett vmi hasonlót, de sose lett belőle semmi. (értelmetlen is, meg nem is biztos hogy meg lehet csinálni.)
Pl. egy FPSben úgy kéne renderelni a képet hogy MINDEN, a falak is elmosódottak, mert egy FPSben minden folyamatosan mozog, kivéve ha a játékos egy helyben áll. (ha már csak forog az egérrel, akkor is mozog minden)
Filmekben ilyen SOSINCS, kivéve a Doom nevezetes pár perces részletét a film végén.
Az hogy a multiplayer first person shooterekben az elérendő frame/sec nem a fenti érték, hanem vsyncet kikapcsolva 2-3-400 fps, három dolognak köszönhető:
1. minél folyamatosabb a mozgás annál könnyebb célozni
2. akinek több az fps-e annak az egész játék gyorsabb (kvázi speedhack)
3. a Quake vmelyik verziójának engine-t használó játékokban (még a COD4 is arra az engine-re épül) bizonyos fps érték felett hibázik a program, így pl. megenged nagyobb ugrásokat, stb (exploitnak hívják, COD4ben pl. máshogy elérhetetlen helyekre is fel lehet ugrani vele)
Persze aki egész életében csak 15 fps-el készült rajzfilmeket (pl. csomó anime ilyen) nézett annak a 15fps is elég TVn.
Ugyanígy aki egész életében lassú gépen 20-25 fps-el játszott, annak az is megfelel, egész addig míg nem játszik egyszer normális gépen.
Aki mást mond az NEM ÉRT HOZZÁ.
Tényekről csak a hülye vitatkozik, aki nem érti a fentieket az menjen vissza TVt nézni és ne engem b@sztasson. :-P
(Haver a 4ghzes C2D + 2 GPUs 4870es gépén 640ben, mindent minimumra véve COD4ezik mert úgy 300-400 fps-e van. Az engine 1000 fpsre van korlátozva, a pálya szélén a falnak fordulva se megy ennél feljebb. Szal van akinek 25, van akinek 1000 az elérendő cél :-D )

[ Szerkesztve ]

(#9045) PiciKenny válasza [CS]Blade2 (#9044) üzenetére

PiciKenny
(senior tag)
LOGOUT blog

köszi az infot, nagyon hasznos :C :R

80R1

(#9046) Potter77

Potter77
(lelkes újonc)

Szevasztok
Amit most kérdezek lehet hülyeség , de inkább ez mint ,hogy ráfázzak.
Nem sokára új gépet szeretnék összepakolni és kinéztem magamnak ezt :
GIGABYTE 9600GT 512MB NX96T512H PCI-E.
Sajna még régebbi CRT monitorom van Samsung SyncMaster 793 DF és a 9600 gt-n meg csak 2 dvi kiment van. A kérdésem az ,hogy rá lehet-e kötni még vagy új monitor kell?

Most egy 7600 gs-em van és ahoz még anno adtak átalakítot ( pedig van rajta egy D-sub csati is) ajándékba a dobozba. Gondolom ha rá lehet kötni ehez is adnak.(vagy nem :) )
Ezekre lennék kíváncsi. Előre is kössz.
Üdv

(#9047) [CS]Blade2 válasza Potter77 (#9046) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Ilyen átalakitót adnak a a karikhoz manapság.

(#9048) euchi válasza Potter77 (#9046) üzenetére

euchi
(senior tag)

Ha van digitális-analóg átalakítód hol itt a probléma? :F Vagy az már nincs meg? Ha ez a helyzet max egy ezresért vehetsz egyet. De azt, hogy csomagolnak e a gigához ilyet, csak egy giga-tulaj tudja megmondani. (egyébként még mindig szokás)

mod: A 7600GS-edhez azért adtak átalakítót, mert gondolták, hogy egyeseknek akár két analóg csatis moncsija is van.

[ Szerkesztve ]

(#9049) Eagle16 válasza Bécy44 (#9040) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

AC S1 rev. 2 + venti vagy Coolink GFX Chilla.

---

(#9050) Potter77 válasza euchi (#9048) üzenetére

Potter77
(lelkes újonc)

Akkor oké meg van még csak azt nem tudtam hogy ujjab kártyákkal is megy ez az átalakítós téma.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.