Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4001) Aggregátor válasza Barett 50cal (#3996) üzenetére

Aggregátor
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Igen, lehet.

(#3997) gbors: 8800GTX-ben ugyanannyi SP van, mint 2db G94-ben, de a driverek és a játékok miatt szerintem jobb a GTX. Ráadásul így, hogy alaplapot is kell venni hozzá, egyáltalán nem éri meg. Drága, melegszik az Nforce, és kaki (szvsz) :D

Dropbox helyett SugarSync: 5.5GB + 500MB/meghívott -> http://goo.gl/FwIvk (a bónusz akkor jár ha felteszed a SugarSync Manager-t a PC-re)

(#4002) Zsoo21 válasza Dr. Gabo (#3998) üzenetére

Zsoo21
(fanatikus tag)

Akkor sztem veszek egy Gainward 9600GT GS-t, abból is 512-est.

Gigabyte-P35C-DS3@F5 rev. 2.0, Core2 Duo E8400@3GHZ , 4*1024MB DDR2 1066Mhz Kingmax, MSI 8800GT-T2D512E-OC,

(#4003) fagy53 válasza Dr. Gabo (#3998) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

A Gainward 9600GT 512MB GS órajele kicsit alacsonyabb az itt favorizált Giga passzívnál,
Gainward - 700/1750/2000eff
Gigabyte - 720/1800/2000eff a GDDR3-as memória mindkét esetben 1GHz-en megy.
A passzív Giga hűtése egy egyszerű oldalventivel, ami más miatt is kellhet, jobb és gyakorlatilag néma, már a bekapcsolásnál is és 3D-ben sem hangosodik fel.
Végül, jó 3k-val olcsóbb mint a GS.
Az 1GB VGA-k valamivel lassabbak mint 512MB-os társaik és teljesen kihasználhatatlanok, mert nincs olyan játék ami megtölti ezt a nagy tartályt. ;]

ui: a beépített vmodd a Gigánál, már csak hab a tortán. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#4004) Gyusz válasza Dr. Gabo (#4000) üzenetére

Gyusz
(őstag)
LOGOUT blog

fagy53 kb. kifejtette miért. Még ha ugyanolyan órajelen is menne egy 512-es és és egy 1024-es kártya, akkor is csak pénzkidobás lenne a plusz memória, de legalább nem lenne lassabb.

(#4005) Dr. Gabo válasza fagy53 (#4003) üzenetére

Dr. Gabo
(tag)

Kösz a korrekciót a Gigabyte gyári frekvencia beállításaihoz. Én más értékekkel találkoztam az Interneten.

Alapból a RAM mind két esetben 1 GHz-en megy, ez igaz. Csak a Gainward RAM-ja jobb minôségû: 2000+. Vagy csak reklámfogás?? :F

Itt a cikkben azt írják, hogy a Gainward 1024 MB elment 792MHz/1750/2138MHz beállításon. Sajnos a Shadert nem OC-zták, de felteszem, hogy menne feljebb is.

A cikk szerint az 1024 OC nélkül majdem olyan gyors, mint az 512 párja, OC-zva pedig....a 8800 GT-el fut majdnem együtt.

[ Szerkesztve ]

(#4006) Eagle16 válasza Dr. Gabo (#4005) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Az Inno3D (a nem OC-s!)itt meg 762/1970/2290-ig ment, szóval csak reklámfogás :)

[ Szerkesztve ]

---

(#4007) fagy53 válasza Dr. Gabo (#4005) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Vmem: a Giga 1.0ns Samsung modulokat kapott, ez 1000MHz-et jelent, 2000MHz-et ha effektív értékben írjuk. A GS-en nem tudom a márkát, de az ugyanolyan órajelból következtetve hasonlóan 1.0ns-os modulok lehetnek rajta.
Tuning - a Giga alapfeszen 800/2000/ 2200-on megy, eff. memória frekit írtam! Ez 1100MHz valós órajelet jelent.
A memória méretének növelése nem jelent gyorsulást, csak abban az esetben, ha korábban azért lassult le mert megtelt és a rendszermemóriához kell fordulnia.
Az 512MB esetében ez a jelenség egyelőre nem fenyeget. Mire ez gond lehet, a 9600GT teljesítménye már amúgy is harmatos lesz! :DDD

[ Szerkesztve ]

(#4008) kommunism

kommunism
(fanatikus tag)

mennyit számit a kértyának hogyha pci 2.0 ba dugom vagy a régebbi tipuba vagyis mennyivel lassitja le?

Ha a menyország kapujánál állsz a következőket fogod látni, Szent Pétert, Jézust, és Filippo Inzaghit......

(#4009) Dr. Gabo válasza fagy53 (#4007) üzenetére

Dr. Gabo
(tag)

A RAM sebesség dolog világos volt, köszi. :D

Amiket írsz a gigáról, az egyértelmûen az elsô helyre sorolja.

Nálam van azonban egy kis helygond a gépemben.

Le tudnád esetleg mérni, hogy mekkora a távolság a kártya függôleges csatlakozó panelja (VGA kimenetek) és azon pont között, ahol a hátsó kiugró hûtôborda (amelyiken a 8cm venti van) kezdôdik? Lásd rajzot lent :D

??
<------->
| _________
|-- -------/ \
VGA ( | | Venti |
|---------------------------

(#4010) horvathkrisz válasza direwolf (#3983) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

Tök jó neked!
Bárcsak egyszer én is ilyen pro lehetnék.
Mindegy. Majd talán egyszer, addigis még tanulok tőled, mester! :R

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#4011) ashot válasza Aggregátor (#4001) üzenetére

ashot
(tag)

Hello,

30kert vettem MSI P7N nforce 750is alaplapot. Teljesen stabil, nemtudom honnan vetted hogy melegszik , agyon huzva a ket vidkari rajta 50 fok korul van. es 60-70% alekos gyorsulas hihetelen jo. 1600-1024 es felbontasi ugyanazt tudja mint egy alap GX2. Regen tenyleg szar volt az SLI de ezzel a kartyaval alom gyors.

(#4012) ashot válasza ashot (#4011) üzenetére

ashot
(tag)

Bar igazabol az a 60-70szazalekos gyorsulas inkabb 80% :) atlagban. Van ahol meg ennel is joval tobb.

(#4013) ashot válasza kommunism (#4008) üzenetére

ashot
(tag)

Semennyivel

(#4014) fagy53 válasza Dr. Gabo (#4009) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Értelek, azt hiszem, de nincs rajta 8cm venti persze tehetsz rá.
A VGA hátlapi csatlakozó sorától / monitor csat /, a GPU hűtőjének széléig, ami az egész panel közepénél van kb., 10cm a táv. Az egész panel 20cm, a GPU hűtő 9cm és a maradék 1cm a panel vége ahol a tápcsati van.
A hűtő két részből áll, mi a GPU-n levő részről beszélünk, mert a másik a hátoldalon egy slot-ot elfoglalva ki is bújik a szabadba. :DDD

(#4015) Dr. Gabo válasza fagy53 (#4014) üzenetére

Dr. Gabo
(tag)

Kösz

[ Szerkesztve ]

(#4016) forceberg válasza Eagle16 (#3991) üzenetére

forceberg
(PH! addikt)

Nem baj, hogy low profile, akkor is kell hely a levegőnek. A VF-700-at én 3k-ban gondoltam, 6-ot sztem sem ér. Nekem meg ugye a 7900GS-emről maradt meg, ezért volt kézenfekvő.

http://www.flickriver.com/photos/4ceberg/

(#4017) Kötelező

Kötelező
(senior tag)

hellotok
9600GT vs. 8800GTS 640mb? Melyik az erősebb?

:(

(#4018) fagy53 válasza Kötelező (#4017) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Ha felhúzod a GTS-t, akkor hasonlóak. A nagyon nagy felbontás esetén érdemes a 88GTS 640MB-vel foglalkozni, más esetekben felejtős.

(#4019) Eagle16 válasza Kötelező (#4017) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Találtam egy táblázatot. E szerint kb. egyforma teljesítményűek, nagyon pici köztük a különbség, hol az egyik, hol a másik javára.

---

(#4020) hahajdu

hahajdu
(fanatikus tag)

Jeeee 64 fps-el megy windows media player-ben a képi megjelenítés cucc, akumlátor-véletlenstzerű megjelenítés! :DD

hunpad.com

(#4021) Hunter2

Hunter2
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Asszem passzív gigára cserélem a mostani kártyámat, csak elkéne adni.Ha valakit érdekel akkor:

http://prohardver.hu/apro/msi_nx7600gt-t2d256ez_passziv_vga_pcie/hsz_1-50.html

Eladó cuccaim: http://href.hu/x/bqv6 laptop alkatrész,stb | Steam: [Hun]Hunter2

(#4022) m4rc!

m4rc!
(őstag)

Latom nagyon felkapott lett ez a passive giga... Ma este nekiugrok picit a vmodnak, remelem sikerul megszorongatni a gigas bandat.. ;] :DDD

"We are analog players in a digital wold"

(#4023) Xirtam

Xirtam
(PH! addikt)

Srácok segítsetek PLS ! Pénteken jönn a Gigabyte 9600GT-m sajnos elég ramaty tápom van ezért minden kihuzok egyszóval csak az alaplapom Gigabyte P35Ds3L kap majd áramot a procim itnel e4500 és egy wiynót hagyok meg ami egy 200gb sata II Sasmung hd200J minden más winyót optikai meghajtót kihuzok a tápom ne nevesetek lusta voltam rá költeni egy GABA 400W táp ami 12volton 14A-t add le elfogja bírni szerencsétlen a 9600gt-t amig nem tudok venni egy nagyobbat? :R :R :R

Forza Ferrari - Cavallino Rampante [ Konzol Világ & Game Shop ]

(#4024) m4rc! válasza Xirtam (#4023) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Nem azon fog mulni, hogy lehuzod az olyan dolgokat, amik amugyis alig fogyasztanak.. :U Egy optikai drive, vgay egy vinyo nem kajal sokat (max 10-20W).
Egyebkent sztem birni fogja a tapod, de ajanlott mihamarabb ujat venned.

(#4025) Takhanto

Takhanto
(senior tag)

Asszem nemcsak a gigás kari tudja a vmod-ot,galaxy is az

Az újságírás abból áll, hogy az olvasókkal,akik nem is tudtak arról, hogy Lord Jones élt, közlik, hogy Lord Jones meghalt.

(#4026) Xirtam válasza m4rc! (#4024) üzenetére

Xirtam
(PH! addikt)

Kösszi azért kihuzok mindent a ledes ventiket is :C enhogy ezen múljon már szerencsétlen! :R :R

(#4027) m4rc! válasza Takhanto (#4025) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Galaxy-bol csak kinai valtozaton van vmod jumper, ahogy parszor mar le lett irva... :U

(#4028) gbors válasza Xirtam (#4026) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

szerintem ne ereszd rá arra a tápra a gépedet. lehet, hogy működni fog, de lehet, hogy valami el talál pusztulni benne. nem éri meg...

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#4029) fagy53 válasza m4rc! (#4027) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

És amelyiken van jumper az sem tudja azt, amit a Gigás banda kártyái tudnak, anélkül hogy hozzájuk kellene nyúlni. Ez pedig az 1V - 1.4V tartomány folyamatosan. ;]

[BXirtam][/B]: a táp ha elbírja a terhelést izzadni fog rendesen, ami egy meghibásodás valószínűségét rejti magában és a tápnál ez katasztrófális lehet a gépre nézve.
Ne halogasd a táp vásárlást!

(#4030) gbors válasza Aggregátor (#4001) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

hiába a duplaannyi SP (ill. az órajelek miatt mindössze 66%-kal nagyobb shader kapacitás), ez játékban 40%-nál nagyobb különbséget ritkán hoz.
az alaplapvásárlós esettel igazad van abban az esetben, ha csak emiatt venne lapot. de általánosságban most (kivételesen) az SLI-s megoldást jobbnak gondolom.

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#4031) m4rc! válasza fagy53 (#4029) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Tudom, magasra tette a lecet a giga, de mostmar csakazertis megszeretnem ugrani a Galaxy-val.. :)
Rakotom Paksra azt a tetves kartyat, ha kell ;]

u.i.: azt meg egyenlore nem tudjuk mit tud a jumper...

(#4032) Xirtam

Xirtam
(PH! addikt)

Hmm és egy 400W chieftec vinné????

[ Szerkesztve ]

(#4033) m4rc! válasza Xirtam (#4032) üzenetére

m4rc!
(őstag)

Alairasomba szereplo tapot tudom javasolni... :B

(#4034) Xirtam válasza m4rc! (#4033) üzenetére

Xirtam
(PH! addikt)

Hehe :D jó is az csak annyi cash nincs.... talán 10k-t összetok kaparni aztán egy Chieftec GPS-400AA-101A belefér arra már inkább rábízhatnám a 9600gt-t nem??? :C :C csak az a krédés h az itteni boltban van - e ! :U :U

(#4035) horvathkrisz válasza m4rc! (#4031) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

csak nem oda akarunk vágni az egeres voltmodbajnokoknak?! ;]

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#4036) fagy53 válasza m4rc! (#4031) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Helyes, Paksra azért nem lesz szükség!
Nekem már az 1.4V is felesleges, nagyon fűt és bár a mag nem fagy le, de más hibák miatt nem tudok 900MHz fölé menni. A 900-at meg 1.3V-on is tudja. ;]

(#4037) Xirtam

Xirtam
(PH! addikt)

Srácok ez elég lenne a 9600gt-nek ??? Zalman ZM360B-APS

(#4038) Eagle16 válasza Xirtam (#4037) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Igen, ez már simán elbírja.

---

(#4039) Xirtam válasza Eagle16 (#4038) üzenetére

Xirtam
(PH! addikt)

Attól függetlenűl is hogy csak 360W os???? :U :U :U

(#4040) fagy53 válasza Xirtam (#4039) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Szerintem is elbírja, de a gyári ajánlás min 400W!
Nekem sincs sok pénzem, de éppen a tápon nem spórolnék és a legkevesebb, hogy a gyári ajánlást figyelembeveszem.

(#4041) direwolf válasza horvathkrisz (#4010) üzenetére

direwolf
(senior tag)

Figyu, a szarkazmussal biztos sokra jutsz egy bizonyos életkor alatti társaságban, én ebből rég kinőttem. Ha nem vagy képes értelmes megnyilvánulásra, akkor nagyon nem tud érdekelni mennyit tanulsz abból amit nálad tapasztaltabbak írnak.

Remélem akit érdekelt, az megértett. Kb. nekem ennyi elég is.

[ Szerkesztve ]

There's no replacement for displacement

(#4042) Eagle16 válasza fagy53 (#4040) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

A gyári ajánlás hülyeség :U
Én is 350W-os táppal hajtom a GT-t, és lazán elbírja, még csak gyorsabban sem pörög a venti a tápban. A Zalman meg ha jól tudom 12V-os ágon több Ampert ad, mint a 350PNF...

Xirtam: igen, fentebb a válasz.

[ Szerkesztve ]

---

(#4043) DeadMeat válasza fagy53 (#4036) üzenetére

DeadMeat
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Satirozd meg kicsit a ram ellenallasait. :K

Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

(#4044) Xirtam válasza Eagle16 (#4042) üzenetére

Xirtam
(PH! addikt)

Végülis Ph tesztben az van hogy a kicsi zalman 360W os max terhelés alatt 433 W ott produkál a kis cseles :C

(#4045) diegho válasza Xirtam (#4034) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

FSP 350W-os táp simán viszi és olcsó is: [link]

(#4046) hahajdu válasza diegho (#4045) üzenetére

hahajdu
(fanatikus tag)

táptól amúgy mennyire függ a kártya teljesítménye?

hunpad.com

(#4047) Xirtam válasza hahajdu (#4046) üzenetére

Xirtam
(PH! addikt)

annyira h leég e vagy sem kb :C :C

(#4048) diegho válasza Eagle16 (#4042) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

az a zalman valójában egy HLN szériás FSP 1-1ben, viszont kicsit sokért adják.

(#4049) diegho válasza hahajdu (#4046) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

nagy mértékben. ugyanis szar táppal pl a 3dmark pontszámod egy idő után 0 lesz, mert kidobhatod a kukába a gépet, normális táppal meg menni fog, még a táp halála után se lesz gond vele.

(#4050) Eagle16 válasza diegho (#4048) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Ezt nem is tudtam. Persze hogy drágább, mert Zalman...

---

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.