Hirdetés

2010. szeptember 3., péntek

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia GeForce G94 [9600GT] & G96 [9500GT] (kiemelt téma)

(#1) rolko

rolko
(őstag)

nvidia_logo

Visszatért az az idő, amikor 30.000Ft és 50.000Ft között ismét kapni játékra használható videókártyákat mindkét oldalon. ATi oldalon ott a Radeon HD 3850 és a HD 3870,
Nvidia oldalon pedig 2008.02.21-től hivatalosan is megvásárólható a GeForce 9600GT!
Az újdonság a G94-es magra épűl, amely a G92 butított változata. Gyártása olcsóbb, mint a G92-é hiszen kisebb a mag, egész pontosan 240 mm2. A csíkszélesség viszont továbbra is 65nm. A 9600GT-ben összesen 64 db skalár stream processzor kap helyet. (8800GTS 512MB, 8800GTX és a 8800Ultra fele)
Ezek az első középkategóriás kártyák, amiket 256bit-es NYÁK-ra építenek, ez meg is látszik a teljesítményükön és a 128bit lecsúszott az alsókategóriába. Továbbra is GDDR3-as memóriát pakoltak a kártyákra és maradt a DirectX10.

Hamarosan érkezik a G96-ra épülő 9500GT is! Amit tudni róla, hogy 32 db skalár stream processzor kap helyet benne és tovább csökken a magméret és 128bit-es NYÁK-ra fog épűlni.

nv_gf_9600gt

9500GT

Hamarosan...

9600GT

Magméret: 240mm2
650MHz mag órajel
900MHz memória, effektív órajel: 1800MHz
1625MHz shader órajel
256MB GDDR3 CrossBar
512MB GDDR3 CrossBar
1024MB GDDR3 CrossBar
256bit busz
57600 MB/s szávszélesség
4 blokk (16) ROP
64 Unified Shader
Textúrázók száma: 32 textúracímző, 32 textúraszűrő
65nm gyártástechnológia
95W TDP
DirectX 10 - Shader Model 4.0 support
OpenGL 2.0 support
Dual SLi: Yes!
Tri-SLi: No!
PCI-Express 2.0: Yes!
Single Slot hűtés

Referencia nyák, a háta

Tesztek:

Prohardver! teszt
Guru3D teszt
VR-Zone teszt
Anandtech
Legionhardwear
Tweaktone
Overclockersclub
Ars technica
Neoseeker
Tom's hardwear
Hexus
Guru3D
PC Perspective
Techpowerup

Készítette: Keldor papa

[ Módosította: Racecam ]

(#2) leviske válasza rolko (#1) üzenetére

leviske
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Kíváncsi leszek, hogy mit tud majd... nem hinném, hogy megfogja közelíteni a 88GT-t, pedig illene. :(

Szerintem minden ember értelmes, aki egyetért velem.

(#3) mazda626 válasza rolko (#1) üzenetére

mazda626
(PH! addikt)

Teljesítményben szerintem 2.3x lesz nagyobb a mostani ref 8600GTS-től.

(#4) rolko válasza leviske (#2) üzenetére

rolko
(őstag)

azért egy 8800GTS 320MB-os szintjét illene tundia... de ez nemsokára kiderül hogy mi tud.... :B

mazda626: ha hozza GTS320 és a GT közti szintet akkor tuti 2x gyorsabb lesz a 86GTS-nél :)) Remélem ez lesz ár/teljesítményben annyira jó mint annó a 7600GT a 6800-hoz képest....

(#5) Keldor papa

Keldor papa
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Nem semmik vagytok minden nap egy új GF9 topic :D

"We are the Borg. Lower your shields and surrender your ships. We will add your biological and technological distinctiveness to our own. Your culture will adapt to service us. Resistance is futile."

(#6) st81

st81
(kvázi-tag)

Nem hiszem, hogy jobb lesz, mint az én 3 éves ati 9600-asom ;)

(#7) raskolnikoff válasza Keldor papa (#5) üzenetére

raskolnikoff
(őstag)
LOGOUT blog

:K :C

A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a “fényt az alagút végén”. A kellemetlenségért elnézést kérünk.

(#8) rolko

rolko
(őstag)

Új információk:

1

2

[link]
[link]

[ Szerkesztve ]

(#9) Bundás22 válasza rolko (#8) üzenetére

Bundás22
(őstag)

up to 90% performance increase to 8600GTS gpu... hmmm..
[link]
mindenki döntse el hova fog érkezni :U
sztem ha 500mhz-es lesz csak a gpu talán rendesen lehet majd tunningolni, mint most a 8600osokat, ráadásul 65nm-es, talán úgy a 88GTX-el is versenyre kel(het), tunningolva
és ha olcsó lesz akkor nagyon fincsi kari lehet belőle :K

Ego sum magister vitae - I am the teacher of life

(#10) Csiborbogár válasza Bundás22 (#9) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Ez baromság.
Méghogy 64 shader procival a GTX szintjét hozni? Ugyanmár! :W

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#11) Bundás22 válasza Csiborbogár (#10) üzenetére

Bundás22
(őstag)

tunningolva
fogj egy számológépet szorozd meg 1,9-cel a 86GTS fps-eit, és add hozzá az nvidia kártyák tunningolhatóságát(főleg a 86GT,GE-k tunningolhatóságát abból indulok ki)
gondolkozz mielőtt írsz ember!ű

egyébként a G84ben lévő sp-k nem ugyanolyanok mint a G80-ban, ha nem tudnád, ezért sem negyedannyi hanem csak feleakkora a teljesítmény

[ Szerkesztve ]

(#12) Bundás22 válasza Csiborbogár (#10) üzenetére

Bundás22
(őstag)

a 3870-et (no offence) tuti le fogja nyomni
az nvidia gyártja a jobb gpu-kat, ráadásul tunningpotenciál terén is sokkal kiemelkedőbbek míg az ati kénytelen 800mhz környékén járatni a gpu-it, gddr4 es ramokkal h tartsa a lépést, az nvidia lazán lenyomja gddr3-mas(olcsóbb) ramokkal, és komótosabb órajelekkel, a drivertámogatásról nem is beszélve, azért az 500mhz elég alacsony(+65nm) ahhoz h feltételezzük legalább 700-800mhz-en is járjon, úgy már hihető, az nvidia meg elég komoly cég ahhoz ha az mondja +90% akkor legalább annyi lesz is alapórajelen, gondol bele 256bit 2X annyi sp, 512 ram, hmm, már csak az kell h 35000Ft legyen hmmm...fincsi, persze ez csak találgatás, nem vok az nvidiánál de ki van ott?

(#13) Csiborbogár válasza Bundás22 (#11) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Ezt most hagyd abba jó! :((
Már elégszer beszéltél blődségeket más topicokban!
Te komolyan gondolod, hogy ezt csak így ki lehet számolni Nostradamuskám?
Ha nem tudnád 2x akkora fps-hez nem 2x akkora nyers erő kell, hanem sokkal több.
És te azt mondtad, tuningolva egy 64sp 256 bites el fog érni egy 128sp-vel és 384 bittel rendelkező kártyát. Az nagy baromság tudod?
De én sem vagyok normális, hogy leállok valakivel vitatkozni, aki már többször is bizonyította hozzá nem értését. :W
Várjad csak meg a 9600GT-t, márha 64sp-vel fog egyáltalán rendelkezni, és visszatérünk a témára.
Addig meg ne bocsátkozz jóslásokba! ;)

Ha lehetne egy kívánságom, akkor törölném az emberek szókincséből a full, meg a max szavakat, mert úgysem jelentenek semmit

(#14) Bundás22 válasza Csiborbogár (#13) üzenetére

Bundás22
(őstag)

miért szted ki készítette a #8-as hsz-ben lévő képet? vmi hülyegyerek? mert ha igen akkor nem szóltam
de ha nvidia prezentációból való és ott azt mondják h +90% akkor nekem van/lesz igazam

És te azt mondtad, tuningolva egy 64sp 256 bites el fog érni egy 128sp-vel és 384 bittel rendelkező kártyát. Az nagy baromság tudod?azt már megtanulhattad volna h technikai részadatokról következtetést levonni a baromság
ennyi erővel a 320sp-es 3850-es 10X olyan erős mint a 8600GTS lol
vagy a 128sp-s GTX 4X olyan erős mint a 86GTS na látod ez a baromság
vagy a 256bites voodoo erősebb mint a 128bites 2600XT ez nem baromság? :W
sok dologtól függ a sebesség, nem csak ettől a 2 dologtól :(((, sőt igazából csak kevesünknek van fogalma itt a PH-n a microarchitektúráról

Addig meg ne bocsátkozz jóslásokba! miért? febr. közepéig mi mást lehet?
mod: továbbfejlesztett gpu-ról van szó nem ugyanaz, sőt az is lehet h a G92-höz képest is javítottak microarchitektúrálisan, megsúgom ahogy a G84ben is van némi előrelépés a G80hoz képest(vhol olvastam)
gyanítom h legnagyobb árbevétele jelenleg a 8600-osokból van az nvidiának, miért ne adna ki végre egy ütősebb középkategóriát? ha 1X ők mondják h +90%

[ Szerkesztve ]

(#15) BloodyEddie válasza Bundás22 (#14) üzenetére

BloodyEddie
(senior tag)
LOGOUT blog

El fogja érni azt a +90%-ot, ha mondják, de nem mindegy hogyan!! Új fejlesztést másképp nem is reklámozhatnának.. A quadcore cpu-k is sokkal jobbak a kétmagosoknál, csak nem lehet mindenhol (főleg játékokban) még kihasználni. Egy kártya teljesítménye nem csak sp-től vagy mhz-től függ, ez sokkal összetettebb. Az atik nyers erőben sokszor lenyomják a geforce-okat ([link]) viszontaz fps tesztek nem ezt mutatják.. Lehet h x tesztben y ponttal többet fog elérni a 9600 mint a 86 gts, ami tényleg 90% lesz, de ha mindkét kártyát bedobják egy Oblivion vagy egy Crysis alá, nem hiszem hogy ott is ennyi lesz a gyorsulás.

A G84 jó hogy fejlettebb a G80-nál, azért 84, csak épp a teljesítménye kisebb. De épp ezért látszódik a fejlődés, hogy közel hasonló (általánosságban beszélek) hw értékeknél apránként egyre jobb gpu-kat láthatunk viszont. Az sp-t meg hasonlót pedig sehova nem tudod tuningolni, szal hiába jó alapból a kártya, +500 mhz sem tud helyettesíteni sem 64, sem akárhány sp-t.

Az nvidia a legnagyobb bevétele a 88 gts-ekből van. Jelenleg sem az Ati, sem az Nvidia nem rendelkezik olyan középkategóriás kártyával, ami tényleg jól teljesítene. Nincs olyan, hogy 40e Ft-os kategória, mert ott nem kapsz hosszabb távra is jó (nem tűrhető!!) kártyát a pénzedért. Szemét politika, hogy a drágább részbe terelik a játékosokat, de ez az üzlet. (csak épp nincs mindenkinek 70 ezre vga-ra.)

[ Szerkesztve ]

(#16) Bundás22 válasza BloodyEddie (#15) üzenetére

Bundás22
(őstag)

Egy kártya teljesítménye nem csak sp-től vagy mhz-től függ, ez sokkal összetettebb pontosan ezt mondtam én is ezt ne nekem mondd

Az atik nyers erőben sokszor lenyomják a geforce-okat ([link]) viszontaz fps tesztek nem ezt mutatjákde a 9600gt nvidia lesz, megfelelő driverral, nem ati

Nvidia nem rendelkezik olyan középkategóriás kártyával, ami tényleg jól teljesítenézd sokan mondják h gyenge a 8600/2600 széria, de akinek van az érdekes módon nem szdja, csak akinek nincs,[L:http://prohardver.hu/teszt/a_valodi_vga-s_kozepkategoria/ertekeles.html]a második mondatban van az igazság(uccsó oldal), akinek ilyene van az egyetért, akinek más van az meg nem ennyi

Az sp-t meg hasonlót pedig sehova nem tudod tuningolnimiért is?

Az nvidia a legnagyobb bevétele a 88 gts-ekből vanez sejtés vagy adat? míg eladnak 5 darab 8600GT/GTS-t eladnak egy 8800GTS-t simán

[ Szerkesztve ]

(#17) BloodyEddie válasza Bundás22 (#16) üzenetére

BloodyEddie
(senior tag)
LOGOUT blog

Látom ebből nem lesz kiút :((( Várjuk meg amíg bejön, aztán meglátjuk h mit tud.

(#18) Csiborbogár válasza Bundás22 (#14) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

sőt igazából csak kevesünknek van fogalma itt a PH-n a microarchitektúrárólApám ekkora arcot! :W LOL
A tényeket soha nem veszed figyelembe. NV-ról beszáltünk, és nem NV ATI párharcról. Tehát: NV nem tud olyan jellegű mikroarchitektúrális fejlődést elérni másfél éven belül, Hogy egy általa gyártott 64sp-s középkategóriás kari beérne egy álatal gyártott 128sp-s karit. :(
Lehet Markokban meg fogja közelíteni, de játékokban nem fogja elérni a GTX/Ultra teljesítményének a 60-70%-át sem. És ehhez nem kell jósolni sem.
Fogadd el, hogy így van és kész. :(((

(#19) BloodyEddie válasza Csiborbogár (#18) üzenetére

BloodyEddie
(senior tag)
LOGOUT blog

Osztom a véleményt :K

(#20) Bundás22 válasza Csiborbogár (#18) üzenetére

Bundás22
(őstag)

Fogadd el, hogy így van és kész.oh a mester megszólalt, nem te még soha nem mondtál b@***ságot :DDD :DDD :DDD
NV nem tud olyan jellegű mikroarchitektúrális fejlődést elérni másfél éven belülezt komolyan mondod? ki vagy te hogy ezt így kijelentsd, nvidia fejlesztőmérnök? másfél év rohadt sok, ember(!) ebben az iparágban, ráadásul a fejlsztés már lehet jóval korábban beindult:W
mindegy, ha +90% lesz a teljesítménynöv akkor annyi és kész, a driverek pedig fölgyorsítják a karit ahogy az 1950pro ill 86GTS esetében is láthattuk pedig az elején csak márkokban voltak egyenrangúak:

Ennek köszönhetően a kezdetben gyengének tűnő, általános shaderes felépítésű GeForce 8600-ak és Radeon HD 2600-ak szépen elhúztak a GeForce 7600 és Radeon X1650 szériától, és elérték a Radeon X1950 Pro sebességszintjét.idézet a cikkből(08.05)

Hogy egy általa gyártott 64sp-s középkategóriás kari beérne egy álatal gyártott 128sp-s karit
ha ez így lenne a 32sp vel rendelkező 86GTS a 128 sp-vel rendelkező 88GTX teljesítményének a negyedével bírna, mindketten tudjuk h ez nem így van :( ;)

[ Szerkesztve ]

(#21) gbors

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

egy kis pragmatizmus: a 9600GT egy kiherélt G92 lesz (hasonlóan a G80/G84 esethez), a G92 meg egy mérsékelten optimalizált G80 die shrink, úgyhogy nagy csodákra nem kell számítani.
a +90% a 8600GTS-hez képest azt jelenti, hogy a 64 shader kb. 1300MHz-en fog futni, a core clock meg valahol 500 és 600MHz körül várható. érdekes lehet még a memória - nem lepne meg, ha nem 256-bites lenne...

egyébiránt ahhoz, hogy a 9600GT lenyomja a 8800GTX-et, 3GHz körüli shader clock és 1.2GHz körüli core clock kellene - szerintem az nVidia lehetőségeit nem haladja meg egy ilyen kártya, csak éppen most nem erre gyúrnak.

"And when in doubt, take all your clothes off" "What for?" "Sign of a good berserk, taking all your clothes off"

(#22) Csiborbogár válasza Bundás22 (#20) üzenetére

Csiborbogár
(őstag)
LOGOUT blog

Ó Ember! :W :W :W :W :W :W
Ne forgasd ki a szavaimat! :(((
Részemről ennyi meg egy Bambi. Nem bírom elviselni tovább a sületlenségeidet. :(
:W :W :W :W :W :W :W
Nagy az Isten állatkertje, ami nem is baj, csak alacsony a kerítés...

gbors :R

[ Szerkesztve ]

(#23) korcsi válasza gbors (#21) üzenetére

korcsi
(senior tag)

A paraméterek elég biztosnak tünnek (64SP, 256bit) ami bárhogy nézzük a G84 duplája 65nm-en. A G92-höz képest felezve, de teljes memvezérlővel, tehát nem lesz olyan mértékű butitás mint G80-G84 során.

Kisméretű lapkát tekintve pedig az órajelek lehetnek magasabbak mint a "nagytestvér" (G92) esetében, lásd szintén G84.

Én látok ebben a csipben fantáziát, olcsó lesz, igazi középkategóriás teljesítménnyel, bár a 256 bites memvezérlő érdekes dolog, hogy az nem fogja vissza a teljesítményt az biztos.
Én ezeket az adatokat találtam: "core 650MHz with a 1625MHz unified shader clock. It has a 256-bit memory interface with a 900MHz (1800MHz effective)"
[link]

Játszani akarok!!! Van mondjuk 40eFt-om videókártyára és nincs mit venni/tenni. A 7300GS-el a krízís nem az igazi :)

42

(#24) gbors válasza korcsi (#23) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Igen, tényleg jól hangzanak ezek a számok, bár a cikkben kissé furcsállom, hogy D9M-ként hivatkoznak a kártyára, eddig D9P néven volt róla szó. És így vagy 225%-on áll a 8600GTS-hez képest, ami éppenséggel nem baj :)

no mindegy. 1 hónap és kiderül... de lehet, hogy csak 2 hét :)

"And when in doubt, take all your clothes off" "What for?" "Sign of a good berserk, taking all your clothes off"

(#25) Kroni1

Kroni1
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Na kiváncsi vagyok mikor lesz amire hozzánk is eljut ez a kari és főleg h mennyi is lesz itthon az ára..

http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?sfor_all=Kroni1&submit=

(#26) Dare2Live válasza Csiborbogár (#22) üzenetére

Dare2Live
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

minden topicban ezt csinálja...

http://rigoder.hu/ rigóder domb egyesület ..And on the 7th day, GOD went windsurfing..

(#27) Interceptor válasza gbors (#24) üzenetére

Interceptor
(őstag)

hát el is várható hogy minimum 2-szer gyorsabb legyen.

“I got in contact with Paul Sams of Blizzard, and he said, ‘We will not sell the movie rights, not to you…especially not to you,’” Boll revealed.

(#28) Kroni1 válasza Interceptor (#27) üzenetére

Kroni1
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Pedig nem vszínű h 2x olyan gyors lesz.. Bár 9600GTS címen, de van egy állítólagos 3DM06 teszt [itt] Az 10754 pötty mondjuk egész jónak tűnik, már ha tényleg annyi..

http://prohardver.hu/tema/kivel_erdemes_uzletelni_topic/keres.php?sfor_all=Kroni1&submit=

(#29) gbors válasza Kroni1 (#28) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

rááadásul akár egy 2x gyorsabb kártyával pont senki nem lesz beljebb... mind a HD3850, mind az állítólagos 8800GS gyorsabb lesz nála, azt meg kétlem, hogy 30e FT-os áron jönne. de ne legyen igazam :)

(#30) Kroni1 válasza gbors (#29) üzenetére

Kroni1
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Sztem pedig 30-35 körül kell lennie majd, különben senki se fogja megvenni. Nem lesz gyorsabb, sőt... és szolgáltatásaiban sem fog többet tudni mint a 8800 gt. Én maximum akkor fogok elgondolkodni rajta ha a 65nm-es GPU miatt extrém keveset fog fogyasztani..

(#31) athomi válasza Kroni1 (#28) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

A proci rendesen megdobja az eredményt.

[ Szerkesztve ]

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van! ------- Otthon jobban ment! :D

(#32) Kroni1 válasza athomi (#31) üzenetére

Kroni1
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Így igaz. A tesztben írják h míg ez 10k pötty körül tud, addíg a 8800GT ua procival 13k pötty felett volt.. Az én 8600GE-m 7200 pöttyöt dobott E2140-el, ráadásul a Dx10.1 support se lesz még benne a 9600GT-ben (nem mintha az mondjuk bármit is számítana) ugyhogy azt hiszem nem nagyon éri meg 8600GTS-ről erre váltani csak ha jó áron lesz, az meg sajnos nálunk eleve kizárt.. :(

(#33) korcsi válasza gbors (#29) üzenetére

korcsi
(senior tag)

8800GS átmeneti megoldás, gondolom 9600GT felfutásáig, vhol azt olvastam összvissz 100.000 db ilyen GPU-t csinál nvidia (G92-150).
Mondjuk én NV helyébe 8800GS-t 256bites mem busszal (+2db mem IC) és 96SP-re terveztem volna (talán kiderülne hogy nem sokkal gyengébb mint a 8800GT mert azt is csak a mem vezérlő fogja vissza), illetve 9600GT-be a 64SP-hez elég lenne a 192 bites mem vezérlő natívba (egyszerübb nyák, még kisebb GPU), még olcsóbb termék és középkategóriás beállításokban nem nagyon húzná le a kártyát.
De ez nem rajtam múlik :)
Mindegy végülis, csak legyen már vmi.

42

(#34) roedie válasza Bundás22 (#11) üzenetére

roedie
(fanatikus tag)

:DDD Ez azért nem ilyen egyszerű...

(#35) gbors válasza korcsi (#33) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

én jót röhögtem a 8800GS-en, már nem tudtak mit kitalálni a teljesítmény csökkentésére, ezért lett 192-bites a busz :D
ha tényleg ezek lesznek a számok, akkor a 9600GT AA nélkül mélyen a 3850 és a 8800GS alatt lesz, AA-val viszont nagyjából pariban lehet velük - ilyen kombinációt még nem láttam :F

(#36) rocket válasza gbors (#35) üzenetére

rocket
(PH! kedvence)

8800gs kenyszermegoldas a hd3850 ellen amig jon a 9600gt, ATi szokott ilyen kartyakat csinalni de most fordult a kocka annak koszonhetoen, hogy az NV nem szamitott ra novemberben megjelenik az rv670 es a ra epitett hd3850, 3 lepes hatranybol is lehet meglepetest okozni a konkurencianak :)

[ Szerkesztve ]

(#37) Findzs

Findzs
(senior tag)

[link]
itt azt irják hogy a mag képes lessz kezelni egy fizikai gyorsito chipet

és emiatt lessz érdekes ez a kártya
lehet hogy mégse cserélem a 8600 gts -emet 8800gt -re hanem megvárom mi lessz ebböl a 9600 -bol, ugyis minden játék megy fullon 1280x1024 ben csak a crysis nem de az a 8800 gt se megy ugyhogy érdemes kivárni milessz
:)

(#38) gbors válasza rocket (#36) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

igen, tudom, én azon derülök, hogy azon kínlódnak, hogy nehogy túl gyors legyen a kártya, és olcsó alternatíva legyen a 8800GT-nek :D
néha amúgy felmerül bennem a gondolat, hogy az nVidia esetleg pénzügyileg nem kis bakot lőtt a 8800GT-vel, mert semmi drámaival jobb nem jön utána, és bye-bye 600 dolláros csúcskártyák...

(#39) danati

danati
(senior tag)

Szerintem ez a kártya a gts320-at nem fogja megverni.

(#40) korcsi válasza danati (#39) üzenetére

korcsi
(senior tag)

Memóriába kicsit gyengébb, shaderben szinten (64vs96) amit kismértékben kompenzál az órajel, de ez egy középkategóriás kártya lesz, alacsony fogyasztással (65nm) majdnem 320GTS teljesítménnyel, remélhetőleg olcsón, mivel ebben a szegmensben van verseny az atival.

szerk.: Képek

[ Szerkesztve ]

42

(#41) korcsi

korcsi
(senior tag)

Fordítva , nyald a seggem ordítva :D

[ Szerkesztve ]

42

(#42) korcsi

korcsi
(senior tag)

Bocs az előbbi csúnyaságért :) meg hogy kicsúsztam a szerkesztésből, de még annyit hozzátennék hogy mostanában (utobbi néhány nap) nagyon hallgatnak a 64 SP-ről, kiváncsi vagyok mi sül ki ebből!

42

(#43) RECSKA

RECSKA
(őstag)
LOGOUT blog

Ez a kártya lesz a 8600GT méltó utódja!!!

Szerintem húzva azért meg fogja ez szorongatni a 3850-eket, ez biztos. Szerintem %-ban kb 35-40%-al lesz lasabb a 8800GT-nél, ami még azé mindig egész jó kis teljesítmény lesz... Már csak az ára a kérdéses!

No kojt, no FUN!!!!

(#44) Kroni1 válasza korcsi (#42) üzenetére

Kroni1
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Hát azt már talán csak nem csökkentik... ;) Jó lenne egy bika GTS változat is, ami nem sokkal drágább mint a GT és gyorsabb.

(#45) gbors válasza Kroni1 (#44) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

csökkenteni nem fogják, inkább az a kérdés, hogy a 8800GT-hez hasonlóan nem növelték-e meg az utolsó pillanatban (mer'hogy ez már múltidő :) ). 64SP-vel (és 16 textúrázóval) várhatóan kevés lesz a 3850 ellen, ezért a kérdőjelek.

(#46) korcsi válasza gbors (#45) üzenetére

korcsi
(senior tag)

32 textúrázó lesz benne, architektúráját tekintve olyan lesz mint a G84 vagy a G92, textúra filter=textúra szűrő=SP/2 :) vagy vmi ilyesmi.

42

(#47) RECSKA válasza gbors (#45) üzenetére

RECSKA
(őstag)
LOGOUT blog

Hát, a 8600GTS 32 shaderrel, meg 128bittel szénné húzva szűrők nélkül megfogja a 3850-et...

Ez meg 64 árnyaló, és 256bit... Hát... Mindenesetre tuti érdekes meccs lesz. :D

MAjd szépen kijelenti az Nvidia, hogy egy rivatunerben lévő állítás után 96sp lesz benne... Besz@rnék... ;]

No kojt, no FUN!!!!

(#48) athomi válasza RECSKA (#47) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

"Hát, a 8600GTS 32 shaderrel, meg 128bittel szénné húzva szűrők nélkül megfogja a 3850-et..."
Ja, ha 3DMark-ra izgulsz, akkor biztosan. :DDD

Az elmélet és a gyakorlat közt elméletileg nincs különbség! Gyakorlatilag van! ------- Otthon jobban ment! :D

(#49) RECSKA válasza athomi (#48) üzenetére

RECSKA
(őstag)
LOGOUT blog

Én 1280x1024-es felbontásban néztem 725/1600/2200 mellett ( 8600GTS ), és bizza szűrők nélkül nem volt sokkal lassabb... max 25-30%

Kiindulva abból, hogy kétszer annyi SP lesz benne, meg a ramsávszél is majdnem kétszerese, azért valamit mutatni fog... Várjuk meg az első teszteket...

No kojt, no FUN!!!!

(#50) athomi válasza RECSKA (#49) üzenetére

athomi
(PH! kedvence)

Azt írtad, hogy megfogja a HD3850-et. :U
Most meg beismerted, hogy szted sem. :U :F

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  Nvidia GeForce G94 [9600GT] & G96 [9500GT] (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2010 PROHARDVER Informatikai Kft.