Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#6001) [CS]Blade2 válasza m4rc! (#5990) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Ugy már más, én akkor sem vettem volna gigabyte-et, mert már fürödtem be vele, az X1950pro-val és onnan már Gigabyte-t sosem fogok venni, ahogy inno3d-s sem a 4 halott inno3d 6600 után.

[ Szerkesztve ]

(#6002) horvathkrisz

horvathkrisz
(PH! addikt)

Kukkantsátok meg ezt a hsz-t. Giga HP tulajok főként!

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#6003) fagy53 válasza horvathkrisz (#6002) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Ez tényleg korrekt és meglepő!
Ezért lett 88GT belőle. ;]
Nem lehet, hogy az első VGA-t kaptad vissza másodiknak? :DDD

(#6004) diegho válasza horvathkrisz (#6002) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

90 fokon nálam semmi gond nincs még.

(#6005) horvathkrisz válasza fagy53 (#6003) üzenetére

horvathkrisz
(PH! addikt)

elméletileg teljesen új dobozzal együtt kaptam, de:
én is gondoltam rá, ugyanis ha megnézed nincs olyan durván becsomagolva, hogy ne tudják átragasztani a nagykerben a sorozatszámot észrevétlenül a régire, majd újként, új dobozban elküldeni természetesen újként.Nem ipont hibáztatom, velük is kitolhatnak így a nagykereskedők, és ha iponosok akartak volna ezzel szivatni, most valószínű nem kaptam volna vissza a pénzem, hanem járhatnék a fogyasztóvédelemhez, stb. ..

Egyébként nagyon egyszerű a megoldás a dologra, egyelőre ne gyanúsítgassunk senkit:

Akinek Giga HP kártyája van, melegítse be 45 fok fölé, és nézze Dsubbal a képet LCD monitoron!

Igen, ezért lett 88GT belőle, és ezért lett evga. ;)

Apró trükk: Word-ben, Windings betűtípussal, nagybetűvel írd be: NYC (New York City rövidítése)

(#6006) fs-zsoci válasza fagy53 (#6000) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

Nekem élből van egy oldalsó házhűtőm, és úgy gondoltam, hogy akkor a vga bordáját megtámogatom egy 12centis hűtővel. Így végülis mindkét oldala hűtve lenne. :)

A lassúság és a sok alvás része a túlélési stratégiámnak...

(#6007) fagy53 válasza fs-zsoci (#6006) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Elég az oldalsó, mint a példám is mutatja nálam bevált.
Az igaz, hogy mérések alapján a ventit nem közvetlen az oldallapra szereltem, hanem 2.5cm-es távtartókra, hogy közelebb kerüljön, 1cm-en belül a kártyához, mert így kaptam a legkedvezőbb értékeket.
Most 22°C-os szobában a netezés közben 30°C.

(#6008) dend

dend
(újonc)

Üdv!
Meg tudnátok mondani,hogy melyik 9600Gt a legcsendesebb? Egyáltalán a referencia kártyák, vagy a gyárilag túlhúzottak a halkabbak? Nálam a tuning nem szempont...
Kösz!

(#6009) fagy53 válasza dend (#6008) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Bármelyik passzív, de önmagában nem ajánlatos használni, kell egy kiegészítő venti.
Ha a ház oldalán már van egy, az is elég.

(#6010) fs-zsoci válasza fagy53 (#6007) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

Mostmár igazából kb mindent tudok, amit kell, a kérdés, hogy megpróbáljam-e eladni a 79gt-m(máskép nem megy), és vegyek egy 96gt-t, számításaim szerint nagyjából 14e forintot kellene rászánnom, vagy hagyjam a fenébe az egészet, és 4e-ért vegyek egy S1-es vga hűtőt, hogy csend legyen. Viszont ez a hűtő ugye felmegy a 96gt-re.

Ismét feldobom a kérdést, hátha: Az én gépem mennyire tudná kihasználni a kártyát? Rendesen észrevehető lenne a gyorsulás?

(#6011) fagy53 válasza fs-zsoci (#6010) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

A RAM kevés, azt mindenképpen bővíteni kell, a proci dettó.
Szerintem a konfig átpofozásán törd a fejed, a VGA vásárlás helyett.
Ha az S1 felmegy a 79GT-re, vedd meg nyugodtan annyit még megér beruházni ebbe a gépbe. :)

(#6012) fs-zsoci válasza fagy53 (#6011) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

A maximum, amit hajlandó lennék rákölteni, az ez a ~14e huf, amiből reményeim szerint futná egy 96gt-re, meg max még 1 giga ram 6e körül. Jövő nyár előttig biztosan nem szánnék rá semennyit. Vagy van az a lehetőség, hogy most 1-2 hűtő a gépbe, hogy lehalkuljon, és akkor valószínűleg csak kb 2 év múlva újítanék be. Ezért gondoltam, hogy azért ezzel az új videokártyával egy kicsit szinten tudnám tartani a ketyerét, és elindulnának az újabb gammák is rendes..ebben. Na nem mindtha annyit játszanék.

Ismét erősen elgondolkodtam.

(#6013) sid.:Rc211v válasza fagy53 (#6009) üzenetére

sid.:Rc211v
(senior tag)

neked milyen házad van ? egy cooler master cm 690-es oldalsó ventije mondjuk öt volton mar elég lenne a giga passziv karijának ?

[ Szerkesztve ]

-XFX-

(#6014) nesa

nesa
(PH! kedvence)

Ezekre a jamperhelyekre rajott mar valaki hogy mire jo?

Keresek Nikon 18-55-os kitobit, olyan is érdekel ami kicsit szorul.

(#6015) Jofi81

Jofi81
(őstag)

Jól gondolom, hogy a Galaxy 9600 GT OC Xtreme Tuner nem éri meg azt a 2-2,5K pluszt a sima változathoz képest?

(#6016) _Toka_ válasza fs-zsoci (#6010) üzenetére

_Toka_
(őstag)

Nos, én 7900GT-ről váltottam 9600GT-re. Konfigom az adatlapomon. A tapasztalatom? 3DMark06-ban közel sincsenek 10000 feletti eredményeim. Nem sűrűn "játszom" vele, így már lehet, hogy nem emléxem pontosan, de olyan 7e vége rémlik. Lehet, hogy rosszul. De ezt a procinak tudnám be. Ennek az indoka pedig, hogy bármilyen játékot próbáltam eddig, minden röccenés nélkül, tökéletesen megy.
Pl. 7900GT-vel néztem anno Bioshock-ot. Hátttööö ... nem volt egy élmény, még ajánlott grafikai beállításokkal sem... Most viszont ... gyönyörűen megy 1280x1024-ben max-on.
Timeshift anno detto - most tökéletes...
Dirt játszható volt, de ha többen voltunk(pl. kamionok) nyögvenyelős volt - most lefolyik a képernyőről.
És folytathatnám. /Kétségtelen, Crysis-t még nem néztem, de azzal a "nagyok" is csak kompromisszumokkal játszanak./

Tapasztalataim összefoglalva: A közelmúltbeli /megkockáztatom, mai/ játékok még nem igénylik a komoly processzorbeli tudást pl. fizikára, MI-re, így marad ereje egy szerényebb képességű procinak is, hogy kikormozzon egy 9600GT-t. /Na jó, olyan 24xx-en megy a procim, de így ment a 7900GT alatt is./

Amúgy az XpertVision 9600GT Super Sonic kártyát tuning nélkül használom - mégegyszer mondom, 3DMark-kal nem-igen "játszom", játékokban viszont alapon is bőven elég eddig mindenre -, maximálisan meg vagyok vele elégedve. Hangja pedig: Windows felállása után - ugyan nemtom, mennyit forog a ventije, de - nincs. Sokkal-sokkal halkabb, mint egy 1,8 éves 7900GT!!!!! Nem referencia a hűtése, komolyabb ventinek néz ki, mint az.

Sok sikert az agyaláshoz. /Úgyis cserélsz!!! ;] /

(#6017) diegho válasza _Toka_ (#6016) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

ez addig igaz amíg nem neten játszol lövöldözős játékokkal 20+ fős szervereken. pl cs: source 9600gt-vel agyon húzva e2140@3.4-en dob 300fps körüli stress testet ami azt jelenti, hogy a játék közben a minimum fps leesik 100 alá, ha sok játékos van egy helyen, míg E8200@4ghz-el és gf6600 nemgt-vel (ddr1 128mb alapon nem húzva) ugyanazokkal a beállításokkal (1024 minden high szűrők nélkül) 480fps stress test és 150 alá sose esik az fps. Amíg otthon játszogatsz single playerben addig nem kell proci, ahogy neten onnantól csak proci kell.

(#6018) _Toka_ válasza diegho (#6017) üzenetére

_Toka_
(őstag)

Ebben nagy igazságod lehet... Én csak nagyon ritkán játszom neten - jelzem, amúgy sem játszom nap, mint nap -, azt is mondhatnám, hogy kb. most a GRID demoja volt az, amivel több ízben is jártam a neten 3D-ben...
Viszont a tesztek - legyen az ph-s, vagy bármi más - sem fényeskednek netes összevetésekben, viszont prociban ma már a nagyágyúkat használják és ezek alapján alakul ki mindenkiben az a kép, ami. Itt pl. nem ritkán olvasni olyan hozzászólást, hogy ez, v. az a proci kevés a 9600-hoz. Erősen nem vitatkoznék velük, mert a tesztek is olyasmire engednének következtetni, de ha valaki konkrétan megkérdez, érdemes-e 7900GT-ről 9600GT-re váltania egy 939-es X2-es procival, saját tapasztalataimat nem tartanám magamban. Úgy olvastam egyébként, hogy ő sem egy hc gamer.

Mindemellett nyilván igazad van, hisz Te ezt tapasztalod.

(#6019) [CS]Blade2 válasza fs-zsoci (#6012) üzenetére

[CS]Blade2
(őstag)

Anyit még tudnod kell, hogy ha 1024x768-ban vagy alatta játszol, akkor a cpu visszafoghat, de akkor is előrelépés lenne a 96gt... viszont ha már 1280x1024 vagy afőlőtt, már nem számit a cpu, mert ott már a vga is 100%-on ketyeg, és nem leszel limtes,
19-es lcd-n 1280-ban E4300@1800mhz-en még böven cpu limites vagyok
ugyaitt e4300@2880mhz-en már nem limitás 1280-ban
1024x768 vagy 800x600-hoz meg E4300@3150mhz-en jelent no limitet ahogy tapasztaltam..
ha 1024 mellé 4xaa 16xaf meg minden very high-ot kapcsolsz megint kisebb esélye a cpu limitnek....
elvileg a crysis-en kivül minden menne maxon a cpu limitel együt is

(#6020) diegho válasza _Toka_ (#6018) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

én amivel offline játszok az 2ghz-es p4 cerkán fut gf3-al minden gond nélkül, bár már neten se játszok sokat. source-al abszolút nem, máshoz meg nem kell nagy gép, amire én használom a gépet arra elég lenne egy HT-s P4 1 giga ram és egy gf6600gt is bőven.

(#6021) ttt1

ttt1
(senior tag)
LOGOUT blog

Szeretném a folding home-ot futtatni a 9600 gt-n. Ez hogy valositható meg?Leszedtem vmi cuda drivert ,de gondolom ez csak maga a programozási nyelve lenne nem ? Vki világositson fel ..:)

(#6022) gbors válasza _Toka_ (#6018) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

nézd meg a két logout cikket, amit a témában írtam!
1
2

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#6023) ricsy888 válasza diegho (#6017) üzenetére

ricsy888
(senior tag)
LOGOUT blog

A Source nagyon proci igényes játék. Nekem pl. ha alapon ment az X2 4000+(2,1Ghz) Akkor 1280-ba highen, szűrők nélkül ment átlag 50-60-70FPS-t. (gonfigomnál lévő géppel)
Ha felhúztam a procit 2,7Ghz-re rögtön megugrott 100 körülire az FPS.

9600Gt-vel még nem próbáltam, de ahogy észrevettem kihajtja azt is a 2,7 Ghz-en járó X2-es játékokban. 3DMarkab nem. :D

Steam: rics0128 || Origin: rics88

(#6024) diegho válasza ricsy888 (#6023) üzenetére

diegho
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

próbáld ki 30fős szerveren az x2-őt, fogsz még látni 35fps-t is.

(#6025) ricsy888 válasza diegho (#6024) üzenetére

ricsy888
(senior tag)
LOGOUT blog

Igen, mondjuk azt hozzá kell tennem, h 20fős szerveren játszok :) Szóval van benne valami.

Steam: rics0128 || Origin: rics88

(#6026) _Toka_ válasza gbors (#6022) üzenetére

_Toka_
(őstag)

Természetesen néztem, klassz cikkek, minden elismerésem! :R
Ezek is csak engem igazolnak. 1280x1024-ben még biztosan jók ezek a procik egy 9600-hoz. Azalatt meg, úgy gondolom, akik ilyen kártyát vesznek, nem-igen játszanak, pláne nem offline.
Ha nem is hozzák ki belőle a maximumot az X2-k, óriási ugrás még egy 7900GT-hez képest is, ami - azért valljuk be - nem mondható egy rossz/kommersz kártyának.

Egyébként én azt mondtam, hogy nem-igen van - mondjuk, érthető okokból - netes játékokban kártyákat, procikat nyúzó teszt.

Szerk.: kis kiegészítés

[ Szerkesztve ]

(#6027) fagy53

fagy53
(PH! nagyúr)

Azt még hozzátenném a témához, hogy amikor én fs-zsoci-nak azt ajánlottam, hogy a konfig változtatásán gondolkodjon és a procit is említettem az azért tettem mert a procija A64 3500+ azaz egymagos. Az összes hozzászóló két magos proci birtokosa és ez sok játéknál nem mindegy!
Bármennyire is jók voltak ezek az A64-esek, 96GT különbet érdemel, minimum egy X2-öt, a 2GB RAM meg alapkövetelmény szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#6028) _Toka_ válasza fagy53 (#6027) üzenetére

_Toka_
(őstag)

Nos, ez az aprócska tény valóban elkerülte a figyelmem...
Akkor már csak az lehet a kérdés, hogy vajon mennyire számít a közelmúlt/-jövő játékainak a +1 mag.

Hát, bevallom, nekem fogalmam sincs... :U
Tudom ugyan, mit írkálnak az alkotók, de ezirányú teszteket se látni már manapság. Persze ez is érthető!

(#6029) gbors válasza _Toka_ (#6028) üzenetére

gbors
(PH! addikt)
LOGOUT blog

A 2006 közepe után megjelent engine-ek szinte mind támogatják valamilyen szinten a 2 magot - a 2006-osok még nem nagy hatékonysággal (pl. Heroes 5, Oblivion), a 2007-esek jellemzően már egész tűrhetően (a la Unreal Engine 3).

A Source engine viszont 1 magot használ - ahogy elnézem, még a legfrissebb update-je is.

Ui: köszi :)

Louie: Goddamn it. You shot me in the exact same f****ng place as last time! Ghost Dog: I'm sorry. I mean you no disrespect. I'm your retainer. I don't want to put too many holes in you.

(#6030) t-bali3

t-bali3
(fanatikus tag)

Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ez az MSI 9600GT a tuningos (OC) változat???

[ Szerkesztve ]

(#6031) Eagle16 válasza t-bali3 (#6030) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Igen, 700/1900Mhz-en megyeget :)

---

(#6032) t-bali3 válasza Eagle16 (#6031) üzenetére

t-bali3
(fanatikus tag)

Ilyen karim van, de VGA Clocknál 675/1800-at ír? Esetleg vmit be kell állítani rajta, h úgy menjen???

(#6033) nesa válasza Eagle16 (#6031) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Nekem a giga 810/2100 at megy a sharedet meg nem teszteltem ki:) a memo lehet menne meg csak a progi nem engedi tovabb,amugy a sharedet mennyire erdemes huzni?

(#6034) t-bali3

t-bali3
(fanatikus tag)

Megnéztem Gpu-zvel az adatait, íme: link
Ezt akkor most le tudnátok fordítani nekem, mert én nem értek hozzá :) , tehát ez most tuningos???

(#6035) Eagle16 válasza t-bali3 (#6032) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Pontosan melyik verzió a tiéd? [link]

Egy újabb fajta GPU-Z-t tölts le, mert ez már nagyon-nagyon régi...

nesa: hány volton? :) Gondolom nem 1,1V-on ketyeg, így viszont nem tudom megmondai hogy kb. hol a vége a shader-nek...
Rivatunerrel próbáld meg a memóriát föntebb tolni, 2200-ig bírnia kell.(ene)

[ Szerkesztve ]

---

(#6036) nesa válasza Eagle16 (#6035) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

1,4v neztem ez a max adhato fesz.
A kartya zalmanos giga.
Majd kell uj riva tunert toltenem mert ami van nem ismeri fel a kartyat.

[ Szerkesztve ]

(#6037) Eagle16 válasza nesa (#6036) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Hát igen, 1,4V-tal már egész szép órajeleket lehet elérni :D
Legújabb Rivatuner.

Legújabb GPU-Z.

Érdekesek a statisztikák.

[ Szerkesztve ]

---

(#6038) t-bali3 válasza Eagle16 (#6035) üzenetére

t-bali3
(fanatikus tag)

N9600GT-T2D512-OC ez van a dobozán 127-es verzió (piros)
GPU-Z
Ez most akkor meg van emelve? Vagy ahhoz vmit be kellene állítani?
tulajdonságoknál van olyan, h : "D.O.T. Enable" esetleg ez, vagy ennek köze sincs hozzá :)

(#6039) Eagle16 válasza t-bali3 (#6038) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Akkor OC verzió, mert alapesetben a GPU 650Mhz-en megy, a shader órajel pedig 1625Mhz.
A D.O.T.-tal tovább tudod tuningolni, de erre ott a Rivatuner, ami sokkal egyszerűbb.
Amúgy a 127-es verziónak is 2 fajtája van, V1 és V2...

[ Szerkesztve ]

---

(#6040) fs-zsoci

fs-zsoci
(senior tag)

_Toka_ & [CS]Blade2 & fagy53:

Először is köszönöm a hozzászólásokat.
A tegnapi nap során a PcGear-től rendeltem egy S1-es Arctic Coolingot, tehát eldöntöttem, nem váltok. Viszont beötlött, hogy 4e-be fáj, a legolcsóbb 96gt még mindig 29e, tehát összeadva annyi, mint a Gigabyte HP-ja, azaz a passzív hűtéses, amire ugyanúgy vennék egy 12cm-es hűtőt, mint ami rendeltem tőlük (+két háthűtőt is, de szerintem ezek így -főleg nyárra- nem ártanak). Ergó még nyugodt szívvel dönthetek úgy, hogy szükségem van a kártyára.
_Toka_: Kiderült ugye, hogy x2-es procival, 2 giga rammal és megtoldva egy 96gt-vel a gép simán megbírkózik a mai gammákkal. Ez egy igazán jó hír.
[Netem nem játszom.]
[CS]Blade2: Nekem 22"-os monitorom van, 1280x960-ban szoktam játszani általában, tehát nekem tökéletes lenne, ha hasonló felbontásban futkosnának a játékok és nem kellene leadnom ez alá.
fagy53: Tekintettel arra, hogy nagy elhatározásom volt, hogy nem költök számítógépre, így is nemrég vettem egy fél terrás vinyót és most még hűtőt is. Aztán felfigyeltem a 96gt ár/teljesítményére, úgy gondoltam, ha mázlim van, megengedhetem magamnak. Viszont mást nem hiszem, hogy tudnék cserélni. Nagyon esetleg még 1 giga ramot, ha valaki árul errefele 6k körül, akkor esetleg.

Nagy probléma még az, hogy csak akkor tudok vásárolni, ha elkél a 79gt-m, meghatározott áron, tehát ez alapfeltétel. E nélkül meg vagyok lőve. Kolléga írta valamelyik topikban -azt hiszem nem itt-, hogy neki is van egy eladója, de nem viszi senki. Itt egy kicsit meghátráltam.

Az "úgyis cserélsz" :) gonosz volt, ilyenkor természetesen rákontrázok, hogy tényleg kellene.
Osztok-szorzok, és meglátom.

Egy elég fontos kérdés: Tegyük fel, hogy megveszem, és tegyük fel, hogy szerzek még 1 giga ramot. Egy jó két évet tudom még játszani? Persze kompromisszumokkal.

Köszönöm.

Mod: UI: A procimat szerintem meg lehet húzni 2,6Ghz környékére.

[ Szerkesztve ]

(#6041) t-bali3 válasza Eagle16 (#6039) üzenetére

t-bali3
(fanatikus tag)

Köszi a segítséget :R Boldog vagyok én ezzel a karival, így ahogy van, inkább nem tuningolom tovább.... Tudom h két verzió van, de most nem szedem szét a gépet megnézni, mert fölösleges....

(#6042) fagy53 válasza fs-zsoci (#6040) üzenetére

fagy53
(PH! nagyúr)

Ha maradsz a 79GT-nél az nem baj, a hűtő is jó lesz amit veszel, de a RAM a legfontosabb, még nagyobb szükséged van rá mint az X2-re!
1GB alatt, ebben a win is benne van, szinte semmilyen játék nem fut már. A F.E.A.R. 1GB felett ment anno, akadt is nekem mint a fene..!
Hallgass rám, a VGA-t hagyd utoljára!
- 1GB RAM
- X2
- VGA
szerintem ez a helyes sorrend. :)

(#6043) politomi

politomi
(tag)

Sziasztok. Elvileg megjelent a galaxy féle passziv kártya elég jó áron. Nem tud valaki egy tesztet belinkelni róla? Probáltam keresni google-n is, de lehet béna voltam :) Ha van már valakinek az is írhatna róla mennyire melegszik, stb.
Üdv

[ Szerkesztve ]

(#6044) nesa válasza Eagle16 (#6037) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Szoval meddig erdemes emelni a Stream orajelet?

(#6045) Eagle16 válasza nesa (#6044) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Nálam 1,1V-on 1925Mhz-ig bírta, szóval 1,4V-tal simán mehet 2000 fölé szerintem.

---

(#6046) fs-zsoci válasza fagy53 (#6042) üzenetére

fs-zsoci
(senior tag)

Az az igazság, hogy amíg benne voltam a témában, sokat olvastam arról, hogy tulajdonképpen a processzor számít a legkevésbé a játékoknál. Videokártyából viszont sosem elég :)
A fear nálam 1280x1024-ben futkosott ezzel a konfiggal és nem akadt. :F

Procival az a gubanc, hogy ez ér vagy 4e-ret, egy x2-esre meg megint rá kellene dobni vagy 10-et.
Szerintem a kártya fontosabb, ramra még esetleg költenék, procira egyelőre nem szívesen. Vagy esetleg majd szóba jöhet egy kicsit erősebb, ráfizuval.

Egyik ismerősöm mondta még, hogy ebbe a konfigba már fölöslegesen pakolok be még 1giga ramot, ha xp-t használok. Vista alatt viszont nem árt. Meg is magyarázta miért, de őszintén...már nem emlékszem.

:)

Mod: Dejó! Már 3,5k-ért kapni samsung 512 ddr400at :)

[ Szerkesztve ]

(#6047) nesa válasza Eagle16 (#6045) üzenetére

nesa
(PH! kedvence)

Miben mutatkozik ha nemtuti??
GPU /Memonal tudom ,csak ilyen kartyam meg nemvolt.

fs-zsoci!

Te meg mindig jobb vagy mint aki 2800+ sempron mele rakott 8800GT vagy 1 kolegam vett a 2,6 celeronhoz 8800GTS ... hozateszem mind2 elegedett es fulig er a szajuk...

[ Szerkesztve ]

(#6048) detroitrw válasza fs-zsoci (#6046) üzenetére

detroitrw
(őstag)

azért vannak bizonyos határok
amiknek a megléte függ az adott alkalmazástól is ...

olvass vissza van itt olyan user aki szintén 1magos amd-vel tolja /tolta/ 96gt-vel
éshát meg is van az eredménye kb. 50%-al kevesebb pöttyött dobott neki a mark

a konfigod elnézve a mostani vga-dhoz is roppant gyenge a cpu-d ...

és szerintem esetedbe egy jobb procitól nagyobb javulást kapnál mint a plusz ramtól ...

..::Gotham GAC-3::.. Jungson JA-88E ..::Gotham 54025 SPK 4 x 2.5mm::.. Hivi Swans D3.2BF or iAudio D2@D2+ -:- SHURE SE315 CL **only LOSSLESS** :-)

(#6049) rumkola válasza fs-zsoci (#6046) üzenetére

rumkola
(PH! kedvence)

Nálam volt egy ilyen csere:
AMD 3800+ ---> C2D 2140@ 3Ghz
A VGA maradt mindkettő cpu alatt egy 8600GT.

Néhány játékban nem sok gyorsulást vettem észre, de volt sok olyan ahol 50FPS-ről 100-ra ugrott.... /kb. persze, hogy érzékeltessem/.

http://youtu.be/uu2IBhf9F4k

(#6050) Eagle16 válasza nesa (#6047) üzenetére

Eagle16
(PH! addikt)

Semmi különös, olyan mint a GPU, szétesik a kép, lefagy a gép...ha olyasmit látsz amit nem kéne csinálnia akkor vissza kell venni :)

rumkola: nálam a Crysis és a Gears of War gyorsult legalább 50%-ot, mikor beraktam az E2140-est a 630-as P4 helyére...(és akkor még alapórajelen ment!)

[ Szerkesztve ]

---

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.