- TCL LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Milyen alaplapot vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Dell notebook topic
Aktív témák
-
insertcsaki
csendes tag
Sziasztok!
Egy ismerősöm megbízott, hogy vegyek a fiának laptopot (a keretből az ár-érték arányt figyelembe véve Asus X555L-re esett a választás), én pedig rábeszéltem őket, hogy vegyenek hozzá SSD-t. Már kéznél van a laptop és az SSD is.
Azon voltam, hogy kicserélem a gép merevlemezét az SSD-re. Aztán ott gondolkodtam el a garanciavesztésen (úgy egyáltalán), amikor felszedtem a billentyűzetet. Nem engedte el teljesen, valami fogta még, viszont az alján nem volt több csavar, csak egy kb bankkártya méretű felnyitható nyíláson lévő csavarfej szélességű fekete kis kör. Megpiszkáltam késsel, és egyből látható volt, hogy ragasztva van és könnyedén lejön, és mivel a körömnek hagyva van hely a nyílásnál, ezért nyilván ez alatt a kis fekete köröcske alatt csavarnak kell lennie. (Nyilván a nyílás alatt van ami fogja a billentyűzetet. Nem, hálistennek nem találtam egy jutub videót sem ennek a típusnak a szétszereléséről, csak 713 hasonlóról.)
Az emlegetett lefedett csavaros nyílás:
Mivel ez egy új gép, nem akarnám elcseszni a gariját, főleg hogy nem is az enyém lesz (egyébként informatikus vagyok). Felcsaptam minden a géphez tartozó iratot, és az egyiken találtam leírást a garanciavesztés módjairól. Ami ebben benne volt: ha nem "arra jogosult" bolygatja meg, vagy leszedik a garimatricát (kétlem hogy a kis fekete kör alakú ragacs az az lenne...), akkor az instant garanciavesztés.
Kérdésem a következő:
- Én, mint (programtervező) informatikus, jogosult vagyok-e egy gépben lévő merevlemez kicserélésére?
- Jár-e egyáltalán garanciavesztéssel, ha valaki merevlemezt cserél a gépben? (Feltéve, hogy nem cseszi el, nyilván)
- Ha minden kötél szakad, valamilyen szervizbe elhurcoltathatom-e az SSD-vel a gépet, hogy ugyan, tegyék már bele? (Gondolom ott már "arra jogosult" emberek dolgoznak.)Bocsesz a hosszú poszttért meg a rizsáért, jár a krumpli.
Aktív témák
- Nők, nőügyek (18+)
- BestBuy topik
- Bemutatkozott és meg is jelent a The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- TCL LCD és LED TV-k
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Honda topik
- One mobilszolgáltatások
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Latitude 7450 14" FHD+ IPS érintő Intel Ultra 5 135U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/256 FHD IRIS Xe
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Gold Edition! Olvass!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest