Hirdetés

Aktív témák

• insertcsaki

csendes tag

Sziasztok!

Egy ismerősöm megbízott, hogy vegyek a fiának laptopot (a keretből az ár-érték arányt figyelembe véve Asus X555L-re esett a választás), én pedig rábeszéltem őket, hogy vegyenek hozzá SSD-t. Már kéznél van a laptop és az SSD is.

Azon voltam, hogy kicserélem a gép merevlemezét az SSD-re. Aztán ott gondolkodtam el a garanciavesztésen (úgy egyáltalán), amikor felszedtem a billentyűzetet. Nem engedte el teljesen, valami fogta még, viszont az alján nem volt több csavar, csak egy kb bankkártya méretű felnyitható nyíláson lévő csavarfej szélességű fekete kis kör. Megpiszkáltam késsel, és egyből látható volt, hogy ragasztva van és könnyedén lejön, és mivel a körömnek hagyva van hely a nyílásnál, ezért nyilván ez alatt a kis fekete köröcske alatt csavarnak kell lennie. (Nyilván a nyílás alatt van ami fogja a billentyűzetet. Nem, hálistennek nem találtam egy jutub videót sem ennek a típusnak a szétszereléséről, csak 713 hasonlóról.)

Az emlegetett lefedett csavaros nyílás:

Mivel ez egy új gép, nem akarnám elcseszni a gariját, főleg hogy nem is az enyém lesz (egyébként informatikus vagyok). Felcsaptam minden a géphez tartozó iratot, és az egyiken találtam leírást a garanciavesztés módjairól. Ami ebben benne volt: ha nem "arra jogosult" bolygatja meg, vagy leszedik a garimatricát (kétlem hogy a kis fekete kör alakú ragacs az az lenne...), akkor az instant garanciavesztés.

Kérdésem a következő:
    - Én, mint (programtervező) informatikus, jogosult vagyok-e egy gépben lévő merevlemez kicserélésére?
    - Jár-e egyáltalán garanciavesztéssel, ha valaki merevlemezt cserél a gépben? (Feltéve, hogy nem cseszi el, nyilván)
    - Ha minden kötél szakad, valamilyen szervizbe elhurcoltathatom-e az SSD-vel a gépet, hogy ugyan, tegyék már bele? (Gondolom ott már "arra jogosult" emberek dolgoznak.)

Bocsesz a hosszú poszttért meg a rizsáért, jár a krumpli. :))

Aktív témák