- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
Hirdetés
-
Már tudjuk, hogy mikor jön az idei Xbox Games Showcase
gp A showt egy külön Direct előadás követi, ami szinte biztosan az idei Call of Duty lelepelzése lesz.
-
Agyi chipes gyártóba fektetett a kriptocég
it A Tether 200 millió dollárt fektet a Blackrock Neurotech agyi chipes vállalatba.
-
Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
ph A Kereskedelmi Minisztérium egyelőre csak felméri a helyzetet, egyelőre nem látni, hogy tudnak-e bármit is tenni.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagl3
veterán
válasz paramparya #500 üzenetére
Hogy mondhatsz ilyet.... nincs is jobb mint a körömpörköltet cupákolni (persze ha öreganyáink rajtahagyják a szőrt akkó repül a kukába )
-
Eagl3
veterán
válasz paramparya #502 üzenetére
Nemtudod te mi a yó
-
csirkemano
csendes tag
Na egy kicsit zsírtalanabb kaja
Mézes-mustáros csirke (20 perc alatt kész és valami fenséges!)
Végy egy adag csirkemellfilét (nálunk 60-70 dkg is elfogy), vágd csíkokra, forgasd át sóval és borssal, majd kevés olajon süsd meg! Ha levet enged, várd meg, míg elfövi, és kevergetve kapasd meg egy kicsit. Miközben elrotyogja a levét, kavarj ki 2 dl tejszínt kb 3 ek mustárral és ízlés szerint mézzel (kóstolgatni szoktam, hogy kellemesen pikáns legyen). Ha már kezd pirosodni a hús, öntsd nyakon a mézes-mustáros tejszínnel, egyet kell csak rottyanjon és készen is van!
Rizzsel vagy tésztával is finom, mindkettő elkészül, amíg a hús elkészül.Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
ladybug
őstag
válasz csirkemano #506 üzenetére
Ez tetszik. Én is szoktam hasonlót sütni, de abba nem kell méz.
Egy nagy fej vöröshagymát felkockázok, teszek hozzá 3-4 ek mustárt, 1 dl fehérbort, 1 ek oljat, sót, borsot. Ezt a masszát jól összekeverem, és ráöntöm a nyers csirkére. Alufóliával lefedem, és be a sütőbe. Kb 3/4 óra latt kész, és rá sem kel nézni.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
nyávogi
tag
akkor beírom én is ide, a legfinomabb pogácsa-receptemet:
Sajtos-túrós pogácsa
Hozzávalók kb. 60 darabhoz:
15 dkg tehéntúró
15 dkg juhtúró
1 dl tej
1 csapott evőkanál cukor
5dkg élesztő
60 dkg finomliszt
25 dkg margarin
1 dl tejföl
2+1 tojássárgája
20 dkg sajt (karaván, pannónia)
Előkészítés: Szitán vagy krumplinyomón áttörjük a tehén- és juhtúrót.
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük a cukorral és az élesztővel, felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk, a margarint apró kockákra vágjuk.
A tejfölben simára keverünk 2 tojássárgáját és 1 evőkanál sót.
A sajtot megreszeljük.
Elkészítés: Gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a lisztben a margarint,
közepébe mélyedést készítünk. Hozzáadjuk az élesztős tejet és a tejfölt,túrókat,
összegyúrjuk (egészen lágy tésztát kapunk), majd cipót formálunk belőle,
letakarjuk, és meleg helyen fél órát kelni hagyjuk.
Lisztezett munkalapon téglalap formájú, 1 cm vastag lapra nyújtjuk a tésztát,
megszórjuk a sajt 2/3 részével, és hosszanti oldalán rétesszerűen feltekerjük.
Konyharuhával letakarjuk, meleg helyen ismét megkelesztjük (fél óra).
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat).
Kibélelünk sütőpapírral két sütőlapot/tepsit.
A tésztából 2 ujjnyi (kb. 3 cm) vastag, egyetlen hosszú csíkot nyújtunk,
a tetejét megkenjük a maradék 1 tojássárgájával, megszórjuk a maradék reszelt sajttal,
és 4-4,5 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk (ügyeljünk arra,
hogy minél kevesebb „hulladékot” hagyjunk, mert az újra összegyúrt
tésztadarabkákból nyújtott tészta már nem lesz leveles!).
Egymástól tisztes távolságra, a sütőlapokra rakosgatjuk a pogácsákat,
és a forró sütőben 20-25 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
Frissen, szinte langymelegen a legfinomabb!az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
Retropoint
tag
válasz paramparya #483 üzenetére
Ha combból csinálod, akkor a diójából, vagy a frikandóból készítsd a brassóit..
Amúgy én bármilyen aprópecsenyének való husiból elkészítem - marhából is ha kell.
Sok fokhagyma, szalonna, majoranna, pirospaprika kell hozzá.
És ami a legfontosabb... Nem sültkrupli vagy püré a köret, hanem törtburgonya, amivel elkeverjük az aprópecsenyénket..
Isteni.
Próbáljátok egyszer ki..HP minipc eladó http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=69754
-
ladybug
őstag
Ez a pogi annyi tejtermékkel van megtömve, hogy csak finom lehet. Jövő héten ki is próbálom.
Van egy kedvenc receptem. Bármikr bármiből meg el lehet készíteni, a fantáziára van bízva.
Tésztasaláta (ahogy én készítem)
25 dkg orsó száraztészta - főzd ki, és rakd félre hűlni
25 dkg mexikói zöldségkeverék - főzd ki, és hagyd hűlni
(de lehet még bele tenni gombát, cukkinit, pritaminpaprikát, paradicsomot stb)
Ha kihűlt minden keverd össze, és öntsd rá az öntetet. Aztán jól keverd össze ismét, és hagyd állni kb 1 órát.
I. öntet: 1 fej vöröshagymát nagyon apróra kockázz fel, keverj hozzá 2 ek mustárt, 2 ek olívaolajat vagy étolajat, 1 ek ecetet.
II. öntet: 1,5 pohár natúr joghurt, só, bors, 1 kk mustár, 2 ek majonéz.
Főtt, sült, grillezett húsokhoz, vagy grillezett zöldségehez egyaránt finom, de magában is isteni.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
nyávogi
tag
egészségetekre itthon is nagy sláger
a tésztasalátád is kelleti magát ám ha lejár a diétám, nem állok ellent neki
És ha már süti, akkor egy nagyon egyszerű, isteni finom még idekívánkozik
Almatorta ír módon
18 dkg margarin
12 dkg cukorral
habosra keverünk, hozzáadunk
3 egész tojást,
18 dkg lisztet
1/2; cs. sütőporral
reszelt citromhéj, csipetnyi só, fahéjpor,
1 evők. rum megy még bele.
1/2 kg almát megtisztítunk, vékony szeletekre vágunk és a masszába keverjük.
Kikent, kilisztezett kerek formában kis lángon sütjük kb. 40 percig. (tűpróbáig)az alkohol nem adja meg a választ, de legalább elfelejted a kérdést...
-
Retropoint
tag
Biztos finom ez a tésztasaláta, erről egy modenai tésztaféleségem jut eszembe..
Szintén főtt sáfrányos! orsótészta, sok-sok kukorica, pritaminpaprika, pulykamellfilé, gomba, etc ízlés szerint a végén parmezánsajttal meghintve.. Ránézésre színes kavalkád az íze pedig....hmmmm
próbáljátok ki.HP minipc eladó http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=69754
-
_Yvorl_
tag
válasz Retropoint #513 üzenetére
A következő recept hétvégén csak úgy ötlet alapján készült, de nagyon finom lett.
egy kilo sertéskaraj.
Hosszában felvágvágjuk, majd fél centi vastagra kiklopfoljuk.
izlés szerint befüszerezzük (só, bors, flekken, magyaros, chili ...)
fél kilo champion gomba
Gombát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk
Trapista/mozarella/feta sajt attól függően ki melyiket szereti
vékony szeletekre vágjuk
Vesszük a befüszerezett husikat (türelem eseték, akár egy napot pácolni is lehet füszerezett olajban) és szépen a felére ráhelyezzük a gombazeleteket és a sajtot (most nem raktam bele de még sonkát/szalonnát illetve paradicsomot is lehet bele rakni szerintem) és ráhajtjuk a hús másik felét, majd fogpiszkálóval megtűzzük
egy lapos tepsibe bő olajat öntünk, majd a hússzeleteket ráhelyezzük és a végén még olajjal jól megtapicskoljuk felülről is a szeleteket. Majd 35-40 percre közepes lángon sütőbe helyezzük.
A maradék gombát kevés olajon megpároljuk, majd hozzákeverünk egy kevés tejszint, süritésnek kevés lisztet és egy kevés morzsolt sajtot megvárjuk mig a sajt elolvad az egész összerottyan, (aki egészben szereti a gombát az itt készen is van) ezután turmixba ösntöm az egészet és leturmiszolom.
Köretnek rizs, rizi bizi sült krumpli krumplipüré passzol.
A husit a gombaöntettel leöntve tálaljuk.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
_Yvorl_
tag
egyszerű piskóta többféleképpen is.
veszek 10 tojást
kettéválasztom a sárgáját és a fehérjét.
fehérjét habbáverem, majd ha ár kemény egyesével hozzáadok 10 evőkanál cukrot (közben folyamatosan keverjük a habverővel) ha kész a cukor hozáadása jöhet egyesével a tojássárgája, majd ha az is kész 10 pupozott evőkanál liszt ugyancsak egyesével a még mindig tartó kevergetés közben.
akkor van kész ha már olyan pici buborékok pukkannak a kevegetés közben.
fogunk egy mély tepsit, amit kimargarinozunk majd lisztel beszórunk. ebbe önthetjük a masszát. Ezt akár így is ki lehet sütni. (kakaóval lehet izesíten is)
De legegyszerübb izesítése, ha valamilyen gyümölcsöt szórunk egyenletesen elosztva a már tepsiben lévő masszába.
meggy,
cukros fahélyas meggy,
cukros fahélyas alma
cukros fahélyas meggy és alma)
eper
málna
barack
lehet hozzá gyümölcsös zselét késziteni, amiben nyáron izlés szerint gyümölcsmixet szórunk (barack, alma, ananász, eper dinnye, banán) hütőbe tesszük, majd mikor már kicsit dermettebb de még kenhető akkor fogjuk a kisült piskotát kettévágjuk és közékenünk ebből a gyümis zseléből, illetve a tetejére, majd visszarakjuk a hütőbe, hogy a zselé teljesen megdermedjen.
csoki/vanilia/puncs/mogyoró pudinggal, krémmel megkenhetjük a kettévágott piskotát és közé mégy gyümölcsöket is szórhatunk, tetejére kokuszreszelék és csokireszelék diszitésnek akár formábarakott gyümölcsök.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
paramparya
őstag
válasz Retropoint #510 üzenetére
Törtburgonya?! Na, ilyet még nem hallottam
Pirospaprika meg pörköltbe kell
Bár ízlések és pofonok... -
bandiras2
senior tag
Bandiras2 vacsit csinál:
4 kolbászka a frigóból, sűrűn beirdalva(majdnem átvágva!!!) bő olajban kisütve. Szép kolbászkarikák lesznek belőle, amikor már majdnem ropog, akkor jó.
Gyors desszert:
fél kiló legolcsóbb háztartási kex átmegy a húsdarálón, nyakon öntve egy zacsi kókusszal(majd pont szarakodok a forgatással) és igény szerint kakaóval. A baracklekvár jó bele, mézből ha van, akkor keveset. Cseresznye vagy meggybefőtt leveva a legjobb, de az ásványvíz is megteszi bele(kellő állag eléréséig). NAGY pohárban, kiskanállal tálalom, monitor vagy TV elé ideális.A társadalom amely az egyenlőséget a személyes szabadság elé helyezi, egyiket se fogja elérni. A társadalom amely a személyes szabadságot az egyenlőség elé helyezi, mindegyikből bőségesen részesedik. Milton Freedmann
-
Ildika
tag
Közben eszembe jutott még 1 finom étel, amit a nagymamámtól tanultam: a vadas mártás.
Marhahússal az igazi, de én már csináltam csirkemellből is és így is finom lett.
Szóval: felrakom a húst főni. Teszek hozzá sárgarépát, fehérrépát, vöröshagymát, 2-3 girizd fokhagymát, sót (vagy vegetát) és persze babérlevelet (Szóval mint 1 jó húsleves, csak babérlevéllel és kevesebb vizzel, éppen csak ellepje). Ha ez készre főtt a husit kiveszem, félre teszem, a babérlevelet pedig kidobom. A zöldségeket összeturmixolom, csinálok 1 pici rántást, belekeverem, majd adok hozzá mustárt (ízlés szerint), borsot. Ezt összeforralom, aztán tejfölt keverek hozzá és visszateszem a husit. Ált. csőtésztával szoktam, de zsemlegombóccal az igazi.''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Retropoint
tag
válasz paramparya #516 üzenetére
próbáld ki törtburival, nem ettél még olyan finomat.
pirospaprikával nem tudom mi a bajod , nem csak pörköltbe kell, hanem zsírosdeszkára is ideális.. az aprópecsenye meg a kerttő között szerepel a gasztronómiai palettán.HP minipc eladó http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=69754
-
Retropoint
tag
zsemlegombóccal..
4db zsömi, kockára vágva megpirítva. liszttel, tojással, tejjel sok-sok petrezselyemmel elkeverve összegyúrva, megformálva gőz felett, vagy lobogó vízben kifőzve...
apropó gőz felett..
gőzgombócot csináltam hétvégén... isteni finom lett..HP minipc eladó http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=69754
-
paramparya
őstag
válasz Retropoint #521 üzenetére
Nincs nekem semmi bajom a pirospaprikával, csak nem brassóiba való...
-
Retropoint
tag
válasz paramparya #523 üzenetére
mint ahogy a sültkrumpli sem hozzá való, mégis szinte mindenki azzal eszi..
én meg sültkrumpli nélkül és pirospaprikával..HP minipc eladó http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=69754
-
ladybug
őstag
Jaj, de jó, hogy írtad. Olyan régen főztem már. Meg is van a hétvégi ebédem. Egyébként én már jó ideje szárnyasból készítem, és havonta talán 1x veszek sertést vagy marhát.
Retropoint: Édesanyám is pirospaprikával készíti.
[Szerkesztve]Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
tiv61us
őstag
válasz Retropoint #524 üzenetére
hat...
a brassoi tenyeg nem pirospapkrikas es sult krumplival kell osszekeverni
dehat , tudjuk, izlesek es pofonok...
egy olyan egyszeru etel mint a krumplisteszta is 2 teljesen kulonbozo modon elkeszitheto
ezen mindig veszekedtunk az exemmel, mert O paprikasan szerette en meg tejfolosen
/na nem emiatt valtunk el /"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
ladybug
őstag
A krumplistésztára én is kitaláltam egy tuti receptet.
Elkészítem a krumplistésztát, aztán pirítok egy marék bacont, majd összekeverem a tésztával. Beleöntöm egy tepsibe, és a tetejére készítek egy adag besamel mártást. Jól megszórom sajttal, és be a sütőbe. Kb fél órát kll sütni.
Friss salátával az igazi.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
tiv61us
őstag
Isteni rizses marhat foztem amerikai modra:
az egyik zacskoban volt a rizs
az ment egy kis margarinba a labasba
2 cup viz
a masik zacskoban a marhahus/ ilyen por alakban/ a ketto egyutt egy dobozban/
az bele
15 perc parolas
es amugy nem is rossz
es 89 cent volt a 4 adag, mondjuk egyszerre megeszem
[Szerkesztve]"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"
-
_Yvorl_
tag
Szerintem marhahússal, illetve szarvashússal, ha van rá az embernek kerete a legfinomabb. én csináltam már sertésből is de jóval gyengébb lett az íze. Szerintem csirkével méglájtosabb lehet de az is finom gondolom.
utána annyi a kulönbség, hogy lén csak sárgarépából csinálom hagymával kis fokhagymával izlés szerimnti fűszerekkel. Valamint a lényeg, jó sok vörösborral. (' kiló húshoz teszek 3-4 kiló sárgarépát és ehhez egy üveg vörösbort folyamatosan adagolva)
mikor megfőtt akkor szűrővel kiveszem a húst és a répát majd az egészet a turmixba dobom és összekeverem, majd ha megvan akkor visszakeverem a léhez. ha túl sűrű akko rmég adok hozzá vizet, mjad elkezdem összerottyantani megint, ami közben még hottákeverek két kis tejfölt.
Az egészet zsemlegombóccal tálalom, amit az egyik kolega leírt az elöbbYou can't teach new tricks to an old GOD!
-
Ildika
tag
Ma vadast főztem zsemlegombóccal csirkemellből... Úgy tünik jól sikerült, nem maradt belőle semennyi
''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
forceberg
veterán
válasz Retropoint #532 üzenetére
Új-Mexikóban plutóniummal kezelt...
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
ladybug
őstag
Ma fokhagymás, párolt halat ettünk párolt zölségekkel. Nagyon egyszerű elkészíteni.
A halfilét még fagyott állapotban az olvasztott vajas serpenyőbe teszem, megszórom sóval, kakukkfűvel, és megkenem fokhagymakrémmel. Kb 3 percig sütöm mindkét oldalát, majd kiveszem, és kész.
A zödségek: reszelt sárgarépát pároltam. Sóval, vegetával, fokhagymával és fűszerekkel.
És hüvelyes borsót pároltam. Ilyet most ettünk először, de nekem nagyon ízlett.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
csirkemano
csendes tag
Most sütöm Stahl Judit sajtos krumpliját, amit a vasárnapi műsorában készített. Ha sikerül, leírom a receptjét!
Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...
-
_Yvorl_
tag
válasz Kalandor #546 üzenetére
csakmert ketszer irtad a tejet
plusz alisztes reszt se teljesen vagom most akkor barna liszt vagy hogy is van ez?
valamint nem sok az a lekvar es cukor mennyiség együttvéve? én mikor hasonlo sütiket csinálok evőkanalakba mérem a cukrot nem bögrékbe és ebbe még lekvár is van.
Ezért érdekel a miensége a dolognak mert szeretem az ujdonságokatYou can't teach new tricks to an old GOD!
-
tütüke
tag
Tésztasaláta, ahogy én készítem:
spagettitészta sós vízben megfő, kihül, hozzákeverek sok tejfölt, majonézet, pici mustárt, pici cukrot.
Reszelek rá egy hagymát, és füstölt sajtot. Mindezeket ízlés szerint, ki hogyan szereti...
Néha teszek bele egy doboz kukoricát, de az elhagyható.
Mi nagyon szeretjükEljön majd az idő, mikor együtt alszik a bárány és a farkas. Igaz a bárány nem alszik majd valami jól.
-
csirkemano
csendes tag
válasz csirkemano #543 üzenetére
Jelentem, sikerült! Persze nem ilyen sokára
Sajtos-tejszínes krumpli
1 doboz sonkás kocka sajt
1,5 dl tejszín
1,5 kg krumpli, meghámozva, ubireszelőn nagyon vékonyra szeletelve
só, bors, 2 gerezd fokhagyma
20 dkg szeletelt sonka
1 liter megmelegített tej
5 dkg vaj
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, egy 20x40 centis tepsit kivajazunk.
A sajtokat a tejszínnel kikeverjük, ráreszeljük a fokhagymát, fűszerezzük. Beleforgatjuk a krumplit, majd felöltjük annyi tejjel, hogy majd jó szaftos legyen a végeredmény (nekem nem kellett 1 liter). A tepsibe belecsíkozzuk a sonka felét, rátesszük a krumpli felét, sózzuk, borsozzuk. Megint sonka jön, maradék krumpli, só, bors. Végül rámorzsoljuk a vajat.
Letakarva sütjük 1 órát, majd levéve a fóliát még fél órát, hogy megpiruljon.
Amit legközelebb másképp fogok: sonkás helyett natúr sajtot fogok használni, nekem nagyon kiérződött ez a sonkás íz. Illetve fogok belekeverni reszelt füstölt sajtot is.Aja, kéjsz teját? Akkoj hozz magadnak...