- Karácsonyfaként világíthat a Thermaltake új CPU-hűtője
- Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- Modern monitorokra köthető 3dfx Voodoo kártya a fészerből
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
-
Az USA vizsgálja a RISC-V kínai terjedésének kockázatát
ph A Kereskedelmi Minisztérium egyelőre csak felméri a helyzetet, egyelőre nem látni, hogy tudnak-e bármit is tenni.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
Már tudjuk, hogy mikor jön az idei Xbox Games Showcase
gp A showt egy külön Direct előadás követi, ami szinte biztosan az idei Call of Duty lelepelzése lesz.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
mormota
senior tag
esetleg vegyél hozzá egy kis adag fagyasztott vegyes zöldséget (mexikói saláta alap talán).
főzd meg a rizst, párold meg a zőccséget egy kevés vegetával, keverd össze a zöldséget meg a rizst, és mikor már nem forró, keverd hozzá a halat is.
kenőanyagmentes saláta.ha jól eltalálod a vegeta-arányt, akkor nagyon finom tud lenni a zöldséges rizs.
Illusztrálok, tehát vagyok
-
buherton
őstag
Sziasztok!
Lenne egy nagy kérdésem. Egy nagyon finom sütinek a receptjét ismerem, de amelyik néven mi használjuk a gugli nem adott ki semmit. Keresgéltem guglin, kérdeztem már cukrászokat is, de nem ismeri senki . Mi zsidó gombócnak hívjuk, de szerintem nem a zsidó konyhából ismeretes, hanem a tót konyhából. Mert akitől tanultuk, az a dédim volt aki pedig 100%-osan vérbeli tót volt. Recept a következő:
Hozzávalók:
3 deci víz
3 deci liszt
3 db tojás (4 deci vízhez, 4 deci liszt, és 4 db egész tojás kell, és így tovább...)
kevéske cukor
csipetnyi só
olajFogjuk a 3 deci vizet felforraljuk közben teszünk bele sót, cukrot. Amikor már lobog a víz (fontos hogy ne csak forrjon, mert ha akkor tesszük bele a lisztet nem lesz jó a tészta), bele öntünk 3 deci lisztet. Miután elkevertük vegyük le a tűzről. Ekkor igen javallott fakanalat, konyhai robotgépre cserélni, és annak is a dagasztó keverőjére. Keverjük el csomómentesre, majd adjunk hozzá egyesével 3 egész tojást. Akkor jó amikor csomómentes, és a tésztába éppen belenyomott kis kanál simán megáll . Utána nem túl forró olajba kis kanállal beleszaggatva kell sütni. Fontos momentumok, hogy lassan kell sütni, és jó vastag legyen az olaj réteg, hogy tudjon forgolódni a gombóc.
Fogyasztani pedig, lekvárral, vagy porcukorral ajánlatos.
Néhány kép ízelítőnek.
Valamennyire látható, hogy a tésztában simán megáll a kis kanál
Sütés közben, jól látható, hogy alig habzik az olaj, ekkor jó az olaj hőfoka.
Ez az adag 3 deci vízből, 3 deci lisztből, és 3 db tojásból készült. És több mint egy óráig készült.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
legiaap
nagyúr
válasz buherton #1852 üzenetére
A kép alapján nem teljesen süti.
Úgy néz ki, mint egy fánk, de akár gömlángos is lehet...
Amúgy jól néz ki.Viszont nekem is lenne kérdésem.
A WestEnd-ben van egy indiai kis étterem, ahol iszonyat finom lepényt lehet enni és mellesleg a kiszolgáló is csinos. Nekem a fokhagymás és a húsos lepény ízlett, de nem találok róla receptet sehol sem. Főleg a húsos érdekelne. Tud valaki segíteni?How are U today? Just kidding...I don't care!
-
buherton
őstag
válasz mormota #1853 üzenetére
Néztük mi is az ördög pirula recepjét, meg van valami erdélyi gombóc is. Nagyon hasonlít kinézetre, de abba kell túrótól kezdve minden. Viszont a képviselő fánkra nagyon hasonlít, csak nem kell bele tenni zsiradékot, és nem sütőben készül, de ugyanúgy felpuffad.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
mephi666
nagyúr
látom, nem valami aktív a topik, de kis segítséget szeretnék kérni:
augusztus 20 lesz pénteken, ilyenkor általában valami szabadtéri grillezős/flekkenezős móka volt az utóbbi években, de úgy néz ki, idén a panelban ragadunk nézelődtem neten és többen is írták, hogy hagyományos sütőben grillrács+alá zsírfelfogó tepsi felállásban is jól lehet grillezni...
a terv:
veszek 6-8 szelet tarját/karajt (elvileg 2 személyre, ha többen leszünk, akkor többet), itt találtam infókat és készítek valami jó mártást hozzá, amiben 1 napra előre "beáztatom" és elkészítem a sütőben... köretnek meg sütök hozzá krumplit/hagymát olajban...tippeket szeretnék kérni, mert így még nem készítettem húst és hátha volt már valakinek tapasztalata, mire érdemes odafigyelni vagy milyen húst/mártást ajánlotok hozzá...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
mephi666
nagyúr
válasz mephi666 #1857 üzenetére
na, látom inaktív a topik, de leírom ide a tapasztalataimat, hogy más is tanulhasson:
barátnőm szerzett csütörtökön 6-8 szelet méretes tarját... pénteken terveztem elkészíteni a kaját... előtte 1-2 órával bepácoltam ilyen flekken fűszerkeverékkel... az inas részt bevagdostam a húson, nehogy sülés közben deformálódjon a hús... egy szűk óra alatt megsült a grillrácson... kb 2-szer átforgattam a húst és nagyon jól sikerült
a negatívum: nem panelba való az ilyen sütögetés, mert marhára befüstölt... nem égett oda a hús, nagyon finomra megsült, de ahogy csöpögött belőle a zsír a felfogó tepsire, az aztán sercegett/füstölt iszonyatosan... vagy fél nap alatt szellőzött ki rendesen a lakás...
végkövetkeztetés: ilyet csakis szabadban készítek, mert hiába isteni finom, ha ilyen hátránya van... tarjából továbbra is marad a cigánypecsenye... az is majdnem ilyen jó, de nem büdösít be ennyire...
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
daninet
veterán
Üdv!
Van egy nyúzott kecskegidám (11-12kg) fej nélkül kibelezve. Meg szeretném nyárson sütni. Kellene nekem valami recept a páchoz illetve valami "löttyhöz" amivel sülés közben kenegetném. Belülről mindenképp megtölteném zöldséggel vastagon. Valami bazsalikomos rozmaringos dologra gondoltam.
Várom a tippeketMiért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
mormota
senior tag
válasz mephi666 #1858 üzenetére
tarját személy szerint egy-két nappal előtte pácolom, hogy jól beszívja, átjárja a pác. természetesen előtte kicsit kiklopfolom, hogy lazák legyenek a rostok.
a megsütés eszközének ha már panel a helyszín, akkor vagy minigrillt (azt a felülnyíló szoci fajtát, aminek kihúzható rácsos tálcája van), vagy elektromos grillt tudok ajánlani, esetleg olyat, mint a gofrisütő, hogy két felét kell ráhajtani a cuccra.Illusztrálok, tehát vagyok
-
ToBeY
nagyúr
Hello
Valaki tudna segíteni,egy jó csokis browni receptet keresek.Google 1000+1 változatott ad ki,nekem a sima eredeti kéne. -
Blackhole13
senior tag
Tudnátok mondani boltot ahol kaphatok pitesütő tálat és szuflé formát az Ikeán kívül?
-
concret_hp
addikt
volt régebben egy másik topic ha jól emlékszem amiben ilyen 5-10 perc alatt elkészíthető kaják voltak, egy linket / topiccímet tudna valaki?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
kpal
veterán
Hali!
Tudnátok segiteni abban hogy hol találom a harisa sütemény receptet vagy valakinek nincsen-e meg ?
Mert sokszor ettem az egyik debreceni Gyros-ban de a receptet nem árulták el.
Nem tudom pontosan a harisa török vagy görög de sehol sincs fent.Köszönöm a segitséget előre is !
[ Szerkesztve ]
-
Creme
újonc
Sziasztok!
Tud valaki küldeni bevált Hawaii csirkemell receptet? Mármint leírná itt egy bejegyzésben az elkészítését meg a hozzávalókat is? Nagyon megköszönném! A héten tervezem, hogy valamelyik nap csinálnék.
Köszi előre is!
-
kpal
veterán
Tudnátok olyan leveles pogácsa vagy sajtos pogácsa receptet ami tényleg jó ? Mert a neten sok van de elvannak írva .
-
7
addikt
Épp narancsos trüffelt készítek karácsonyi meglepetésként (csak holnap találkozom azzal, akit meglepek vele). Az alapja ez volt, bár módosítottam rajta egy kevéskét, hogy kicsit személyre szabjam. Egyelőre a massza van meg, épp hűl. Marhára ízlik, remélhetőleg a végeredmény is hasonló lesz.
Bevonatként ugye általában kakaóport javasolnak, de gondolkodtam mákon, dión, mogyorón, illetve reszelt narancshéjon. Tekintve, hogy leülepszik a narancsreszelék a massza aljára, úgy döntöttem, hogy a massza felső részéből gyúrt golyócskákat narancshéjjal borítom be, a többit pedig mogyoróval.
Kicsit dominál benne a narancs, mert tudom, hogy akinek csinálom, az szereti.
-
BITBOYS
addikt
Karácsonyi unicomos pulyka receptje :
1. Vegyünk egy pulykát!
2. Egy pohárka unicum.
3. Tegyük a pulykát a sütőbe!
4. Még két unicum.
5. Állítsuk a hőfokot 190 sütőre!
6. 3 unicum további.
7. Süssük a kapcsot be!
8. Most még tovumicum 4 univáb.
9. Pulykázzuk meg a zsírt!
10. Unicumot a másik palackot még.
11. Dugjunk pulykákat a homérumba!
12. Poharazzunk még egy unicumot az öntbe!
13. Süssük az unicumicimuot még egy óráig! Vagyis! Ácsi! "Gyöngyvirágos kék ibolya-a-a-a!..."
14. Pulykáljuk meg az puha unicumját!
15. Vegyük ki a pulyákot az unicumból!
16. "Édes anyám, sirhalmomra-a-a-a!..."
17. "Kiskút, kerekes kút..."
18. Szeletum a pulyák darabbal többe!
19. Pusztuljunk tásztátum
20. Palackoljunk még egy unicum vevétet!
21. "Nyílára uccásik a krocsmrasumity!..."
22. Állítsuk meg a teritumot és pulykoljunk még egy terítéket!
23. Leterít az unipulyák, és fogyjunk el!
Az ellenség? Ő is kötelességtudó volt, akár te. Vajon mi volt a neve? Honnét jött? Valóban gonoszság ült a szívében? Miféle hazugságok sodorták ily távol az otthonától? Maradt volna inkább odahaza...,békében. A háború mindnyájunkkal végez.
-
e=mc²
őstag
Sziasztok!
Tippekre lennek kivancsi, hogy rantotthusokhoz - jelen pillanatban a kerdesem serteskarajra iranyul - (panirozas elott) erdemes pacolni a szeleteket, illetve ha igen, akkor milyen vegyulettel?
Semmilyen fuszerezest nem szoktam alkalmazni (meg sot se teszek ra - az van a felvert tojasban) panirozas elott, de kivancsi vagyok, hogy mennyire tudnam megbolonditani az eteleket, illetve kiszelesiteni az fozestudomanyomat
Ambulimax Provider
-
mormota
senior tag
-
kpal
veterán
Koronás Krémes receptet hol találok ? Köszönöm a segítséget.
-
PindurAnna
Közösségépítő
Nem tudom erre gondoltál-e?
http://www.mindmegette.hu/mezes-kremes-korona.receptGalaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
Sixkiller6
őstag
kérdésem az lenne, hogy hol lehet (mondjuk Budapesten) CUP-ot venni? azaz az angolszász konyhában mérceként használt csészét? láttam főzőműsorban cup-készletet, amiben egyből volt fél és negyed cupos edényke is. ötletek?
- no es importante -
-
kilozsul
aktív tag
válasz Sixkiller6 #1880 üzenetére
Ikeában lehet venni "cup" skálázott mérőedényt. Pár napja láttam, meg is mosolyogtam kicsit
-
veterán
szaisztok! van valakinek egyegyszerű paprikasaláta ill ubisali receptje? több zöldséget kellene ennem, de sajna csak ezt a kettőt fogyasztom el a krumplin kívül
köszi
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Bubee82
őstag
A default uborkasaláta leve: ecet, víz, cukor, só, pirospaprika, talán egy kicsit bors. Anyum legalábbis így csinálja. Az uborka vékonyra gyalulva. Barátnőmék felé (Balaton) uez, csak tejföl is van benne ha jól tudom.
De marha egyszerűen felvágod ahogy jól esik, megborítod natúr joghurttal és befűszerezed ahogy jól esik.
[ Szerkesztve ]
-
PindurAnna
Közösségépítő
http://www.svedszendvicstorta.hu/
Jó étvágyat hozzáGalaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
mormota
senior tag
válasz PindurAnna #1889 üzenetére
tecsőn van ilyen, épp illik erre, amit írtál: ITT e
Illusztrálok, tehát vagyok
-
szumoo
senior tag
Vasárnap megsütöttem életem első kókuszkockáit.
Képek: tészta, eredmény.
Ezt a receptet használtam fel, de utólag pár dolog sok nekem bele. Pl.: a tésztába nem kell annyi cukor, a mázhoz meg sok a vaj, de attól egész jó lett.
Kicsit azért megspékeltem, mert félbevágtam és megkentem lekvárral. Első körben mogyorókrémre gondoltam, de inkább maradtam a lekvárnál.Ma meg vmi tarhonyás kajára gondoltam, megnézem mi van otthon és össze ütök vmi finomat.
[ Szerkesztve ]
A nyúlon túl?
-
mormota
senior tag
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
itt a #10-esben szóba került a csirkemellfilé, aszaltgyümölccsel.
akkor egy recept tőlem, kb. érzésre.
kb. 1,5-2 kiló csirkemellfilé, 1-1 zacskó aszalt barack, és szilva (dézsmálás miatt kell plusz)
a csirkemelleket lemossuk, beforgatjuk egy keverékbe, ami só, bors, ízlés szerint őrölt szerecsendióból áll, ezután a barackot minőségellenőrzés mellett (ham-ham hhmm finom) beadagoljuk, egy csirkemellbe a nagyságától függően egy barack vagy szilva, és áttűzzük hústűvel, hogy ne jöjjön szét. a tepsiben szépen egymás mellé rakjuk szorosan, lehetőleg úgy hogy kitöltse a tepsit, muszáj hogy formára süljön, az se baj, ha összenyomódnak, legalább lesz alakja, ahogy sül, nem esik szét. szóval berámolva a tepsibe, a tetejére egy 10-15 deka fűszeresebb (fél)keménysajtot, pl. cheddart, jobbféle füstölt trappistát, gaudát, usw. felkockázunk, és a húsok tetejére tesszük. ezután az egészet felöntjük egy jóó adag meggyborral (lehet más édesebb bor, ne sima édes vörös/félédes legyen, az cukrozott), btw. a meggybort háztól vettem, megérte. lefedjük fóliával, és betoljuk a sütőbe, érzésre kb. 20-30 perc az 5-7 fokozaton, néha a fólia alá kell kukkantani. amikor már szépen pirulnak a sajtok, és a husikák kifehérednek, akkor vegyük le a fóliát, és 4-6-10 percig ízlés szerint erősebb lángra állítva süssünk rá. köretnek sütőben süthető fagyasztott hasábburgonyát javaslok, mert az szinte zsírmentes a sütött mivolta miatt.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
PindurAnna
Közösségépítő
Kinél mi lesz a menü húsvétkor?
Galaxy S9+;Lenovo yoga 500;Gigabyte H77-DS3HPentium 840 4GB DDR3-1066, 4820GB+10000GB HDD;27"Lg W2753;TP-LINK WDL4300 router;SAMSUNG ML-1520,Epson Stylus OFFICE BX300F,Samsung Note 10.1, S7 edge
-
xdx@
aktív tag
Tervezem, hogy csinálok egy finom tepertős pogácsát.
-
föccer
nagyúr
Hmm, pedig minden alkalommal elmondom magamnak, hogy ne 1/2 kiló lisztből csináljam a palacsinta tésztát, mert fél éjszaka állhatok a tűzhely mellett. Én hülye ezt mindig elmondom magamnak, amikor fél éjszaka a tűzhely mellett állok.
Megvan a ma éjszakai programom
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök.