- Két Zen 5-ös dizájnjának mintáit is szállítja már az AMD
- A Colorful "fagyosan kompakt" alkatrészekkel megy elébe a nyárnak
- A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
- Az átlagnál vaskosabb ventilátorok kandikáltak ki a Corsair vitorlája mögül
- Csatába küldte Magyarországon idei csúcs hangprojektoros szettjét a Samsung
- Apple notebookok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Plazma TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Fujifilm X
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Hirdetés
-
A Keychron ismét egy űr betöltését vállalta magára az egerek szegmensében
ph A cég újdonsága azokat célozza, akik egy nagyobb fajta, hüvelykujjtámasszal ellátott, ugyanakkor pehelysúlyú eszközt vásárolnának.
-
VR játék lesz az Batman: Arkham Shadow (Meta Quest 3)
gp Egyelőre csak egy teaser trailert kaptunk a teljes leleplezésre a Summer Game Festen kerül sor.
-
Eleglide C1 - a középérték
ma Szintet lépett az Eleglide, az egyébként egész korrekt M2 után a C1 sokkal komfortosabb közlekedésre alkalmas.
-
PROHARDVER!
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz babacsillag #1100 üzenetére
egyszer régen (alapító)tagja voltam egy konyhás listának, én is kerestem ilyet. okosék azt mondták, hogy a legtöbb kaját gyorsan meg lehet csinálni, ha ésszel áll hozzá az ember. azóta én is rájöttem, hogy igaz. feltéve, ha nem csak egy főzőlapja működik annak a tűzhelynek, és 1 liter vizet kevesebb, mint 15 perc alatt fel bír forralni.
ráadásul ha van fagyasztó, akkor igen sok kaját félkészen is el lehet tenni, amiknek az elkészítése igen gyorsan mehet.
bátyám időnként "hűtőtakarító" kajákat szokott csinálni. a hűtőben apránként felgyűlt, fogyasztható állagú cuccokat összekeveri, átsüti/pirítja, kicsit fűszerezi, és kész. mondjuk ehez kell egy kis hozzáértés, de az igen jó eséllyel neked van, ha ilyeneket már főztél.
-
rii
nagyúr
hello
mondjkatok már jó barnarizs lelőhelyet ... vagy hogy mlyet vegyek ...
aszongyák lehet vele méregteleníteni is .. egy hét csak barna rizs :-/
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
hellozevaszszevasztoK!
aszt' szeretném megkérdezni, hogy ha csálok olyan kaját, hogy
karfiol
meg káposzta
meg rá szalona a tetejére...és ha tenni akarok bele csirkecomb filét, akkor azt cska belebasszzzzzz ...vágom ... vagy le kell önteni olajjal, vagy gazdagon rá szalonnétm, vagy a tepsi aljára a húst, vagy vízzel fel kell öniteni?
-------------- -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- -------------- --------------
philoxenia: köszi, köszi akó megyek bilyoboltba ....
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
philoxenia
MODERÁTOR
Szerintem serpenyőben kicst fűszeres olajban megpirítva a húst, tedd alulra, rá a zöldeket, a tetejére a szalonnát, utána öntsd rá, a serpenyőből a visszamaradt olajat, és told a sütőbe. Ehhez is jó a barna rizs, csak előtte főzd szinte teljesen meg, és rakd a hús alá pl., úgy is megsüthető.
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
rii
nagyúr
miért, hogy azt mondják, hogy a káposzta meg karfiol puffaszt?
,-(
nem lehet ezt ellensúllyozni? ,-(
[ Szerkesztve ]
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
philoxenia
MODERÁTOR
Forrázd le a káposztafélét sós vízben, pár percig párold benne, majd öntsd le, az valamit segít, persze így vitaminok és ásványi anyagok is elvesznek....
Köménymag, mint fűszer, a felfúvódás ellen segít, persze a szelek meglesznek, csak nem szorulnak Beléd.....Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
rii
nagyúr
válasz philoxenia #1108 üzenetére
hát sajna ;-(
ez már így túl sok mozzanat ;-(de azé köszönöm a help-et (:
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
a köv. kaját akarom csálni':
cs.mell filé
répa
fehérrépahogy tegyem be a sütőbe?
tegyek rá vizet? oliva olajat?
mondjuk valamennyit?
be akarom tenni a sütőbe.
alufóliázzam le, hogy a párolódjon?
egyszerre szeretném csinálni a lettőt, nem külön sötügetni ... főzögetnipiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
talmida
Közösségépítő
válasz babacsillag #1100 üzenetére
Sült hal zöldséges rizses körítéssel.
nem muszáj ekkora elôkészület hozzá. Akár fagyasztott (nem ton~)halat is használhatunk. Az elôre fûszerezett hal szeleteket egy tepsibe kell tenni,
majd a (fagyasztott) zödséget a hal közé önteni, (ha van hely a tepsiben, akkor egy kis rizst is lehet hozzáadni, de ez esetben kevés vizet kell aláönteni) --kicsit eligazgatni, hogy a hal felszíne szabadon maradjon (pirulhasson) A sütés végén egy kis reszelt sajttal megszórhatjuk a halak tetejét, és a sajt megolvadásáig, ill. rózsaszínesedéséig --kinek hogy tetszik-- sütjük.
, majd elômelegített sütôben kb 20-30 percig sütni. Lehet alu-fóliával betakarva is csinálni, ez esetben az utolsó 5 percben le lehet szedni a fóliát és egy kis reszelt sajttal megszórni a hal szeleteket.
Nagyon finom!
És végül [link]
[ Szerkesztve ]
IN GOD WE TRUST!
-
ladybug
őstag
válasz talmida #1114 üzenetére
Nem ismerem ezt a félét. Azért kérdeztem, mert annyira guszta volt a képen. Viszont vmikor kipróbálom. Milyen zöldségkeveréket használsz? Láttam sárgarépa, brokkli és zöldbab van benne.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
babacsillag
csendes tag
Van egy tuti repa receptem!
A repat minimum 4 reszre vagod(keresztben felezed es hosszaban felezed), alufoliara teszel egy sort belole(kb.20cm hosszan), megvajazod, vagyis eleg egy vajas csikot huznod keresztben, majd megsozod. Erre rakod a kovetkezo reteget, hasonloan megvajazod, es sozod. Harom regetnel nem rakok tobbet, nem parolodik meg.
Ezutan rahajtod az alufoliat minden oldalrol, es mehet az elomelegitett sutobe. 180 fokon fel ora kell neki, tobb adagot is tehetsz be egyszerre, de ne legyen 3 retegnel magasabb csomagonkent.
Az alufoliat hajtassal felfele tedd, ne follyon ki vaj. Ilyen repa izu repat meg sehol sem ettem, es az illata is fantasztikus. Nem igenyel forditast, kavargatast....Nem tudom, lehet e otthon kapni vaj spret, de mostanaban azt hasznalom. 3-4 fujas egy reteg repara, so, csomagolas, sutes es kesz.
-
RedWing
aktív tag
Ma esti vacsi:
Fondu
Hozzávalók:
15 dkg zsíros sajt ( pld. Gruyére vagy Anikó)
15 dkg füstölt sajt (pld. Gouda vagy Karaván)
3 dl alma- (vagy más fehér-) bor
1 evőkanálnyi pálinka (vagy konyak)
2 evőkanálnyi citromlé
1 gerezd fokhagyma
1 1/2 evőkanálnyi kukoricaliszt (elhagyható)
1/4 evőkanálnyi curry
őrölt fekete bors
só
egyéb fűszerek ízlés szerintA fokhagymát vágd félbe, s dörzsöld be vele a (mély, lehetőleg teflonos) edény belsejét. Öntsd bele a bort, a pálinkát, adj hozzá egy evőkanálnyi citromlevet, sózd meg, s tedd közepes lángra.
A sajtokat reszeld le (a füstöltről előbb vágd le a héját), s a reszeléket keverd össze a kukoricaliszttel. Mikor a bor már elég meleg (forrnia nem kell), fokozatosan adagolva keverd bele a sajtot. (Engedd, hogy minden adag tökéletesen elolvadjon, mielőtt a következőt hozzáadod.) Addig kevergesd, amíg egybe nem áll a massza - ez kb. 3 perc. Ha buborékolni, forrni kezd, vedd vissza a tüzet.
A keverék akkor kész, ha krémes, és szépen befedi egy felfordított kanál hátát. Ha a massza nyúlósnak tűnik, akkor tedd bele a maradék citromlevet is. Amikor kész, beleteheted a borsot, a curryt, s a szabadon választott fűszereket.
A fondü-edényt a felszolgálásig tartsd melegen (pld. borszeszégő felett), s a sajtot rendszeresen keverd meg. A mártogatáshoz pirított kenyérkockákat, párolt zöldségeket (pld. karfiolt, brokkolit, gombát, krumplit), gyümölcsöket, főtt húst, vagy például virslit kínálhatsz.
(Ha marad a fondüből, önts rá hideg vizet és tedd hűtőbe. Fogyasztás előtt öntsd le róla a vizet és tedd gyenge lángra.)Jó étvágyat!
[ Szerkesztve ]
Egy mérnökkel vitatkozni olyan, mint bírkózni egy disznóval a sárban. Néhány óra elteltével rájössz, ő élvezi!
-
talmida
Közösségépítő
válasz ladybug #1115 üzenetére
Bármilyen zödség jó hozzá. Régebben nagyon ragaszkodtam a receptek leírt szövegéhez. Mostanában (az utábbi 3-4 évben) pedig inkább elképzelem, hogy mi ízlene, mi lenne a legfinomabb vagy legegészségesebb fogás és fôleg a fantáziámat követem.
[ Szerkesztve ]
IN GOD WE TRUST!
-
talmida
Közösségépítő
válasz babacsillag #1116 üzenetére
Nagyon szívesen! Köszi a répás receptet! Ki fogom próbálni,...sôt, lehet, hogy sajtot is teszek a répák közé
IN GOD WE TRUST!
-
bajuszati
tag
Hello!
Valaki írjon már valami jól bevállt főzelékreceptet...kösz
pörkölt lesz a "feltét"
-
ladybug
őstag
válasz bajuszati #1123 üzenetére
Krumplifőzelék (pörkölhöz kíváló)
4-5 nagyobb krmplit megpucolsz, és karikákra szelsz. 1 fej vöröshagymát megpucolsz, és elkockázol. Felteszed olajon pirulni. Mikor üveges, teszel rá pirospaprikát, és ráöntöd a krumplit. Annyi vizet tégy rá, hogy épphogy ellepje. Tehetsz bele paprikakrémet és kevés fokhagymát is. Sóval, borssal ízesíted, és hagyod főni. Amikor a krumpli elég puha (ne legyen túl puha, mert akkor könnyen eltörik), keversz egy kis tejfölös habarást. Belekevered a krumplihoz, és kész is a főzelék.De tökfőzeléket is készíthetsz, ha szereted.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
ladybug
őstag
válasz bajuszati #1125 üzenetére
Oks, akkor jöhet a finomfőzelék, ahogy kolléganőmtől tanultam.
Kell bele: kevés krumpli, borsó, karfiol, sárgarépa.
Ezeket felaprózod, és vöröshagymás, pirospaprikás alapra teszed. Sózod, főszerezed (vegetát tegyél bele), aztán főzd puhulásig. Akkor tejfölös habarás bele, és kész.Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
bajuszati
tag
A penne specialle della casa - t ismeritek?
-
dragonfx
veterán
válasz bajuszati #1128 üzenetére
nem de csak olasz és csak tészta lehet szal jöhet...
Multkor ilyet ettem>>mélyhütöttpirított zöldség vegyes(rizsa+krupli körettel)+csirkemellfilé rántva+franciasalátával+rántott brokkolival.....
szerintetek jóllaktam?Ladybug>>mér nem mész el szakácsnőnek egy menő étterembe?..vagy nyitok Petivel egy vállakozást egy éttermet?
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
bajuszati
tag
válasz dragonfx #1130 üzenetére
Penne specialle della casa
Hozzávalók:
fél fej vöröshagyma
1 gerezdfokhagyma
20 dkgcsíkookra vágott csirkevagy pulykamellfilé
egy fél üveg gomba(szeletelt )
főzőtejszín és tej kevereéke 2dl(1:1)amit izesítek vegetával és hozzáadok picikeményítőt
kifőzőtt penne tészta(al dente)
fűszerek: grill fszkeverék,snidling,majoranna,fehérbors,kömény,csípősp.)
vaj,fehérbor0,5dclVajon hagyma lepirít,hozzáadom a csíkokra vágott csirkemellet és lassú tűzön lepirítom,közben pici fehérborral meglocsolom.
utánna hozzáadom a gombát,kicsit együtt pirítom a hússal.Jöhetnek a fűszerek..kkgrill,kksnidling,kkmajoránna,csipet kömény,fehérbors,csípősp.
Végül az ízesített teszín-tej keverékkel felöntöm és összeforralom.
A penne tésztát mielőtt összeforgatom a szósszal forró vízben szűrővel megmártom.
Összeforgat, mély tányérba tálal .....jó étvágyat hozzá...remélem érthető
[ Szerkesztve ]
-
ipavlidu!
tag
Hmm. Csinaltam egy krumplisalatat, tojassal, majonezzel, mustarral, hagymaval, tejfollel, stb.
Oszinten szolva kicsit tobbet vartam tole, nem lett az igazi. Meg regebben ettem ilyet, es azt hittem hogy ez is hasonlo lesz hozza, de nem. Abban mintha csak valamilyen ontet es krumpli lett volna, de sokkal finomabb volt. Nem tudjatok mire gondolok? Egy recept jol jonne.Ja, es a masik. Steak. Teljesen kimaradt az eletembol, kb. csak annyit tudok rola, hogy hus. Fol tudnatok vilagositani, milyen hus, es hogy mivel csinaljak, stb?
-
ladybug
őstag
válasz ipavlidu! #1135 üzenetére
Steak-ről itt minden fontosat megtudhatsz. Nem szoktam csinálni egyébként, mert nálunk csak a szárnyas megy.
Ez az oldal egyébként nagyon jó. Sok alapreceptet és sok más érdekeset is találsz.
Ti férfiak soha semmit nem tudtok megtalálni. A teafű a gyógyszeres fiókban van egy kakaós dobozban, amire rá van írva, hogy só.
-
Ildika
tag
Sütöttem képviselő fánkot... Azt hittem, nehéz megcsinálni de NEM... Bárki álljon neki nyugodtan. Ezen reci alapján csináltam, csak én főzött vanília krémmel és tejszínnel töltöttem meg. Hát hamar elfogyott
Mandarinos tejszínhabbal töltött képviselöfánk/Tim Mälzer/alchri
4 deka vaj, csipet só, 1 deci víz, 8 deka liszt, 2 tojás, 1/4 tk. sütöpor, 3 mandarin, 2,5 deci tejszín, 1 zacskó habfix, 1 zacskó van.cukor, porcukor
A vízben a vajat a csipet sóval egy lábosban felolvasztottam, amikor forrt, belekevertem a lisztet, kikapcsoltam alatta tüzet és addig kevertem, amíg el nem vált a lábostól a massza. Utána elektromos habverővel egyenként belekevertem a tojásokat és a sütőport. 2 evőkanállal 8 halmot tettem egy sütőpapírral kibélelt tepsire és a sütő legalsó sínén, 220 fokon, 25 percig sütöttem.
Utána rögtön kivettem és egy ollóval kettévágtam. Amikor teljesen kihűltek, megtöltöttem.
Töltelék: a habot a fixálóval és a van. cukorral keményre verni. A mandarinokat meghámozni, cikkekre szedni és a cikkeket félbevágni. A félbevágott fánkokat vastagon megkenni a habbal és pár mandarin cikket belenyomni. Összecsukni és porcukorral megszórni.''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
Thrawn
félisten
Egyszer én is sütöttem kíváncsiságból és tényleg nem nehéz, bár bondjuk kézzel kikeverni a tésztát nem volt egy leányálom. A kisült fánkokat egy éjszakán át pihentettem (ez elvileg kellett is neki a recept alapján), Másnap kettévágtam és a frissen készített vaníliakrémmel megtöltöttem. Finom lett
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
ipavlidu!
tag
Sziasztok!
Újból jelentkezem, ezennel nem kérdéssel, hanem meg szeretnék osztani veletek egy receptet:
Nagyon finom. Elkészíteni is nagyon egyszerű, még én is meg tudtam csinálni (ez nagy szó, még csak rántottát és ilyet tudok). Én speciel magában ettem, úgy is nagyon finom. A hűtést annyira nem szereti, tekintve hogy vannak benne kenyérdarabok.
Szerintem teljesen jó olivaolaj és olivabogyó nélkül is, nálunk éppen nem volt itthon, de nagyon finom lett.
És végezetül két kép:
Cézársaláta kép 1
Cézársaláta kép 2Jó étvágyat!
[ Szerkesztve ]
-
dragonfx
veterán
5 pontos bonusz kérdés...
Melyik az a táj Mo.n ahol mindne kajába amibe csak lehet /meg amihez csak lehet enni tejfölt azt megteszik?
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
-
ngabor2
nagyúr
vettem egy kevés szárított shiitake gombát. azt írja, hogy 3-4 órára be kell áztatni főzés előtt. meg vettem egy knorr tejszínes gombaszószt. holnap még veszek csiperkét hozzá, és csinálok egy jóóó kis gombás cuccot, csak hús van a fagyasztóban, már kezdem unni
vajon a laska az milyen irányban változtatná meg az egyveleget?
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
válasz ladybug #1146 üzenetére
a "milyen irányba változtatná" arra vonatkozott, jogy jobb lenne-e tőle, vagy "ütnék egymást", mint a karfiol meg a vargánya (elveszik egymás ízét tapasztalatom szerint. bár frissen meg lehet enni, de külön mindkettő jobb).
egy deci bor miatt nem veszek egy üveggel, és mostanában nem iszok, úgyhogy nem fogyna el. nem zsemlegombóc lesz hozzá (olyat nem is csináltam még), hanem vagy tészta, vagy galuska. a tészta esélyesebb.
-
Kazimír
őstag
Rozmaringos, fokhagymás mustáros szósszal megtöltjük a - természetesen előtte sózott - csirkemellek (vagy darabok) belsejét és szalonnába göngyölve sütőbe tesszük.
35-40 perc fedő alatt, majd 10 a végén anélkül. Időnként locsolgathatjuk a saját szaftjával.
Köretként kuktában főtt kockára vágott burgonya, melyet főzés után még pár percet olajsütőben piríthatunk. Só és petrezselyem került rá tálalás előtt.
Hozzá saláta: Kínai kel, zellerszár, 1 paradicsom, lilahagyma, kapribogyó. Leöntve ecet, só víz, tökmagolaj(!) kombóval.Hozzá száraz siklósi vörösbor (CS)
Ez volt ma vacsorára.
[ Szerkesztve ]
Be köll fizetni, azt' jólvan...
-
ipavlidu!
tag
F1!
Szerintetek mit rakjak utra szant szendvicsbe? Kifejezetten olyan kene, ami nem aztatja el, par orat biztos tasiban fog pihenni! En eddig a szalami + margarin komboig jutottem el, segitsetek az elveszett leleknek!
Egyebkent eppen calzone-t csinalok, nemtom ettetek-e mar ilyet, nagyon finomnak tunik mar most is, ha bejon, majd toltok fol kepet!
-
Kazimír
őstag
válasz ipavlidu! #1149 üzenetére
tegyél bele még sajtot (létezik sokféle, de lehet helyette/mellette mondjuk juhtúrót is), meg valami zöldet, amit találsz (mondjuk uborka - savanyú vagy kígyó - , paprika, stb.) szerintem ezektől még nem ázik el. A paradicsomtól már igen.
Vagy olajbogyó ha van, az felszeletelve sem rontja el. Retek még nemigen terem, így azt hiába is ajánlanámCalzonét már sokszor ettem pizzériában, kíváncsi vagyok a te receptedre is
Be köll fizetni, azt' jólvan...