- Mini-ITX
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Megfizethető, Pulse szériás Sapphire alaplap DDR5-ös Ryzenek alá
- Azonnali fotós kérdések órája
- Kompakt vízhűtés
- NiMH akkumulátor
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- OLED TV topic
- A Sharkoon megtáltosodik a mechanikus klaviatúrák tekintetében?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Guvasi
csendes tag
Sziasztok,
van egy Linksys WRT54GL 1.1v routerem, amire szépen felment a FONbasic-WRT54GL-0.6.6.bin . Hogyan lehet regisztrálni a routert, hogy kapjak olyan hozzáférést, amivel más fon routerekhez (akár az új telekomosakhoz itthon, vagy egyebekhezk külföldön) tudjak csatlakozni?
köszi szépen
-
kgyuri
tag
Sziasztok,
Tudna valaki segíteni a 2008-ban rendelt Fonera 2100 router újra "csatasorba" állításában?
Eddig a polcon pihent ...
Nekem is az a bajom, hogy a honlapon belépve a regisztrált eszköz MAC ID-ja 1 számmal nagyobb, mint ami az eszközön van.
Ekkor mi a teendő?
Firmware frissítést érdemes rá rakni és honnan?Milyen olyan add-on-t lehet rá rakni, amivel nem vesztem el a jogosultságot, már fonera használatára?
Csináltam rajta egy hard reset-et és most nem tudom használni.
Előre is köszi a segítséget!
Gyuri -
FeRkE
őstag
Hasznalta mar valaki a telekom FON hotspotot ? Multkor otthon voltam de elfelejtettem kiprobalni.
-
Barraqda
újonc
Szükségem lenne egy La Fonera routerre: a következő pár hónapban külföldön fogok dolgozni.
Több országba is mennem kell.
Nagyon örülnék, ha tudna valaki segíteni! -
roger92
tag
válasz
wwenigma #4160 üzenetére
Egy biztos a meglévő azonosítóval és pin kóddal közvetlen nem lehet újra beregisztrálni az eszközt. Gondolom az ügyfélszolgálaton töröltetni kell a hozzáférést és utána lehet ismét regisztrálni vele.
Egyébként egy pár nemzetközi oldalon fel van tüntetve a Fonerák MAC ID-je. Szóval simán lehet velük regisztrálni
-
roger92
tag
válasz
wwenigma #4156 üzenetére
Kedves wwenigma!
Kérlek meg tudnád mondani, - mint régi fonerás tag, hogy mennyi ideig használhatom a szolgáltatást ha nem osztom meg az én fonerás wifi-met?
Vásároltam egyik nemzetközi oldalon egy régi la fonera 2100-ast. Már beregisztráltam az eszközt, de még nem érkezett meg a csomag és azt vettem észre hogy simán csatlakozik a telekomos spotokra és van internetelérés is.
Mi történik ha továbbadom a routert és más valaki újra beregisztrálja, elveszik az azonosítóm?
Egyszerre hány eszköz használhatja ugyanazt a logint?Megjegyzésként, akik Telekom által kapták meg a szolgáltatást csak belföldön használhatják ingyen. Külföldön roaming csomag előfizetésével jogosultak az igénybevételre.
Ellenben akinek saját fon routere van bárhol szabadon használhatja a világon. : -
br.rak
őstag
Olyan elképzelhető, hogy Telekomos Fon-ra magyar user, csak telekomos azonosítóval tud belépni?( pl ha valaki egy digis-net mögé teszi a saját FON eszközét, az nem tudja a telekomos FON hálózatokat elérni itthon)
-
Gyuree91
tag
Pont ott nem elérhető Európában ahol használnám főleg... (Békés, és Csongrád megye.)
-
okiteki
tag
Na Telekom Fon megy valakinek ???
-
nyisziati
veterán
Up
-
FeRkE
őstag
Na erre a Telekomos FON-ra kivancsi leszek en is, fog e mukodni rendesen
-
m2m
csendes tag
Hat a wifi ssid neve Telekom Fon
Probáltam 2 Telekomos Fon wifit de autentikacios hibaval leall 172 ip tartománynál kidob még nem működik szóljatok ha menne már megjegyzem elég sok van a városban főleg panelokban
-
MichaelSD
őstag
Ezért nincs az én fonom és csak a T fonjai a térképen?
-
poffsoft
veterán
válasz
radio100jozs #4145 üzenetére
melyik router nem képes erre?
ugyebár, nem fonerát akar csatlakoztatni a fon_ap-ra, mint mondottam, hisz az alkalmatlan a továbbosztásra. tehát ha pl. egy openwrt routert akar használni? -
radio100jozs
őstag
válasz
poffsoft #4144 üzenetére
Fon-ra csatlakozni csak mobillal, számítógéppel, tablettel..stb lehet, azaz olyan eszközzel, amin a hálózatra lépés után felhasználónév/jelszó párossal be tud jelentkezni. A router erre nem képes. Az más kérdés, hogy mondjuk a Tabletje tudja-e, hogy WiFi hálón lóg, és közben azt tovább osztani WiFi-n.
-
poffsoft
veterán
válasz
radio100jozs #4142 üzenetére
miért ne lenne képes?
nem a fonera-val akar másik fonera-ra kapcsolódni szerintem. -
atti1984
csendes tag
válasz
radio100jozs #4142 üzenetére
Erre gondoltam én is, köszi!
-
atti1984
csendes tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy a fon-t meg lehet e osztani lakáson belül pl. routerrel?
Köszi!
Tamás -
k2laci
tag
Nincs valakinek eladó La fonera routere ? Egyik rokonom külföldön dolgozik és kellene neki a free wifi de ha jól értettem ehhez venni kellene egy FON routert.
-
-
noorbertt
őstag
Volt egy levelezesem a fon.com üzleti mail címével.. Mint kimerült van már Magyarországon szerződésük. Elvileg hamarosan elérhető lesz a szolgaltatasul itt is, mint sok más országban. Úgy hogy fon tulajok készüljetek
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Regebben olvastam errol a kozossegrol de nem tudom hova fejlodott azota..
Angliaban elek es itt fon.com egy internet szolgalttohoz kuld hogy ha onnan fizetek elo akkor tudom hasznalni a szolgaltatast.. De nekem mar van internet elofizetesem, igy ezt passzolomHa veszek egy FON kutyut, akkor tudom a "BTWIFI-with-FON" jeleket is fogni?
Milyen feltetelei vannak a csatlakozashoz? Megveszem az elosztot es utana? Ha lassu a netem, akkor mar nem tudom hasznalni masok megosztasait? Vagy ha epp lekapcsol a halozat akkor addig nekem is blokkolva van?
-
baloo79
tag
válasz
jerry311 #4108 üzenetére
Köszi, ezt én is eltettem magamnak, hátha jó lesz még. Nekem is ilyen FON-om van, de én a gari lejártát követően OpenWRT-t tettem rá, még évekkel ezelőtt, aztán másik eszköz jött, és azóta a dobozában pihen.
Tervezem, hogy újra játszogatok majd vele, de egyelőre időhiányban szenvedek. -
jerry311
nagyúr
Csak megindul itt valami.
Nekem fogalmam sincs a Fon alternatívákról, buherált firmware, stb.
Csak használom. -
FeRkE
őstag
Jelenleg ott tartok, hogy ha a laptopomon statikusan beállítom a Google DNS-ét, akkor tudok netezni a privát fon-os SSID mögül. A publikus FON_AP SSID nem látszik. Próbáltam felrakni a freewlan-t, de úgy néz ki, ez a DNS server nem működik már, amit be kell állítani a freewlan telepítésekor.
Itt is panaszkodnak rá már 2008-ban, hogy nem megyAmi még feltűnt, hogy a fon.com-ra belépve, a FON routerem MAC-ének utolsó karaktere hibás a fon oldalán. Viszont érdekes, hogy eddig mégis úgy működött, mintha jó lett volna, ha a FON hotspoton keresztül neteztem, akkor láttam magam a fon oldalán a logban. Megírtam ezt is a supportnak.
Valakinek van ötlete, hogyan lehetne felrakni a freewlan-t? Nem lehetne esetleg lekopizni egy másik freewlan routerről?
-
FeRkE
őstag
válasz
jerry311 #4112 üzenetére
Tegnap csináltam factory resetet rajta, most visszaállt egy régebbi firmware-re. a publikus wifi SSID az jelenleg nem látszik, a privátra fellépve az látszik, hogy kap IP-t a routeremtől a hotspot, de a status fülön a fon DNS-e van beállítva, ami viszont nem old fel:
host 213.134.45.129
129.45.134.213.in-addr.arpa domain name pointer ns01.fon.comdig freemail.hu @213.134.45.129
; <<>> DiG 9.8.4-rpz2+rl005.12-P1 <<>> freemail.hu @213.134.45.129
;; global options: +cmd
;; connection timed out; no servers could be reachedTegnap próbáltam úgy, hogy adtam neki static IP-t, ekkor DNS-t is tudsz állítani, beírtam neki a Google DNS-ét (8.8.8.8), de a status fülön ezután is a fon name servere látszott.
Írtam a supportnak, kiváncsi vagyok, mi lesz
Érdekes, a fórum kiszedi a fríímél.hu hostname-ből a fríímélt.
-
FeRkE
őstag
válasz
jerry311 #4110 üzenetére
Köszi az infót, este elfelejtettem megnézni, mim van, de hétvégén nekiesek majd, ha ilyenem van. Ha nem, akkor szerzek tőlük én is lehet újabb firmware-t. A supporttal az oldalukon keresztül vetted fel a kapcsolatot?
-
jerry311
nagyúr
Ehhez való:
Belépsz az admin felületre ( http://192.168.10.1 ) -> Advanced --> Firmware upgrade.
Elszöszöl vele vagy 20-40 percig. -
jerry311
nagyúr
Van egy régi (La Fonera+) fon routerem, ami nem akar online-ba állni.
Felbootol, szerez magának IP-t, meg ilyenek, csak éppen közli, hogy nem tudott csatlakozni a fon-hoz és fon.com-on is offline.
Ilyenkor mi van?(firmware: 1.1.0r2)
-
eSzeL84
csendes tag
sziasztok!
ha van még lehetőség, én is kérnék szépen egy meghívót!
nagyon köszönöm!
üdv,
SzL -
FeRkE
őstag
Sziasztok,
Felfedeztem, hogy a La Fonera 2200-am egy ideje nem oszt DHCP-n címet a rá kapcsolódó klienseknek. Hogyan lehetne javítani a problémát? Az Asus routeremtől kapott IP címén nem tudok rá ssh/telnetelni, és webes admin felület sem jön be. köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 8Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / Excellent akku
- Asus Rog Strix Scar 17
- Eladó Belépő szintű gamer PC
- Samsung Galaxy S25 Ultra (Új, Független, 256 GB, 12 GB RAM, titánium fehér-ezüst)
- MACBOOK PRO 2021 14.2" M1 PRO (8/14 mag 16GB 500GB, 68 ciklussal, Üzletből ,. garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- BLUESUMMERS NVMe SSD adapter
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged