Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Milyen alaplapot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Coolmat
őstag
válasz
vizirider #35997 üzenetére
Innen idézem a második pontot, mert ebben nem voltál biztos:
2. Ellenőrizd hogy hol kezdődik az első partíció (alignálás, partíció igazítás)
Start menü/ futtatás keresőjébe be kell írni azt hogy "cmd". Majd a felugró ablakba írjuk ezt: "msinfo32"
A felugró ablakban keresd ki az "Összetevők/Tárolás/Lemezek" almenüben található "Partíció kezdetének eltolása" mellett található értéket. Osszuk el 4096-tal. Ha a kapott érték egy egész szám, akkor a partíció jó. (Ha nem akkor érdemes újrarakni a rendszert, és a win 7 telepítése során elvégezni a régi partíció törlését és az új létrehozását! Ilyenkor automatikusan elvégzi a telepítő az alignálást vagy magyarul fogalmazva a partíció igazítás.)Ha ez is rendben van, akkor marad még 2 lehetőséged:
- Újrahúzod a Win7-et mégegyszer irmagostul, újraparticionálva, hátha mégis ott csúszott be valami gikszer.
- Megnézed egy ismerős gépében ott mit produkál, nem baj ha csak Sata2 porton, csak ne olyan gyenge 4k és access time eredményeket hozzon mint most nálad.Ha újrahúzás és más gépében megnézés után sem gyógyulna meg, akkor vidd vissza gariban.
-
vizirider
tag
válasz
HZoli87 #35992 üzenetére
ezen logika mentén indultam el én is ! most rádobtam az inteles vezérlő progit, már "csak" 58 mp a boot. mivel egy szinte tök üres win-ről beszélünk, hát nem estem hanyatt. a végén szégyenszemre szervízbe fogom vinni a gépet?! mert ötletem sincs, mi lehet a gond
a sebessége a tesztek szerint érdemben nem javult -
szrobert
tag
Ja, és még egy kérdés....
Hogy tudom megnénzi, hogy milyen sata
vezérlő van a laptopomban?Köszi a segítséget!!!
-
szrobert
tag
Sziasztok!
Asus c90s, windows 7 x64, sata2 notebookba milyen SSD-t ajánlotok?
Köszi a segítséget!!!
-
HZoli87
veterán
válasz
vizirider #35985 üzenetére
Hát ott valami nagyon nincs rendben. Az én gépem szerintem régebbi és gyengébb a tiédnél (szintén notebook és szintén SATA2), de mégis jobb értékeket kapok. 30 másodperc körül már használható a W7 nálam bekapcsolás után és nem kevés program indul együtt az operációs rendszerrel, meg az egész úgy pörgősebb. Ha jól látom, a gyári MS AHCI illesztőprogramot használod, próbáld meg az Intel félét is. Szerintem notebookba még érdemesebb SSD-ét venni, mint egy asztali gépbe, mert ezekben általában nem kicsit lassú 5400-at pörgő meghajtók vannak.
-
Kyller
senior tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Crucial M4 128GB SSD-t. Ma gondoltam egyet és beaplikálom a gépbe és újra rakom a win7-et. Minden rendben is van. Le futtattam egy két benchmarkot, meg a Sentinel 4.0-át feltettem, viszont ez a teljesítményre azt mondja hogy 80%, kondició 100%.
AHCI van beállítva a BIOS-ban. SATA3-as alaplapi csatlakozóba dugva.Mitől lehet, hogy 80%-os a teljesítmény?
-
vizirider
tag
válasz
davidsz #35986 üzenetére
a Win szinte üres, vírusírtó meg egyéb ilyen baromságoktól mentes. az első hsz.t elolvastam, hát nekem az kb a sz@rnak a pofon
nem a gyári értékeket vártam, de azért amit most tud a gép azért 1000 ft-ot nem adtam volna az ssd-ért....... esetleg ötlet, hogy mi lehet a gond? mert odáig nekem is megvan hogy valami nem kerek
coolmat: érzésre sem az igazi, sztem win alól formáztam, gondolom win ahciu vezérlő van fent, én pluszban semmit sem raktam rá
-
Coolmat
őstag
válasz
Szia!
Ha jól látom a notidban Intel GM965 déli híd van, ez ugye már eleve korlátozó tényező a SATA2 miatt, de a 4k és access time benchmark eredményed ill. a win7 boot időd több mint lehangoló. Formázást Win7 telepítővel csináltad? TRIM működik rendesen (a 4.0-s HDSentinel tutira megmondja)? Gyári Windows AHCI driver van fent vagy Intel RST? Érzésre is lomha a rendszer, vagy csak a bootnál és benchmarkoknál jelentkezik ez a rendellenesség?
-
davidsz
senior tag
válasz
SATA2-es porton nem fogja az SSD a gyári értékeket hozni, mivel az SATA3-n hozná.
A Win beállításait illetően az 1 hsz ajánlott elolvasni.A bootidő nem csak az SSD-től függ, hanem a hardvertől és az induló Win szolgáltatásoktól is.
A 4K értékek nagyon alacsonyak, ott valami nem tökéletes.
Az SSD ennél többet tud, nem az lesz a gond.
Nekem DEll 7010-ben SATA2-n a következőket hozza:
Read:
Seq 256,8
512K 200,6
4K 14,27
4KQD32 127,0Write:
Seq 238,7
512K 221,4
4K 25,16
4KQD32 107,5
CrystalDiskMark-al mérve -
vizirider
tag
jó napot az uraknak !
kb 1 hete lettem boldog(?) tulajdonosa egy samsung 830 128 gb-s ssd-nek. ezt egy dell inspiron 1525-ös háááát mondjuk hogy laptopba szereltem. biosban AHCI mód alapból beállítva, firmware az ssd-n friss. a mutatott teljesítmény azonban háááát hogy is mondjam finoman, messze alulmúlja a várakozásaimat. windows 7 x64 home premium friss telepítés a gépen, bekapcsolástól 1 perc 8 mp mire használható a windows. az ssd-hez kapott progival már optimalizáltam mindent, így is elég vicces a történet. lehet itt valamit még javítani, vagy a laptop annyira gáz, hogy azért ennyire röhejes a teljesítményem? (bocsi, nem találtam jobb topicot)
aki most akar ssd-t venni, annak is fontos lehet ez, mert ha ennyit tud egy ilyen környezetben az ssd akkor ide nem érdemes megvenni.
válaszokat előre is köszönöm ! -
E1even
senior tag
válasz
jim_raynor70 #35980 üzenetére
-
Coolmat
őstag
Üdv!
Van már valakinek tapasztalata az új 7-es szériás Intel SATA3 vezérlőkkel? Egész konkrétan egy Asrock H77 Pro4/MVP lapot és egy OCZ Agility 3 120GB-ot fogok venni, remélem komálja majd a natív Intel SATA vezérlőt rajta (+ van rajta Asmedia is, de arról azt olvastam itt a topikban hogy lassabb Sandforce vezérlős SSD-kel).
-
E1even
senior tag
válasz
jim_raynor70 #35978 üzenetére
Köszi!
Akkor ezek szerint minden rendben vele? -
E1even
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek a HD Sentinel miért ennyit mutat 7 nap után:
Az SSD Life és a Crystal Disk Info is normálisnak mutatja (mármint az SSD-t és nem az értékeket):
Akkor most mi a helyzet?
Fontos lenne a visszajelzés, mert el szeretném adni az SSD-t (nem ezek miatt).
Csak 1 órája néztem meg HD Sentinellel és teljesen letaglózott.Előre is köszi szépen a segítséget!
-
válasz
csomi1977 #35974 üzenetére
Esetedben nem kell lassú formázás
Ha megvagy vele írj privbe. -
csomi1977
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #35973 üzenetére
igen? és mi a megoldás? egy reinstall? melyik driverrel?
-
válasz
csomi1977 #35971 üzenetére
Egyes SSD-knél 99%-ról indul a kondíció, pl Smasung 470/830 vagy Intel stb. Ezért ha ilyen SSD-t használsz, akkor az teljesen rendben van.
(Személyesen max fél óra alatt (ebben a W7 reinstall is benne lenne) gatyába ráznám a konfigodat és menne a TRIM a Marvell-el is(legalábbis ha 91xx-es a vezérlő)...) -
válasz
Bdanyy #35968 üzenetére
Az Intel 520 egy közelmúltban megjelent SD, ráadásul nem Intel hanem Sandforce vezérlővel. Valószínűleg ezért nem ismerik rendesen a progik. Nem csak a Sentinel, de az SSDLife is téves adatot közöl róla(894808 hours), hisz ez utóbbi Intel 510-esnek azonosítja, ami nem igaz.
-
Bdanyy
addikt
Sziasztok!
Sentinel intel 520 működési idejére ezt írja: 1785 nap 0 óra.
Ez hogy lehet?
Amúgy 100% mindkét értéke.
ICH9M-m van ha ez esetleg számít valamit.
SSDLIFE:
-
Spirit
őstag
Na, egyelőre betettem második meghajtónak az én gépembe, megofrmáztam nem gyorsformázással, a sebessége visszajött, sőt, irreális eredményeket ír. Teleírtam adattal, 40gb-nyi cucc volt már rajta, semmi érdekes nem történt..50gb környékén elkezdtek eltűnni róla komplett könyvtárak, meg üresek lettek mások.
Mire teleírtam az SSD-t, addigra 9gb cucc lett rajta 7Mb szabad hellyel(64gb-os egyébként)
Ezután nyomtam neki egy gyorsformázást, de 2gb adat maradt rajta.Legalább már tudom, hogy valszeg vezérőhiba, kedden leadom garira.
-
Spirit
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #35950 üzenetére
Ez rendben van, lehet, hogy ki is próbálom. Igazából már az is gyanús, hogy kékhalálozik, majd reset után nem ismeri fel a drive-ot. Berakom ebbe a gépbe most egyszerű háttértárként, és megpróbálok valamit kezdeni vele. Az is jó lenne, ha 100%-osan meg tudnék róla bizonyosodni, hogy hibás, mert év végéig garis még, de így nem merem leadni, mert ad még életjelet.
-
Kékes525
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #35959 üzenetére
A Wear Leveling Count al igazad van, valóban elnéztem, azért mert a RAW Datát láttam változni. Amúgy az mit jelent?
-
Kékes525
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #35959 üzenetére
Megvásároltam tőle a programot már több mint egy éve és kb egy hete írta.
Idézek:
"Probléma viszont, hogy a Marvell 6G verzérlőhöz egyáltalán nem létezik olyan illesztőprogram,
ami a TRIM-et támogatná (ez a Marvell sara).
Érdemes lenne az alap Windows-os "Szabványos AHCI illesztőprogram"
telepítését megkísérelni a Marvell vezérlőhöz, amivel a TRIM valóban működni fog.
Telepítés és újraindítás után már valóban működő TRIM-et fog a Hard Disk Sentinel szoftver jelezni."
Kipróbáltam a legújabbakkal (márciusi) és azzal sem működött. Itt új Firmware is van, csak félek feltelepíteni az esetleg elszállhat az OP rendszerem.
http://www.station-drivers.com/page/marvell.htm -
Kékes525
félisten
válasz
akela91 #35960 üzenetére
Megvásároltam tőle a programot már több mint egy éve és kb egy hete írta.
Idézek:
"Probléma viszont, hogy a Marvell 6G verzérlőhöz egyáltalán nem létezik olyan illesztőprogram,
ami a TRIM-et támogatná (ez a Marvell sara).
Érdemes lenne az alap Windows-os "Szabványos AHCI illesztőprogram"
telepítését megkísérelni a Marvell vezérlőhöz, amivel a TRIM valóban működni fog.
http://www.station-drivers.com/page/marvell.htmTelepítés és újraindítás után már valóban működő TRIM-et fog a Hard Disk Sentinel szoftver jelezni."
Kipróbáltam a legújabbakkal (márciusi) és azzal sem működött. Itt új Firmware is van, csak félek feltelepíteni az esetleg elszállhat az OP rendszerem. -
-
válasz
Kékes525 #35956 üzenetére
"De Máthé János (HD Sentinel írója) szerint egyik Marvell driver sem támogatja a Trim parancsot."
Linkelnéd, hogy hol írja ezt? Igazából az érdekelne, hogy hány éve írta, mert ha manapság, akkor téved.De, sajnos elnézted, mert a Current Value a mérvadó (az enyém 98%-os kondíciós), az a 4, az a RAW data (mint korábban is írtam)
Ha a Current Value 4 lenne, akkor 4%-os kondíciója lenne az SSD-nek. -
Lugi01
tag
-
Kékes525
félisten
Asus P8Z68-V PRO/GEN3 alaplapom van.
SAMSUNG SSD 830 Series van az OP Windows 7 pro 64 GB
16 GB RAM
QuadCore Intel Core i5-2500 prociNem használok RAID-ot.
Szükséges e nekem bármire is az Intel Rapid Storage Technology?
Feltettem, de semmi változást nem látok. Leszedjem?
-
Kékes525
félisten
válasz
Lugi01 #35910 üzenetére
Igen a Marvell driver-el van a gond. De Máthé János (HD Sentinel írója) szerint egyik Marvell driver sem támogatja a Trim parancsot. Ezért a szabányos AHCI drivert ajánlotta.
Nem néztem el (Decimális értéket használok):
5,Reallocated Sectors Count,10,100,100,OK,0,0,Engedélyezve
9,Power On Time Count,0,99,99,OK (Mindig rendben),195,0,Engedélyezve
12,Drive Power Cycle Count,0,99,99,OK (Mindig rendben),53,0,Engedélyezve
177,Wear Leveling Count,0,99,99,OK (Mindig rendben),4,0,Engedélyezve
179,Used Reserved Block Count (Total),10,100,100,OK,0,0,Engedélyezve
181,Program Fail Count (Total),10,100,100,OK,0,0,Engedélyezve
182,Erase Fail Count (Total),10,100,100,OK,0,0,Engedélyezve
183,Runtime Bad Block (Total),10,100,100,OK,0,0,Engedélyezve
187,Uncorrectable Error Count,0,100,100,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
190,Temperature,0,73,69,OK (Mindig rendben),27,0,Engedélyezve
195,ECC Rate,0,200,200,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
199,Ultra ATA CRC Error Count,0,253,253,OK (Mindig rendben),0,0,Engedélyezve
235,POR Recovery Count,0,99,99,OK (Mindig rendben),35,0,Engedélyezve
241,Total LBA Written,0,99,99,OK (Mindig rendben),706979681,0,Engedélyezve -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Logicman86 #35954 üzenetére
Azért célszerű OPrendszer telepítés előtt FW frissíteni, mert előfordulhat, hogy törlődnek róla az adatok. Ha telepítés előtt csinálod, akkor nincs miért aggódni.
Nagyon ritka, hogy ez bekövetkezzen, de az ördög nem alszik
-
Logicman86
tag
Írtátok, hogy célszerű az új ssd-n, először már meglévő rendszeren fw-t frissíteni a legújabbra. Namost a samsungnál ugye a Magician-ban ezt is meg lehet csinálni pár kattintással. Akkor elég ha majd w7 telepítés után frissítem az fw-t ha kell, vagy azért jobb ha előtte megcsinálom a "szűz" ssd-n?
-
Lugi01
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #35952 üzenetére
Ilyen lapom van elvileg: http://hu.msi.com/product/mb/P6N-SLI-Platinum.html#/?div=Basic
Azért elvileg, mert ami nekem van, az nem is létezik. A lapra is P6N SLI Platinum van írva (MS7350), minden progi ezt mondja rá, mégsincs rajta 2 PCI-E 16x csati, valamint eSATA és párhuzamost port sem. :S Rejtély. A többi stimmel.
SATA2-es porttal nem jártam volna jobban, mert ez a lap nem támogatja az AHCI-t, ezért vettem a bővítőkártyát. -
válasz
Lugi01 #35951 üzenetére
nyilván PCIE x1 1.x-es portba dugtad az Asrock kártyát... Ott meg ennyi a max. Ennél jobban jártál volna, ha valamelyik SATA2-es portba dugod a Samsung-ot. (Amúgy linkelnéd az adatéapodon megadott deszkát, mert MSI-P6N SLI V1.0-re nem igazán van találat (V2-re, meg MSI-P6N SLI-re igen, szóval melyik?)
-
Lugi01
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #35950 üzenetére
-
válasz
Spirit #35949 üzenetére
Mivel úgyis benne vagy a telepítésben, akkor húzd újra, de most ez alapján. fontos, hogy ne csak úgy átszaladd a leírást, hanem szánd rá az időt és lépésről-lépésre próbáld meg betartani a leírtakat. A parancssoros partíciólétrehozásnál lassú format-ot alkalmazz (le van írva hogyan kell) és ne telepíts chipset drivert- sem AHCI driver-t (ez is le van írva, csak külön kiemelném)
Utána majd írj, hogy mi a helyzet.
Lugi01 - "Most kéne visszarakni a gyári W7 driverre?"
Igen, de írtam is már... -
Spirit
őstag
Jó lenne, ha tudnátok mondani erre valamit, neten semmit nem találok róla:
Lenne egy Kingston SV425-S2 64Gb-om, ami 15 hónapos. Az utóbbi időben 1-2 hetente lefagy a rendszer kékhalállal, a hibaüzenet "Kernel data inpage error." Ilyenkor reset után nem találja a bios a meghajtót, csak a ki-bekapcsolás segít.
Legutóbbi kékhalál után már fel se állt a rendszer, kékhalálozott azonnal. Win újrahúzás másodszorra sikerült, elsőre leakadt a "fájlok másolásánál" 0%-on.
Másik gépben mértem rajta egy sebességet, és szekvenciálisan 30mb/sec-et tud, Health(kondíció)30-50% programtól függően, pedig nem volt agyonírva.
Döglött a meghajtó és próbáljam meg gariztatni, vagy mi lehet vele? SMART adatok szerint hibátlan. -
Lugi01
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #35947 üzenetére
Stimmel a driver verzió. Most kéne visszarakni a gyári W7 driverre?
-
válasz
Lugi01 #35944 üzenetére
Elvileg? Ellenőrizd a driver verzióját, aztán utána lesz az elméletből gyakorlat (a jó driver 1.0.0.1034-es, ha meg ez, akkor csak a W7 AHCI driver visszapakolása segíthet)
Sajnos ez az átka(legalább ez esetben), ha nem lecserélik a drivert, hanem telepítővel "beégetik", mert utólag levakarni sem lehet, mert nem csak 1 helyen módosított a registry-ben (meg máshol sem) -
spiritex
veterán
Erre valaki?
-
Lugi01
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #35943 üzenetére
Így elvileg sikerült. Viszont HD Sentinel most is azt mondja,hogy TRIM támogatott, de inaktív. Commandba beírva a megfelelő sort, 0-t ad ki, tehát megy. A teljesítmény Sentinel szerint továbbra is 80%...
-
válasz
Lugi01 #35942 üzenetére
Azt a lehetőséget válaszd, hogy "Választás a számítógépen található illesztőprogram-listából", majd saját lemez gomb és úgy tallózd be a régebbi marvell driver mappáját. Ha így sem megy, akkor ugyanezzel a módszerrel rakd vissza a W7 AHCI driverét (ott lesz a listában, nem kell a saját lemez gomb). ha ez sikerül, utána próbáld meg újra a most fentebb említett módszert ismét.
UI: Ritkán, de előfordul, hogy a W7 AHCI driver-t nem lehet visszapakolni, pontosabban visszapakolódik, de nem fog indulni a rendszer. Szóval csak saját felelősségre!
-
Lugi01
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #35935 üzenetére
Fire/SOUL/CD
Amit fentebb írtam, arra tudsz tippet adni?
-
spiritex
veterán
válasz
Csúcs a cikk! Nagyon fontos, nagyon hasznos, és rengeteg kínlódással töltött órától óvja meg az ssd-re váltókat, majd használókat! Köszi érte!!!
-
LK
addikt
válasz
Köszönjük! Pont jókor írtad,keddre kell a cikked
e00dgy:Hát annál többet nem nagyon fogsz kihozni belőle,de az elérés a lényeg,nem a szekvenciális gyorsaság.
-
Akiket érdekel, azoknak jó szívvel ajánlom:
Windows 7 költöztetése HDD-ről SSD-re - Klónozó és Backup-Restore alkalmazások tesztje
-
dev89
tag
Hi,
ocz agility 3, írás: ~138MB/s - olvasás: ~195MB/s sata2 lapon, az korrekt igaz?
-
e00dgy
aktív tag
válasz
unyadavid #35932 üzenetére
30 giga csak rendszernek? Rá lehet telepíteni nem ?
De szerintem az kevés. Most ha csak a rendszertöltés megy az SSD-ről minden mást HDD-re telepítesz az nem lesz gyorsabb első indításkor. Ha már gyorsabbnak szeretném pl én is a rendszert, akkor minden ami nem foglal nagy helyet, mennyen az SSD-re, a játékok meg a HDD-re.
Vagyis én így gondolom.
-
unyadavid
senior tag
Heló!
30Gb-os ssd elég lenne csak a rendszernek? (most a win 8, a szükségesek illetve egy-két felesleges program 22Gb-ot foglal)
-
Lugi01
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #35911 üzenetére
Szia!
Leszedtem a linkről a Marvell AHCI drivert, de nem tudom felrakni. Az illesztőprogram frissítésekor azt mondja, hogy már telepítettem a legfrissebb drivert és kész. Ha eltávolítom, újraindítást kér, de mire telepíthetném a letöltött drivert, automatikusan felrakja amit jónak gondol. Win 7 64Bit. Hogy csináljam? Köszi!
-
gaga101
csendes tag
A 1504-es van előtte és nekem az van fent gyárilag
-
LK
addikt
válasz
gaga101 #35914 üzenetére
Én ezért nem szeretem a benchmarkokat. Kedden Kapom a Kingston V+200 120-as ssd-met és a tesztekben látszik,hogy valós körülmények között nagyon jól muzsikál,és pont ezzel a tesztprogival irtó szarul. Úgyhogy több tesztprogrammal tesztelj
,ha már méregetni akarsz. Arra jók ezek,hogy legalább lásd,ha lassul az ssd használat közben. (szigorúan magánvélemény)
-
gaga101
csendes tag
És a TRIM-et is megnéztem a parancssorban de be van kapcsolva.
-
gaga101
csendes tag
Sziasztok! Vettem egy OCZ Agility3-as ssd-t felraktam rá az os-t, és leteszteltem a kicsikét.
Azt láttam hogy a sebessége jócskán elmarad a dobozán írtaktól,mert ugyanis gyárilag 525MB/s olvasási és 475MB/s írási sebességre képes. Ehhez képest nekem pl az Atto szerint csak 380MB/s -el tud olvasni,pedig beállítottam a biost is de semmi változás. Akkor egy fórumon azt mondták,hogy egy másik os alól formázzam meg és clastert állítsam 32-64kb-ra,ez is megvolt de semmi sem javult. A kérdésem az lenne, mi lehet a baja?
És még valami bocsánat ha rossz helyre írtam de már annyira elegem vanJa és ez a konfigom:ASUSP7P55D-E EVO
I5760
Ocz PLATINUM DDR3 1600MHz
a többi szerintem lényegtelen -
Anfänger
őstag
válasz
e00dgy #35900 üzenetére
Azzal sajna nekem is amd sata-t mutatott az OCZ Vertex 2 -nél, Gigabyte GA-MA785 GMT UD2H alaplappal 785 chipset-el,ezért az eszközkezelöben visszaállítottam az eredeti ACHI-drivert,azzal jól müködik. Ès azután ellenörizni kell megint a progival (AS SSD -vel pl),hogy ACHI-ban van-e.
-
spiritex
veterán
Egy sata3-as samsung ssd-t a hozzá kapott sata3-as kábellel kell egy sata2-es portra kötni, az alaplaphoz kapott sata2-essel, vagy mindegy? Köszi előre is!
-
válasz
Lugi01 #35910 üzenetére
Egész biztosan nem megfelelő AHCI driver okozza ezt a jelenséget. Mivel még üres az adatlapod, nem tudom milyen alaplapod van, milyen driver kellene, ezért itt megtalálod az Intel/AMD/Marvell/ASMEdia AHCI driverket, amikkel nincs gond a TRIM-el
-
Lugi01
tag
Sziasztok!
A HD Sentinel 4.0 80%-ot írt a 64gigás Samsung 830 SSD-re. Ez abból adódhat, hogy az asrock SATA 3 kártya nem tudja rendesen meghajtani? Mennyire megbízható ez, mert TRIM-re is azt írja, hogy támogatott, de inaktív, holott a cmd parancsnál lekérdezve 0-t ad értéknek, tehát megy. A sebesség értékeim amúgy nem túl jók.
-
válasz
e00dgy #35902 üzenetére
Igen, teljesen rendben van mindkét partíció eltolási értéke.
Kékes525 #35903
1. Akkor korábban benéztél valamit, nem jó SMART értéket néztél, mert az nem lehet 4-en, 99% kondíció mellett (max a RAW value-t nézted, de az meg lényegtelen)2. Nem a Marvell vezérlőnek van gondja, hanem a driver-nek. Ebben a bejegyzésben megtalálhatod a megfelelő Marvell driver-t(ezzel megy a TRIM, biztos lehetsz benne, mint ahogy a W7 AHCI driverével sincs gond). Itt is igaz (mint sok más egyéb driver esetében), hogy attól hogy újabb egy driver, még közel sem biztos, hogy jobb is.
szunya1
Majd esetleg RC stádiumban fog érdemben foglalkoztatni a W8, meg a lemezkezelést érintő új features-ök, beta nem játszik, sok minden változhat... -
HZoli87
veterán
válasz
Kékes525 #35897 üzenetére
Nincs azzal semmi baj, nálam így néz ki jelenleg. KÉP
Míg a kondíciója nem romlik (99%), addig ne aggódj miatta, csak használd.
(#35907) liszi70: beírja magát az indítópultba (SSD Magician). Bőven jó, ha bizonyos időközönként lefuttatod az optimalizálást. Nálam állandóan fut, nem érzem a késztetést iránta, hogy kikapcsoljam (4 MB memóriát foglal le magának).
-
Az imént olvastam itt a fórumon, hogy a Magician szoftver beteszi magát az indítópultba. Nekem automatikusan indult, de nem volt benne az indítópultban, nem is ez a lényeg. Én kivettem az automatikusan indulók közül. Hülyeséget csináltam? Néha el szoktam indítani, optimalizációt csinálok benne, aztán kikapcs. Ez nem elég? Menjen folyamatosan? ( Úúútálom, ha valami olyan megy, ami fölösleges.)
-
Kékes525
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #35899 üzenetére
Asus P8Z68-V PRO/GEN3 alaplapom van. És az SSD a Marvell® PCIe SATA 6Gb/s vezérlőre van csatlakoztatva.
AHCi dirver van hozzá telepítve, mert a Trim parancsot a Marvell vezérlő nem fogadja, pedig kipróbáltam a legújabb (most márciusi verziót is)
http://www.station-drivers.com/page/marvell.htm
(Marvell MV-91xx (88SE91xx) Ahci/Raid Controller)A Hard Disk Sentinel 99%-osnak mondja a kondíciót és több mint 1000 napot jósol neki.
-
e00dgy
aktív tag
válasz
Fire/SOUL/CD #35895 üzenetére
-
válasz
Kékes525 #35897 üzenetére
2 lehetőség van: Az egyik, hogy tényleg annyi a kondíciója, ez esetben lehet aggódni, de ha garanciális, akkor kicserélik. A másik, hogy chipset driver vagy nem megfelelő AHCI driver miatt ad vissza fals értékeket, de ennyire rossz kondíciót még nem láttam ebben az esetben.
-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #35895 üzenetére
Igen,nekem is van egy 100 MB-os rejtett partíció! Akkor rendben van úgy? Akkor királyság! Köszöntem a segítö készséget! És elnézést kérek e00dgy-töl a félrevezetésért!
Neked is köszönöm Bodor -
Kékes525
félisten
Van egy SAMSUNG SSD 830 Series 128GB meghajtóm Hard Disk Sentinel Wear Leveling Count értéke 4-et mutat. 8 napja van üzembe, és fokozatosan jutott el erre az értékre. Mennyi az az érték, amikor már aggódnom kell a drive állapotáért?
Előre is köszi a válaszokat!
-
válasz
Anfänger #35894 üzenetére
Ööö, álljunk meg egy szóra! (egy kicsit visszaolvastam)
Te azt írtad e00dgy hsz-ra, hogy "Bár nálad az alignálás(partició eltolás kezdete) sincs rendben,nálam sincs..."
Na most az a helyzet, hogy e00dgy esetében teljesen rendben van a partíció eltolás.(Nála létezik a 100MiB-os rejtett partíció, azért annyi, amennyi. Ha nálad is van rejtett, akkor nálad is rendben)Szóval inkább indítsd el az MSINFO32-t Összetevők/Tárolás/lemezek és a megfelelő meghajtó adatairól dobj egy képet, mielőtt eltolnád, amit nem is kell eltolni...
(Bár a Paragon Alignment Toll zölddel jelzi, ha helyes az érték, azt amúgy sem tudod vele korrigálni)
-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #35893 üzenetére
Kösz!
Erre az idöre érdemes a HDD-t lehúzni a lapról? Az adatok nem fognak veszni az SSD-röl,ha ezzel a progival ezt megcsinálom? És egyébként,elég veszélyes progi,ahogy utána olvastam,vagy nem? -
-
Bodor
veterán
-
Anfänger
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #35889 üzenetére
Hi! Leírnád nekem a Gparted progi használatát,vagy a teljes folyamatot,esetleg egy link-kel ha kisegítenél,akkor megköszönném,és nekiugranék eltolni a partíciót,amennyiben nem túl bonyolult a program használata.
Bár gondolom angol progi,(ami nem az erösségem)de ha lehet német,vagy akár magyar nyelven telepíteni,használni,akkor faja lenne!Esetleg e videó alapján csinálhatom,?
-
válasz
nyufka69 #35865 üzenetére
Megvalósítható, ha a deszkáson 2 SATA vezérlő teljesít szolgálatot, avagy 1, de a SATA portok üzemmódja "portonként" állítható. Ettől függetlenül elég értelmetlennek tűnik a dolog, max akkor lehet ráció benne, ha XP és W= van telepítve több meghajtóra külön.
gg72
Nem kell, csak lehet. Én eddig ha 3x futtattam talán(trim nélkül úgy sem ér semmit).spiritex
Nem ajánlom, csak megteheted ha akarod. Nekem sem fut folyamatosan.Anfänger #35888
SSD-knél alap a partíció eltolás helyes értéke. Paragon Aligment Tool-al (sajnos nem ingyenes) utólag helyre lehet igazítattni (2MiB-et alkalmaz), vagy az ingyenes Gparted-el is az OS újrahúzása nélkül. -
Anfänger
őstag
válasz
e00dgy #35883 üzenetére
Vagy esetleg kövesd ezt:
1. Lépjünk ki minden programból.
2. Start menü keresőjével futtassuk: regedit
3. Navigáljunk ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE \ System \ CurrentControlSet \ Services \ Msahci
4. Jobb oldalt kattintsunk duplán a Start elemre, módosítsuk a bejegyzés értékét 0 -ra.
5. Indítsuk újra a gépet és állítsuk be BIOS-ban az AHCI-módot.
Ez után ACHI-ban kell,hogy müködjön.Bár nálad az alignálás(partició eltolás kezdete) sincs rendben,nálam sincs,de most azért nem dobom újra a wint. -
spiritex
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #35851 üzenetére
Akkor azt ajánlod, hogy rakjam vissza a Magician szoftvert az indítópultba a 470-es 64GB-os Samsung-om szebb jövőjét segítendő? Mert amint megláttam ott, egyből kigyomláltam.. Hiba volt ezek szerint?
-
Spirit
őstag
válasz
Anfänger #35876 üzenetére
Én most raktam össze 3 gépet a családban hasonló paraméterekkel.
i5-2500k@4,2ghz+Samsung 830 128Gb
i5-2400@3,1ghz+Samsung 830 64Gb Sata2-es alaplapon
i5-2400@3,1ghz+Samsung 830 64Gb Sata3-as alaplaponÉrzésre mindhárom gép tökéletesen megegyezik, pedig a Sata2-es lappal szerelt ugyanazt méri mint amit linkeltél. A QD mérési eredmények a mérvadóak használat közben, abban viszont nem korlátoz a Sata2. Azzal meg meg kell barátkoznod, hogy "csak" 260Mb/sec a szekvenciális sebességed. Mondjuk ha egy több gb-os videófájlt szerkesztesz, akkor jól jön, de oda már 16Gb RAM sem árt, különben az lesz a szűk keresztmetszet. Szóval ne idegeskedj.
Viszont a kis Kingstonra írhatna már valaki valamit.Nincs égetően szükségem rá, de jó lenne életre kelteni.
-
hanog
csendes tag
Igen én is kíváncsian várom az "éles" teszteket.
Más:
Egy kérdésem lenne, amit feltettem de válasz nem érkezett rá. Hátha te tudsz érdemben nyilatkozni.
Van egy 1000éves gépem amit htpc-nek használok. Ubuntu alapú a rendszer, szeretném gyorsítani a bootot, de csak akkor ha nem kerül sokba. 8-16GB-os ssd elég.
A kérdés, hogy van-e értelme venni egy ilyen "gagyi" ssd-t. A boot folyamatot szeretném gyorsítani, más nem érdekel, illetve nem fut rajta. Vagy az ilyen ssd-k még erre se jók? Annyira lassúak, hogy nem lenne szembetűnő a változás?Köszi szépen!
-
Bodor
veterán
A tesztek legtöbbjében jól mutat, de kíváncsi vagyok a magyar tesztekre is, ahol a valós WIN7 használat alatt mérkőzik majd meg a többiekkel. Lehet, hogy 1 mp-el gyorsabban bootol majd be a gép, és 0.2 mp-el gyorsabban indul majd el a photoshop...
Húha, máris cserélem rá a mostani SSD-met.... -
Anfänger
őstag
Sziasztok! Legutóbb vaciláltam a samsung 830 vs crucial m4 között! Végülis a samsungot rendelni kellett volna,az m4 pedig volt az üzletben,és abból választottam egy 128 Gb-os példányt.
Pár tesztet lefuttattam. Sajna az alaplap csak sata 2-es csatit támogat. (MSI lap,intel P55-ös chipset-el.
Kérdésem az lenne,hogy megelégedhetek-e ezekkel az eredményekkel,vagy lehet rajta javítani,bár gondolom,sok különbséget nem éreznék sata 2-re csatizva.
Ìme a kép.:Válaszaitokat elöre köszöntem!
-
Spirit
őstag
Sziasztok!
Lenne egy Kingston SV425-S2 64Gb-om, ami 15 hónapos. Az utóbbi időben 1-2 hetente lefagy a rendszer kékhalállal, a hibaüzenet "Kernel data inpage error." Ilyenkor reset után nem találja a bios a meghajtót, csak a ki-bekapcsolás segít.
Legutóbbi kékhalál után már fel se állt a rendszer, kékhalálozott azonnal. Win újrahúzás másodszorra sikerült, elsőre leakadt a "fájlok másolásánál" 0%-on.
Másik gépben mértem rajta egy sebességet, és szekvenciálisan 30mb/sec-et tud, Health 30-50% programtól függően, pedig nem volt agyonírva.
Döglött a meghajtó és próbáljam meg gariztatni, vagy mi lehet vele? -
Hali!
Adatlapomon lévő konfighoz szerintetek ez milyen lenne: Kingston 96GB. Megérné ennyiért?
Köszi, üdv!
-
hanog
csendes tag
-
Mi5i
aktív tag
válasz
polgcsabi #35866 üzenetére
Sokkal. Persze nem, érzésre elenyésző a különbség, közel nem úgy mint hdd-ssd között.
De első hsz-ben mindenre kapsz választ. Egy kézzel foghatót linkelek külön NekedDe ne szomorkodj, mert ezek még mindig teszteredmények, és nem a valós fíling mérései.
-
polgcsabi
aktív tag
Üdv!
Most kaptam meg a 128gb-os 830-as ssd-t!
A lapomban csak sata 2 csati van. Mennyivel lassúbb lesz az ssd-m sata2 vezérlőn mint sata3-as vezérlőn?
-
nyufka69
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #35731 üzenetére
Az nem gond hogy a HDD-re ide módban telepítettem de az SSD-re AHCI-ban szeretném?
-
petakpa1
őstag
Ez a topik kicsit jobban pörög mint ez, ezért felteszem itt is kérdésként:
Win XP-hez milyen SSD ajánlott még az itt javasoltakon kívül? Sajnos sem az Adata sem a Kingston nem beszerezhető jelenleg
, az OCZ Petrol-t meg lényegesen gyengébbnek találom. Akkor inkább már fizetek +5-6 ezerrel többet egy nagyobb teljesítményűért...
Kingston V200+ jó párosítás lenne XP-vel? Ha jól értem Garbage Collection-t kell tudnia...
-
franc0
őstag
OCZ Vertex 4, Indilinx vezérlővel. Bivaly. Ráadásul 5 év a gar.
-
gg72
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #35857 üzenetére
Korábban azt írtad, hogy: "a háttérben "folyamatosan"/időközönként/szükség szerint karbantartja az SSD-t" a Samu progija, ami az indítópultban is benne van, akkor mégis kell időközönként manuálisan futtatni a Magician-t?
-
-
válasz
Ezt írja a HDS:
" A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #177 Wear Leveling CountNincs szükség beavatkozásra. "
-
De W7 alatt nem fog extrém módon belassulni, majd használattól függően, pár hónap alatt valamennyit veszt a teljesítményéből (ezt amúgy rendszer alatt észre sem fogod venni jóformán), de ha ez is zavarna, akkor meg 2-3 havonta ráküldöd a Magician-t és az rendbe teszi (működő TRIM esetén rendbe tudja tenni)
Szóval nyugodtan vedd meg a Samsung-ot, nem lesz vele semmi gondod W7 alatt.
(Lehet, hogy olvastad, klónozó tesztet készítek (végeztem ma vele amúgy), több TiB-ot kapott írásba a Samsung 470-es(persze teszt idejére TRIM küldése nem volt letiltva), és most is úgy megy, mint "új" korában)gera021
Azért kell azt a jó bevált Marvell driver-t használni, ami a bejegyzésemben található. Vagy a W7 alapdriver-t)radi8tor1
A deszkáján nincs SATA3-as Intel port, csak Marvell. -
gera021
aktív tag
Drivers Version 1.2.0.1019 WHQL (Xp/Vista/7) 05/03/12
itt a legujabb MARVELL driver, és szar, nem müködik vele a TRIM, ultra gáz ez a MARVELL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
egyépként itt lehet letölteni:
http://www.station-drivers.com/page/marvell.htm
-
gg72
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #35853 üzenetére
Egyelőre egy Intel X-25V SSD-t használok Win7 alatt, rendben megy a Trim már másfél éve, csak lassan kezdem kinőni a 40GB-ot... Az új SSD-re újra tenném a rendszert, de persze maradna a Win7 64bit. Csak azért szeretném elkerülni, hogy idővel belassuljon, és ahogy írod, ez a Samu 830-nál előfordulhat.
-
-
gg72
veterán
válasz
Kösz, ezt eddig nem tudtam.
Mostanában készülök majd SSD-t venni (Trim-es rendszerbe), eddig a 830-as Samu volt a kiszemeltem, de lehet jobban járnék akkor egy Corsair Force GT-vel, vagy egy A-Data S511 típussal? 60GB körüli méretben gondolkozom.
-
gg72
1. Passzív GC van rajtuk, ami TRIM nélkül nyugdíjazza magát, fokozatosan veszít a teljesítményéből majd beáll egy szintre, ami akár 100-150MB/s-el is kevesebb lehet, mint új- vagy belakott állapotában. Ha ez megtörténik, a gyári szoftvere Magician) sem képes a tőle elvárható teljesítményre visszahozni. W7 alatt letiltottam a TRIM küldését és jó pár hónap után ez lett...
Samsung 830 lassulás TRIM nélkül2. Működő TRIM mellett is idővel valamelyest belassulnak, de természetesen közel sem olyan mértékben, mint TRIM nélkül, de ez is elkerülhető, (csak erről a Samsung nem tesz említést a honlapján), mert a Magician software nem véletlenül teszi be magát az indítópultba, a háttérben "folyamatosan"/időközönként/szükség szerint karbantartja az SSD-t, csak épp Force GC-t eszközölve...
-
gg72
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #35847 üzenetére
Hogy érted, hogy a Samuknak ez az Akhillesz-sarkuk? Valami FW-hibájuk van, hogy nem kapcsol be a Trim?
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD #35847 üzenetére
Win 7 64 bit. A rendszert abban a boltban állították be, ahol az ssd-t vettem.
Megnéztem a TRIM-et, a kapott értékem 0, tehát elvileg be van kapcsolva. -
-
Három hete használok egy Samsung 830 SSD-t (64gb, ebből jelenleg 31 giga szabad).
Azt vettem észre, hogy lassul a rendszerem, pl: Firefox indulása eddig 2-3 s, jelenleg 5-7 sec, winamp szintén 2-3 sec, jelenleg az is 5-7 sec. Mitől lassulhat ?
Esetleg valami beállítás lehet, adjatok valami tippet/programot amivel esetleg meg tudom nézni a rendszerem. -
válasz
spiritex #35832 üzenetére
Intel Support szerint (anno írtam nekik) csak az AHCI driver-ük támogatja a TRIM-et az IDE driver-ük nem. Majd a Hard Disk Sentinel megmondja, megy-e vagy sem. Ha nem, akkor meg le kell cserélni a W7 alap driver-ére.
spiritex #35825
topiktárs nem a Migrate OS to SSD-t használta, mert abban nem lehet kijelölni partíciót, ezért az eltérés (amúgy az tesztembe betettem a paragon backup and recovery 2012 free-t is) -
Lugi01
tag
Nem tudom számít-e, de bootnál a sata kártya 6g/sec-nek írja a sebességet. Van rákötve egy samsung hdd is, de azt értelemszerűen 3g/sec-nek írja.
-
spiritex
veterán
-
Lugi01
tag
Az MSI oldalán azt írják, hogy PCIE gen1. Vagyis 1.0-ás lenne? Az okozhatja ezt akkor? Viszont az írási értékek nem sokban maradnak el a többiek eredményétől.
Egy átlag win felhasználás esetén érint ez engem? Mert a 4K értékek nem olyan rosszak. -
spiritex
veterán
-
Lugi01
tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 64gigás Samsung 830-as SSD-t. Win7 64bitet raktam fel, gond nélkül felment, azonban a tesztek nem valami fényesek, lásd mellékelt kép. A config: MSI-P6N (jó régi), de egy PCI-E Sata 3 kártyával használom, trim, ahci működik. A beütemezéses cikkben lévő dolgokat mind megcsináltam, frissítettem a legújabb fw-re is. Mi lehet a gond?
-
gera021
aktív tag
A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív. Javasolt az operációs rendszer, lemezvezérlő vagy annak illesztőprogramjának frissítése az optimális teljesítmény eléréséhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #231 SSD Life LeftNincs szükség beavatkozásra.
ezt irja a HDS, mit tegyek?
-
spiritex
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #35729 üzenetére
-
fudi2002
nagyúr
Látott már valaki Sandisk Extreme SSD-t a külföldi teszteket leszámítva?
Esetleg a régebbi Ultráról vélemények? -
tomgabor
senior tag
Sziasztok.
Holnap érkezik meg az SSD-m, a kérdés csak simán berakom az SSD-t a HDD helyére Win7-et telepítem és kész, vagy valamit másképp kell csinálnom mint a egy sima HDD-nél?
3 db Sata és 1 IDE tároló HDD lesz a gépben (ezeket lehúzom telepítés előtt mindig) + SSD a rendszernek.
-
spiritex
veterán
válasz
gera021 #35809 üzenetére
"Javasolt az operációs rendszer, lemezvezérlő vagy annak illesztőprogramjának frissítése az optimális teljesítmény eléréséhez."
De hogy lehet az operációs rendszer illesztőprogramját frissíteni??
Szerk: Akkor már ketten vagyunk!
(#35816) radi8tor1
Na várjunk, hát nem éppen az alaplapi driverektől szoktak óva inteni és helyette az operációs rendszer, tehát a win7 driverét ajánlani??
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
gera021 #35811 üzenetére
Tedd fel az AS SSD benchmark nevű programot és mondd el milyen értékeket ír elindulás után a bal felső sarokban? (nem kell tesztet futtatni hozzá, csak elindítani a programot)
Ha nem vagy AHCI módban, akkor ezt felesleges feltenni.
Arra készülj fel, ha átváltasz AHCI üzemmódba nem fog tudni elindulni a Windows a gépen.
-
gera021
aktív tag
a crystaldiskinfo-ban a AAM szürke a többi mind látszik feketén rendesen, ez nem baj?
A mozgó alkatrész nélküli meghajtó (SSD) állapota hibátlan. Problémás vagy gyenge szektorok nem találhatóak.
Az SSD TRIM funkciója támogatott de inaktív. Javasolt az operációs rendszer, lemezvezérlő vagy annak illesztőprogramjának frissítése az optimális teljesítmény eléréséhez.
A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #231 SSD Life Leftezt irja a harddisk sentinel, ez igy rendben van?
-
Bodor
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #35775 üzenetére
Na hát ennek nagyon örülök.
Mivel a Milyen ssd-t vegyek ? után ez a leggyakrabban előforduló kérdéscsoport mostanában, hogy "Hogyan klónozzak?
A sok végeláthatatlan hozzászólás sorozat helyett már csak linkelgetni kell a korrekt információt!
Köszönjük! -
Winne
nagyúr
Első használata lesz az ssd-nek, de ghosttal tolnám vissza a cuccot, így is jó lenne, ha csak az a meghajtó lenne a gépben, vagy itt már tök mindegy?
-
spiritex
veterán
Mivel firmware frissítést bármikor kiadhatnak, tehát már jóval a megvásárlás után is, akár teljesen belakva egy ssd-t, semmilyen gondot nem szabad okoznia. Annyit szoktak csak írni, hogy mindenképpen mentse le róla az adatokat, ha vannak. De a Magician szerintem szépen végig fog vezetni a folyamaton.
-
LK
addikt
Sziasztok! Hülye kérdésem van.
A Samsung Magician progin belül működhet az OS optimalizáció úgy,hogy nem Samsung SSD-t használok ? Tök fasza lenne mindent csak bepipálgatni, és kész. Ismétlem:csak az OS optimalizációra gondoltam,valószínűleg nem tud kezelni Kingston SSD-t
-
Aktív témák
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Elektromos cigaretta 🔞
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- PlayStation 1 / 2
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 325CQRXF QHD VA 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy A34 5G 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest