- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Androidos tablet topic
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
-
PROHARDVER!
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bikmakk
tag
válasz
as_Rock #4234 üzenetére
Abban egyetértek, hogy ha multifunkciós gépet építesz, AMD alapon jobb az ár/érték arány. De - jelen pillanatban, szerintem - HTPC-hez leginkább az nForce 730i chipset passzol, amit csak Intel procis alaplapban találtam (ez is hardveresen kezeli a HD tartalmakat).
Viszont azt is írtam, hogy ha egyértelműen játszani is szeretne, akkor jobban jár egy olcsó alaplap+HD támogatású videókari kombóval. Bár az is igaz, hogy azt hogy ehhez viszont szerintem is inkább Ati lenne jobb, azt csak odagondoltam.
Megemlítettem azt is, hogy van az AMD-Ati párosnak is erre kihegyezett chipsetje, egyébként azt hiszem egy kicsit feljebb olvasva valaki említi is ezt.
Én alapvetően Intel párti vagyok, az eddigi tapasztalataim alapján kevesebb ráfordított idővel lehet nem húzott, stabil rendszert építeni vele. Persze ezek az én tapasztalataim, nem feltétlenül van ez így mindenkinél.
-
as_Rock
őstag
válasz
bikmakk #4230 üzenetére
Minek vegyen drága Intel procit, amikor az ATI csipszetes alaplapok (780G csipszet) HW-sen tudják a HD-tartalmak megjelenítését, és még blueray lejtászáshoz is bőven elég egy 45W-os X2 4850?
És mint tudjuk AMD-nél a valós, maximális fogyasztást jelenti a 45W nem úgy mint az intel-féle TDP...
Amikor játszik akkor gondolom lényegtelen a hang, tehát ha rak a gépbe pl. egy HIS IceQ 4670-et ami kis fogyasztású és kinyomja a házból a termelt meleget, (ugyanakkor teljesítményben kb. a 3850-ek szintjét tudja, és 2D-ben teljesen halk) nem kell kompromisszumot kötnie és több funkciót tud kiszolgálni a "HTPC"-je.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Autós topik
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- World of Tanks - MMO
- Rengeteg pénzt kapott az USA-tól az Intel, de Trump kért cserébe valamit
- Synology NAS
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Eladó Lenovo ThinkCentre M910q i7 16GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest