- OLED TV topic
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- GeForce RTX 5050 kártyák az MSI portfóliójából
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zichie
senior tag
válasz
bozso073 #9567 üzenetére
Ha a tévédben dvb-t és dvb-c tuner van, akkor műholdas szolgáltatást nem tudsz igénybe venni vele, így csak két választásod marad: MindigTV Extra és Hello Digital. Együtt a kettő külön antennáról, külön antennakábellel, külön modullal és külön kártyával megy. Magyarul, ha Mindig TV Extrát nézel és utána Hello Digitalt akarsz nézni, akkor a tévéből egyik koax kábel ki, a másik be, továbbá a ca modult is cserélni kell, amiben a kártyák vannak. A gyakori modulcserélgetés nem szerencsés és nem is tesz jót az CI ajzatnak.
Ha mégis úgy döntesz, hogy valamelyiket együtt akarod műholdas szolgáltatással használni, akkor a műholdhoz mpeg4-es dvb-s2 box kell, amin van modulfogadó vagy olyan kártyaolvasó, ami többféle titkosítási rendszert kezel.
Cryptoworks rendszert használó kombinációk: Hello Digital (dvb-c) + UPC Direct (dvb-s/dvb-s2)
Conax CAS7 rendszert használó kombinációk: Mindig TV Extra (dvb-t) + Hello HD (dvb-s2)A műholdas Hello esetében adnak csak kártyát is. Ez biztos, mert nekem is van. Ezt a szolgáltatásukat olcsó.tv -nek hívják: [link]
Ami még fontos, hogy a műholdas Hello-hoz olyan tányérantenna kell, amin két fej (twin) van, mert két műhold pozícióból megy a szolgáltatás. Nekem pl. antennaforgatóm van. -
bozso073
tag
Viszont ha jól értem, akkor a CAM Conax CAS7-tel tudom elvileg a Mindig TV extrát is és a Hello műholdast is használni, ha nincs párosítás és adnak külön kártyát ( a Hello műholdnál). Ez esetben viszont kilőve a Helli mikrohullámú. Vagy kétféle kártyát veszek, de ahhoz már kétféle antenna is kell.
Hhú, de nem egyszerű. Viszont tisztán kell látnom, mert akkor nem mindegy, milyen antennát kell vegyek a tetőn lévő árbocra: sima YAGI, vagy valami hasonlót (Mindig TV esetén); mikrohullámú (Hello Digital), vagy műholdas (Hello HD).
Az biztos, hogy mindegyiknek működnie kell a DVB/C MPEG-4 tunerrel. -
bozso073
tag
Kösz az infót. Tehát, ha jól értem (kezdőként nézd el nekem): mondjuk a Hello mikrohullámújára akarok előfizetni, de lehet, hogy csak bérletbe adják a kártyaolvasót; Ha nem akarok bérelni, megoldás-e, ha beszerzek egyet (akkor a Cryptoworks rendszerűt kell ezek szerint), és bedugom a TV-be, leboltolom a Helloval, hogy van már a TV-ben kártyaolvasó, csak a kártyát szeretném megkapni előfizetési díj ellenében. Műszakilag ez így OK? Illetve ezek szerin a Conax CAS7 rendszerű olvasó itt nem lenne használható, csak a műholdasnál?
Nem értem, mire jó ez a sokféle kódolgatás (legalábbis egyfajta műsorterjesztésen belül pl. DVB-T); egy hardvereszközről van szó; ebből akarnak meggazdagodni? CA modul legyen egyfajta (többféle gyártótól, de azonos rendszerű persze) A kód elvileg meg úgyis maga a plasztik kártya, vagy rosszul gondolom?
Azaz, ha úgy döntök, hogy Hello mikrohullámú, akkor ahhoz kell vagy a szolgáltatótól, vagy általam beszerzett kártyaolvasó (ami Cryptoworks rendszerű); de ha később meggondolom magam és azt mondom, legyen inkább műholdas, akkor a CA modult dobhatom ki, és vehetek egy másikat, ami Conax CAS7-es? -
zichie
senior tag
válasz
bozso073 #9563 üzenetére
Hello Digital esetében nem fog menni a Conax, mert Cryptoworks rendszert használ, oda Cryptoworks modul kell, csak azzal megy. A műholdas Hello-hoz jó a Conax. A Mindig TV Extrához meg nem jó a Cryptoworks, mert az Conax CAS7 rendszert használ. Magyarul mindkettőhöz más modul kell.
Mindig TV Extra: Conax CAS7
Hello Digital: CryptoworksA Hello Digital esetében úgy tudom, hogy csak box mellé adnak kártyát, de ezt tőlük kellene megkérdezni.
-
bozso073
tag
Igen, most már a korábbi alternatíva változott: Mindig TV Extra kontra Hello Digital. Már csak az a kérdés, hogy ha beszerzek egy Conax CAS7 kártyaolvasót (melyik gyártótól érdemes venni?), amit bedugok a TV PCMCI slotjába, mindkét szolgáltatónál megoldható-e a csak kódkártya (a plasztik lap) bérlése. A Mindig TV nél nem kérdés; ha Conax CAS7 rendszerű, akkor lehet akár saját kártyaolvasóm is, a kártya működni fog vele (az online aktiválást követően). A Hellonál ez nem teljesen tiszta még, bár itt jobb a csatornakínálat, igaz valamivel drágább is.
-
zichie
senior tag
válasz
zhagyma #9560 üzenetére
A Hello HD-nek a műholdas szolgáltatása használja Conax CAS7 rendszert, a mikrohullámú Hello Digital a Cryptoworks rendszert használja, ahol nincs párosítás. Olvastam más fórumokon, hogy dvb-c tuneres tévével és Cryptoworks CA modullal megy a szolgáltatás, tehát nincs párosítás.
A titkosítás tehát Cryptoworks CAM + előfizetői kártya. A három Hello Digial boxhoz van használati útmutató, ahol írnak is Cryptoworks rendszerről: [link] [link] [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook PRO 13" Early 2015 - i7 I 16GB I 1TBSSD I 13,3" Retina I OS X Monterey I Cam I Gar
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest