- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kifarolhat az üvegszubsztrátumok piacáról az Intel
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
Új hozzászólás Aktív témák
-
F1r3b1rd
tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy celeron M 560-al szerelt notit, ami 2,13 Ghz L2 1MB.Asus X51LA power4gear nem ér semmit. Érdeklődnék hogy az RMclockal v más progival lehet-e csökkenteni a gép fogyasztását ? c&q-szerűen szeretném megoldani ha lehet. Ha megoldható akkor mihez nyúlhatok ami ténylegesen is csökkentené a sebességet és a gép fogyasztását?
biosban semmi ilyesmit nem lehet állítani, legalábbis se fsb, se memó, se cpu-hoz nem találtam menüpontot.
válaszokat előre ids köszönöm
-
az lehet baj, h nem regisztrált példány?
-
Hali!
Az miért van, h az RMClock csak a szorzót állítja a feszt nem?
AMD proci, a CnQ BIOSból kikapcsolva.
Régebben ment de már nem emlékszem mit állítottam -
jani71
tag
Most látom, hogy van ilyen topic is, akkor ide is beírom.
Megosztanám veletek a problémámat, hátha tud valaki segíteni.
A probléma:
Nem akar menni a C&Q a gépen, pedig minden be van állítva(illetve régebben emlékeim szerint ment),biosban beállítva a támogatás, AMD proci driver fennt, az energiagazdálkodási sémáknál a min. energiagazdálkodás beállítva.
Biost már frissítettem a lapon, esetleg arra gondolok hogy az sp3-as XP lehet az oka...Konfigom:
Chieftec 500W-os táp,
ASUS m2r32 MVP,
A64 X2 5200+(Windsor, F2 stepping ,2x1 mega cache)
2x1 GB KINGMAX DDR2 800,
WD 320GB R.E. winyó,
Sapphire 3870 512MB GDDR4Van valakinek valamilyen ötlete?
-
BullZeye
veterán
üdv!
P45 alaplapom van hozzá Q6600..van benne alapból egy ilyen funkció hogy visszaveszi az órajelet 6x400ra (8x400 helyett), viszont éjjel mikkor töltök teljesen fölösleges még ennyi islehetséges hogy alapjáraton azt 6x400-t átállítsam mondjuk 2x400ra?
és úgy hogy ne automatikus legyen, azaz ha beállítom legyen is úgy?
köszi(RM clockot próbáltam de ott is alapból 6x szorzó a legkissbb amit felajánl :S)
-
ronaldo
őstag
Lenovo notebookban, T8300-as (Penryn) procit hogyan tudok legjobban downclockolni? Vista alatt energiagazd. mellett max. 8-as szorzóig veszi vissza (1,6ghz) illetve néha egy-egy pillanatra 1,2ghz-re. Úgyérzem feleslegesen van 1,6-on. Van aki azt mondta, hogy biztos azért nem veszi jobban vissza, mert a "Vistának kell" az 1,6, de az asztali gépemben a CnQ simán visszaveszi a procit 1ghz-re... 2,6-ról. Persze ha picit is hozzányúlok a dologhoz, rögtön felugrik az órajel, de legalább idle-ben ténylegesen (netezés, még nem agyonflesselt oldalon, pl. ph fórum) 1ghz az órajel.
-
gyiku
nagyúr
vistan automatikus indulasra teve a progit, megfogja az uac. van mas megoldas, mint kiloni uac-t?
-
mizu_
tag
Sziasztok!
A frekvencia fogyasztás szempontjából mennyit számít?
A procim szorzóját RMclock-al be lehet állítani 8x-re ekkor 0,96V-ot vesz fel és be lehet állítani neki 6x-et ekkor 1,2V-ot vesz fel? Hova állítsam ha az a cél, hogy minél kevesebbet fogyasszon? -
Sanyix
őstag
muhahaha!
4400+ (2,3ghz) brisbane g2 x2.
1 volt @2,3ghz (1 volton is csak az ámulás, meg a nemakarommostlefagyasztaniagépet miatt álltam meg, talán majd még próbálkozom
)
0,850 @ 1,6ghz
0,800 (ennél kisebbet nem tud a lap) @ 1 ghz27 fok szobahőmérséklet, 2 mag full terhelésen ~36 fok mind2 core, 600 (legkisebb), és 1200 rpm-es ventifordulatszámmal
-
doddencs
senior tag
Szia!
Vista alatt NHC-vel próbálkoztam, nem igazán jött be, így felkerült a gépemre az RMClock. De a felületét kicsit nehézkesnek találtam, a beállításáról lehet vhol találni leírást, mert google nem segített, és s nincs kedvem kísérletezgetni?
Vagy nincs kedved megosztani velem ezt a jól beállítást?
thx
doddencs -
Ste
addikt
igen, 1.175V-on üzemel. direkt alulfeszeltem, hogy ne melegedjen (ha már bírja)
ettől függetlenül Rmclock erre 1.325V-ot ír ki, na ez volt nekem a nagyon furcsa.
amikor viszont visszaveszem Rmclock segítségével a feszültséget és a sebességet is (az előző példában leírt 0,55V, 5x szorzó, 1000mhz-re) akkor sem a Cpu-z sem az Everest nem érzékeli a változást, azaz ugyanúgy 1.175V-ot írnak ki. (órajelben stimmel az 1000mhz)
a 2.25 ugyanúgy nem ismerte fel a procit, de azzal 0.8V mellett vitte az 1000mhz-t. sajnos ott nem ellenőriztem le másik progikkal, hogy tényleg annyit adott-e neki (viszont orthos hibákat dobott és lefagyott a gép 0.8V alatti fesz értékekkel). a proci ott is 1.175V mellett üzemelt (tehát már ott sem a gyári Vid érvényesült)
-
Guszti
aktív tag
Hi!
Valaki meg tudna nekem mondani, hogy hogyan tudok 4-es szorzot allitani rmclock-ban, mert nalam a minimum az 5-os, de a lap is tud 4-et adni biosbol.
(lap: jw rs780uvd, proci: BE-2350)Elore is koszi!
-
dokar
addikt
-
Ste
addikt
helló
olyan kérdésem lenne, hogy lapból adott egy alulfeszelt 5000+ Birsalma G1, ami a gyári 1.325V Vid helyett 1.75V-al hibátlanul üzemel. Everest jól olvassa ki ezt a feszültség értéket.
A legújabb Rmclock-ot felrakva (korábbi használatból tudom, hogy 0,8V mellett 1ghz-n tökéletes) próbából beállítottam neki a minimum szorzót és feszültség értéket (5x és 0,55V).
Ettől függetlenül Cpu-z és Everest is 1.175V-ot lát 1000mhz-n (profilt mint power saving-et beállítottam, és az rmclock szerint 0.55V@1000mhz)Most akkor melyiknek is van igaza?
Alapból az Rmclock a procifeszt érdekes módon nem 1.175V-nak, hanem 1.325V-nak látja
Ha ez nem működne (ez az rmclock sem tud érdekes módon infót adni a proci revíziójáról vagy steppingjéről) akkor mivel érdmes még lejjebb venni a proci fesz és órajel értékét?
(az elállított alapfesz miatt a CnQ nem veszi vissza 5x mellett a procifeszt 1V-ra, így azt ki is kapcsoltam)
köszönöm a segítséget
-
pentium4
senior tag
a c1E nemjó
ahoz kikő menni a bioszba napközbe kell a teljesitmény, és a fel le ugrálás megőritett 1 hétig utána döntöttem el hogy azt kilövöm!
akkor semmi más lehetőség nincs rá??
maradhatok az alvó állapotnál vista alatt vagy akkor is zabálja a maga jó sok kis watt-át?
mondjuk az alvót se szeretem, mert ugy bealszik hogy csk resettel lehet feléleszteni és elvész minden!
egyéb ötlet/tanács?P4
-
pentium4
senior tag
hali!
srácok a konfigom látjátok, az lenne a kérdésem hogy van e valami progi ami azt csinálja mint az EPU asus lapokon, ha nem dolgozik a gép akkor kikapcsol vagy takarékra teszi a dolgokat??
esténként amikor nem dolgozik a gép jó lenne 50W környékére szoritani a fogyasztást a 280W helyett.
köszi!P4
-
mmdms
addikt
nos, nekem a c&q alapbeállítással sem müxik..ennyi.
-
Thrawn
félisten
-
Sziasztok!
A következő problémám lenne,
konfig: EP35C-DS3R, E8200, 9600GT, 2 G DDR3 1333, Táp 500 W CoolMaster.
Minden alapon, Op WinXp Prof sp3, driverek frissítve, a gép remekül működik ha be van kapcsolva az EIS technológia, ezonban, ha beállítom a DES-t, akkor proci terhelésnél lefagy a gép.Köszi!
-
dokar
addikt
válasz
J.J. András #154 üzenetére
ebben a topikban nézted már a #95-#96 hsz-eimet? ott pár hasznos dolog le van írva.
C.I.A. 2 provides reasonable and acceptable overclocking options for user to select, all what user need to do is to select the desirable overclocking level and the rest environment settings are automatically setup by the BIOS.
Az ilyenekben sosem bíztam, ne kapcsold be. Automatikus overclock akar lenni, de ne használd. Ha teljesítménylépcsőzni akarsz, akkor RMClock, de vigyázz a beállított VID-et nem tudja módosítani.
ha visszaveszi a Vcore-t,de írtad az FSBt nem veszi vissza, hogyan lesz stabil a gép :??
azért lesz stabil a gép, mert a szorzót veszi vissza 6x-re.
-
J.J. András
őstag
DOKAR !
köszi, ha már rákérdeztél, és van energiád, szívesen veszem a MIÉRTekre is a válaszodat
szóval AUTOra teszem a Vcore-t, akkor nem fog szaladgálni azt hiszem 375MHz-es FSBvel..., de ez legyen a legnagyobb baj, úgysem játszok mostanában már....
a M.I.T (ilyen Tuning menü a BIOSban Gigabyte alaplapoknál), ott van egy CIA2-es opció, azt is tegyem ENABLEDre :??őőőőőőőőő, és így faszán visszaveszi majd a Vcore-t, és kb. mennyi áramot lehet így spórolni :? (Watt-ban is jó
)
másik, ha visszaveszi a Vcore-t,de írtad az FSBt nem veszi vissza, hogyan lesz stabil a gép :?? vagy 2D alatt mivel alig kelé számolni a porcinak, annyi hibázás még nem vezet esetleg összeomláshoz :?köszi
-
dokar
addikt
válasz
J.J. András #152 üzenetére
erre vonatkozna a kérdés, hogyan tudom úgy beállítani a BIOSt, hogy ne csak a szorzót vegye vissza 2D-ben, hanem a Vcore-t is, és FSB-t is :?: ) olyat akarok, mint ATi PowerPlay-je, hogy 2D-ben alig fogyasszon a gép, mert kurva magas volt a villanyszámla !: (
jó helyre jöttél
ahhoz hogy energiatakarékos legyen a géped tuning mellett, nem szabad vcore-t átállítani, azaz csak alapfeszes tuningot használhatsz.az FSB-t nem fogja neked sehogy visszavenni.
a vcore-t rakd auto/default-ra, a szorzó a lehető legnagyobb legyen, az FSB meg annyi amennyi jól esik. C1E és hasonló dolgok legyenek bekapcsolva.
ennyi elég? vagy kell a miértje is?
-
J.J. András
őstag
Gorneck irányított ide
előre közlöm, az ő báne, ha olyat kérdezek, ami számotokra egyértelműnos, a következőt szeretném megvalósítani:
GA-P35-DS3R alaplap + E2140@3,0 GHz (1,28 Volt dropp után) (8*375MHz= 3,0 GHz)
erre vonatkozna a kérdés, hogyan tudom úgy beállítani a BIOSt, hogy ne csak a szorzót vegye vissza 2D-ben, hanem a Vcore-t is, és FSB-t is :?: ) olyat akarok, mint ATi PowerPlay-je, hogy 2D-ben alig fogyasszon a gép, mert kurva magas volt a villanyszámla !: (szóval M.I.T-ben a CIA2 opció egyedül az van Disabledre téve, az EIST + C1E bekapcsolva energiaspóroló funkciók bekapcsolva....
köszi előre is
-
nike_
addikt
válasz
Space marine #148 üzenetére
A BIOS-ban kell lennie a beállításnak. De úgy tudom, alapból be van kapcsolva. Neked nem?
-
Space marine
aktív tag
Sziasztok!
Nagyon alap kérdésem van...
Mit kell beállítanom ahhoz hogy működjön ez a cnq?
Az adataimnál ott a gép leirás de ide is beirom: 5200+, 3giga ram, giga 790x-ds4
Elöre is köszi -
Gorneck
legenda
PH! cikkből:
Az Intel elérte, hogy a C1 steppinges Preslerek esetében csökkenjen az eldisszipált hő az EIST-től és C1E-től függetlenül is! Mi is az EIST? Az Enhanced Intel Speedstep az AMD CnQ-jához hasonlítható technológia, mindkét funkció azonos elven működik, a processzor a terheléstől függően dinamikusan csökkenti vagy növeli az órajelet és a magfeszültséget. Az EIST működési elvéből fakadóan előfordulhatnak érzékelhető teljesítménybeli visszaesések, hiszen amíg a processzor nincs 100 %-ig leterhelve, az órajel nem áll vissza az eredeti értékre (pl. egy ablak megnyitásakor). Mondanunk sem kell, hogy egy többmagos, Hyper-Threading technológiát támogató processzor rengeteg esetben csak a feszültségcsökkentett órajelen jár, mert ahhoz, hogy 100 %-osan leterheljük, olyan programot kell elindítanunk, mely kettő vagy több szálat képes kihasználni.
Az eredeti Halt State (C1E elődje) egy lényegesen egyszerűbb alternatíva a fogyasztás csökkentésére, lényegében a HALT utasítás kihasználására épül: amíg a processzor nincs terhelés alatt, addig a HALT utasítás lekapcsolja a CPU-t. Mivel a HALT utasítás csak akkor hívódhat meg, ha semmilyen módon nem terhelődik a CPU, ezért az EIST-tel ellentétben nincs hatása a rendszerteljesítményre, de logikus, hogy jóval kevésbé hatékony is energiamegtakarítás szempontjából. Az Intel-féle Enhanced Halt State ezzel szemben két dolgot művel: lecsökkenti a CPU szorzóját a processzor által engedélyezett legalacsonyabb értékre, majd csökkenti a magfeszültséget is. A PXE 965 esetében a minimumszorzó 12x, a minimumfeszültség pedig 1,25 V, míg a sima dual-core Pentiumok minimális szorzója 14x-es lehet (hiszen a PXE FSB-je 266 MHz, míg a Pentium D-ké 200 MHz). -
VR6-Fan
veterán
Sziasztok!
kérdésem, hogy miért nem szabályozza a feszt az RM(az órajelet primán)?
-
korcsi
veterán
Magyarázza el nekem valaki legyenszíves azt, hogy mi a különbség az EIST és a C1E között!
Előre is köszönöm!
-
Thrawn
félisten
válasz
(Kolombusz) #140 üzenetére
Nincs mit
-
Thrawn
félisten
válasz
(Kolombusz) #138 üzenetére
A Power on demand menüben lehet beállítani melyik szorzónál mekkora feszt adjon a procinak (nem használtam már rég, Vista-n nincs is fent
).
szerk: Lehet előtte valamelyik menüpontban be kell állítani milyen intervalumban használhat feszt -
Thrawn
félisten
válasz
(Kolombusz) #136 üzenetére
Feszt BIOS-ból állíts be, az RMClock 1.4V-ja tapasztalataim szerint csak iránymutató, valójában ennél lehet több is.
-
(Kolombusz)
veterán
Feltettem a legújabb rmclockot, de nem tudok feszt állítani.
A power mangament résznél csak 1.4 voltot állit be az egyes szorzókhoz (az alapfesz amúgyis 1.35). Mit kellene csinálnom? -
RAMBÓ
aktív tag
Valóban nagyon hasonló a config, csak annyi a különbség, hogy nekem van benne 1 SB Live, 1 Leadtek TV tuner, 3 HDD és 2 optikai meghajtó plussz még pár venit..
De akkor elképzelhető hogy 150-200 között megéri töltögetés mellett.
Köszi a linket, így már lehet nem veszek másik gépet!!
-
RAMBÓ
aktív tag
CSé.
Nos már jóval fentebb írtam egyszer kétszer a topikba, de akkor még az Athlon 64 3700+ configom volt meg. Most a lent olvasható config van és nekem is nagy gond a fogyasztás, mivel az esti játszogatás mellett szinte egész nap csak tölt a gép.
Én számolgattam mostanság, hogy ez ami most megvan olyan 250-300W körül fogyaszthat ami olyan havi 5-6-7ezer forint körül mozog. És még nem is megy egyfolytában. Ez az energiamenedzsment dolog nem oldotta meg a problémámat, de találtam másikat:
Bemegyek a boltba és veszek 1 micro ATX lapot integrált VGA-val, egy Intel Celeron D420/440 procit és 512 ramot. Táp, ház, 1 vinyó van itthon. Ezzel a fogyasztás töltögetés mellett olyan 100-120W közé esik. Tehát ha csak 150W-ot spórolok óránként az is jó, mivel így is bőven felére fog esni a fogyasztás. Ez a mutatvány pedig 20k körül van, amit pár hónap alatt visszahoz, és még van egy másik gépem isTudom, hogy nem teljesen a témába vág, de ez is egy érdekes alternatíva azoknak akik sokat töltögetnek.
-
demars
addikt
Hello!
Notimon RMClock progi van, azzal állítottam be, hogy milyen profilt mikor használjon... már amennyire be tudtam állítani. Van egy olyan panel a progiba, h advanced cpu setting
ezen belül is van 3 fül! Itt mit állítsak be, illetve mit lehet beállítani? Sajnos nem tuok angolul, csak minimálisan. Egy csomó mindent be lehetne kapcsolni a cpu setup fülön, de nem tudom, h mi mit jelent! Ha esetleg valaki tud magyar nyelvő leírást, vagy nem lusta bepötyögni ide, azt megköszönném! -
rollins
őstag
Azt vettem észre RMClock és E4300 párosnál, hogy ha péld. Eversetnél mondjuk valamilyen tesztet nyomok, nem kapcsol max órajelre. Elképzelhető hogy lassabban vált sebességet más programoknál is. Próbáltam állítani ezt throttling -ot, de nem hatotta meg. (dokar szépen leírta az elvét :> ) Lehet valamit állítani az rmclock-nál hogy "gyorsabban" váltson?
-
dokar
addikt
válasz
vadmajomka #127 üzenetére
tehát ha 10x300 mellett be van kapcsolva az EIST, akkor töltögetéskor minden órában megspórolunk ~3W-ot
de ha auto feszt kap a proci, akkor idle állapotban nem csak a szorzót, hanem a feszt is visszaveszi és ilyenkor már ~4W a difi. -
bolcsodal
addikt
-
bolcsodal
addikt
Nah..A munkahelyi 3200+ Athlon-nal símán megy a progi. Szorzót csökkent, ha épp nincs használatban a proci. Símán működik. Windows update-tel megnéztem terhelve, és visszatolja a 10x-es szorzót 5x helyett. Az FSB-t viszont nem tudja/akarja csökkenteni.
Viszont az otthoni P4-et nem szereti a saját 13x-os fix szorzójával...Valószínűleg csak a ODCM-el lehet csökkenteni a fogyasztását.
-
dokar
addikt
válasz
vadmajomka #118 üzenetére
A logoutomban lévő tesztben a "Órajel és fogyasztás összefüggése terheletlenül" témában leírtak nem elegek?
-
dokar
addikt
válasz
vadmajomka #114 üzenetére
a teljes rendszer fogyasztását?
vagy pedig, hogy 10*300=3000 @1,29V-on EIST-el, majd nélküle mennyi a fogyasztásbeli különbség? -
dokar
addikt
válasz
bolcsodal #113 üzenetére
ez a throttling (odcm) egyfajta frekvencia moduláció, cikluson belüli időarányos hatásfokkal variál. vhogy úgy képzeld el, hogy mész fel a lépcsőn állandó sebességgel, pl 1 lépcsőfok per másodperc. amikor aktív a 'throttling', pl 50%-osan, akkor az kb olyan, mint amikor nincs senki aki nógatna, hogy iparkodjál már fel lépcsőn és ezért te energiamegtakarítás céljából csak minden második lépésre haladsz egy lépcsőfokot (pl fellépsz az 1. lépcsőfokra a jobb lábaddal, ezután pedig a bal lábadat nem a 2.-ra teszed, hanem az elsőre a jobb mellé, aztán a jobbal lépsz tovább). ergo az időegység alatti lépésszámod változatlan, miközben a sebességed felére csökkent. szal vhogy így működik a 'throttling'. érthető vmennyire?
tehát a cpu-z a lépésszámot számolja, de azt nem tudja, hogy mennyi volt ebből hatásos. -
bolcsodal
addikt
Üdv! Kóstolgatom az RMClock Utilt, de nem szeressük egymást eddig. A problémám, hogy korrektül beállítom a terhelés Downclock stb. beállításokat. CPU throrrling-ban szépen mutatja, hogy milyen frekin kéne is működnie, de CPU-Z meg sem moccan a túlhajtott értékről.
A fogaskerék Tray Icon-nak pirosnak kell lennie? Vagy ez valami gebaszt jelez?
Egyébként meg TM1 engedélyezve van mégsem mér hőfokot.Össze tud veszni ez a progi a Speedfan-nal?
Feszültséget sem mér....
Közben rájöttem, hogy a default profilok színei mások a tray icon-on.
-
pumpa007
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem az RMClock-al kapcsolatban. Mégpedig hogy lehet-e benne állitani az FSB-t. Ha igen akkor hogy?
Én is ezt használom egyébként, de sajnos a bios-ban nem lehet se tuningolni, sem bekapcsolni a c'n'q -t.
Előre is köszi! -
Mercutio_
félisten
EasyTune automatikusan váltogat szorzó X freki X procifesz értékek között, mint az rmclock?
Valaki leírná hogy tudom kitesztelni melyik szorzón mennyi feszt bír rmclock alatt a lapom?
Az ugye normális, ha cnq enabled és energiagazdálkodásnál minimálist állítok, ÉS mellette futtatok rmlock-ot, akkor lefagy a rendszer? (egyszerre csökkent feszt a cnq és az rmclock) -
barnam_
nagyúr
Nekem van pár ötletem, hogy tudnád VID-nél nagyobb fesz esetén csökkenteni a fogyasztást:
Nem ismerem a P5K bios-t, de Giga P35-ben lehet profilokat létrehozni. Nálam 3 profil van:
- 9x296 - 1.25V
- 9x320 - 1.325V (alapfesz)
- 9x333 - 1.4VEzeket a profilokat bármikor lehet váltogatni a bios-ból. Mivel azt írtad 99%-ban üresjáratban megy a gép, csinálhatsz egy alacsony fogyasztású profilt, illetve egy olyat, ami cpu igényes alkalmazásoknál jön jól. Ha a P5K tud 1V körül adni a procinak, még jobb.
A másik megoldás pedig egy windows-os tuning program lenne, amivel valós időben (tehát ujraindítás nélkül) lehet szorzót és feszültséget állítani. Gigabyte hoz van az Easy Tune nevü program, ami ezt tudja, de csak Gigabyte alaplappal működik. Úgy emlékszem Asus alaplaphoz is van ilyesmi, nem?
-
dokar
addikt
Tovább teszteltem a dolgot az E4500-al:
A eset: 10x300MHz @1.29V (alapfesz, azaz BIOS-ban cpu fesz: Auto)
Idle állapot: 6x300MHz=1800MHz @1.15V
Ekkor a teljes rendszer fogyasztása monitor nélkül: 83.1WFull load állapot: 10x300MHz=3000Mhz @1.29V
Ekkor a teljes rendszer fogyasztása monitor nélkül: 135.1WB eset: 11x300MHz @1.41V
Idle állapot: 6x300MHz=1800MHz @1.41V
Ekkor a teljes rendszer fogyasztása monitor nélkül: 90.4WFull load állapot: 11x300MHz=3300Mhz @1.41V
Ekkor a teljes rendszer fogyasztása monitor nélkül: 162.1W
De ekkor be kell kapcsolnom 2 extra ventit és a másik kettőt is fel kell tekernem, így a fogyasztás: 171.4WKár, hogy 11x300-nál az idle fesz nem megy le 1.15V.
Továbbá egy minimális 4x-es szorzó is jó lenne 1V vagy alatti fesszel. -
dokar
addikt
Egyik topikban felvetettem, hogy az E4500 tuning melletti energiamenedzsmentje sokkal rosszabb, mint az AMD prociké:
Én 99%-ban töltögetek (idle állapot) és csak 1%-ban van teljes terhelésen a proci.
Az E4500-at alapfesszel 3GHz-ig tudom húzni FSB emeléssel. Max szorzó: 11x.
A processzor teljesítmény menedzsmentje béna,mert min szorzó 6x, míg AMD-nél 4x.
Max szorzó 5000+ BE esetében bármi lehet (szorzó független). Ebből következik, hogy az FSB-t nem muszáj húznom, ami alacsonyabb idle órajelet von magával, ami kisebb fogyasztás, kevesebb hőtermelést, halkabb ventiműködést eredményez. Ha az E4500 proci órajelét 11x274-el állítom elő, akkor ugyan alacsonyabb az idle órajel, mint 9x333 esetén, de a full load teljesítmény is csökkeni fog (elavult AGTL+ buszrendszer).
Továbbá hiába használok rmclock-ot teljesítmény menedzsmentre, mert csak alapfeszes tuningot lehet. Az rmclock csak az alapértemezett VID-ig engedi beállítani a feszt. AMD proci esetén tehát idle állapotban kisebb az órajel, de továbbá a max órajel is több, mert adhatok +feszt az cpu-nak full load esetén, míg az Intel-nél csak az alapfesz lehet. Ha nem az rmclock-ot használom E4500-nál, hanem a gyári C1E és EIST-et, akkor ha pl 1.5V-ot állítok be BIOS-ban, akkor az full load és idle állapotban is ugyanennyi marad.Nem csak a magasabb idle órajel miatt gázos a kóró, hanem azért is, mert energiamenedzsment mellett nem lehet túlfeszes órajelet elérni.
Nézzünk egy BE-2400-at:
alap: 11.5x200=2300
tuning ilde: 4x290=1160 (1V elég)
tuning load: 11.5x290=3335 (ide kell már valszeg 1.4V - 1.5V)Akkor most az E4500-am:
alap: 11x200=2200
tuning ilde: 6x333=1998 (1.1V, ennél kevesebbet nem lehet)
tuning load: 9x333=2997 (~1.3V alapfesz, ennél többet nem lehet)
tuning ilde: 6x275=1650 (1.1V, ennél kevesebbet nem lehet)
tuning load: 11x275=3025 (~1.3V alapfesz, ennél többet nem lehet)
megjegyzés: 275 FSB-vel sokat csökken a számítási teljesítmény a 333-hoz képestVégül az 5000+ BE:
alap: 13x200=2600
tuning ilde: 4x200=800 (kevesebb mint 1V bőven elég)
tuning load: 17x200=3400 (ide kell már valszeg 1.4V - 1.5V)Melyik a szimpatikus, figyelembe véve, hogy 99% idle és 1% full load?
Később kaptam egy ötletet itt: Ötlet
Én azt hittem, hogy ez a BIOS extra fesz beállítás és váltogatás rmclockban "power saving" és "no management" profilok között talán működni fog, de sajnos nem jött össze. Ha a BIOS-ban elállítom "Auto"-ról a feszt vmi konkrét értékre, akkor azt se az EIST, se az rmclock nem tudja megváltoztatni. Ergo beállítottam BIOS-ban 11x300-at @1.45V-al, rmclockban pedig 6x-10x "performance on demand"-nál @1.1÷1.3V, de idle állapotban 1800MHz mellett maradt a fesz 1.45V.
-
dokar
addikt
válasz
Solicidium #93 üzenetére
Már az is megfordult a fejemben (de szerintem hülyeség), hogy a 4*-es szorzót csak az alapból 10*-es szorzójú procik viszik (pl. A64 3200+ v opteron170).
nekem és másnak is akinél láttam működni legalább 10x-es szorzója volt/van. bár elég furcsán hangzik, hogy a 4x-hez 10x szorzó kell.
majd utána nézek.
-
Solicidium
aktív tag
Üdv. Ezt már többször meg akartam kérdezni, hogy milyen proccal sikerült 4*-es szorzón stabilizálni a rendszert. Én is rm clockot használok az amd c&q szoftvere helyett már jóideje, de sem a winchester-magos 3000+ -mel sem a jelenlegi oteron165-tel nem sikerült semmiyen feszültségértéken fagyás nélkül beállítani a 4*-es szorzót, csak az 5*-et a default 1,100V-tal. Már az is megfordult a fejemben (de szerintem hülyeség), hogy a 4*-es szorzót csak az alapból 10*-es szorzójú procik viszik (pl. A64 3200+ v opteron170). előre is kösz a választ.
-
tzimash
őstag
a torrent még sosem okozott ilyesmit, pedig mindig megy
de megvan a bűnös! valami nk.exe nevű progi, nemtom mi lehet ez, de adok neki
eddig nem is figyeltem, hogy a feladatkezelőben, a folyamatok menü alatt a prociterheltség is látszikmindig csak a memhasználatot figyeltem ott, a terheltséget meg a teljesitmény fül alatt...
köszi a segitséget! -
tzimash
őstag
nem tudtam rájönni mi lehet, csak a szokásos dolgokat láttam, egyedül az szúrt szemet, hogy a firefox.exe 40 megát eszik a memóriából. ezt soknak találtam, és most hogy igy gondolkozok , a leterheltség nagyjából egybeesik a ff legutóbbi frissitésével.... lehet az csinálja a galibát? mondjuk ha nem netezek akkor is terhelve vannak a magok, akkor ez is kilőve...
-
tzimash
őstag
hi!
a topic nevével egyetértek, de ma délután óta nálam nem müködik rendesen
a proci terheltség össze-vissza váltakozik mind2 magon, a cnq se müxik, stabilan 10x a szorzó, tegnap még minden ok volt, azóta nem piszkáltam semmit, biosban sem jártam.
valami ötlet?
próbáltam kilőni a háttérben futó alkalmazásokat, de semmi változás.
mi gyilkolhatja a procit? -
krystman
őstag
Van olyan progi amivel a HT is vissza lehetne venni? És a CPU szorzóját is?
Köszi. -
dokar
addikt
válasz
Devastator #80 üzenetére
5x-re
magától
rmclock-al lehet vinni 4x-re -
bach22
tag
hali! sikerült az amd semron 3200+-omat, ami 1800 mzh-n jár alapból, felhúzni 2300 mzh-ra. tegnap(24-dikén) még minden rendben volt, újraindításnál is meg úgy is ha kikapcsoltam. reggel be akarom kapcsolni és sípol egy hosszút, utána meg nem csinál semmit. megnyomom a resetet ugyan ezt csinálja. ezután kihúztam az áramból. Egy kicsit hagytam állni áram nélkül, és visszadugtam. Ekkor már bejött minden. Nem értem miért csinál ilyet. most vissza állítottam 1800 mzh-ra. igy már nem csinálja. hogy lehetne megcsinálni hogy megmaradhasson 2300 mzh-n nem tudjátok? légyszi segítsetek
-
Devastator
tag
A Cool 'n' Quiet amúgy mennyire veszi vissza az órajelet? Most magától lövi be magát, hogy mennyire veszi vissza, vagy te állítod be?
-
dokar
addikt
válasz
VaniliásRönk #78 üzenetére
bővebben...
most vmi jó kis 'heggeszthető' AM2+ deszkára vágyom -
VaniliásRönk
nagyúr
RMClockban 0.550V a min., a feszemelés miatt ez 0.675V-ot jelent (1.2V-ról 1.325V-ra emeltem a magfeszt), a maximum meg 1.250V, ami 1.375V lenne, de Windows alatt csak csökkentem a feszt, ez kb. az adatlapomon is szerepel.
dokar: Ez nem derült ki az adatlapodról, szép munka.
-
dokar
addikt
válasz
VaniliásRönk #73 üzenetére
a lapom asrock, melyet egy-két helyen már megberheltem (vcore mod, vdimm mod). szal csak 1.2, 1.4 és 1.6 V-ot tud).
mellesleg az adatsoromból látszik, hogy mennyire sokat számít vcore teljesítménynél. esetleg egy közelítő becslést is lehetne végezni freki:magfesz arányra. -
vedini
őstag
válasz
VaniliásRönk #75 üzenetére
várj, akkor most nálad úgy megy a cnq hogy 0.9v a kezdőérték és 1.2v a max?
nálam cnq-val megy 3ghz-et maxba, takarékosba 1200mhz körül
1.18v-1.48v -ig -
vedini
őstag
válasz
VaniliásRönk #73 üzenetére
rmclockba sztem csak min 1.1v-t lehet beállítani
biosból talán 0.8v a legkisebb -
dokar
addikt
válasz
VaniliásRönk #71 üzenetére
és te nem nézted az egyes lépcsőfokokat?
én megnéztem a fogyasztást különböző beállítások mellett-
cpu terhelve:
1.00GHz@1.2V: 32W
1.25GHz@1.2V: 34W
1.50GHz@1.2V: 36W
1.75GHz@1.2V: 39W
1.75GHz@1.4V: 48W
2.00GHz@1.2V: 41W
2.00GHz@1.4V: 51W (alap, referencia)
2.00GHz@1.6V: 66W
2.25GHz@1.6V: 70W
2.50GHz@1.6V: 74W(a tápegységen fellépő teljesítményveszteséggel nem számoltam, azaz a max és min értékek valamelyest közelebb vannak egymáshoz)
javaslom, hogy a topik nevét változtassa meg egy modi pl CPU energiamenedzsment-re.
-
VaniliásRönk
nagyúr
Én 75%-ra szoktam állítani a terheléslimitet, szerintem úgy jobban tartja magát a fokozatokhoz (bár ilyen alaposan nem néztem meg működés közben), de ha extrém terhelést kap akkor valszeg azonnal maxra ugrik.
Szerk.: Meg 200-ról 500ms-ra a felfele lépést, 100-ra meg a lefelét, ne tekerjen a rendszer ha nem muszáj.
-
dokar
addikt
válasz
VaniliásRönk #69 üzenetére
jaja, le kell csekkolni. de ha már témánál járunk, milyen progival lehetne cpu terhelést állítani? látni szeretném, ahogy szépen váltogatja felfelé (vagy lefelé) a szorzókat. eddig úgy csináltam, hogy egyre több alkalmazást indítottam el, de így is néha kihagyott egy lépcsőfokot.
-
dokar
addikt
válasz
Devastator #65 üzenetére
Athlon 64 & X2 - all models
Athlon 64 FX - FX-53 (Socket 939 only) and higher
Sempron - Socket 754: 3000+ and higher; Socket AM2: 3200+ and highersokkal fejlettebb az intel megoldásnál. de ami igazán nagyot üt az a phenom energiamenedzsmentje.
de én inkább az rmclock-to használok a c'n'q helyett, mert van benne 4x szorzó is.
-
Devastator
tag
Hy. Két kérdésem lenne. Mennyivel fejletebb a Cool 'n' Quiet az intel megoldásához képest, éshogy mindegyik Amd proci/alaplap tudja ezt a cuccot?
-
RAMBÓ
aktív tag
CSé!
Srácok kellene nekem 1 kis segítség!!
Otthoni gépem egy ASUS A8N-SLI SE/3700+ San Diego/512Mb Kingstone. Már régóta próbálom működésre bírni a Cool'n'qiuet funkciót, de sehogysem sikerül. Biosban be van kapcsolva, Energiagazdálkodás minimumra van véve, driver felrakva és mégsem akar működni mert állandóan 2200Mhz-en jár. Annyi még hogy be van kapcsolva a biosban a Q-Fan Controller, de mielőtt bekapcsoltam volna azelőtt sem ment a coll'n'quiet úgyhogy sztem semmi köze hozzá!
Ha valakinek van valami ötlete miért nem megy, megköszönném ha segítene!! -
dokar
addikt
A CnQ úgy keletkezhetett, hogy belepakolták a PowerNow! egy részét, és kiegészítették új funkciókkal.
Az FSB automatikus állítását pedig kiszedték.Ez nekem azért rossz, mert ha a RAM-jaimat DDR500-ban akarom hajtani, akkor kell egy kis extra fesz a dimm-ekre. Mivel az FSB fix, így nyugalmi állapotban is 250MHz jut a RAM-okra (szinkron hajtás). A trükk ott van, hogy nálam a dimm-re tett pluszt fesz is leveszi az órajel és a vcore mellett.
Szal ekkor jön a reset, kék halál ... stb. Szal ez van: CnQ be+ FSB tuning = működik; CnQ be + FSB tuning + RAM tuning = nem működik
Meg lehet az oldani, hogy a dimm feszt ne bántsa a CnQ vagy ez alaplap specifikus? -
mr_ricsi
veterán
Szerintem ezt még az AMD-nél is kutyulják, mert az egész megkülönbözetetés marketing alapú.
A CnQ úgy keletkezhetett, hogy belepakolták a PowerNow! egy részét, és kiegészítették új funkciókkal. (pl. a venti szabályozás.)
Így aztán igencsak hasonlítanak egymásra. (Még akár egyet is értenék veled, hogy a PN! a CnQ elődje, de hát az AMD azt írja, hogy nem szabad így tekinteni.) -
-
mr_ricsi
veterán
Igazad van, a PowerNow! képes az FSB-t is változtatni. Viszont ez a funkció az XP-M-be és a későbbi mobil procikba már nem került bele, csak a mobil K6-osok tudták.
Abban viszont tévedsz, hogy a C'n'Q a PowerNow! elődje lenne: az utóbbi a mobil procik fogyasztáscsökkentő technológiája, a C'n'Q pedig az asztali prociké.
A legújabb 64bites mobilprocik is a PowerNow!-t támogatják. -
dokar
addikt
van egy olyan sejtésem, hogy a cnq a vdimmre is kihat, nálam legalábbis igen
-
dokar
addikt
Ugyanúgy műxik a dolog, mint cnq esetében, csak powernow driver kell hozzá és az energiagazdálkodási lehetőségek ablakában megjelenik majd egy új fül: ''PowerNow!''
Sztem innentől evidens lesz.
Hanem nem találsz rá a neten a driverre, akkor szólj, és elküldöm neked mailban.
Üdv. -
dokar
addikt
válasz
wassermann #50 üzenetére
Olvass a sorok között!
Egyszer: ''A topik a C'n'Q funkció és a tuning együttes meglétével foglalkozik.''
Kétszer: '' Az érintett processzorok a 32 ill. a 64 bites AMD-k s754 tokozástól felfelé.'' -
Whaskes
senior tag
válasz
wassermann #50 üzenetére
Nyugalom
Lehet hogy felesleges, de ez téged mért zavar? Olvasgasd a kézikönyvedet ha az kell neked
(tengermély tisztelet
)
[Szerkesztve] -
rétisün
veterán
ja nem, az A64-ek klubjába irogatok
-
rétisün
veterán
válasz
wassermann #50 üzenetére
értem
amugy oda is irogatok...
-
-
rétisün
veterán
válasz
wassermann #48 üzenetére
majdnem... nálam emelt feszültséggel, tuningolva is műxik a c'n'q.
-
wassermann
addikt
OFF Bennem is felmerül - Minek ez a topik? Kb. olyan értelmetlen, mintha valaki megkérdezné: Hány lába van a procidnak (Válasz=939) Bocs!
(Semmi ördöngősség: ha az A64 az alap-feszültségét kapja, akkor a C&Q a legtöbb alaplapban bekapcsolható és működik. Az FSB-t úgy állíthatod, ahogy akarod, legfeljebb a visszafogott fesz. miatt nem indul el, ha túl magasra állítod.De ettől még megy, nekem pl 272-őn egyidejű C&Q használattal. Így csak azt kell eldönteni, feláldozza-e az ember a C&Q érdekében a feszültség emelésnek köszönhető további húzhatóságot...) OFF
[Szerkesztve] -
rétisün
veterán
én ezt a max szorzó beállitást nem igy tapasztaltam, de mivel nem egyforma alaplapunk van, lehet egész egyszerüen azért viselkedenk máshogy. egyébként mivel a lapom nem igazán komálja 250 feletti fsb-t, marad a 10x szorzó, amivel megy a c'n'q, szorzóállitással nem vesződöm tovább
-
dokar
addikt
a c'n'q pedig nem lett állitva a biosban.
ez most mit jelent? bekapcsolva v. kikapcsolva volt?
amugy a c'n'q csak windows alatt van, tehát sztem nem kavarhat be a post alatt.
Ez nem kavarás. A BIOSban a CnQ bekapcsolás előfeltétele az operációs rendszer alatti működésnek. Ha automatán van (CnQ Enabled), akkor lesz@rja a kézzel beállított szorzó értéket, de a max szorzót nem lépheti túl! Sajnos a legtöbb lap nem engedélyezi a max. szorzó átállítását. Ameddig az oprendszer nem jön be, addig nincs program, ami szabályozná CnQ-t és ezért a proci maxon megy, tehát a max. szorzó lép életbe. -
dokar
addikt
Én itt az 'indulás' alatt nem az oprendszer indulását értem, hanem konkrétan a szgépnek az indulását, a közvetlen postot. A BIOSban a CnQ Enabled magasabb prioritási szinten van, mint a Multiplier manuális beállítása, tehát fölötte van. Nálam a CnQ Disabled esetén fogja posztoláskor a beállított szorzót jóváhagyni. Sztem minden alaplapnál így kéne működnie, mert ez a logikus. Csak akkor lehet, ez alól kivétel, ha te a Maximum Multiplier-t is tudsz állítani és azt veszed visszább, miközben a Multiplier-t is az általad beállított Max. Multiplier értékre teszed. Bár lehet, hogy vannak olyan lapok, ahol a Max. Multiplier-t és a Multiplier-t egyszerre állítod. Vagy nem jól gondolom?
-
rétisün
veterán
ezt nem tudom, szerintem attól függ, egyáltalán lehet-e változtatni az adott proci szorzóját.
''Ha engedélyezem a BIOS-ban a CnQ-t és 9x-re rakom a szorzót, akkor is 10x-en (max-on) indul a gép'' ha 9x-re van visszavéve, akkor 9x-en indul. esetleg a profiloknál nem állitottad be, hogy max 9x-es legyen, azért lesz mégis 10x, annak ellenée, hogy a biosban 9x-t állitottál. -
dokar
addikt
Megnéztem mit tud ez a kis program és nagyon ügyes!
Ha engedélyezem a BIOS-ban a CnQ-t és 9x-re rakom a szorzót, akkor is 10x-en (max-on) indul a gép. Ha kikapcsolom a CnQ-t BIOSban akkor értelemszerűen oprendszer alatt sem fog menni. Ez a kis aranyos RM Clock Utility nevű program nem a CnQ funkciót tudja, hanem ahhoz teljesen hasonló dolgot. Talán jobbat is, mert CnQ-ban 5x volt a minimum, de ezzel 4x is lehet. Amúgy tényleg nagyon jó ez a progi, mert jól testreszabható teljesítmény profilokat lehet benne készíteni. De mivel a CnQ teljes kikapcsolása (BIOS, energiaellátási sémák) mellett is tud működésben hasonlót produkálni, akkor a CnQ képtelen procik esetén is működik ez a funkció? -
rétisün
veterán
[link]
ez arra jó, hogy ha a gyárinál kisebb szorzóval tuningolsz (pl mert igy jobban ki tudod hajtani a ramjaidat) akkor is müködik a c'n'q. kipróbáltam, nálam működött, csak mivel a lapom nem igazán birja a 250 feletti fsb-t, nem erőltettem a dolgot, inkább menjen 10x250-en a proci, 500-as ramokkal igy is mehet szinkronban -
Spiderka
csendes tag
Köszöntem az ötletet már át is húztam ebből a totyikból.
-
Spiderka
csendes tag
Tud vki. vmi okosságot erre:GA-K8NSC-939 +3200 Athlon64 512kb.
Nyillván felfelé gondoltam -
rétisün
veterán
eddig nem esett szó az RMclock nevű progiról. ezzel megvalósitható tuning+c'n'q abban az esetben is, ha el van állitva szorzó, mivel alapesetben ilyenkor nem müködik a c'n'q.....
-
Spiderka
csendes tag
Tud vki. vmi okosságot erre:GA-K8NSC-939 +3200+ 512kb.
Nyillván felfelé gondoltam. -
t-shirt
veterán
A bios-ban amikor engedélyezem a cnq-t, az alatta lévő menüpont aktív lesz (a nevét hirtelen nem tudom) ezt a menüpontot át kell állítani auto-ról arra az értékre amit szorzónak is beállítottunk. kb enniy
Ha a feszt hagyod auto állásban és csak %-osan növeled (ha kell) akkor a feszt is tudja csökkenteni amikor vissza veszi a procit. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Régi Asus A7V8X lapban kifejezetten ez volt a neve Cool'N'Quit., szal ezért kérdeztem, de akkor ok...
-
-
kovsol
titán
az én asus lapomban ezt smart q fan néven rakták be
te ez csak a venti sebeségét állítja
amugy az hogy megy a c&q tuning mellett is már vagy 1,5 éve megtudtam volna mondani mivel azóta van meg az a64 es gépem
amig nem változtatjuk meg az alap szorzót addig szépen szuperál még fesz emelés mellett is -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ez a c n q megegyezik azzal, amit a jobbfajta Asus lapok (s462 -höz) biosból tudnak? ott ugyanezzel a névvel volt, és 10/15 valamint 15/15 között lehetett állÍtani aszthiszem, és akkor magától csökkentette a prociventi sebességét, mondjuk a szorzó v. fsb csökkentésre már nem emlékszem...
-
t-shirt
veterán
Az nf4-es DFI-kben még a szorzót is elállíthatod, csak a bios-ban kell megfelelő beállításokat eszközölni.
Nekem gyárilag 11-es szorzóm van, de 10X280-at használok a szürke hétköznapokon és minden gond nélkül megy a cnq, a 2,8-at 1,4-re veszi vissza.
[Szerkesztve] -
dokar
addikt
Az újbóli nyitás tiszteletére szeretnék néhány dolgot megjegyezni:
Fontos!
1. A topik nem a C'n'Q problémák megoldására jött létre, akinek ezzel kapcsolatban nehézségei vannak, az itt ''Cool and quiet(c&q) problémák'' [link] tegye fel kérdéseit.
2. A topik a C'n'Q funkció és a tuning együttes meglétével foglalkozik.
3. Az érintett processzorok a 32 ill. a 64 bites AMD-k s754 tokozástól felfelé.
4. Ezen topik nem segítség kérés, hanem inkább segítség nyújtás alapon jött létre, ezért kérném a fölösleges ''UP''-ok nélkülözését. Köszönöm. -
Loretto
veterán
Újra nyitva, remélem hasznos lesz.
-
dokar
addikt
Én a DDR400-as ramomat is tudnám max szorzón 500-asként hajtani cnq mellett. Ha kiakarod hajtani az 500-as ramjaidat, akkor csak 50MHz-el kell túlhúzni az FSB-t. Én jelen esetben 60-65 MHz-el tudom túlhúzni. Bezzeg a régi 2800+os Sempiben 125Mhz-et is ráadhattam pluszba az FSB-re max szorzón.
-
stanci
aktív tag
Szerintem se kéne törölni.
Állandóan leoltják az embert, hogy minek nyit új topicot mindennek inkább kérdezze meg jelen példa esetén az A64 topikban. Ha ott megkérdezed akkor meg letolnak, hogy már 1226 hsz.-el ezelőtt már kitárgyalták a dolgot. Keress vissza!
Így tényleg könnyebb megtalálni. -
deicide
veterán
automatikus szorzó mellett eddig is ment a cool&quiet és a tuning, az a baj, ha a szorzót csökkented és az fsb növeled, hogy kihasználd az 500as ramjaidat, akkor kezdődnek a problémák.
-
CocooN-z
őstag
Ide is Up, ez nekem új
-
dokar
addikt
Van ez a Cool 'n' Quiet funkció AMD processzoroknál, amely fogyasztás csökkentésre jó. Igen hasznos, ha az embernek a számítógépe szinte egész nap folyamatosan üzemel. Ennek volt egy elődje: PowerNow!. Ez a szorzót és az FSB-t csökkentette le terheletlen állapotban. A C'n'Q ellenben az FSB-t nem bántja! Ha szeretnénk élvezni ezen funkció előnyeit, úgy hogy nem mondunk le a tuningról, a következőket kell tennünk: Állítsunk be mindent ami szükséges a C'n'Q-hoz, majd a CPU által támogatott legmagasabb szorzón állítsunk FSB értéket. Amin változtathatunk és befolyásolja a processzor sebességét: RAM sebessége, időzítések, CPU fesz, RAM fesz, HT sebesség, HT sávszél. Fontos: a szorzón ne változtassunk, legyen automatikus! Egyes alaplapoknál az alábbi trükkel lehet C'n'Q mellett CPU feszt változtatni: C'n'Q kikapcsol, CPU fesz beállít, C'n'Q bekapcsol.
Nem akartam az összes AMD-s topikba ezt leírni, ezért nyitottam. Igazából ezt egy kis helpnek szántam az érintetteknek.
Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Autós topik
- One mobilszolgáltatások
- Háztartási gépek
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- További aktív témák...
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF F16 FX607JV-QT212 Tesztvideó a leírásban Nézd meg működés közben
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged