Új hozzászólás Aktív témák

• kalimist

aktív tag

Sziasztok!

Egy "sima" Asus 4770 kártyám volt de közel 1 év után beadta a derekát, szemetelni kezdett a kép. Rendeltem gianni-től egy Asus 4770 Formula-t természetesen fan control nincs rajta de ez lenne a kisebb gond. A probléma ezzel, hogy nem engedi húzni a processzort. A bios-ban ha a CPU Host Clock Control-t engedélyezem és újraindítom a gép pár másodperc után még post képernyő előtt kikapcsol majd újraindul. Ilyenkor ha megnézem a bios-t akkor azt látom, hogy a CPU Host Clock Control-t visszateszi disabled-re. Ha esetleg a PCI-X frekit az alap Auto-ról mondjuk 100-ra teszem akkor is dupla boot és visszateszi az Auto-t. Az alaplapom egy Gigabyte P35-S3 de kipróbáltam a kártyát egy Gigabyte G31-ben is és a helyzet ugyanez, nem engedi a tuningot. Probaképp betettem egy kis rég GF 8600 GT-t és láss csodát, húzható a processzor.

Teljesen tanácstalan vagyok. Első gondolatom, hogy a VGA-val nincs valami rendben a második pedig, hogy esetleg az alaplappal nem stimmel valami de ennek ellentmond, hogy az előző 4770-nel ilyen gondom nem volt és most a 8600 gt-vel sincs. Találtam pár review oldalt és feltűnt, hogy a kártyám nem egészen úgy néz ki, mint az oldalakon látottak.

[link]
    [link]

[link]

A harmadik linken szerepel az én kártyám és bizony látszik rajta, hogy jó pár dolog "hiányzik" róla az első 2 képhez képest, ezekből párat sárgával jelöltem.

A kérdésem az lenne, hogy találkozott-e már valaki hasonló problémával azaz, hogy nem tudta húzni a procit. Második kérésem pedig a 4770 Formula tulajokhoz szól: Lennétek kedvesek megnézni, hogy a Ti kártyáitok is hasonlóan "hiányosak" mint az enyém vagy pedig detto úgy néznek, mint az első 2 linken szereplő kép?

Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák