Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Flashcash

Közösségépítő

válasz barbaron99 #5491 üzenetére

Én ismerősöknek telepítettem 5-6db. Tomato-s routert folyamatos használatra 2,5" 500GB és 1TB-os WD Passport vinyókkal. Kb. 1éve futnak mindenkinél, egy usb portról problémamentesen.
    15 perc inaktivitás után automatikusan leállnak, támogatják a Tomato USB-be integrált HDD spindown funkciót.

Emellett még annyi trükköt alkalmazok, hogy a Transmission torrent kliens custom konfigurációjában beállítottam, hogy éjjelre 0/0kb/sec legyen a sebességlimit, így nálam a külső notivinyó 15 perc inaktivitás után éjszakára leáll. Éjjel amúgy is zavarna a vinyó hangja. :)

Transmission beállítás:
    "alt-speed-enabled": true,
    "alt-speed-up" : 0,
    "alt-speed-down" : 0,
    "alt-speed-time-enabled": true,
    "alt-speed-time-begin" : 1320,
    "alt-speed-time-end" : 375,

Van egy router ahol a tárhely miatt 3,5" külső vinyót kellett használni, ott egy 3,5" Seagate GoFlex 2TB fut kb. fél éve, az is problémamentes. Ennek a vinyónak is az az előnye, hogy van beépített energiagazdálkodás funkciója, így szoftverből beállítható, hogy viselkedjen majd a routerre csatlakoztatva. /Seagate Dashboard/

Régebben próbálkoztam ilyen külső 3-5000Ft-os 2.5" alu rack + külön notivinyó kombókkal, de sok belőlük egyáltalán nem tudja a HDD spindown funkciót, így folyamatosan mennek és nem lehet leállítani őket. Ugyanez igaz az alsó kategóriás 3,5" külső rack-ek többségére is.

Új hozzászólás Aktív témák