Hirdetés
- Mini PC
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Épkézlábnak tűnő, vezetékmentes, de olcsó billentyűzet jött a Redragontól
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Bluetooth hangszórók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek
Új hozzászólás Aktív témák
-
aAron_
őstag
ha nem lesz CF/SLI egy MSI 990FXA-GD65 nyújt bármivel többet mint egy ASUS M5A97 EVO R2.0?
az előbbit használtan annyiért tudnám megvenni mint az utóbbit újonnan, de igazából sok értelmét nem látom
-
DeadMeat
nagyúr
Visszatérő probléma: játék közben egy pattanás, félig eltűnik a hang. Azért félig, mert a beszéd megmarad, minden más elhallgat. NB hűtve, + feszt is adtam neki, procinak +fesz adva, ht alapra visszatéve.
Mindezt akkor, ha a cpu hőfok eléri a 60 fokot.Kicsit megfújva a radit is előjön, csak kitolódik, amíg el nem éri a fenti hőfokot.
Ötlet?Már agyfaszt kapok tőle -
ludsimon
veterán
Amúgy ha a ramjaim 1333-asok és a biosban is be van állítva, hogy DDR-1333 miért csak 668 Mhz-et ír az aida a memóriákra?
DIMM1: Kingston 99U5471-001.A00LF 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)DIMM3: Kingmax FLFE85F-C8KM9 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 592 MHz) (7-7-7-19 @ 518 MHz) (6-6-6-16 @ 444 MHz)
Memóriabusz 668.9 MHz
DRAM: FSB arány 20:6Jah, semmi.
Most látom annyi mennek amennyit tudnak. -
ludsimon
veterán
Szerk.:
Még 200x21,5-en is atom stabil!!!
Hagyom 4,3 GHz-en, mert gyári hűtéssel is csak 57 C fokot mért az aida!!
Szerintem ez bőven elegendő most így szupi. -
ludsimon
veterán
Srácok!
Kipróbltam ezt a Extreme, meg ultra beállításokat a biosban de stress tesztnél kb 10 másodpercen belül elszállt még 4,4 ghz-en is!
Most levettem vissza auto-ra full mindent ahogy volt default és 200x21-re beállítottam, így adja a 4200 MHz-et és most megy a háttérben az Aida atom stabil, nem fagy ki és szuper!!
Hát ennyi sikerült, beállítottam rendesen és úgy tűnik mint ha számítana az, hogy 200x21 és nem pedig 215x20, mert hőfokban gyári hűtéssel 55 fok volt a max mért, míg 215x20-ban ugyanígy auto voltage illetve minden volt 65 C fok!!
És csak 100Mhz különbség, szóval ez így marad 200x21-ben full auto minden, mert megoldódott ez a melegedési probléma is.
-
Attix82
addikt
Nah összeraktam, win8 Prime95 Blend 3,5 GB-al terhelve a memóriát is (45 percig), semmi gondja nincs. CPUZ-t, Core Temp nézve semmi extrát nem láttam az Asrock lappal. (ASROCK 960GM/U3S3 FX ) Feszültség pár századot ugrált le fel de ez normális.
Aztán ráküldtem párhuzamosan az MSI kombustort a VGA miatt, 8x simítás meg ami kell, teljesen jól futott minden.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
ludsimon #23587 üzenetére
Latom asus-od van. Probald meg ezeket, nalam ezek jol bevaltak :
Digi+ Power Control
HT LINK SPEED: 2600
CPU/NB FREQUENCY: AUTO
CPU LLC - EXTREME
CPU CURRENT C: - 140 %
CPU POWER PHASE CONTROL - EXTREME
CPU POWER SWITCHING F. - AUTO
CPU POWER CONTROL DUTY - T.PROBE
CPU POWER RESPONSE CONTROL - ULTRA FAST
VRM OVER TEMP. PROT. - DISABLE
CPU/NB LLC - EXTREME
CPU/NB CURRENT CAPABILITY - 130 %
CPU/NB POWER RESPONSE CONTROL - ULTRA FAST
DRAM CURRENT CAPABILITY - 110 %
DRAM P.P.C. - EXTREME
DRAM P.S.F. - 400Aztan rakd offset-re, +-ra, emeld a szorzot mondjuk 24-re, nezd meg mennyit ker gyarilag, aztan fokozatosan feszeld lefele, amig stabil marad. Persze ezt csak egy jo hutovel. Amig a gyari xart kinozod probald 22-22.5-el a szorzot.
-
ludsimon
veterán
válasz
Malibutomi #23586 üzenetére
-
stratova
veterán
válasz
- = Zk = - #23561 üzenetére
Legalább karbantartottad kicsit
-
ludsimon
veterán
válasz
Malibutomi #23583 üzenetére
Akkor segíts, mire állítsam?
200x23 Rendben lesz?
Auto fesz szerinted jó ha arra állítom?Ramok miatt húztam fel amúgy de aztán most rájöttem, hogy ebben az Asusban azt is lehet külön állítani.
Memóriát érdemes húzni, vagy 1.6-ra felhúzni? -
Malibutomi
nagyúr
-
ViZion
félisten
válasz
ludsimon #23579 üzenetére
Megvárod az új hűtőt. Utána teszel próbát. Ha egy jobb procit fogtál ki, akkor valszeg menni fog brutál fogyasztás és melegedés nélkül 4,4-4,6 ha meg nem, akkor megkeresed amit még megfelelőnek találsz. Nekem végül 4,1 GHz lett, ezt tudom halkan hűteni, teljesítménye nekem mindenre elég, mondjuk nem szoktam pron MKV-t avira vagy mittomén animgifre konvertálni mint a nagy SAS
-
ludsimon
veterán
válasz
MiklosSaS #23577 üzenetére
szia!
Gyárilag 4300 mhz !!!!!!!!!!!!!!
215x20tegnap próbálkoztam 230x20 @1,4785 V-on (én úgy tudtam lineárisan növelni kell a feszt overclockingnál!)
Kb 1 perc után megfagyott.
Mit csináljak, hogy stabil legyen 4,7 ghz körül?
235x20 -ra állítom jó lesz?
Mi miatt fagyott meg?
Rosszul választottam meg a feszt?Víz:
Jövőhéten jön az új hűtő.Még valami.
Ti lebeszéltek róla vagy rá, hogy húzzam 4,6 ghz körül? -
ludsimon
veterán
UP!
Lehet valami módon még kicsikarni egy kis szuflát a gyári hűtéssel az FX-8350-ből M5A97 Evo R2.0 lappal? -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
En most mondjuk 34 vagyok, a haverom az 38... az edesanyja pedig ugy 65 fele jar.... hat, izzeeee en inkabb kihagyom.
-
szabjan
tag
Ezt a a throttling -ot mivel szoktátok folyamatosan nézni. Milyen program rajzolja ki folyamatosan az órajelet, szorzót stb?
Annyit szídtátok már az Extrém 3 at, hogy gondoltam most már én is megnézem mit tud nálam. -
laca000
őstag
válasz
Mahrenburg #23571 üzenetére
Egy örökké, még a fagyitól is túlmelegedő Asrock
-
Attix82
addikt
válasz
Milka 78 #23568 üzenetére
Értem. Holnap minden kiderül. Remélem nem lesz gond, majd rányomok egy Prime95 vagy ITB-t.
Igen néztem azt az Asus lapot is,de olyan egyformák ezek az alsó kategóriás lapok, ugyan úgy 95 wattot bír el.
Asrockra volt egy ilyen is : Nagyon jó lap ennél nekem nem kell jobb. Játékra használom és semmi probléma sincs vele FX 6100 és hd 6950 társaságában.
bocs , hogy ezt írom, de remélem csak Te voltál ennyire peches
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Attix82 #23547 üzenetére
Én két ugyan ilyen lapot vittem vissza gariba egy hét alatt,mert mindkettő hibás volt.Egy határ sz@r az egész és egy 4 magos B55-el sem működött normálisan.A HT-t NB-t visszavette 1800-ra(amikor kedve volt 1600-ra
) és ha manuálisan beállítottam nem működött a CNQ.A gép indulása tetű lassú volt és veszettül forrósodott mindkét lap...Szét fórumoztam az agyam,de ennek tök mindegy volt és az egész PH közösség kevés volt,hogy elfogadható deszkát csináljon belőle.Hozzáteszem az Öseimnek raktam össze a gépet,de nem mertem odaadni neki... Az még oké,hogy olcsó,de egy forintot sem ér.Az ASUS M5A78L-M LX3-bőven jobb vétel és +100 forint amivel +1 év gari is jár.
miresz: Még rémlik,hogy mit szívtam a fenti lappal?
-
Yeffy
veterán
válasz
LOL...
laca000:
-
laca000
őstag
válasz
Mahrenburg #23564 üzenetére
A női lélek legmélyén egy Asrock lap húzódik meg, körülbelül.
-
=HG=
addikt
válasz
Stifler mamája ???
-
laca000
őstag
válasz
És még én beszélek biszex galaxisról..
Mondjuk, a legjobb haver édesanyjához már bátor arcberendezés is kell, micsoda világ bammeg -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mahrenburg #23557 üzenetére
Meg fogom majd kerdezni hogy nem kivana-e prohardveres "fap-fap-fap" karriert.
-
xatos3
senior tag
irigykedjetek kicsit: a munkahelyemen 6 láda cooler master terméket csomagolok ki épp, minden termék különböző....... fap fap fap XDD
-
törölt tag
válasz
laca000 #23546 üzenetére
Ettől függetlenül én továbbra is elégedett vok a 990FX Ext3-mal...
A 8120-am szépen elketyeregteti 3.6GHz-n és ezzel teljesen boldog vok...
El kell dönteni mire kell, ha nem akarsz tuning bajnok lenni, akkor egy jó szolgáltatásokkal rendelkező, jó árú megoldás. Ha meg tuning bajnok akarsz lenni, akkor ott az Extreme9... -
MrM94
addikt
-
laca000
őstag
Az Asrock lapok legelőször mosógépnek készültek.
Miután rájöttek, hogy annak eladni nem tudják, mert a mosószer nagyon gyakran és hirtelen elpárolog belőle, eladták kazánnak.
Később már arra sem volt jó, azóta egy távoli-bisex galaxisban önálló életet élnek. -
-
ViZion
félisten
Ne beszéljétek le róla! Nekem van egy elfekvő Sempron procim, jó lenne az a lap hozzá...
pár hét múlva apróról, ócón, garival -
-
ludsimon
veterán
válasz
Malibutomi #23521 üzenetére
Tudnál nekem segíteni abban, hogy úgy igazából mit kellene beállítani mikor teljesítmény orientált beállítás kell gyári hűtővel 65 C fok felé ne nagyon kússzon a hőmérséklet.
Ezen kívül amit leírtál energiatakarékos módban van meg ezen felül valami?
-
RVR400
veterán
válasz
miresz #23520 üzenetére
Igazából nem tudom. Nekem egy 965-öm volt, mivel jó áron el tudtam adni, váltottam 4100-ra. Kb semmi különbség nem volt a kettő között, talán az, hogy a 4100-at jobban lehetett tuningolni. Tesztekben jobb a Phenom II, de átlag felhasználásban se előnye se hátránya nincs egyiknek sem. Viszont nekem azért a 965-ös 3.8-on eléggé tudta termelni a hőt.
-
-
-
Attix82
addikt
-
ludsimon
veterán
Viszont ha magas ez az érték, akkor 5 ezer forintig melyik a legjobb választás hűtés terén?
Videó renderelésre használom és olykor 1 órát is megy ilyen magas C fokon.
-
ludsimon
veterán
Sziasztok!
Ezek mennyire jó értékek Aida64 stress test volt és azt monták a milyen gépet vegyek topicba még mielőtt megvettem volna, hogy azonnal cseréljem le a gyári hűtőt, mert hangos és rossz is.
Hát én tudtam mellette aludni, egyáltalán nem hangosabb a régi C2D gyári Intel hűtésnél energy save módba állítva.......
Itt vannak az említett adatok:
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
kovsol #23501 üzenetére
Ugy latszik hogy az en XFX-em vacakol. CM Storm Trooper haz, elol venti, alol venti, hatul venti, fent egy 22-es venti, oldalrol pedig 3 venti . 1 a hdd-hoz, a masik ketto pedig pont a kartyakra iranyitva. Jo a kabel-managementem, tap egy H850W Corsair, modularis. Huzatos minden nincs vele gond. Ha csak a zafir van bent, sohasem megy fel 65 fole, barmenyire is kinozom. Amioata bent van az a mocsok XFX azota kuszik a 74-75 fole, az XFX meg 88 is volt, olyan forro hogy nem tudom rajta tartani a kezem 2-3 ora jatek utan.
-
kovsol
titán
válasz
MiklosSaS #23495 üzenetére
Nálam 1100/1450 -en mennek a kártyák és ma néztem furmarkot és a felső sapphire kártya 69-70 fokra állt be 49% venti fordulatta. Alsó giga kártya fix 35% venti fordulatra van rakva és alig mászik 60 fölé. Játékok alatt 56-58 fokos, sapphire ott úgy 5-6 sokkal melegebb, mivel felső kártya, de megáll 42-45% venti fordulaton.
NEXUS Prominent R ház, elől két venti, az aljában egy, háttúl egy és fent is van egy. 800rpm körül megy az összes ventilátor és így is nagy huzat van a gépben, de mellé hangtalan. A felső hdd tartó rész kiszedve, mert úgyis csak 3 helyre van szükségem. Kábel management tökéletesen megcsinálva, mellé moduláris táp.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
- = Zk = - #23498 üzenetére
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
- = Zk = - #23496 üzenetére
Tuning nelkul is a egyutt kazanok.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
- = Zk = - #23494 üzenetére
Hat vigyaz a 7870 CF-el, nalam iszonyat hogy mennyire melegednek. Nem is tudom 1200-on jaratni oket, viszavettem 1100-re.
-
Malibutomi
nagyúr
Én lusta voltam már próbálgatni, a hűtés bírja bőven, úgyhogy nem zavar ha menne esetleg 1-2 tizeddel lejjebb is.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mahrenburg #23485 üzenetére
Na azert meg de kiabaljuk el. Meg tesztelgetjuk, egyenlore a processzorral vagyok teljesen megelegedve.
-
ludsimon
veterán
Itt vannak a programok-.
-
ludsimon
veterán
sziasztok!
Beléptem a társaságba a mai nappal egy FX-8350-el, és egy M5A97 Evo R2.0 lappal!
Egy olyan kérdésem lenne mivel lehet azt megcsinálni, hogy jobb oldalt asztai minialkalmazásként mutassa mind a 8 magot szép színes grafikonon, illetve a fan sebességeket?
Láttam egy videót mikor tesztelte egy játék alatt csak elfelejtettem leírni a progi nevét és nem találom a videót.
-
laca000
őstag
válasz
MiklosSaS #23478 üzenetére
Erre gondoltál?
Digi+ Power Control
HT LINK SPEED: 2600
CPU/NB FREQUENCY: AUTO
CPU LLC - EXTREME
CPU CURRENT C: - 140 %
CPU POWER PHASE CONTROL - EXTREME
CPU POWER SWITCHING F. - AUTO
CPU POWER CONTROL DUTY - T.PROBE
CPU POWER RESPONSE CONTROL - ULTRA FAST
VRM OVER TEMP. PROT. - DISABLE
CPU/NB LLC - EXTREME
CPU/NB CURRENT CAPABILITY - 130 %
CPU/NB POWER RESPONSE CONTROL - ULTRA FAST
DRAM CURRENT CAPABILITY - 110 %
DRAM P.P.C. - EXTREME
DRAM P.S.F. - 400 -
-
ViZion
félisten
válasz
gaben82 #23471 üzenetére
A 14 nap azt jelenti, h szlovák cég, nincs saját készlete, etc... Én szeretem az olyan helyeket, ahol van asztal, amit szükség esetén rá lehet borítani a jóemberekre
Nem akarom fikázni őket, nem tudom milyenek, utána kell kérdezni nagy (alaplapos, tápos, stb.) topikokban is, mert az üzletes topikok is halottak. -
gaben82
tag
Nézzétek mit találtam. Jobb lenne mint a sabertooth?
Ez az alaplap milyen lenne, máshol 50 felett van jócskán?
Vásárolt már itt valaki, ez az elérhetőség 14 nap mit takar náluk? -
xatos3
senior tag
ó azt nem írtam oda de persze egyből hatalmas borda és 1,42 feletti fesz jutott eszembe
miki neked meg azt mondom hogy olyan kb mint a hangsebesség átlépése....
, ott hirtelen minden nagyon más
és a prociknál is van egy kritikus határ, nekem pl 4400ig alig kell feszt adnom afelett meg nagyon kéri, de 4600 a limit (én 3100 ról indulok)
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
xatos3 #23467 üzenetére
Leggel maximum az 5.1 ghz-et tudom tartani 1.525V feszel. De ha meg egy kicsit kiserletezek szerintem az 5.2 ghz is lehetseges.
De eleg fura az hogy 4.5 ghz-en eleg neki az 1.368 V hogy teljesen stabil legyen, de mar 4.6 ghz-re szuksege van 1.4-1.42 V-ra. Es oriasi ugras ahoz kepest hogy 4.6-rol 4.8-ra 1.437 V kell.
Szerintem 1.55-1.565 V-al menne 5.2-5.4 ghz-et, amit szerintem meg a silver arrow hutene. -
ktg3
őstag
válasz
DeadMeat #23459 üzenetére
Alapból marha magas az alapfesz. Persze lehet, hogy csak az alaplap ad neki ennyit.
Ez alatt nem igazán akar menni rendesen. Persze 1.5-ön is vígan megy, de a prime ott hibázik néha.Kb. tizedet kapp többet biosból, ami valósan kb 8 század a drop miatt. Korábbi procijaimnál 1.5 tized is viszonylag sima volt, igaz, hogy nem 32nm-en
Összességében abszolut elégedett vagyok a procival, mert 25K-ért vettem. Annyiért sztem nagyon jó. Nem sokkal lett volna olcsóbb egy 4 magos phenom 2.
Azért ez jövőt állóbb és nem mellékesen gyorsabb is.8320 lett volna a terv, de nem kaptam olyat. Annyira nem is bánom, mert így ár/értékre ez jobban megérte 25-ért mint az 40-ért.
-
ktg3
őstag
1.525V-ra van állítva a biosban a fesz.
Nekem egyáltalán nem tűnik vészesnek a fesz, főleg ezekkel a hőmérséklet értékekkel.
Hozzá kell tegyem, hogy a 14cm-es procihűtő venti 1800rpm-en megy és nincs rajta a ház oldala.De ez az 53-54 fok nagyon baráti 24/7-ben. Ha felteszem a ház oldalát + pwm-re állítom a ventit akkor ilyen 59-60 fokos a proci.
-
lafaty80
addikt
Na, eddig:
kikapcsoltam a c1e, turbo-t, cnq-t. Jelenleg fixen megy a proci, de így is csinálja.
Ha alapon hagyom a windows-t és nem csinálok semmit, nem hallom vagy néha-néha halkan nyomja a ciripelést. Ha elindítom a steam kliens, meghülyül és ciripel mint állat.
Tegnap este hálózaton keresztül akartam filmet nézni, de elkezdte a ciripelést, amit persze még fülesen keresztül is hallottam, szóval a prime95 elindítottam és 1 magon elkezdtem a terhelést
Ekkor megszűnt a ciripelés.
Most próbálok szerezni egy tápot próbára, chieftec 550W, ha az megoldja, akkor cserélem a tápomat.
Ha nem oldja meg, akkor leszek mérges, mert ha csak a halk ciripelés lenne, akkor bele nyugodnék, de így amikor igazán bele lendül, akkor már igencsak zavaró -
Yeffy
veterán
válasz
laca000 #23451 üzenetére
tudtommal nem, hanem a gyengébb késleltetésű RAM értékeire fog beállni/kell beállítani a "jobb" memókat, és ennyi. ha jól tévedek...
ez kb olyan szerintem, mint anno, mikor volt 800 MHz-es CL4 DR2-m, és kaptam kölcsönbe mellé CL5-öset kölcsönbe. mentek gond nélkül, csak ugye a CL5-re kellett belőni mindet...
-
laca000
őstag
Lenne egy kérdésem, a 4X4GB CL9-es késleltetésű Kingston ramjaim, lecserélem, egyenlőre úgy, hogy két slotban két 8GB-os, CL10-es késleltetésű, szintén Kingston modul lesz.
Nem fog összeveszni a késleltetési idő miatt a 2X4-es CL9-es, a 2X8-as CL10-essel?
Köszönöm -
miresz
veterán
válasz
gaben82 #23446 üzenetére
Hát ezek közül én is a Gigabyte GA-990FXA-UD5-öt vagy a ASUS Sabertooth 990FX R2.0 esetleg a ASUS M5A99X EVO
-
Asbee
veterán
válasz
xatos3 #23444 üzenetére
Ezt fejtsd ki bővebben kérlek. Ezzel az asrockal tudjuk voltak gondok. Az Asusokkal nem szokta, de nincs a listában, az említett MSI pedig minden tekintetben jobb az említett Gigánál.
(#23441) Tomax89: Az asrock felejtős, ebből a háromból az MSI a legjobb de a Gigával is jó tapasztalatok vannak így ha az szipatikus veheted azt is. Ahogy írták is Asus lapokat is nézd meg ebben az árkategóriában. Nagyon jók velük a tapasztalat.
-
gaben82
tag
Üdv
Nekem mit ajánlotok a Giga fxa ud3 helyett ha végre megoldódik a garanciális ügyintézés?
Itt kapható lapok közül?Én csak a Giga UD5-öt látom jó áron, bírná a 8350-et 5 ghz környékén dropp nélkül,
vagy Asus 990fx sabertooth legyen inkább? bár az nincs raktáron... -
miresz
veterán
válasz
K.Tamas89 #23441 üzenetére
Én az MSI-t ajánlom elsősorban.Nagyon jó az UEFI rajt,remekül testreszabható a gép. Másodikként a Gigabyt-et,az is egy jó lap. Az ASRock-nak ezt a lapját egyátalán nem ajánlom,a gyenge VRM-ek miatt.
Ugyanakkor ebben az átkategóriában én a ASUS M5A99FX PRO R2.0,vagy ASUS M5A99X EVO R2.0-t is ajánlom.
-
K.Tamas89
aktív tag
Sziasztok!
Melyik alaplapot ajánljátok egy FX6300-as proci mellé?!
Asrock 990FX Extreme3
Gigabyte 990XA-UD3
vagy MSI 990FXA-GD65
Talán kisebb tuning majd mehet.Nekem a legszimpatikusabb a Gigabyte, második az MSI...Asrocknál azt hallottam hogy gondok voltak a hangkarival, igaz az MSI ugyanazzal a hangchippel szerelt..
Köszi előre is a választ.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Ricsiii1992 #23434 üzenetére
Nema 4,5 volt a lényeg, a tuningra sosincs garancia tudjuk, hanem erre céloztam:
"(#23436) RVR400
Ezt a 8120-szal nem tudtam produkálni, az már 4 GHz-en melegebb volt."(#23437) vati182
Igaz amit fentebb írtak, kapcsold ki a turbót, és az apm-et.
Ha hozza az átlagot a procid, akkor a 4ghz-et 1,3V körül is tudja. -
vati182
aktív tag
Az lenne még a kérdésem hogy most ugye be van minden kapcsolva: APM meg a Cool'n'Quie
meg a core turbo, ha tuningolni nem akarok csak feszt lejjebb veszem mindent bekapcsolva hagyok akkor amikor a core turbó felhúzza 4ghzra a gépet akkor nem lesz baja? csak mert most láttam h maximumra 1,5v adhat neki úgy van alap(auto) beállításon mint linkeltem is a bios beállításom linkMert nekem nagyon magasnak tűnik az az 1,5 ameddig elmehet bár mondjuk ha jól értelmezem az max értéknek van beállítva, mert néztem cpuz-t amikor nincsen terhelve akkor visszaesik 1v-ra is akár amikor meg felmegy 3990mhz-ra akkor is csak 1,4-et ír ki. ez az automata beállítás, vagy ehhez ha nem húzom fel a procit hanem hagyni akarom így alap járaton meg amennyit a turbója enged akkor azt az auto feszt kell mellé hagynom?
-
RVR400
veterán
válasz
Ricsiii1992 #23434 üzenetére
Ha nem 1.5 V kellene neki 4.6-on, akkor menne hűvösen is.
Sajnos az én példányomhoz hiába viszonyítunk, enyém a legbénább példány itt.
Aida stab teszt 4.2-n 49 fok, Prime 64 fok. Ezt a 8120-szal nem tudtam produkálni, az már 4 GHz-en melegebb volt. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
RVR400 #23429 üzenetére
Kisker, nagyker gyártó.Ebben a sorrendben.P5q delux volt a delikvens, egyszer csak nem kapcsolt be többet.Addig azon kívül, hogy tuning mellett nem ment az energiagazdálkodás egy felső kategóriás lapnál.De ezt még le is nyeltem, aztán egy év barátság után megállt, soha többet nem indult újra..A kisker elküldte a nagynak, ők visszadobták, hogy fizikai behatás érte a lapot, mutogattak valami forrasztást a lapon, hogy az ott nem gyári.. Elküldettem a gyártóhoz, majd 2 hónap múlva visszadobták ők is.Holott dobozból kivettem, gépbe be, majd úra ki.A forrasztásról meg kb annyit tudok, hogy a páka melyik vége a meleg.Ráadásul úgy, hogy volt segítségem a gariztatásban, mégsem sikerült legariztatni.. Tanulópénz.
-
Ricsiii1992
tag
válasz
Malibutomi #23409 üzenetére
Azért nem mindegyik megy hűvösen 4.5-öt: [link]
Külföldi fórumokon nézegettem, előfordulnak durván gyengébb darabok, pl a 6100-at nem tudták 4.2 fölött stabilizálni rendes lapban, szétfeszelve se, nekem meg 4.1-et tud a 8120 1.248V-on egy 13k-s "lapban", ha lehet ezt annak nevezni
+vrm borda azért kellett neki
Voltak stabil 4.8-5GHz-es eredmények is 8150-nel 1.5V alatt. Volt téma a vid-fogysztás is, hogy a nagyobb alapfeszes procik nem esznek annyit, a kisebb vid-esek többet fogyasztanak,(azonos feszen) de ha bírják hűteni, többet is mennek. -
- = Zk = -
félisten
noh, cooler csere után gyors teszt.. egyelőre csak ennyi futotta, de majd később lesz több (Y)
V8-cal, ~1,4V, 4,5GHz 10p és 66 fokra állt be...
NH-D14, ~1,4V, 4,5GHz 20p(!) és 52-54fokra állt be...prime-ot holnap nézek sztem....
jah, aida cpu stress teszt
jah2. alapon 40fokos -
laca000
őstag
válasz
DeadMeat #23428 üzenetére
Az lehet, de ez így nincs rendben.
A lényeg:
Szignifikánsan, és nem csak a mi beszámolóink alapján, az általad oly sokat szidott "Anus", amely ha jól tudom, egy emberi testrész, a végső nyerő..
Nagyon sajnálom, hogy te anno ráfaragtál.
Előfordul, ezt is tudomásul kell venni.
Mindenki járt már így.
És senki sem a személyed elleni támadásként intézi a hozzászólásokat.
Fogadd el, meglátod könnyebb lesz, mint ez az átkozott szélmalomharc, az ellenkezőjét úgysem tudod bizonyítani.
Máris békésebb lesz a lelked. -
DeadMeat
nagyúr
válasz
RVR400 #23422 üzenetére
Írtam vagy sokat, de tudod mit? Legyen igazad.Asus a király vegyétek.Csak ne csalatkozzatok benne mint gyártó, ha visszadobja az 50k-s lapot garancia megvonásával.... Mert velem megtörtént.Azóta anus meg fostos, meg vacak, mint márka egy fillért nem ér a szememben.Jó lapokat csinált?Lehet, neked elhiszem, de soha nem fogom saját gépben megtapasztalni mennyire jók.Még ingyen sem.Ilyen féreg gyártó rajtam ne nyerészkedjen. Ez a véleményem róla, ne haragudj, ha ezzel kicsiny lelkedbe gázoltam, nem személyes, csak az anus ellen szól.Ahogy másnak az intel, amd ect.Csak nálam ez a márka nem létezik, mint alternatíva.
Egy meglévő lap+proci kombó helyett lett ajánlva az anus evója, amire írtam, hogy a giga (a meglévő) komolyabb lap.Tény, felszereltebb, drágább.Tuningban jobb-e.Nem tudom, egyik sincs itthon.Nem is próbáltam, nem is akarom.
55K-ért a két egység jó vétel volt.Lehetett volna jobb is? Prociban biztos, talán lapban is.De nem ennyiből.
Már megint sokat írtamAz, meg hogy giga lapom van ne téveszzen meg, ez is egy rakás szar, szopok ezzel is, csak máshogy, mint az ext3-al. Nem ér ez sem lópikulát se, alig várom, hogy megdögöljön és vihessem vissza gariba.. Visszasírom a dfi-t mint márkát.Lehetett azzal is szopóágra kerülni, de tuningban, stabilitásban még mindig az etalon nálam.
-
vati182
aktív tag
Bocsi közben beléptem a biosba, és néztem, hogy nem tudom melyika cpu feszültsége itt nem volt teljesen tiszta számomra így nem mentettem a beállításokat
De készítettem róla képeket.:
https://www.dropbox.com/sc/j8x3vm4qg6a0ae9/0cDoS3xkD9kikapcsoltam egyébként az application power managementet, meg a cpu automatikus túlhúzását, de mivel nem tudtam melyik az amelyiknek a feszültség értékét visszább kellene venni így nem kezdtem el felhúzni sem hanem 200-on hagytam
-
vati182
aktív tag
-
RVR400
veterán
válasz
DeadMeat #23420 üzenetére
Szerintem Rajtad kívül többen is értették a dolgot. De leírom egyértelműen:
Az általad fikázott Asus ugyanazért az árért nem kcisit fullosabb, és nem throttlingol. A komoly Giga pedig igen, és visszakanyarodva, a nem komoly Asus sem throttlingol.
Tudom, csak tuningnál van throttling, de ha nincs tuning, akkor a felszereltség értelme is megkérdőjelezhető, az ára meg végképp.Tehát azonos ár mellett a komoly Giga lapot ki lehet dobni, ennyi a lényeg. Lehet, hogy Neked az van, de attól még ugyanannyiért van jobb, ami történetesen Asus.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
ViZion #23418 üzenetére
Ezt cáfolom.Sapi alatt van elrejtve
RV400: talán zavar? De még mindig nem értem hogy jön a 970 evo vs 990fxa "mérkőzésébe" a 990 pro.Egy szóval nem esett róla szó, meg nem is állítottam, hogy asusnak nincs olyan kategóriájú lapja mint az fxa.
A pro tud 16x16-ot cfx-ben ugye?Az evo (990) az csak 8x8-as? -
ViZion
félisten
Valahol olvastam -és kérdeztem is itt-, hogy memória ECC-t ki kell kapcsolni és jobban lehet tuningolni a cuccot... nah, vélemény?
Esetleg más is idebökhetné FX-6300 eredményeit
DeadMeat: Neked nincs bőr a képeden!
-
ViZion
félisten
DeadMeat amúgy is mindenhol a konfliktus
kezeléskeletkezést indukáljaAmúgy ha nem tuningol a polgár, esetleg vizezi a VRM-et, akkor mindegy mekkora "vitorla" van gyárilag, amúgy az Asus meggyőzőbb, de tudom, h ez nem érv...
Sas Miklosss: büszkék vagyunk, sztem jó minden, amit 1,4 V alatt produkál a kocka. Nálam a restart utáni fagyást is a magasabb freki okozta, nem értem igazán, de 4,1 GHz @ ~1,3 V frankó minden tekintetben, nálam az alaplap sajna ennyit tud
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Malibutomi #23411 üzenetére
Ez nem az a topik?
Picsába rossz gépet építettem anno
-
Malibutomi
nagyúr
Ne vitatkozzatok már, kezdem inteles topicban érezni magam
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Ricsiii1992 #23390 üzenetére
Kéretik beleszámolni, hogy mennyivel hüvösebb a vishera! Példa : azonos hütéssel a 8120 4ghz-en, a 8320 4.5ghz-en tud elfogadható (számomra) höfokon üzemelni.
Ez durva saccolással 20-25%. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
laca000 #23405 üzenetére
Azert meg tesztelgetnem alacsonyabb feszel is, csak ugy a moka kedveert de nincs idom sajnos. De igy is tokeletesen meg vagyok elegedve a 8350-el, nagyszeru processzor.
Hulye voltam hogy annyi penz kifizettem az intelnek (3570k, z68, 2600k, z77) amikor elottem volt a megoldas.
-
RVR400
veterán
-
- = Zk = -
félisten
sose voltam még ilyen szerencsés
kivettem a cpu-t és elszállt a BIOS beállítása
....
a tudatlan kurva életit...
Új hozzászólás Aktív témák
A nem témába vágó beszélgetésekhez keressétek fel a (nemcsak) FX-tulajdonosok bazi nagy OFFolós topicját, vagy az AMD offtopikot!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3004
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest