Új hozzászólás Aktív témák
-
M0ng00se
őstag
Sikerült életre kelteni a dual channelt, csak dzsuvás volt a foglalat... Teljesítményben túl sokat nem érezni pluszban. A tavalyi terminátor játékot nyomom rajta meglepően jól fut lényegében VGA limit van.
-
simongab
senior tag
Én most turbóztam fel...sokat ment és az ASUS alaplap videokimenete vacakolt...áttettem dual graphics ba 6670-nel...meg az SSD t cserélem, újrahúzom aaW7 et. 4500-zal megy a videokari is picit meg van pörgetve...az alaplap ezeket szépen kezeli. 2133-mal megy a RAM...úgyhogy ki van maxolva a 7 éves gép. Olyan mint paks..most kapott még 1-2 év üzemidő hosszabbítást. WOT megy rajta meg felhasználói programok. Szépen ketyeg.
-
M0ng00se
őstag
Elég halott a buli errefelé
Hello tagok.
Az élet úgy hozta, hogy újra hozzám került a legelső "nagy" gépem egy FM2 platform formájában. Tegyük hozzá, hogy ez sokat elárul a koromról. ASRock FM2A75,AMD A8 5600K,FSP HEXA 400W, és most jelenleg 2x4GB ram és egy "maradék" RX580 8GB kártya. Kíváncsian raktam össze, és szintén kíváncsi voltam hogy cirka 7 év (baszki még leírni is soknak hangzik) után is használható-e. Sajna mikor összeraktam arra kellett rájönnöm, hogy a dual channel memória sehogyan sem akar életre kelni szóval most csak single-ben nyomom ami azért hagy kis erőtartalékot benne, dehát ez van... Szóval integrált része most pihen egyelőre, a terv, hogy egy HTPC lesz belőle, annak bőven jó lesz mert há sajnos arra kell rájönnöm, hogy gameing-re már édeskevés manapság. Anno 2013-ban ez volt a legelső "nulláról" épített konfig, ami egy Pentium4-gyet váltott, szóval ahhoz képest tényleg egy megváltás volt.
Jelenlegi rendszer egy WIN10, és igazából ha nem akarsz játszani akkor szerintem élhető processzor. Bár tegyük hozzá hogy jelenleg 4,6GHz-n nyúzom, mivel hűtésem az szerencsére van hozzá.Eddig játék terén csak a quake championst próbáltam full lowon az egy 60-70 fps-sel ment szóval az sem túl vészes, de ha nagy buli van akkor jobban beesik.
Egy ideig még használom amíg meg nem épül a nagygép -
iday
aktív tag
ASRock FM2A75 Pro4 lapom van.
A8-5500 APU
Samsung S27A850 2560x1440-es felbontású.
Dual link dvi kábellel van összekötve.
Win8.1
Bármelyik drivert raktam fel, nem tudom a felbontást natívra állítani, nem lesz jó a kép.
Mi lehet a gond? -
válasz
simongab #19242 üzenetére
Továbbra is a HD7770, nyers erőben is jobb, mint egy A10-5800k + HD6670 dual graphics rendszer. Támogatása is jobb, mert már GCN architektúrás.
Tehát néhány ezres felárért tudnál venni egy HD7770-et, ami önmagában erősebb, gyorsabb, mint az A10+HD6670 dual graphicsban, ami ráadásul nem is minden program esetében működik.
-
válasz
simongab #19239 üzenetére
Játékokban, amik támogatják, ott hozhat extrát. De a legtöbben nem megy szerintem. Munkára való szoftverek esetében nem tudom mi a helyzet.
Mondjuk én akkor már lehet nem a dual graphicsot hajkurásznám, hanem keresnék egy HD7770-et. Jóval erősebb, mint a HD6670, s egy működő dual graphics rendszernél is erősebb önmagában. Aprón ez is kifogható 10k körül, minimálisan felette. Ez már GCN, úgyhogy ehhez még folyamatosan jönnek az új driverek is. Minimális felárral érezhetően erősebb rendszered lenne egy HD7770-el.
-
simongab
senior tag
Gyerekek! Adott egy K 6800 és egy 2X4 2133 RAM ....ASUS F2 A85 V alaplap ...a végén van a fejlesztésnek...alkalmazásokban PS Videovágó DXO és játékokban gyorsít e a rendszeren ha egy 6670 et Dual displayben mellérakok?
Köszi
-
válasz
Cingáriusz #19069 üzenetére
Akkor elég lesz a Kaveri/Godavari szerintem.
De nem vennék A10-et 30k-ért, ha van nem sokkal lassúbb A8-7600 16k-ért is. Nekem utóbbi van, youtube 1440p-ig megy kb, Skyrim a legterhelőbb, amivel játszottam, low-med vegyes beállítás (közelebb a low-hoz), 35-55fps-t tud 1080p-n. De kell hozzá dual channelben 2133MHz RAM, XMP-vel aktiválin kell biosban, magától nem megy.
Annyi, hogy 4K-t nem gyorsít sehogy az IGP, Youtube-ot sem tudja hardveresen gyorsítani, mióta átálltak VP9-re, procimagoknak kell kinyomni.
G4560 lenne a nyerő, de abban csak HD610 van, az érezhetően gyengébb HD630-nál is.Ha van keret, én Athlon X4 845-öt vennék (ez már Carrizo) és RX 550-et, 40k a kettő együtt, bármelyik IGP-t állva hagyják. (13k + 27k) teszt
-
válasz
Cingáriusz #19066 üzenetére
HD630 jól le van maradva, még akkor is, ha i7-ben van.
Mindenképp kell hozzá 2133MHz RAM, dualban, szóval 2x4GB minimum a javasolt.
Ha később lenne fejlesztés, és IGP kell, akkor AM4-re kéne építkezni, Csak elindul már bolti forgalomban is a Bristol Ridge, nem csak OEM-eknek. Az is hozza majd ezt a szintet vagy többet, DDR4 és megmarad a fejleszthetőség Ryzenre vagy a 2018-ban érkező Raven Ridge-re (Zen magok + Vega IGP). -
Máshol is feltettem a kérdést de most fedeztem csak fel ezt a topicot....
Szóval az lenne a kérdésem, hogy a legfrissebb win 10 alá milyen videodrivert ajánlotok egy A6 6400K procihoz(ha van ilyen egyáltalán) Játszani gyakorlatilag egyáltalán nem játszok de azt már sokadszor tapasztalom, hogy pl. teljes képernyős YouTube videók alatt keményen be-be fagy a kép rövid időkre, egyszer még kajak újra is indult a vas. Alap felhasználás alatt hibátlan de azért, hogy egy video megakassza...... (és persze max 1080p-ben) az APU mellett 2x4 Gb 1800 Mhz-es dual memó van.
-
PuMbA
titán
válasz
Mayweather #18928 üzenetére
Ha nézel teszteket, akkor láthatod, hogy a Dual Graphics nagyjából annyit ér, mint egy kalap szamóca, szóval nem nagy dologtól estél el
-
Mayweather
tag
Sziasztok
A10 5800k. Hát nagyon ki van ez találva.
A beépített videókártya valójában nem is 7-es széria (7660D). Hanem 6-os.
Ergo a crimson felejtős és így a dual graphics is a 7750 7770 és 7790 el. Sőt még sok 6-os szériával is.
Vagy valakinek sikerült bármelyik 7-es szériával és ezzel a procival a DG? -
Borosz
őstag
Sziasztok.
Egy kiegészítő kártyát vennék az A6-6400K procchoz és az AMD oldala HD6450-et ajánl hozzá. Kérdésem a hozzáértőkhöz/ilyen tapasztalattal rendelkezőkhöz, hogy ha 128bites a memóriasávszélem akkor attól tehetek-e még mellé 64 bites PCIe HD6450-es VGA-t? 128 bitest ugyanis nem nagyon lelek a PH!-n. (Létezik egyáltalán ebből 128 bites verzió...?) Nem vágyom nagy teljesítménynövekedésre, de nem akarom a 9800GT-met hajtani a gépemben úgy, hogy a lap az asztalomon van - kvázi nem szeretem, ha a táp ott bőg előttem a nagy teljesítményleadás miatt.
1: működhet-e 64bit-es PCIe VGA-val a DualGraphics?
2. működhet-e jól 128 bit-es HD6450-el?
3. működhet-e esetleg más - AMD oldalán fel nem tüntetett, de technológiailag hasonló AMD VGA-val? -
Askformore
senior tag
válasz
pauliboy23 #18826 üzenetére
Ha mondjuk egy A8 5600K APU mellé betesz az ember egy AMD VGA-t, az mennyit dob a teljesítményen ahhoz képest, mintha egy ugyanilyen kategóriájú és teljesítményű, elleneben Nvidia VGA lenne mellette? Elvileg mennek dualban, csak azt nem tudom, hogy számottevő segítség-e a "nagy" VGA-nak.
-
KIA Ceed
tag
Sziasztok,
Adott a Gigabyte F2A88XM-HD3 lap és ugye egy A10-7870K-s APU. A memória 2db 4 Gb-os 1600-as modulból áll dualban hajtva. Ha jól tudom a memória talán itt az APU-knál a legfontosabb, különben visszafogja az IGP-t.
Alaplap szeinti támogatottság: 3.Support for DDR3 2400(OC)/2133/1866/1600/1333 MHz memory modules.
Márka és reklám nélkül 20e Ft alatt milyen 2X4Gb-os KIT-et érdemes vennem? Az, hogy CL 9, vagy CL 10, vagy CL 11 nagyon fontos? Köszi! DDR 2400(OC)-t nem is találok, az mit jelent? Az egy sima 2400mhz-es ami túlhajtható? Köszi!
-
válasz
ViZion #18695 üzenetére
Ha lenne egy kötetlenebb AMD-s OFF topik, járnék szerintem oda.
(#18703) KIA Ceed: nyugodj meg, egy A10-7870K más dimenzió egy A6-6400K-hoz képest. Windows élményindex kb semmire sem jó. Tesztelésre legjobb szerintem, ha megnézed, hogy adott játék hogy ment az A6-6400K-val és most hogy megy az A10-7870K-val.
Remélem a memóra a gépben két modulban van és dualban mennek, magas órajelen,. (1866MHZ minimum) Ha nem így van, akkor vissza van fogva az IGP. -
simongab
senior tag
válasz
AgFRjkUZT_3 #18675 üzenetére
Magyarul nem DUAL ban megy
Akkor lehet hogy elvetendő a dolog...
-
válasz
simongab #18666 üzenetére
Hát az R7 250 mellett inaktív lenne az IGP. De a gép így is gyorsabb lenne, mint ha HD6670-et vennél helyette, s erőltetnéd a dual graphicsot. Azt hiszem, írtam már, hogy legacy státuszba került. Ergo amelyik játéknál most nem megy a dual graphics, arra már sosem fog.
De nem kell megfogadni a tanácsot. -
válasz
simongab #18664 üzenetére
20k alatt is lehet R7 250-et, sőt, garanciás R7 250X-et venni. Utóbbi már lassan űrtechnika az A10+HD6670 dual graphicshoz képest.
Csak azért linkeltem hardveraprót, mert gondolom nem boltban vennéd zsír újan a 6670-et 10k-ért.Ha rám hallgatsz, HD6670 helyett GDDR5-ös R7 250-et keresel olcsón. Mégiscsak 20% helyett 67%-kal veri meg az A10-6800K-t. Így minden esetben lenne rendes gyorsulás, nem csak abban a ritka esetben, amikor megy a dual graphics.
-
válasz
simongab #18661 üzenetére
és (#18659) AgFRjkUZT_3:
Szerintem egyikőtök se vegyen HD6670-est. Az a 20% teljesítménynövekedés nem éri meg a befektetést. Ráadásul a kártya nem GCN, úgyhogy már legacy státuszban van. Az első, amit érdemes megvenni, az egy GDDR5-ös R7 250. DG nélkül is gyorsabb, mint egy A10+HD6670.
Azt meg nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a dual graphics nem éri meg. Sokszor nem megy, ha mégis, akkor bugos. A legritkább esetben megy jól, s hoz annyit, amennyit az ember elvár tőle. Inkább egy erősebb kártya javasolt helyette, az IGP meg pihenhet.
-
simongab
senior tag
válasz
AgFRjkUZT_3 #18659 üzenetére
Szia, én jövőre tervezem ezt a lépést, majd írd le mit érzékelsz...Sokan nagyon rossz véleménnyel vannak róla! Milyen 6670 est tettél be? Brand, RAM, verzió... Dual graphics -ban megy? Köszi
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
solfilo #18626 üzenetére
Köszi, a benchmark valahogy nem jutott eszembe (ritkán kell gépfejlesztős kérdéseken gondolkoznom
). A notis teljesítménnyel nagyjából tisztában vagyok (a dual graphics szívással is
), innen mennék vissza desktopra. Csak casual Blizzard játékokkal játszom, Diablo 3-ra és Overwatchra szeretném felkészíteni a konfigom és mivel notin pl. a Hereos of the Storm csak alacsony beálltásokkal futott (ott is néha beakadt csatajelentektnél), ezért merült fel a kérdés.
-
válasz
Feketelaszlo #18625 üzenetére
Szia!
Az első kérdés, hogy melyik játékban? Csak mert kapásból elég gyakori, hogy nem megy a dual graphics adott játékban.
Egyébként így teljesít az A8-4500M+7670M, keress hozzá 5750 teszteket. -
Feketelaszlo
senior tag
Üdv!
Lehet, hogy hülye kérdés, de egy Trinity-s notebook APU (A8-4500M) HD6760M-el Dual Graphicsban hajtva hogy viszonyulhat egy asztali X4 760K + HD 5750 kombó teljesítményéhez? Játékokra gondolok elsősorban. Gondolom a desktop az erősebb, de kérdés, hogy mennyivel? -
PuMbA
titán
válasz
TestamentDNR #18591 üzenetére
Nem rég volt róla szó, hogy a Dual nem ér semmit, mert hibákat okoz: [link]
Ha működne is a Dual, akkor sem lenne ajánlott, hiszen a processzorodban lévő VGA architektúrája nagyon elavult és csak lassítaná a dolgokat
Egy R7 360 például jó választás a procidhoz
-
TestamentDNR
aktív tag
Sziasztok!
Videókártya vásárlásban kérném a segítségeteket az A10-5800K processzorom mellé.
Ugye a proci dobozán az volt, hogy HD 6570-6670-es kártyával dolgozik DUAL-ban.Kicsit lemaradtam, nem tudom, hogy esetleg ezeknél erősebb HD szériával hajlandó-e párban menni?
Vagy 10-15ezer Ft körül ti mit raknátok a proci mellé?
Az alaplapom nem valami csúcs szériás, egy Asrock FM2A55M-DGS.Köszönöm szépen előre is, ha valaki segít eligazodni.
-
válasz
Grampy #18586 üzenetére
Ha már Intel, akkor i5, kb bármilyen AMD vagy Nvidia VGA mehet melléjük. Nagyon max i3-ast néznék, ha szorít a cipő. 2 szálas processzort ma már nem vennék.
Árban valóban jobb a VGA csere. R7 260X-et ne vegyél, megbízhatatlan széria. R7 260, R7 360, HD7790, HD7850, R7 370, ezek között nézelődj. Sima R7 250-et se vegyél, mert az nem sokkal erősebb, mint a 6670-es (Ha a 6670 GDDR5-ös). Olcsóbban még nézhetsz HD7770-et, vagy a vele egyerős, átnevezett R7 250X-et.
Mindegyik felsorolt VGA erősebb, mint egy tökéletesen működő A10-5800+HD6670, szóval csak a pénztárca szab határt.
Dual Graphics egy jó dolog lehetne, csak játékonként változik, hogy mennyire hatékony, vagy hogy megy e egyáltalán. A driveren is nagyon sok múlik. Mivel nem sok DG-s rendszer lehet, gyanítom már nem figyelnek erre a driver írói.
-
Grampy
aktív tag
-
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
AMD A10 5800K-t használok egy Radeon 6670-el dual módban.
Nemrég újítottam be ezeket, plusz egy új SSD-t.
Win10 Prot használok, és egy játékkal játszom, mégpedig a WoW-al.
A problémám az volt, hogy a játék betöltéskor egy pár másodpercig akadt, sőt barangolás közben is gyakran előfordult. Először az SSD-re gyanakodtam. Aztán gondoltam kikapcsolom a Dual graphicsot, és hagyom, hogy a 6670 önmagában működjön, és lám, probléma megoldódva. Ez mitől lehet szerintetek?
Jól jönne azért még az APU teljesítménye is, de valami miatt nem stabil a kettőjük kapcsolata.
15.11 Beta Catalyst van fenn. 15.7.1-el is ezt csinálta. -
PuMbA
titán
válasz
pilu85 #18436 üzenetére
Igen, semmi értelme egy lassú integrált mellé betenni egy csúcskártyát Dual Graphicsban, mert csak lassítani fogja
Várd ki míg lesznek DX12 Multi-adapteres játékok, ahol direktbe azokat a feladatokat adják majd az APU VGA-jának ami nem okoz lassulást, hanem gyorsulást
Biosphere: Jóval jobb, ahogy láttam a videódat pl. a GTA5 valami ocsmány 2002-es grafikával megy az A6 APU-n ráadásul rosszul, de egy A8-7600-on már simán mai szinten is elfogadható grafikával megy 30-40fps körül
A6 APU-t csak internetezni érdemes venni, minden máshoz kegyetlen rossz ár/érték aránya volt (amikor 23k-ba került egy A8-7600 pl.)
-
válasz
pilu85 #18433 üzenetére
Hagyományos értelemben vett dual graphics-ra nem érdemes alapozni, sok játékban nem működik. De így a DX12 hajnalán, a multiadapter éra előtt én kivárnék, hogy mit érdemes az A10-7850K mellé tenni. Egyelőre használd szerintem önmagában. Intel is elindul ebbe az irányba, szóval előbb utóbb lehet lesz értelme erős VGA-t az APU-k mellé tenni.
Multiadapter funkciót bemutató mintaprogramot publikált az Intel
Célegyenesben az első multiadapter funkciót kínáló DirectX 12-es alkalmazás#18436) pilu85: Amúgy igen, hagyományos dual-graphics esetén 250 a legnagyobb, ami mehet mellé, ha jól tudom. Így szerepel: katt
Látható, hogy hol gyorsít, hol lassít, hol nem megy. -
Faith
aktív tag
válasz
pilu85 #18428 üzenetére
A legtöbb játékban minimális +teljesítményt kapsz dual graphics esetén vagy akár még rosszabb is lehet. Nagyon elvétve találni olyan játékot amivel rendesen működik és csak a szívás van vele. Egyszerűbb ha veszel egy Athlon 860k-t és mellé egy R7 260x-et vagy GTX 750 TI-t.
-
pilu85
őstag
Hali 7850k mellé dualba max 250 es amd karit lehet rakni? Ez a legnagyobb kari?
-
válasz
matyiroli #18330 üzenetére
Szia!
Pont a VGA csere hozna a legtöbbet. Dual graphics-ra ne alapozz, sokszor nem is működik. Az A10-6800K szintjére meg fel tudod húzni a jelenlegi processzorodat is, vagy betehetsz egy 760K-t. De egy erősebb VGA többet hozna, pl R7 265 (~ HD7850 / R7 370), csak kicsit kéne tuningolni a procit.
-
matyiroli
tag
Sziasztok!
Egy kis fejlesztésen jár az agyam, olvasgattam a fórumot, de nem igazán jutottam dűlőre.
Jelenlegi konfigom:Asrock FM2A85X Extreme 4
AMD Athlon X4 750k
2*4GB Corsair Vengeance DDR3 1600MHz
SAPPHIRE HD7770 1GB GDDR5 VAPOR-X PCIEÉrdemes szerintetek venni egy új procit (A10 X4 6800K), hogy kicsit több grafikus teljesítményem legyen. (dual graphics-ra gondolok.) VGA-t nem szeretnék cserélni és memóriát sem egyenlőre. Vagy várjak egy kicsit és cseréljem le a lapomat, procival együtt (AM3+-ra).
A következő játékokkal szoktam játszani: Fifa 2015, F1 2015, Far Cry..., COD..., Need For Speed, Sniper Elite...
Köszönöm a tanácsokat!
Üdv.: MR
-
Ciccuka
veterán
AMD A8-4500M laptop processzor esetén lehetséges 30%-os különbség (3DMark 1.5-ben vagy memória sebesség mérésnél) a Single Channel és Dual Channel memória mód között?
-
urbi107
tag
Amd a6 6420K procim van.
Jófogáson vettem egy AMD Radeon HD 6570 2 Gb DDR3-as videokártyát.Kedden jön meg a kártya.
Hogy tudom majd a dual graphic-ot beállítani? -
lao
tag
válasz
MasterMark #18068 üzenetére
Én nem igazán vágom ezt, biztos igazad van.Sajnos nem sok info van erről a dual graphic módról.Azért köszönöm.
-
Ant@
senior tag
válasz
Balathruin #18054 üzenetére
Köszönöm
Játék nem számít, dual channel alap.
-
zsola0518
tag
válasz
solfilo #17982 üzenetére
Na majd megnézem mert az tutira arra van állítva, de még aszem van külön egy dual graphics enabled/disabled a biosban plusz még vmelyik nap feljött egy ablak a ccc-től hogy ott is engedélyezzem a dual graphicst...egyébként fm2 -be várható valamikor komolyabb proci ami nem APU mert akkor lehet inkább eladom az egészet...
-
zsola0518
tag
válasz
solfilo #17976 üzenetére
A mostani A8-5500 egy hd 6670 el alkot dualban édes párost. Mivel járok jobban? Ha lecserélem a procit meg a vga-t és megveszem helyette az A10-6800K és majd később hozzá nagyobb memókat meg többet (pl: 2x4 gb) vagy ha így hagyom ahogy van. Mert elvileg az amd a8-5500 ért és plusz 10k ért megkapnám az a10-6800k.
-
válasz
MasterMark #17879 üzenetére
Na igen, én sem örülnék, ha gond lenne BIOS update közben. De pont erre van elvileg a Dual Bios. Lap oldalán rákerestem:
"GIGABYTE DualBIOS™ means that your motherboard has both a 'Main BIOS' and a 'Backup BIOS', making users protected from BIOS failure due to virus attack, hardware malfunction, improper OC settings or power failure during the update process."
-
MasterMark
titán
válasz
solfilo #17878 üzenetére
Gigabyte F2A78M-D3H. F2-es BIOS van most rajta. [link]
Hát ez majd attól függ mennyim lesz rá.
szerk.: Ha viszont tönkre megy BIOS update közben, akkor annyira nem érte meg azt az 5k-t. Ha jól tudom ez nem garanciális.
Viszont azt nem tudom Dual BIOS-nál tönkre tud-e menni egy lap frissítés közben.
-
zsola0518
tag
Sziasztok!
Van egy AMD A8-procim. Van mellette 2x2 Gb dualban 1600 mhz ram. Mivel járok jobban, ha az egyiket lecserélem egy 4 gb -ra vagy, ha így hagyom ahogy van. Köszi előre is.
-
válasz
zsola0518 #17802 üzenetére
Inkább külön VGA, játékonként változik, hogy a dual megy e, vagy sem, s ha megy, akkor bugos e, vagy sem. Szóval ezzel kár erőlködni szerintem, annyit úgysem tud egy gyenge kártya dualban az A8-5500-al, hogy leverjen mondjuk egy 7750-et.
Mennyi a keret egyébként? Így látatlanban ezek között nézelődj: 7750 < 7770 = R7 250X < 7790 (= R7 260X-et kerüld, sok velük a gond, ha minden igaz)A link egyébként nem mutat sehová.
-
zsola0518
tag
Sziasztok!
Van egy AMD A8-5500 procis gépem. Videokártya vásárlás előtt állok, de csak használt jöhet szóba. Ezen az oldalon azt írják, hogy elvileg dualba lehet tenni a prociba épített procival. Erről van valakinek valami tapasztalata? Érdemes ezzel foglalkozni vagy inkább külön vga?
-
válasz
123sylaar #17696 üzenetére
Szia!
Manual.
10. oldalon a dual graphics beállításánál írja:
"Enter BIOS Setup to set the following items under the Peripherals\GFX Configuration menu:
- Set Integrated Graphics to Force.
- Set UMA Frame Buffer Size to 512M or above.
Save the settings and exit BIOS Setup. Restart your computer."
Gonolom nem csak Force lehetőség van, hanem disable is.Egyébiránt miért cserélnéd a 7750-et egy 6770-re? Erőben kb egál, előbbi kevesebbet eszik és okosabb is, mert GCN.
-
-
kopidoo
senior tag
válasz
CoolBoy323 #17654 üzenetére
Na az egy gigászi overkill!
Dual channel 1600 bszerintem simán lekörözi. -
=HG=
addikt
válasz
CoolBoy323 #17648 üzenetére
Ne viccelj! Csak a dual chanel miatt szinte megduplázódik a teljesítménye.
-
=HG=
addikt
válasz
CoolBoy323 #17646 üzenetére
Biosban mennyi memória van adva a gpu-nak? A ramok frekvenciája?
A single eleve gyengus..Dual chanel kell neki.
-
Balathruin
veterán
válasz
CoolBoy323 #17642 üzenetére
Élményindex miért nincs a Windows 8.1-ben? Mert hülyeség.
Minden jól van beállítva a BIOS-ban? Memória? Single vagy Dual? Nálam 1x2GB-vel sem volt gond (szaggatás). -
eastone1
senior tag
válasz
simongab #17638 üzenetére
Félre érthető lett a hozzászólásom. Ez a sapphire videokártya dual bios kapcsolója. Uefi vagy legacy.
A leírásban a legacy módra írta a gyorsabb boot időt viszont a deszka uefi s. Azt gondolná az ember, ha minden uefi s akkor jobban összedolgozik a rendszer és könnyebben áll fel. Ráadásul mióta gpt s a rendszer, windows boot van és nem uefi. -
eastone1
senior tag
válasz
frescho #17596 üzenetére
A szűk keresztmetszetet lehet tudni. A pénz!!!
Bár nekem annyi közöm van a számítástechnikához mint trójai falónak az Epsom derby hez, de eddig akárhányszor vettünk laptopot és lecseréltük az egyszem ramot egy dual kitre, lórúgás volt a rendszernek függetlenül amd vagy inteles volt e a noti. -
jedis
senior tag
válasz
frescho #17594 üzenetére
Igen, tudom hogy a dualchannel az IGP végett kell főleg, de a memóriát azért írtam elsőnek, mert ránézésre kevés is, meg single is ! Ha netán később platformváltás is lesz, a memóriát viszi tovább ( ha csak nem Intel 2011-v3-ra vált
) ! Nem tudni alapból mennyit foglal az IGP, de ha csak 1GB-ot is, 3GB egy Win64-nek elég határ. A tervezőprogramok meg nem arról híresek, hogy spórolnának a memóriával ! Nálunk Pro Engineer-ek vannak a tervezésen ! Amelyeken 16GB van, azok szépen mennek, de van pár régebbi masina, no azokon van néha "szlájdsó"
-
Dual channelt, diszkret GPU-t ajanlani anelkul, hogy lathato lenne a szuk keresztmetszet teljesen ertelmetlen.
A leirasokat megnezve a program nem hasznal gpGPU-t. Nincs utalas openCL-re. Az APU a dual memoriat az IGP miatt igenyli. Ha a CPU a gond, akkor a befektetett penz par szazalekot, max 10-et hozhat. Teljesen ertelmetlen.
petivalter: Mikozben szamoltatsz a szoftverrel, vagy amikor akadozik monitorozd a CPU es GPU terhelest (pl: gpuz es windows feladatkezelo). Eleg, ha ezekrol egy printscreent feltoltesz es latni fogjuk, hogy mi a bibi.
-
válasz
ittakary #17589 üzenetére
Igaz, de hátha ő is AMD-hívő...
(#17590) jedis
Jogos, ezt mind meg lehet próbálni, kérdés hogy megéri-e a belefektetett pénzt/időt?
Amit én is csinálnék:
- Dual Channel KIT beszerzése;
- BIOS-ban XMP Memory Profile engedélyezése, 1,65V feszültség mellett;
- külön VGA vásárlása, és az IGP letiltása;
- utángyártott procihűtő beszerzése, és a CPU freki emelése olyan 4,2GHZ-ig.Mondjuk, ha AM3+-ra vált, akkor is be kellene szereznie a fentieket (RAM kit, dVGA, cooler), szóval nem veszít semmit, ha először az FM2+-on is próbálkozik.
-
jedis
senior tag
válasz
petivalter #17586 üzenetére
Hát a Windows élményindex, az tényleg kicsit átb.szós, mivel teljesen mindegy melyik hardverelemre mennyit kapsz, a leggyengébben teljesítő hardver kapott pontszáma lesz, az élményindex száma is !
Szerintem az pedig a memória lesz ! Az AMD FM2-es procik azok APU-k, szóval maga a GPU is a processzor foglalatba van integrálva, és a rendszermemóriát használja. Mivel neked csak 1 db 4GB-os memóriamodulod van, amin osztozik a CPU, és a GPU is, és ami ráadásul csak single channel-ben működik, így ne is csodálkozz, hogy kihasal a rendszer, főleg ilyen alkalmazások alatt !
Az APU-k két dologra iszonyatosan érzékenyek:
1 Dualchannel üzemmód ! Ehhez természetesen 2db ugyan olyan kapacitású, és működési frekvenciájú memória kell ( 2x2GB; 2x4GB, 2x8GB stb )
2. Működési frekvencia ! Hát ha van processzor architektúra, ami érzékeny rá, akkor az APU-k biztosan ! Minél magasabb, annál jobb!
Én első körben azt ajánlanám, hogy dobd ki ( nem szó szerint, inkább add el ) azt az 1db 4GB-os 1600-as memót a gépből, és tegyél bele egy ilyet !
Kingston 2x4GB DDR3 2400MHz HX324C11SRK2/8 memória
A bios-ban beállítod a dualchannel üzemmódot ( ha kell ), és a memóriák frekvenciáját ( ha kell ) ! Ezzel meg fog táltosodni a rendszer, az már biztos !
Ha így sem kapod azt, amit vársz ( kétlem, de lehet ) , akkor jöhet egy dVGA , de szerintem előbb lépd meg ezt !
-
-
Én letiltanám az IGP-t, elenyésző azon progik száma, amelyek valóban minden téren profitálnak a Dual Graphics-ból, inkább csak gond van a felállással: romló teljesítmény, mikrolaggok, stb.
Nekem minimális, és nem releváns a DG-vel a tapasztalatom, de mióta az eszemet tudom, a népek ezt a tanácsot nyomatják itt a topikban...
-
Balathruin
veterán
-
rovalac
csendes tag
válasz
Balathruin #17450 üzenetére
Akkor egy teljesen új konfig a megoldás? tudom ,hogy nem egy játék konfig. de nem lehetne valahogy erősebbé tenni ? esetleg egy hd 6670-et dual ba? de az se egy egetverő...
vagy valami ötlet?
-
Latyi007
csendes tag
válasz
eastone1 #17366 üzenetére
(17366) eastone1: "Bios ban advanced menüben aszem délihíd fül alatt nem kell beállítani a dual engedélyezését?
Megosztott memóriát auto ra. A monitor a vga val van összekötve és annak a driver e van telepítve?
SB omega driver t is feltetted?"BIOS-ban sehol nem találom a déli híd (south bridge) menüpontot. A megosztott memória menüpontot szintén nem. Hol keresendő?
Monitor VGA-ban van, 14.12 Omega telepítve.Eredmény:
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Mobil flották
- Milyen videókártyát?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- PlayStation 3
- Linux kezdőknek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Egyedi ékszerdobozka
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest