Hát, félig tartozik csak ide a dolog, ami velem esett meg, az eladó is ''megmenekült'', de többet nem üzletelnék vele...
Hofirobi-tól vettem anno 128MB/133 SD RAM-ot, noname, azonban elég drága volt, de akkor nagyon kellett. Keletiben találkoztunk, papírba csomagolva adta a RAM-ot. Mondta, hogy letesztelte, hibátlan, de a 3 nap szokásos cseregart vállalta (szóban).
Hazaértem este, próba. A gép látta a RAM-ot, de kékhalálozott. Memtest86 szerint az új modul a hibás. (A harmadik volt, kettő másik volt mellette...) No mondom: akkor megnézem magában is. Egymagában még csak nem is ismerte fel a gép!!! Másik alaplap --> Szintén nem látta. Mivel mindkét gép hibátlan volt, problémamentes chipsettel ráadásul: i815, VIA 694X, este írtam Hofirobinak MSN-en, hogy a RAM nem megy, két gépben sem, üzlet vissza. Erre azt kaptam, hogy nem cseréli vissza, mert én rontottam el direkt. Mondtam, hogy ha ő letesztelte, akkor biztosan nincs baja, csak kompatibilitás... Erre ő: nézzem meg még másik gépben.
Másnap egy barátomnál próba: nem megy a RAM...
Este MSN Hofirobival. Akkor sem cseréli vissza. Ekkor felajánlottam, hogy a RAM-ot visszakapja, a vételárat meg felesben, együtt elkajáljuk, stb... Az sem volt ok. harmadnap már le volt tiltva az MSN-je...
Keseregtem a 3 bukott ezresen, a RAM-ot kitettem a polcomra.
Kb egy hónap múltán hozzám került ismét egy, megint másféle SD RAM-os alaplap, és valami azt súgta: próba cseresznye alapon nézzem meg benne a modult! És ment!
(Azóta is rendben üzemel...)
Szóval mégsem adott el rossz árut, de nem vállalta az adott garanciát, így számomra már nem megbízhatónak minősül, és nem vennék tőle többé soha semmit! Mi lett volna, ha értékesebb a cucc, és valóban hibás???
HGyu
[Szerkesztve]
Xtreme 3D Team Hungary \ 7855.94MHz CPU-Z valid \ He'll love some woman 'til he goes insane, it's a short sweet ride on a runaway train. \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu