SSD-vezérlőkkel foglalkozó gyártót vett az SK Hynix

A Samsung után a második legnagyobb memóriagyártó, az SK Hynix is komolyan gondolja szereplését az SSD-k piacán, miután megvásárolta a tárolóeszköz SoC-ok tervezésében és gyártásában jártas kaliforniai bázisú Link_A_Media Devices (LAMD) vállalatot. Ezzel folytatódik a korábban megkezdett trend, miszerint a vezető memória- és chipgyártók házon belül akarják megoldani a vezérlők gyártását, akár saját részleggel (például Samsung), vagy felvásárlás útján (pl. OCZ - Indilinx).

Hirdetés

A Hynix is a felvásárlás mellett döntött, és ezzel valószínűleg nem tett rossz lóra, hiszen az SSD-k terén népszerű Corsair is a Link_A_Media vezérlők mellett tette le a voksát újabban, így kerülhetett a Computex-en bemutatott Neutron SSD-kbe LAMD vezérlő. Hogy mi lesz a sorsa ennek a termékcsaládnak a felvásárlást követően, arról egyelőre nincs hír, de nyilvánvalóan a Corsair mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyártóval kötött exkluzív szerződést érvényesíteni tudja a Hynix fennhatóság alatt is.


(forrás: X-bit labs)

Az akvizíció nem volt teljesen váratlan lépés a koreai memóriagyártó részéről azt követően, hogy épp a napokban mutatták be saját név alatt gyártott SSD-tárolóik első generációját. Igaz, ezek még LSI-SandForce vezérlőt kaptak, de szinte borítékolható volt, hogy a Hynix-nél nagyban gondolkodnak, hiszen belépni a piacra sokadik SandForce vezérlőre alapozó gyártóként nem biztos, hogy kifizetődő lépés. Végezetül pedig arról sem szabad megfeledkezni, hogy a LAMD megszerzése különösen nagy stratégiai fontossággal bír egy akkora memóriagyártó számára mint amilyen  SK Hynix, hiszen ezzel a lépéssel nem csak az SSD-vezérlők gyártásának és beszerzésének problémakörét oldották meg, hanem minden más memóriaalapú tárolóét is, így a Hynix fokozhatja aktivitását és jelenlétét a NAND Flash memóriát tartalmazó termékek piacán.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hynix

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés